- 1 Haziran 2018
- 5.338
- 16.438
- 248
Hangi üstün görmeden bahsediyorsunuz pardon ? Sadece ülkeden bahsetmiyorum çok farklı bir şeyden bahsediyorum da siz her konuda böyle çok keskin eleştiriyorsunuz.Bu insanları küçümsemek ve kendini üstün görmek bence ya, başka bir şey değil. Hayır insan niye ülke gündemi konuşmak zorunda olsun ki? Belki seninle o konulara girmek istemiyorlar, fikir çatışması olacağını düşünüyorlar ya da senin düşüncelerinden rahatsız oldukları için konuşmuyorlar. Belki ilgi alanların onlara saçma geliyor, keyif almıyorlar.
Bir de yetmemiş insanların hayatlarına burnunu sokmuş. Neymiş borcu varmış da hala alışveriş derdindeymiş. Seni niye ilgilendiriyor bu? Sen mi ödüyorsun borcunu?
Konudan bağımsız olacak ama, kazen'den uyari bildirimi almadiniz mi karikatürler konusunda? Telif hakki sebebiyle kullanmak uygun degil. Daha once birkac konuda da yazmistim. Yazarlaei tarafindan telir atiliyor ve ciddi sekilde odemeler yapmak zorunda kaliyorsunuz. Sizin de profilinizde bir karikatür var. Uyarmak istedim.Ben ilk etapta surekli ayni konunun tekrar etmesinden sikildiginizi sanmistim ama sizde biraz kucumseme var sanki.
Anneliklerine kadar da geldiyseniz yani.
Cocuklari bagirta bagirta giydirip aglata aglata video cekmiyorlardir herhalde.
Bana hayat dolular gibi geldi, sizin biraz iciniz gecmis sanki.
Parası olan muhakkak alışveriş sever, alışveriş bağımlısı olur dememiş. Parası olmayan alışveriş sevmez demiş.Bu cümlene katılmıyorum çünkü normalin bayağı bi üzerinde gelirimiz var ama ben oldum olası sevmem marka takıntısı olanları alışveriş bağımlılığı yoktur... ne bilim ona okadar para vermek yerine ihtiyaç sahibi çocuklara yardım etmeyi onlara burs vermeyi tercih ederim....
Üslubum gayet düzgün. Sizi neden ilgilendiriyor onların borcunun olması diyorum? Siz mi ödüyorsunuz?Hangi üstün görmeden bahsediyorsunuz pardon ? Sadece ülkeden bahsetmiyorum çok farklı bir şeyden bahsediyorum da siz her konuda böyle çok keskin eleştiriyorsunuz.
Burnunu sokmuş felan gördüğümü söylüyorum şuan ve insanlarla konuşmaya çalışıyorum üslubunuza dikkat edin.
. Nerde yaşıyorsunuz? Küçük büyük ilçe, il merkezi??Herkese merhaba.
Ben kendimi bu çağa ayak uyduramıyor gibi hissediyorum.
Çoğu arkadaşımla olan muhabbetten sıkılıyorum. Örnek vermem gerekirse.
3 aile olduğumuz bir arkadaş grubumuz var. Bizim çocuğumuz yok diğer iki ailenin var. Erkeklerin arasındaki muhabbet çok iyi yani eşim ve diğer erkek arkadaşlarının fakat ben biz kadınların arasındaki muhabbetten çok sıkılıyorum. Sıkılıyorsan takılma diyebilirsiniz zaten eskisi kadar takılıyorum ama diyorum ki acaba ben mi garibim.
Diğer iki kızın arasında sürekli bir alışveriş muhabbeti var." Şunu alalım şu kadara, şuraya gidelim, yılbaşı konsepti yapalım , çocuklara konsept yapalım. Her gün gezelim. Sürekli alışveriş yapalım. Sürekli birbimize gidip gelelim." Bu muhabbetler beni o kadar sıkmaya başladı ki. Sürekli bir harcama halindeler. Birinin bı ton borcu var hala boş beleş alışveriş yapma peşinde. Diğeri de öyleydi ama artık daha çok uyum sağlamaya başladı yani o da öyle oldu.
Benim sorunum şu; şuanda çevremdeki birçok arkadaşım böyle. Yani oturup hayattan, ülkeden , ne bileyim bizi geliştirecek şeylerden konuşabilecek çok az kişi kaldı. Bu durumda onlara göre de ben sıkıcı olabilirim tabii.
Size sorum şu ; benim gibi olan var mı ? Yoksa ben mi tuhafım ?
Tabiki olabilir. Hatta benim sevdiğim şeylerden onların hoşlanmamaları da bana çok normal geliyor.Belki arkadaşlarınızla fazla ortak noktanız olmadığı için sizi sarmıyor. Mesela onların çocuğu varmış, sizin yok gibi. Belki onlar da sizin önemsediğiniz meselelerden sıkılıyor olabilirler.
Evet bu donemin insani degilsiniz.Cevap yazanlara teşekkür ederim.
Ben tekim demedim zaten arkadaşlar kendimi azınlık ve giderek azalan insanların içinde hissediyorum ve ben mi olması gerektiği gibi değilim acaba diye sorguluyorum .
Ülkeden derken de sürekli tabi ki ülke gündeminden bahsetmek değil amacım , ciddi konular demek istedim aslında. Yani hayat hergün ama hergün de alışveriş yapıp konsept yapacak gibi değil bence. Arada demiyorum bakın her gün. Tabiki herkes farklıdır ben kendimi sorguluyorum
Tam olarak yukarıda sıraladıklarınızı konuşmak istiyorum.Ne konuşulabilir mesela?
Biz bi araya geldiğimizde çocuklardan, biraz meslekten konuşuyoruz.
Orda olmayan ortak tanıdıklardan, özel hayatımızdan (eş, kendi ailemiz, eş ailesi).
Arada ehonomi bitti bitti diyoruz.
Alışveriş muhabbeti beni de sıkıyor ama biz de atom parçalamıyoruz arkadaşlarla.
Kafa dağıtırken ne konuşacağız ki?
Konu sahibi kendini çok anlatamamış. Bahsettiği şey hayatta tek gayesi evlenmek ve çocuk yapmak olan insanlardan sıkıldığı. Pembiş gelinler yani.Ben ilk etapta surekli ayni konunun tekrar etmesinden sikildiginizi sanmistim ama sizde biraz kucumseme var sanki.
Anneliklerine kadar da geldiyseniz yani.
Cocuklari bagirta bagirta giydirip aglata aglata video cekmiyorlardir herhalde.
Bana hayat dolular gibi geldi, sizin biraz iciniz gecmis sanki.
Çöplük diye bir belgesel var. Belgeselden izlediklerini anlatıyor diye düşünüyorum.Bunları kimse görmüyorsa siz nasıl görüyorsunuz? İnsanların banyolarını kurcalayıp hangi marka şampuan kullandıklarına mı bakıyorsunuz?
Ben de dolabımı gereksiz doldurmayı sevmem, marka takıntım yok ama yıllarca kullanacağım kadar sağlam bir şeyse paraya kıyarım, yıllarca kullanabilirim bir şeyi. Evdeki her bir fazlalık ruhumu sıkar, annemin aksi gibi evinde yıllarca kullanmadığı çatal bıçak tabaklar vardırBu cümlene katılmıyorum çünkü normalin bayağı bi üzerinde gelirimiz var ama ben oldum olası sevmem marka takıntısı olanları alışveriş bağımlılığı yoktur... ne bilim ona okadar para vermek yerine ihtiyaç sahibi çocuklara yardım etmeyi onlara burs vermeyi tercih ederim....
Evet tam olarak bunu anlatmaya çalıştım teşekkür ederim.Konu sahibi kendini çok anlatamamış. Bahsettiği şey hayatta tek gayesi evlenmek ve çocuk yapmak olan insanlardan sıkıldığı. Pembiş gelinler yani.
Konudan bağımsız olacak ama, kazen'den uyari bildirimi almadiniz mi karikatürler konusunda? Telif hakki sebebiyle kullanmak uygun degil. Daha once birkac konuda da yazmistim. Yazarlaei tarafindan telir atiliyor ve ciddi sekilde odemeler yapmak zorunda kaliyorsunuz. Sizin de profilinizde bir karikatür var. Uyarmak istedim.
Sizin gibi insanlara da çok saygım var mesela. Sürekli bakımlı gezebilmek çok güzel bir şey. Bahsettiğim sizin gibi insanlar istediğim işte. Ben alışveriş konuşmayalım demiyorum tabiki konuşalım ama bunun dışında da konularımız olmalı diye düşünüyorum sadece.:) Alışverişe bayılırım, hatta az önce yaptım bir posta. Çok da kokoşumdur, bozuk ojeyle bile çıkmam. Saçımın telinden ayak parmağıma kadar dikkat ederim. Güzel kokarım, daima iyi görünürüm. İlgisi olan biriyle bir yüz maskesi hakkında yarım saat konuşabilirim. Bazen kozmetik marketlerde rastgele insanlarla fikir alışverişi yapmışlığım oluyor. Kozmetik, moda ilgi alanlarımdan sadece ikisi ama.
İki üniversite mezunuyum, alanlarımdan biri edebiyat. Bu alanda da saatlerce konuşabilirim. Ama yerine göre tabi. Her insanla her konuda konuşamazsın ki. Yakın arkadaşlarımdan birisi kitap okumaz mesela. Oturup Türk edebiyatının gelişimi hakkında konuşacak halimiz yok. Ne yapalım, biz de Dexter'ın son sezonu hakkında konuşuyoruz.
Başka bir arkadaşım daha vardı, onla da inanç sistemleri hakkında falan saatlerce konuşurduk. Çünkü o konularda bilgi birikimi vardı, benim de ilgimi çekiyordu. Dolayısıyla keyif alıyordum.
Bir de ben bu devrin insanı değilim tavırları da kusura bakmayın ama biraz komik. Kendinizi çok ayrıştırıp yüce bir yere koymayın derim. Sizden daha birikimli insanlarla karşılaşınca ister istemez kompleks geliştirirsiniz.
Uymuyor demek ki kafalar.Tam olarak yukarıda sıraladıklarınızı konuşmak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?