Sanırım Ben Beceremiyorum :(

anneniz biraz saçmalamış herşeyi erkek almaz. erkek nişanlığınızı alıyorsa sizinde onun takımını almanız gerekiyor.

benimde bu ay nişanım var biz kendi kıyafetlerimizi kendimiz aldık .yani ben nişanlığımı kendim aldım oda takımını kendi aldı. bence en güzeli de böyle kafa rahat

Ya nisanda ya dugunde damatlik alırsınız. Biz de nisnaligimi o aldı kendisine takım aldı. Düğünde gelinligimi aldı ben de ona damatlik aldım.

maddi durum yoksa herkes kendininkini yapsın ama nişanlının tavrı hoş değil yaa kabullenecek durumunun olmadığını ve bir orta yol bulacaksınız ya da gerçekten bu işten vazgeç adamın karakteri sorunlu.

Doğu dediğimiz güneydoğu anadolu ve doğu anadolu bölgelerinde toplam 23 il yüzlerce ilçe var. Hepsinin geleneği, göreneği, adeti nasıl aynı olabilir de doğuda öyle değil böyle diyerek üstüne hiç tanımadığınız bir insana yalancı damgası vurabiliyorsunuz ey kk kadınları?

Doguda herseyi erkk tarafi yapar diye bir sey yok.
O guneydogu icin gecerli olabilir veya asiretler icin falan :) ama doguda kız tarafi nerdeyse erkek tarafiyla ayni seyleri yapiyor.
Bir de soyle bir sey var. Koy yerindeki gelenekler kalmadi. Kalmasin da zaten, esit alinsin veya esite yakin. Ortak ev ortak evlilik sanki kiz satin aliniyormus gibi elini kolunu sallaya sallaya evlenmemeli. Bana anlamsiz geliyor.

nasıl bir paylaşım yaptınız eşyalar konusunda?
henüz nişan bile yok ama ilerisi için de konuşuyorsunuz anlaşılan kim ne yapacak diye.
bu işler karşılıklı anlayışa bakar.
siz ve de aileleriniz orta yolu bulma niyetinde olmaz iseniz çok sorun yaşarsınız.
örf adetler de konuşulur bir yol bulunur.
dayatmayla öyle liste savaşları ile olmaz bu işler

doğu batı gelenek gorenek farketmez onemlı olan ıyınıyettır...

benm bildiğim kız damada takım elbise alır nişan için damatta kıza nişanlığını. yani çevremdekiler de hep böyle oldu.

Muğlada farkli mesela erkek evi alır mutlaka evi olmayan adama kız vermezler icini tamamen kiz tarafi yapar. Benim arkadasim da muglada boyle evlendi.
Ama ev konusunda cok ısrarcilar.
Ayrica 25 altında bilezik takanı ayiplarlarmis.

Boşu boşuna malatyalı ile evlendim iyi mi, bari çocuk olmadan söyleyeydin bunu

Şaka bir yana doğuda her şeyi erkek yapıyor diye bir şey yok. Malatya da %90 yapıyorlar ama.

En güzeli ve tavsiye edeceğim yöntem beraber yapmanız. Ben yeri geldi gelinliğin kaporasını verdim, eşim gitti nevresim aldı, ben halıları aldım, eşim yatak odasını aldı vs vs.

Derdiniz evi dizmek olsun.

Kız tarafı erkek tarafı dedin mi cılkı çıkıyor.

doğu da kız tarafı masraf mı yapıyormuş ilk defa duydum
benim bildiğim hem masraf yaptırmıyorlar hemde başlık parası veriyorlar
doğuda kadın yatak yorgandan başka masraf yaptığını ilk defa okudum
muhakkak oranın gelenek göreneklerini bilen çıkar söyler gerçi de benvce sizi keklemiş

ayrıca siz abisinin hanımı değilsiniz bu yüzden sürekli kıyaslamamasını söyleyin...

Doğuda böyle bir adet var mı bilmiyorum ama evet kız tarafı erkeğin damatlığını alır.
Bizde de böyledir yani.
Böyle zamanda bunlardan kaçınılıcaksa eğer ilerisi mağlum.
Anneniz büyütüyor bence.

biz de ki adeti söyleyeyim (karadenizliyim)
kız düğünde damadın kıyafetini alır
onun dışında nişan kıyafeti erkeğe hiç duymadım alındığını
nişan bohçasında günlük kıyafet takım alınır ama nişan kıyafeti duymadım

Haklısınız karşılıklı orta yolu bulmak en güzeli ama daha önceki söz olayında ailemle biraz restleşince bu kez onları dinlemeye gayret ediyorum.

Madem her iki tarafın ailesinin bir katkısı yok, konuşup kendi aranızda halledin.''Ben sana şunu aldım, sen bana bunu almadın '' dırdırı yapacaksanız en iyisi herkes kendine alışveriş yapsın...

Belki de en mantıklısı.. Kendimiz aramızda halledemiyoruz çünkü..

Ben zaten elimden geldiği kadarıyla almaya çalışıyorum birşeyler.. Ama karşımda ki insan herşeyi kendi üstüne almaya çalıştığı zaman yapamıyorum demeye başlıyor. Tabi ki nişan bize ait. Sadece nişanlık alması gerekiyormuş (annemlerin söylediğine göre) sanki ben tamam alma desem başka şeylerden de kaçacak gibi geliyor ..

Ailesiyle tanıştım sıcak kanlı insanlar olarak gördüm..Evet ben bu tarz sorunlar yaşayacağımı düşünmüyordum gözüm korkuyor biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…