• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanal kumar ile baş etme

ne23

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2025
19
-6
1
25
Burada hep yorulmaları okumaya gelirdim şimdi sizden yorum bekliyorum 2 yıllık evliyim bir çocuğum var eşim sanal kumar oynuyor telefondan evlendiğimiz ilk ay öğrendim ama ilk ay aynı zamanda hamile kaldım herkes düzelir şans ver dedi derken doğum oldu ama oynamayı hiç bırakmadı hep borç yapıyor kendi ailem onun ailesi sürekli borcunu kapatıyor borç biter bitmez tekrar oynuyor ortada çocuk var eşimle severek evlendik böyle bir şey yaptığını asla sezmedik hiç birimiz bende asla görmedim aslında kendisi çok iyi bir insan her dediğimi yapmaya çalışıyor bende absürt şeyler isteyen bir insan değilim ailem yuvam dağılmasın yeter diyorum ama asla ardı arkası kesilmiyor çok kez affettim işinden dolayı telefonu değiştiremedik proje okuması gerekiyor akıllı telefon olmazsa yapamaz diye en son canıma tak etti işten ayrıldı başka bir işe girdi devlet kurumunda çok şükür oldu dedik ama bu kez aldığı tüm parayı kumara yatırdı ilk aydan ailemden borç almış üstüne sürekli maddi sıkıntı yaşıyoruz birilerinin desteği ile yaşıyoruz üstüne borç ödüyoruz kendini öldürmekle tehdit ediyor beni ailem artık boşanmamı istiyor bu kez boşanmadım diye babam çok kızdı bana sen bilirsin ama bu son dedi bir daha affedersen beni karşında bulursun dedi yanında değil bende çok etkilendim huzurum kalmadı evliliğimde artık hiçbir şey tat vermiyor inanın en son telefonu değiştirdik tuşlu telefon aldık banka hesaplarını ben yönetmeye başladım kartlarını aldım mobil bankacılığı kendi telefonumda açtım ve telefonumun şifresini değiştirdim her yere ekran okuma koydum ben ömür boyu üzüleceğime sen düzelene kadar belki de hayatının sonuna kadar böyle yaşa dedim eline harçlık veriyorum sadece bu şekilde yapıp faydasını gören oldu mu yakınlarınızda internet ile erişimini bitirdim inşallah sonuç alırız yoksa artık boşanacağım kızıma kendim bakarım en azından geçim sıkıntısı olmaz aslında durumumuz çok iyiydi birikmişimiz arabamız altınımız vardı hepsi gitti arabayı ailesinin adına yaptık şimdi zor durmdayız ayın sonunu iple çeker hale geldik çocukta babasına çok bağlı sabah akşam baba diye uyur uyanır ona da çok üzülüyorum ama büyüdüğünde beni anlayacağını umuyorum umarım bu yöntemle düzelir yoksa bir aile daha dağılacak.

Sanal kumarda gerçek kumarda bagımlıklık üzgünüm
Asla bırakılmıyor bırakmıyorlarda siz ne kadar tedbir alırsanız alın yani ha insani duygusu kabarmıştır bırakmıştır belki ama yine başlar dışardaki ganyan bayinde oynar arkadaşından oynar vs gibi olmuyo yani açıkçası en yakınımdan biliyorum o yüzden düzelmez yani

Birinin bağımlılığı dışarıdan müdahale ile kontrol ederek bitmez.
Düzelmeyecek, uyusturucudan bile zor kumarı bırakmak;açın okuyun burdaki konuları bırakam nerdeyse yok.
Ayrıca hep aynı hikaye: hamile kaldım, borclarını ödedik, cocugum babasına düşkün vs.. ailenize de yazık borç ödüyorlar sanki ne için?
Kutsal yuva dağılmasın
Boşanın demişler daha ne istiyorsunuz ?
Kızın eşinin rızkını yiyen birinden bahsediyoruz.
Üzgünüm ama daha çok batmadan kendinizi kurtarmaya bakın derim.
İşyerinde internet bilgisayar yokmu? İsteyen her türlü yapacak.

Burada hep yorulmaları okumaya gelirdim şimdi sizden yorum bekliyorum 2 yıllık evliyim bir çocuğum var eşim sanal kumar oynuyor telefondan evlendiğimiz ilk ay öğrendim ama ilk ay aynı zamanda hamile kaldım herkes düzelir şans ver dedi derken doğum oldu ama oynamayı hiç bırakmadı hep borç yapıyor kendi ailem onun ailesi sürekli borcunu kapatıyor borç biter bitmez tekrar oynuyor ortada çocuk var eşimle severek evlendik böyle bir şey yaptığını asla sezmedik hiç birimiz bende asla görmedim aslında kendisi çok iyi bir insan her dediğimi yapmaya çalışıyor bende absürt şeyler isteyen bir insan değilim ailem yuvam dağılmasın yeter diyorum ama asla ardı arkası kesilmiyor çok kez affettim işinden dolayı telefonu değiştiremedik proje okuması gerekiyor akıllı telefon olmazsa yapamaz diye en son canıma tak etti işten ayrıldı başka bir işe girdi devlet kurumunda çok şükür oldu dedik ama bu kez aldığı tüm parayı kumara yatırdı ilk aydan ailemden borç almış üstüne sürekli maddi sıkıntı yaşıyoruz birilerinin desteği ile yaşıyoruz üstüne borç ödüyoruz kendini öldürmekle tehdit ediyor beni ailem artık boşanmamı istiyor bu kez boşanmadım diye babam çok kızdı bana sen bilirsin ama bu son dedi bir daha affedersen beni karşında bulursun dedi yanında değil bende çok etkilendim huzurum kalmadı evliliğimde artık hiçbir şey tat vermiyor inanın en son telefonu değiştirdik tuşlu telefon aldık banka hesaplarını ben yönetmeye başladım kartlarını aldım mobil bankacılığı kendi telefonumda açtım ve telefonumun şifresini değiştirdim her yere ekran okuma koydum ben ömür boyu üzüleceğime sen düzelene kadar belki de hayatının sonuna kadar böyle yaşa dedim eline harçlık veriyorum sadece bu şekilde yapıp faydasını gören oldu mu yakınlarınızda internet ile erişimini bitirdim inşallah sonuç alırız yoksa artık boşanacağım kızıma kendim bakarım en azından geçim sıkıntısı olmaz aslında durumumuz çok iyiydi birikmişimiz arabamız altınımız vardı hepsi gitti arabayı ailesinin adına yaptık şimdi zor durmdayız ayın sonunu iple çeker hale geldik çocukta babasına çok bağlı sabah akşam baba diye uyur uyanır ona da çok üzülüyorum ama büyüdüğünde beni anlayacağını umuyorum umarım bu yöntemle düzelir yoksa bir aile daha dağılacak.
aynı durumu bende yaşadım. 1.5 yaşında kızım var bana da eşim tanıştırdı sanal kumarı sevgiliyken oynadım kazandık mutlu olduk ama sonradan bu hal iyicde büyüdü sonra bitirdim ben benim borçlarımı da ailem ödedi şu an onlarda bende bitik durumdayız, ben kendimi sıyırdım ama çocuğun bez mama parasını bile kumara basıyor. hamileyken kredi kartı vermiş banka buna 70 bin tl limitli benden habersiz gidip kumarda yemiş öğrendiğimde doğumuma 2 ay vardı babasını aradım ama kimse bir çare bulamadı tabi. maddi sorunlar yüzünden aramızda bozuldu elbette başka sorunlarımız da var ama şu an boşanma aşamsındayız. eline verdiğin 200tlyi bile gider yatırır basar, senin akrabaların da dahil olmak üzere herkesten borç alır seni rezil eder. bu bambaşka bir bağımlılık acil psikolog yardımı alması gerek tabi senin gözetiminde. bu da çözüm olmazsa tecrübeme dayanarak ve üzülerek söylüyorum ki boşanma tavsiyesi vermek zorundayım.

Ayni adrenalini saglayacak bir spora aslamasi lazim.
Gelismis ulkelerde yapilmis calis.alar var. Bunu hastalik olarak kabul edip uzman yonlendirmesi almak lazim. Kanser gibi dusuneceksiniz. Nasil hastslik sadece saglikli beslenmeyle gecmiyorsa bu da bu tedbirlerle gecmez. Hayatta bu sekilde yasayarak gecmez. Allah yardimciniz olsun. Siz gerekirse kocanizdan bosanacaksiniz, cocugunuz babasindan bosanmayacak. Siz ölseniz de o babasi. Yani iki konuyu akliniz karistirmasin. Gelecek sizi korkuttugu icin bildiginiz dertle ugrasmayi seciyor olabilirsiniz veya caresizlikten buna siginiyor olabilirsiniz.

Kumar bağımlılığı asla iyileşmez, düzelmez.

Sizde bu bakış açısı olduktan sonra ömür boyu borç öder ve başkalarının desteği ile yaşarsınız.

Her dediğinizi yapması onun iyi olduğunu değil, hayatını toparlayan kişinin hep yanında olmasını istediği içindir.

Kumardaki haz, başka hiçbir şeyde yokmuş. Yani yerine bişey koyamaz. Uğraşmayın, ailenize ceza kesmeyin artık bence.

Yani milyonda bir mi bilmiyorum ama abim düzeldi aynen boyle dibi gördü esiyle ailemle problem yasadi baya boyle yerlerdeydi. Sonra düzeldi çok şükür birikim yaptilar evleri var esi de isten cikti cocuk icin sadece abim çalisiyo cokta guzel yasiyolar . İnşallah sizinki de duzelir ne diyim bilemedim

Düzelmez diyerek sizi üzmek istemiyorum ama ciddiyim düzelmez malesef bir defa bulaşan ve düzelen görmedim bir arkadaşım boşandı kurtuldu öteki de karısı altın vermiyor diye sürekli karısını kötülüyor oysaki kadın biliyor verirse kumara gidecek. Çok iyi insan deyip durmayın ayrıca herkes çok iyi

Sizde bu bakış açısı olduktan sonra ömür boyu borç öder ve başkalarının desteği ile yaşarsınız.

Her dediğinizi yapması onun iyi olduğunu değil, hayatını toparlayan kişinin hep yanında olmasını istediği içindir.

Kumardaki haz, başka hiçbir şeyde yokmuş. Yani yerine bişey koyamaz. Uğraşmayın, ailenize ceza kesmeyin artık bence.
Kendisi de bir süre sonra sıkılacak çocuk gibi kontrol edip harçlık verip azarladığı adamı eş olarak göremeyecek

Bende içten içe biliyorum düzelmeyeceğini aslında ama telefonu yok diye oynayamaz diye düşünüyorum banka hesabı da kullanmaz bu son çarem artık bir daha yaparsa zaten dönüşü olmayacak bu 2 yılda beni de ailemi de çok yıprattı benimde artık çabalayacak gücüm kalmadı

Yani milyonda bir mi bilmiyorum ama abim düzeldi aynen boyle dibi gördü esiyle ailemle problem yasadi baya boyle yerlerdeydi. Sonra düzeldi çok şükür birikim yaptilar evleri var esi de isten cikti cocuk icin sadece abim çalisiyo cokta guzel yasiyolar . İnşallah sizinki de duzelir ne diyim bilemedim
Kendisi de çok istiyor bırakmayı sözde telefonu değiştirmeyi o istedi banka hesaplarını benim telefonumda açmak için bankaya beni kendisi götürdü bilmiyorum artık düzelmezse sonuçlarına kendisi katlanacak benim de mesleğim var çalışmak istesem çalışırım ama çalışırsam bana güvenip oynar diye evde çocuğa bakıyorum olmazsa yollarımızı ayıracağız Buda benim bu dünyadaki sınavım olacak

Kocamın kumar borcunu aileme ödetsem ve kocam tekrar kumara başlasa utancımdan bi daha ailemin yüzüne bakamazdım ama siz defalarca ailenize ödetmişsiniz valla helal olsun ne diyebilirim ki
Defalarca ödetmedim en son oynadığında maaşını yediği için babam kızım aç kalmasın al bu parayı kızıma götür ihtiyaçlarını karşıla diye vermiş bende aileme üzülüyorum kendimede haklısınız ama başınıza gelmeden bilmezsiniz boşansam şuan gidecek yerim yok ailem konteynerde yaşıyor 21 metre kareye nasıl 6-7 kişi sığacak evleri teslim edilsin benimde en azından kızımı bırakacağım bir yer olur çalışmak için hayat şartları herkese aynı değil maalesef

Back
X