Sanırım ben bu çağa ayak uyduramıyorum.

Rica ederim, oncelikle bu telif olayi karikatür paylasan instagram hesaplarina atılmış. Onlar dava edilmis hakli olarak. Sonra twitterda yorum olarak karikatür paylaşanlara da atilmaya baslanmis. Profilinizde olmasi da riskli bu sebeple. Ama kaldirdiniz iyi oldu. Hayirli olsun.

Konu sahibi kendini çok anlatamamış. Bahsettiği şey hayatta tek gayesi evlenmek ve çocuk yapmak olan insanlardan sıkıldığı. Pembiş gelinler yani.
Ne demiş atalarımız; bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. Benim çevremde hiç pembiş gelin yok mesela. Eşimin arkadaşlarının hanımları da pembiş gelin değiller. Çünkü öyle insanlarla paylaşabilecek bir şeyimiz yok. Bu onlardan üstün olduğumuz anlamına gelmiyor sadece ilgi alanlarımızın farklı olduğunu gösteriyor. İnsan çevresine kendi gibi insanları toplar.

üzgünüm ama geneli böyle olduğu konusunda ısrarcıyım ... aldığı,yediği herşeyi paylaşan yada gün gün gezip anlatan biri değilseniz ne mutlu size kaliteli azınlıktansınız

Size daha cok hitap eden kisilerle sosyallesin.

Yani sürekli gündem, sorun, gidisat da konusulmaz.
Ekonomi haberlerini takip ederim, kendim al sat yaparim, ama arkadaslarimla yaymak, salmak, boş yapmak, güzelliklerden bahsetmek isterim.

İhtimal dahilinde ama her zaman bu önermenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Benim de çevremde bu tip insanlardan yok ama ben bunu 'ben pembiş gelin olmadığımdan' gibi bir önermeye bağlamam. Şanslı olduğumdan derim.

Niye ki? Yakınınıza alacağınız insanları siz seçmiyorsunuz da şansınız mı belirliyor? Aile değil ki bu insan seçemiyor diyelim, arkadaş...

Senin yaptıkların normal ama konu sahibinin anlattıkları farklı. Kendilerini olmadıkları kadar zengin gösterme çabaları oluyor bazı insanların sürekli alışveriş yaparak bunu dillendirerek kanıtlama çabasına giriyorlar. Birbirleriyle yarışıyorlar....

Mesela bende görümcemlerle toplu olarak görüştüğümüz de genelde alışveriş konuşulur ellerde telefon aaa şu gömlek modaymış bunu alalım, aaa Şeyma Subaşı'nın giydiği kıyafete bak kadın servet harcıyor, geçen yıl aldığı yemek takımında sıkılıp aaa şu yemek takımını alıcam ama bunu alırsan kaşık takımın uyumlu olmaz onu da yenile bla bla bla..... Bunlar bana çok gereksiz konuşmalar geliyor.

Yada bana öyle geliyor...

İşte diyorum ya, her insan her muhabbete gelmez.
Çok yönlü insanlar yok mu? Var, ama onların da hoşlanmadığı alanlar var. Benim birkaç ilgi duyduğum alan var. Ama mesela araba muhabbeti, siyaset, pilates-yoga dışında spor dalları vs. gibi alanlarda birikimim yok. İlgim de yok. Bilgimin ve ilgimin olmadığı bir konuda konuşmam, kırmızı çizgimdir. Esas boş muhabbet bu oluyor. Bilgisi olmadığı bir konuda saatlerce konuşabilenler var. Benle de bu konuda muhabbet edemezsiniz mesela.
Boş muhabbet de edebiliriz, La Casa de Papel'deki mantık hatalarını konuşabiliriz. Bomboş muhabbet olur, ama ilginiz varsa çok eğlenebiliriz. Eğlenmek aslında bomboş bir şey değildir. İçten bir kahkaha lezzetli bir çikolata tatmak kadar keyif verici bir şeydir. Ömre ömür katar. Sürekli matem havasındansa boş yapıp gülmek yeğdir.

Niye ki? Yakınınıza alacağınız insanları siz seçmiyorsunuz da şansınız mı belirliyor? Aile değil ki bu insan seçemiyor diyelim, arkadaş...
Bazen küçük bir şehire atanırsınız. Tek arkadaş çevreniz iş arkadaşlarınız olur çünkü yabancısınızdır. O yüzden o insanlar arkadaşınız olmak zorunda kalırlar.

Mesela biz de sabahtan beri yılbaşı konsepti yapıyoruz ve baya eğleniyoruz.
Hem de atık malzemelerden kendimiz yaptık her şeyi. Hazır süs alıp yapıştırmadık.

Onlar konseptlerden bahsederken siz de DIY projelerinden bahsedin, belki merak ederler. Hem ögretmenlermis. Branslar uyarsa okulda da yaptirirlar özel günlerde.

Valla az once yorumuma denk gelince bu kimmis dedim
Guzel yazmis dedim
Aa baktim benmisim
Ben ilk once profil fotograflarina bakiyorum cunku
Ahahah benim bi ustum aynada kendini gorup aa bu ne guzellik ya Rabbii aa benmisim diyenleridir sanirim

Kendi yorumuma ve profilime yillarca biyikli gezip bir anda tuysuz kalmis abiyi gordugumuzdeki saskinlikla baktim

Egonomi bitih gardasim
Karikaturistler bile telifle geciniyor
Millet ac ac
Markette raflarimiz cok
Analarinin emdiginin sutunu memelerinden analarinin sutunu burunlarindan
Bir de çokomelli
Benim siyaset bilgim bu kadar, konu sahibi bak ulke gundemi falan da konustum
Ok by

Bazen küçük bir şehire atanırsınız. Tek arkadaş çevreniz iş arkadaşlarınız olur çünkü yabancısınızdır. O yüzden o insanlar arkadaşınız olmak zorunda kalırlar.
Cıks benim anlayabileceğim bir şey değil bu. Belki ben kolay arkadaş edinebildiğim için böyle düşünüyorumdur. Kısıtlı bir çevrede, anlaşamayıp küçümsediğin insanlarla arkadaş olmak mantıklı gelmiyor bana.

Kafa dengi olmadiginiz kisilerle arkadas olmak zorunda degilsiniz ki. Yani insan pekala arkadassiz yasar, rahatsiz oldugu kisilerle arkadas olacagina...

Ülke gündemi konuşmadınız, dalga geçmeye çalıştınız da okuduğunuzu anlayamadığınız için başka bir şey yazmayacağım.

Olabilir. Ben kolay arkadaş edinebilen biri değilim ve bu durumu anlayabiliyorum.

Kafa dengi olmadiginiz kisilerle arkadas olmak zorunda degilsiniz ki. Yani insan pekala arkadassiz yasar, rahatsiz oldugu kisilerle arkadas olacagina...
Doğru. Ama işte bazı insanlar arkadaşsız yapamaz. Kendini rahatsız hisseder. En azından iş ortamında iki lafın belini kıracak birilerini arar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…