Sanırım ben bu çağa ayak uyduramıyorum.

Çok saçma triplerdesiniz bence. Ben de sürekli ülkenin hali ekonomi yakınan tiplerle arkadaşlık kurmuyorum. Herşey yeterince can sıkıcıyken arkadaşlarla iletişimin daha eğlenceli olması lazım. Biz bir araya gelince tatilden tatil alışverişinden işte ağaca aldığımız süslerden konuşuruz enerji depolar ayrılırız. Tuvalet kağıdını karşıma alıp sabaha kadar anlatsam ne, anlatmasam ne?

Been varım artık dünyanın sonuna doğru geliyoruz bütün kıyamet alametlerini çok hızlı bir şekilde yaşıyoruz... Beni de bu tür gereksiz alışverişler gezmeler yoruyor ve o tür insanlardan uzak duruyorum... Bir kızım var ve hamileyim onları geleceğe nasıl hazırlayabilirim onları düşünüyorum ve araştırıyorum...

Cevap yazanlara teşekkür ederim.
Ben tekim demedim zaten arkadaşlar kendimi azınlık ve giderek azalan insanların içinde hissediyorum ve ben mi olması gerektiği gibi değilim acaba diye sorguluyorum .
Ülkeden derken de sürekli tabi ki ülke gündeminden bahsetmek değil amacım , ciddi konular demek istedim aslında. Yani hayat hergün ama hergün de alışveriş yapıp konsept yapacak gibi değil bence. Arada demiyorum bakın her gün. Tabiki herkes farklıdır ben kendimi sorguluyorum

Böyle yaşamak zor olmuyor mu acaba.Butun hayatımız instagramdan geçmeli gibi bir zorunluluk var sanki.

O kadar haklısınız ki...Bu benim de canımı sıkan bir şey. Kadınlarda bu durum erkeklere göre çok daha fazla. Nerede yeni bir şey çıkar hemen gidip alırlar eksik kalırlar yoksa. Hemen denerler yaparlar ederler ama buzluklarını aç et yok, etsiz yemek yerler, karışık salam yerler, en ucuz markasız duj jeli, sabun, şampuan kullanırlar( bunları kimse görmüyor çünkü dışarıdan görünen arabaları, saçları, kıyafetleri, evdeki sallanan hamakları vs. :) ) Nasıl bir zihniyetse artık. Al kullan sıkıl at.

Parası olmayan, alışveriş sevmez zaten öncelikle bunu belirteyim.

Ben de her yerde rahat edemiyorum, herkesin muhabbeti beni sarmıyor, şu sıra kendimi hiçbir yerde bulamıyorum, bu ben dünyada tekim, numuneliğim anlamına gelmiyor, herkes boş beleş anlamına gelmiyor. Dünyada 7 milyar insan varsa benim gibi deli de 1 milyar falandır. Kalan 6 milyar boş beleş salak salak işler yapıyor demek değildir. Kendinizi o insanlara yakın bulmuyorsunuz sadece, bu normal.

Bunları kimse görmüyorsa siz nasıl görüyorsunuz? İnsanların banyolarını kurcalayıp hangi marka şampuan kullandıklarına mı bakıyorsunuz?

Çocuksuz biri olarak çocuklu olanlarla ben de böyle sıkılıyorum muhabbette hep bir çoluk çocuk muhabbet malesef artık denk değilsiniz..
Muhabbet de hep çoluk çocuk ama kendi gezmeleri için çocukların ne uykusu ne ne yorgunluğu hiçbir şey umurlarında değil mesela. Sadece çocuğu süsleyip püsleyip video çekme derdi.

Çağın alışveriş konuşmakla ilgisi yok, çevrenizdeki kişilerin alışverişle doğrudan ilgisi var.
Size hitap edecek kişilerle ahbap olun.

Size ne borcu olmasından?
Borcum dağ gibi, mis gibi ödüyorum.
Alışverişimi de yapıyorum.
Ekonomiye sövdüğüm de oluyor, alışverişi abarttığım da.
Ay sonu hem kızımın doğum günü var hem yılbaşı, ev konseptten konsepte koşacak. Yılbaşını abartmam ama çocuğun doğum günü önemli. Yılbaşını abartmama sebebim evde ağaç mağaç sokacak yer yok.
Ben ek olarak elime ne geçerse döviz alıyorum, ondan da bahsediyorum biraz arkadaşlarıma. Kasımda mesela tüm eksi hesaplarla son limite kadar döviz aldım, dün siyasetçinin biri bana ve benim gibilere şerefsiz demiş, onun gibisiniz biraz.
Süte de söverim, hayatı da severim.

Malesef ben de oyle bir hava sezdim. Kafana uymuyorsa bir araya gelmeyeceksin. Aslinda acilan konu daha bos. Etrafindaki insanlari borcuna kadar elestirmek yerine konusmak istedigi konularla ilgili bir suru baslik var. Oralarda konu acsaydi amacina ulasirdi konu sahibi.

Borcu olan gelip sizden para istemiyorsa neye ne kadar harcadığı sizi ilgilendirmez ki.
Ben sürekli ülke gündeminden konuşulmasından yıldım mesela, burada bile o tarz konulardan uzak duruyorum artık.
Yılbaşı konsepti kutlayacak olanlar için gayet gündem olabilecek bir konu şuan için.
Tabi ki anlaşamadığımız insanlar olur ama hayatınıza giren herkesle uyum sağlayamama halindeyseniz sorunu kendinizde de aramanız gerekir bir miktar.

Yalnız değilsin. Çağa ayak uyduramamak değil çağı sevmemek diyelim biz buna. Kimseye hiçbir şekilde ayak uydurmak zorunda değilsin çünkü. Ben de haz etmiyorum böyle işi gücü maddi olan, başkalarına hava atmaktan canı çıkan tiplerden. Sade, kendi halinde bir insanım. Hamdolsun çevrem de öyle. Bu bahsettiğiniz konseptli partiler 6ay kınası, diş buğdayı(doğrusu bu mu onu bile bilmiyorum) gibi saçma şeyleri kutlayacak insanlar yok çevremde.

Bence sizin yegane probleminiz çevrenizdeki insanlarla aynı frekansta olmayışınız.sizi çok iyi anlıyorum ve aralarında ne kadar yıprandığınızı irrite olduğunuzu anlayabiliyorum.

Muhabbet de hep çoluk çocuk ama kendi gezmeleri için çocukların ne uykusu ne ne yorgunluğu hiçbir şey umurlarında değil mesela. Sadece çocuğu süsleyip püsleyip video çekme derdi.
Ben ilk etapta surekli ayni konunun tekrar etmesinden sikildiginizi sanmistim ama sizde biraz kucumseme var sanki.
Anneliklerine kadar da geldiyseniz yani.

Cocuklari bagirta bagirta giydirip aglata aglata video cekmiyorlardir herhalde.
Bana hayat dolular gibi geldi, sizin biraz iciniz gecmis sanki.

Aslinda boş beleş muhabbet değilde, yeri gelir yaptığın alışverişten de bahsedersin, yaptirdigin estetikten de ama bazı insanların tek muhabbeti bu oluyor, aldığı herşeyin fiyatını söylemek, yaptığın alışverişin macerasını anlatmak falan gereksiz oluyor bazen.

Genelleyerek insan elestirisi yapmak bana çok itici geliyor.

Hayir soylediginiz gibi hepimizin tek derdi gosteris olmus degil.

Herkes adina konusmayin rica ederim.

Arkadasiniz boyle samimiyetsiz biriyse onunla arkadasliga devam ederek siz de samimiyetsiz oluyorsunuz.

Son düzenleme:
Parası olmayan, alışveriş sevmez zaten öncelikle bunu belirteyim.
Bu cümlene katılmıyorum çünkü normalin bayağı bi üzerinde gelirimiz var ama ben oldum olası sevmem marka takıntısı olanları alışveriş bağımlılığı yoktur... ne bilim ona okadar para vermek yerine ihtiyaç sahibi çocuklara yardım etmeyi onlara burs vermeyi tercih ederim....

Dedikodu yapma isteğini gerçek hayatta tatmin edemeyen konu sahibi bu şekilde bir çözüm bulmuş kendine bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…