Sanırım ben bu çağa ayak uyduramıyorum.

Belki arkadaşlarınızla fazla ortak noktanız olmadığı için sizi sarmıyor. Mesela onların çocuğu varmış, sizin yok gibi. Belki onlar da sizin önemsediğiniz meselelerden sıkılıyor olabilirler.

Hangi üstün görmeden bahsediyorsunuz pardon ? Sadece ülkeden bahsetmiyorum çok farklı bir şeyden bahsediyorum da siz her konuda böyle çok keskin eleştiriyorsunuz.
Burnunu sokmuş felan gördüğümü söylüyorum şuan ve insanlarla konuşmaya çalışıyorum üslubunuza dikkat edin.

Konudan bağımsız olacak ama, kazen'den uyari bildirimi almadiniz mi karikatürler konusunda? Telif hakki sebebiyle kullanmak uygun degil. Daha once birkac konuda da yazmistim. Yazarlaei tarafindan telir atiliyor ve ciddi sekilde odemeler yapmak zorunda kaliyorsunuz. Sizin de profilinizde bir karikatür var. Uyarmak istedim.

Parası olan muhakkak alışveriş sever, alışveriş bağımlısı olur dememiş. Parası olmayan alışveriş sevmez demiş.

Üslubum gayet düzgün. Sizi neden ilgilendiriyor onların borcunun olması diyorum? Siz mi ödüyorsunuz?

Konu başlığınızdan bile kendini üstün görme akıyor, farkında değil misiniz?

. Nerde yaşıyorsunuz? Küçük büyük ilçe, il merkezi??

Belki arkadaşlarınızla fazla ortak noktanız olmadığı için sizi sarmıyor. Mesela onların çocuğu varmış, sizin yok gibi. Belki onlar da sizin önemsediğiniz meselelerden sıkılıyor olabilirler.
Tabiki olabilir. Hatta benim sevdiğim şeylerden onların hoşlanmamaları da bana çok normal geliyor.

Ne konuşulabilir mesela?
Biz bi araya geldiğimizde çocuklardan, biraz meslekten konuşuyoruz.
Orda olmayan ortak tanıdıklardan, özel hayatımızdan (eş, kendi ailemiz, eş ailesi).
Arada ehonomi bitti bitti diyoruz.
Alışveriş muhabbeti beni de sıkıyor ama biz de atom parçalamıyoruz arkadaşlarla.

Kafa dağıtırken ne konuşacağız ki?

Evet bu donemin insani degilsiniz.

32. Gün programında Mehmet Ali Birand ile ayni masada oturup program yapmaliydiniz.

Kısır, poğaça muhabbetleri sizi kesmiyor.

Tam olarak yukarıda sıraladıklarınızı konuşmak istiyorum.

Sonradan tanıştınız galiba bu insanlarla... ben de sonradan tanıdığım insanlarla gençliğimi beraber geçirdiklerimle olduğum gibi uyumlu ve samimi olamıyorum.

Konu sahibi kendini çok anlatamamış. Bahsettiği şey hayatta tek gayesi evlenmek ve çocuk yapmak olan insanlardan sıkıldığı. Pembiş gelinler yani.

Bunları kimse görmüyorsa siz nasıl görüyorsunuz? İnsanların banyolarını kurcalayıp hangi marka şampuan kullandıklarına mı bakıyorsunuz?
Çöplük diye bir belgesel var. Belgeselden izlediklerini anlatıyor diye düşünüyorum.

:) Alışverişe bayılırım, hatta az önce yaptım bir posta. Çok da kokoşumdur, bozuk ojeyle bile çıkmam. Saçımın telinden ayak parmağıma kadar dikkat ederim. Güzel kokarım, daima iyi görünürüm. İlgisi olan biriyle bir yüz maskesi hakkında yarım saat konuşabilirim. Bazen kozmetik marketlerde rastgele insanlarla fikir alışverişi yapmışlığım oluyor. Kozmetik, moda ilgi alanlarımdan sadece ikisi ama.
İki üniversite mezunuyum, alanlarımdan biri edebiyat. Bu alanda da saatlerce konuşabilirim. Ama yerine göre tabi. Her insanla her konuda konuşamazsın ki. Yakın arkadaşlarımdan birisi kitap okumaz mesela. Oturup Türk edebiyatının gelişimi hakkında konuşacak halimiz yok. Ne yapalım, biz de Dexter'ın son sezonu hakkında konuşuyoruz.
Başka bir arkadaşım daha vardı, onla da inanç sistemleri hakkında falan saatlerce konuşurduk. Çünkü o konularda bilgi birikimi vardı, benim de ilgimi çekiyordu. Dolayısıyla keyif alıyordum.
Bir de ben bu devrin insanı değilim tavırları da kusura bakmayın ama biraz komik. Kendinizi çok ayrıştırıp yüce bir yere koymayın derim. Sizden daha birikimli insanlarla karşılaşınca ister istemez kompleks geliştirirsiniz.

Ben de dolabımı gereksiz doldurmayı sevmem, marka takıntım yok ama yıllarca kullanacağım kadar sağlam bir şeyse paraya kıyarım, yıllarca kullanabilirim bir şeyi. Evdeki her bir fazlalık ruhumu sıkar, annemin aksi gibi evinde yıllarca kullanmadığı çatal bıçak tabaklar vardır Onun tek maaşla yaptığı alışverişi ben çift maaşla yapmıyorum. Ama lüzum edeni de alırım, almadan rahat etmem, kendime göre bir konfor anlayışım var aşağı düşmek istemem.

Kendi adıma ülke gündemi konuşmaktan nefret ediyorum. Bir zamanlar çok severdim sonra baktım hiçbir şey değişmiyor, hep bir karamsarlık, kasvet gidiyor bıraktım artık. İstemiyorum arkadaşlarımla ne siyaset ne ülke konuşmak.

Çocuğu olan insanların çocuk muhabbeti yapması da garip değil

Arkadaşlarınızla ilgi alanlarınız, sohbet konularınız farklı olabilir bu da sizi sıkabilir anlarım ama size boş muhabbet gelen bir konu diğerine gelmeyebilir. Olması gerektiği gibi değil miyim demişsiniz ama tek bir insan kalıbı yok ki insanlar ona uysunlar.

Evet, gordum az once.

Ben de konudan bagimsiz diyorum ki asil onlar bana para odesin cunku reklamini yapiyorum bi nevi ahshdj
Link isteyenler dm demedigimiz icin mi basimiza bunlar gelecek ha

10 senelik profil fotografimdan vazgeciren sisteme ufak bir elestiri olarak profil fotografimi siyah yapacagim ajdjdj

Şakalar komikler neyse de
Cok naziksiniz, tesekkurler.

Sizin gibi insanlara da çok saygım var mesela. Sürekli bakımlı gezebilmek çok güzel bir şey. Bahsettiğim sizin gibi insanlar istediğim işte. Ben alışveriş konuşmayalım demiyorum tabiki konuşalım ama bunun dışında da konularımız olmalı diye düşünüyorum sadece.

Tam olarak yukarıda sıraladıklarınızı konuşmak istiyorum.
Uymuyor demek ki kafalar.
Ben muhabbetini sevmediğim bazı kişilere çocuğum olduktan sonra ısındım, çünkü ortak konu çıktı.
Çocuğu çıkar, ortak konumuz yok.
Olmuyor bazen, konuşacak şey bulamıyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…