- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.967
- 298
- 31
Been varımHerkese merhaba.
Ben kendimi bu çağa ayak uyduramıyor gibi hissediyorum.
Çoğu arkadaşımla olan muhabbetten sıkılıyorum. Örnek vermem gerekirse.
3 aile olduğumuz bir arkadaş grubumuz var. Bizim çocuğumuz yok diğer iki ailenin var. Erkeklerin arasındaki muhabbet çok iyi yani eşim ve diğer erkek arkadaşlarının fakat ben biz kadınların arasındaki muhabbetten çok sıkılıyorum. Sıkılıyorsan takılma diyebilirsiniz zaten eskisi kadar takılıyorum ama diyorum ki acaba ben mi garibim.
Diğer iki kızın arasında sürekli bir alışveriş muhabbeti var." Şunu alalım şu kadara, şuraya gidelim, yılbaşı konsepti yapalım , çocuklara konsept yapalım. Her gün gezelim. Sürekli alışveriş yapalım. Sürekli birbimize gidip gelelim." Bu muhabbetler beni o kadar sıkmaya başladı ki. Sürekli bir harcama halindeler. Birinin bı ton borcu var hala boş beleş alışveriş yapma peşinde. Diğeri de öyleydi ama artık daha çok uyum sağlamaya başladı yani o da öyle oldu.
Benim sorunum şu; şuanda çevremdeki birçok arkadaşım böyle. Yani oturup hayattan, ülkeden , ne bileyim bizi geliştirecek şeylerden konuşabilecek çok az kişi kaldı. Bu durumda onlara göre de ben sıkıcı olabilirim tabii.
Size sorum şu ; benim gibi olan var mı ? Yoksa ben mi tuhafım ?
Böyle yaşamak zor olmuyor mu acaba.Butun hayatımız instagramdan geçmeli gibi bir zorunluluk var sanki.şimdiki durum alışveriş düşkünlüğü değil aslında insanlar bir yarış içinde sanki... atıyorum x akıllı süpürge almış bende almalıyım hatta ben bir üst modelini alayım da onu ezeyim derdinde insanlar...benim bir arkadaşım var türkkahvesi sevmez ama bi komşusu kahve köşesi yapmış kendisini hemen kahve nakinası aldı çeşit çeşit fincanlar aldı insta da hergün kahve keyfi diye fotoğraf atıyor o köşeden eminim içmiyor döküyordur o kahveyi ...tek derdimiz yarış,gösteriş olmuş malesef
Bunları kimse görmüyorsa siz nasıl görüyorsunuz? İnsanların banyolarını kurcalayıp hangi marka şampuan kullandıklarına mı bakıyorsunuz?O kadar haklısınız ki...Bu benim de canımı sıkan bir şey. Kadınlarda bu durum erkeklere göre çok daha fazla. Nerede yeni bir şey çıkar hemen gidip alırlar eksik kalırlar yoksa. Hemen denerler yaparlar ederler ama buzluklarını aç et yok, etsiz yemek yerler, karışık salam yerler, en ucuz markasız duj jeli, sabun, şampuan kullanırlar( bunları kimse görmüyor çünkü dışarıdan görünen arabaları, saçları, kıyafetleri, evdeki sallanan hamakları vs. :) ) Nasıl bir zihniyetse artık. Al kullan sıkıl at.
Muhabbet de hep çoluk çocuk ama kendi gezmeleri için çocukların ne uykusu ne ne yorgunluğu hiçbir şey umurlarında değil mesela. Sadece çocuğu süsleyip püsleyip video çekme derdi.Çocuksuz biri olarak çocuklu olanlarla ben de böyle sıkılıyorum muhabbette hep bir çoluk çocuk muhabbet malesef artık denk değilsiniz..
Malesef ben de oyle bir hava sezdim. Kafana uymuyorsa bir araya gelmeyeceksin. Aslinda acilan konu daha bos. Etrafindaki insanlari borcuna kadar elestirmek yerine konusmak istedigi konularla ilgili bir suru baslik var. Oralarda konu acsaydi amacina ulasirdi konu sahibi.Bu insanları küçümsemek ve kendini üstün görmek bence ya, başka bir şey değil. Hayır insan niye ülke gündemi konuşmak zorunda olsun ki? Belki seninle o konulara girmek istemiyorlar, fikir çatışması olacağını düşünüyorlar ya da senin düşüncelerinden rahatsız oldukları için konuşmuyorlar. Belki ilgi alanların onlara saçma geliyor, keyif almıyorlar.
Bir de yetmemiş insanların hayatlarına burnunu sokmuş. Neymiş borcu varmış da hala alışveriş derdindeymiş. Seni niye ilgilendiriyor bu? Sen mi ödüyorsun borcunu?
Yalnız değilsin. Çağa ayak uyduramamak değil çağı sevmemek diyelim biz buna. Kimseye hiçbir şekilde ayak uydurmak zorunda değilsin çünkü. Ben de haz etmiyorum böyle işi gücü maddi olan, başkalarına hava atmaktan canı çıkan tiplerden. Sade, kendi halinde bir insanım. Hamdolsun çevrem de öyle. Bu bahsettiğiniz konseptli partiler 6ay kınası, diş buğdayı(doğrusu bu mu onu bile bilmiyorum) gibi saçma şeyleri kutlayacak insanlar yok çevremde.Herkese merhaba.
Ben kendimi bu çağa ayak uyduramıyor gibi hissediyorum.
Çoğu arkadaşımla olan muhabbetten sıkılıyorum. Örnek vermem gerekirse.
3 aile olduğumuz bir arkadaş grubumuz var. Bizim çocuğumuz yok diğer iki ailenin var. Erkeklerin arasındaki muhabbet çok iyi yani eşim ve diğer erkek arkadaşlarının fakat ben biz kadınların arasındaki muhabbetten çok sıkılıyorum. Sıkılıyorsan takılma diyebilirsiniz zaten eskisi kadar takılıyorum ama diyorum ki acaba ben mi garibim.
Diğer iki kızın arasında sürekli bir alışveriş muhabbeti var." Şunu alalım şu kadara, şuraya gidelim, yılbaşı konsepti yapalım , çocuklara konsept yapalım. Her gün gezelim. Sürekli alışveriş yapalım. Sürekli birbimize gidip gelelim." Bu muhabbetler beni o kadar sıkmaya başladı ki. Sürekli bir harcama halindeler. Birinin bı ton borcu var hala boş beleş alışveriş yapma peşinde. Diğeri de öyleydi ama artık daha çok uyum sağlamaya başladı yani o da öyle oldu.
Benim sorunum şu; şuanda çevremdeki birçok arkadaşım böyle. Yani oturup hayattan, ülkeden , ne bileyim bizi geliştirecek şeylerden konuşabilecek çok az kişi kaldı. Bu durumda onlara göre de ben sıkıcı olabilirim tabii.
Size sorum şu ; benim gibi olan var mı ? Yoksa ben mi tuhafım ?
Ben ilk etapta surekli ayni konunun tekrar etmesinden sikildiginizi sanmistim ama sizde biraz kucumseme var sanki.Muhabbet de hep çoluk çocuk ama kendi gezmeleri için çocukların ne uykusu ne ne yorgunluğu hiçbir şey umurlarında değil mesela. Sadece çocuğu süsleyip püsleyip video çekme derdi.
Aslinda boş beleş muhabbet değilde, yeri gelir yaptığın alışverişten de bahsedersin, yaptirdigin estetikten de ama bazı insanların tek muhabbeti bu oluyor, aldığı herşeyin fiyatını söylemek, yaptığın alışverişin macerasını anlatmak falan gereksiz oluyor bazen.Parası olmayan, alışveriş sevmez zaten öncelikle bunu belirteyim.
Ben de her yerde rahat edemiyorum, herkesin muhabbeti beni sarmıyor, şu sıra kendimi hiçbir yerde bulamıyorum, bu ben dünyada tekim, numuneliğim anlamına gelmiyor, herkes boş beleş anlamına gelmiyor. Dünyada 7 milyar insan varsa benim gibi deli de 1 milyar falandır. Kalan 6 milyar boş beleş salak salak işler yapıyor demek değildir. Kendinizi o insanlara yakın bulmuyorsunuz sadece, bu normal.
Genelleyerek insan elestirisi yapmak bana çok itici geliyor.şimdiki durum alışveriş düşkünlüğü değil aslında insanlar bir yarış içinde sanki... atıyorum x akıllı süpürge almış bende almalıyım hatta ben bir üst modelini alayım da onu ezeyim derdinde insanlar...benim bir arkadaşım var türkkahvesi sevmez ama bi komşusu kahve köşesi yapmış kendisini hemen kahve nakinası aldı çeşit çeşit fincanlar aldı insta da hergün kahve keyfi diye fotoğraf atıyor o köşeden eminim içmiyor döküyordur o kahveyi ...tek derdimiz yarış,gösteriş olmuş malesef
Bu cümlene katılmıyorum çünkü normalin bayağı bi üzerinde gelirimiz var ama ben oldum olası sevmem marka takıntısı olanları alışveriş bağımlılığı yoktur... ne bilim ona okadar para vermek yerine ihtiyaç sahibi çocuklara yardım etmeyi onlara burs vermeyi tercih ederim....Parası olmayan, alışveriş sevmez zaten öncelikle bunu belirteyim.
Dedikodu yapma isteğini gerçek hayatta tatmin edemeyen konu sahibi bu şekilde bir çözüm bulmuş kendine benceMalesef ben de oyle bir hava sezdim. Kafana uymuyorsa bir araya gelmeyeceksin. Aslinda acilan konu daha bos. Etrafindaki insanlari borcuna kadar elestirmek yerine konusmak istedigi konularla ilgili bir suru baslik var. Oralarda konu acsaydi amacina ulasirdi konu sahibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?