Sanırım Boşanacağım..

zakkumya

Suskunum Sana!!!
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2010
163
0
46
Diğer
Herkese merhaba...
Aslında uzun zamandır bu siteye üyeyim..
Ama bu tarz bir konu açacağım akılama gelmezdi..Çünkü; bilen arkadaşar vardır. Eşimle 7 yıl flört ederek ve çok severek evlendim evliliğim şuanda 2,5 yılının içinde ama artık yüremediğine inanıyorum.. Ben ne eşimin ailesiyle problem yaşayacağıma nede eşimden vaz geçeceğime asla ihtimal vermezdim. Ve en önemlisi eşimin evlendikten 15 gün sonra değişmeye başlaması ve bugüne kadar değişimleri kat kat artarak bu güne gelmesi beni çok üzdü..Bir çok şey yaşadım aldatma içki kumar yoktu e zaten olmamasıda gerekmiyor mu?
Ama şiddetine maruz kaldım ama daha çok psikolojik şiddet..Başta anlamıyordum kıskançlık sanıyordum ama işin dozunu arttırdıkça anladım ki bu kıskançlıktan öte paranoyaya doğru gidiyor.. En basitini dün yaşadım ortak tanıdığımız bir bayanın eşinden söz ediyordum adam maddi anlamda çok iyi ve iş piyasasında tanınmış dedim. Bana cevabı sende onlaramı özeniyorsun? Bakarmısınız olaya bu en basitiydi ve incindim bunun gibi bissürü olaylar..Beni ve fikirlerimi önemsememesi örneğin; ben sanırım biraz titizim ve eşimden hep rica ederim yemek masasında yemek yiyorsun ben evde değilsem kaldır koy mutfağa ama inat yapar gibi her seferinde salonda masanın üstünde yığar onları bazen 1 gün olmuyoum anneme filan gidiyorum düşünün gelene kadar kalır söyleyincede bahane arıyorsun der. Belki de bahane arıyorum çünkü daha saymadığım daha doğrusu sayamadığım çok olay var. Şimdi doktora gideceğim birde ona danışacağım sonuç ne olacak bilmiyorum...
Sadece fikirlerinize ihtiyacım var...

Son düzenleme:
Bence sizin iletişim sorununuz var bu boşanmak için sebep midir? Kesinlikle, ancak çözülmeyecek bir şey midir? Hayır, öncelikle aile terapistine birlikte gitmenizi tavsiye ederim.

Bence sizin iletişim sorununuz var bu boşanmak için sebep midir? Kesinlikle, ancak çözülmeyecek bir şey midir? Hayır, öncelikle aile terapistine birlikte gitmenizi tavsiye ederim.

Evet çünkü eşim benim dediğimi değil kendi anladığı anlayıp ona göre konuşuyor. Aslında burada yazdıklarım en basitleri mesela küfürlü konuşmalarını yazmadım.Hem de sadece sinirlendiğinde değil normal gülerken bile bana erkek arkadaşı gibi konuşur.

Canım tam olarak seni ve eşini tanımıyorum. Söylediğine göre aldatma, içki ve dayakta yok. Sana tavsiyem herkesin evlenmeye cesaret edemediği veya evliliğe özenip bir yuva kuramayanların olduğu bir hayatta yaşıyoruz. Evliliğinin kıymetini bilip, onu kurtarmanı tavsiye ederim. Eşinle görücü usulu de evlenmemişsiniz, seviyorsunuz birbirinizi. Evliliğin ilk yılları gerçekten çok zordur. Davranışlar beklentileri karşılamadığında hayal kırıklığı yapıyor. Ama bunyn bir sonraki aşaması birbirinize alışıp, ortak noktada buluşmak olacaktır. Ama bu inan hemen olmuyor, yıllar alıyor.
"Ömür boyu aşk-2" cemil tokpınarın yazdığı bu kitabı şiddetle tavsiye ediyorum. İnce bir kitap ve hiç sıkmıyor. Bunu okuyup ondan sonra karar vermeni isterim. Eşine de hediye edebilirsin bundan. Kirapta başka kitaplarda tavsiye edilmiş, istersen onlarada bakarsın sonra.

Öncelikle çok teşekkür ederim. kitabı muhakkak okuyacağım. Biz evliliğimiz ilk yılında zaten 3 aylık bi ayrılık yaşadık ve mahkemeye verdik anlaşmalaı olarak sonra eşim gidip geri çekmişti.

Evlilikte; içki yok, kumar yok, aldatma yok... Sözlerinize katılmıyorum. Bunlar zaten olmaması gerekenler. Bizim de yok içkimiz kumarımız! Erkeğin içkisinin, kumarının olmaması bir nimet değildir, gerektir.

Evliliğin devamı için en önemli kavramlar; saygı, sevgi ve iletişimdir. İletişim yoksa hayat zindan olur. Ben böyle bir 7 sene geçirdim. 7 sene çabaladım, düzeltemedim. Boşandım, anca akıllandı! Ama iş işten geçti...

Hala fikrim aynı ikna edebiliyorsanız aile terapisti yoksa restinizi görmesi lazım, yoksa böyle kendinizi yer durursunuz.

Bir kitap önerisi de benden " AŞK YETMEZ" mutlaka okumalısınız.

Son düzenleme:
bu kadar paranoyaya varan kıskançlıklar kişinin özgüvensizliğinden ve yetersizlik duygusundan kaynaklanır. sen de onlara mı özeniyorsun demesinden ben şunu anladım, kendini yetersiz hissediyor, sanki sana istediğin hayatı veremiyormuş gibi. ama bunu senin üzerine yıkarak yapıyor. seni suçlar gibi konuşuyor. işte bu psikolojik şiddet. bu şimdi ufak bir örnek gibi ama sürekli bu tarz davranışları tekrar eden bir insanla hayat çok yıpratıcıdır sana hak veriyorum. şöyle davran böyle davranla çözümlenecek bir şey de değil. bir uzmana danışmak senin için iyi olur ama aslında eşinin uzman desteği alması gerekiyor. bu davranışlarının kökeninde yatan sebep nedir bunun bilinmesi lazım.

bence 7 yıl haram bir hayat yaşamışsınız.Bu haram nerede vuku bulucaktıki. yazık 7 yıl boyunca bir erkekle kalmayı vicdanen kabul edemiyorum.

bence 7 yıl haram bir hayat yaşamışsınız.Bu haram nerede vuku bulucaktıki. yazık 7 yıl boyunca bir erkekle kalmayı vicdanen kabul edemiyorum.

Dimi flört ettiler ve evlendiler diye evlenince Allah carptı onları

Bi kaç kere okudum ne demek istediğinizi :) Haklısınız ne diye fört ettilerse, ailesi görücü usülü ile bulsaydı hatta ikiye üçe de izin verseydi ses çıkartmasaydı ne güzel mutlu mesut yaşardı.. İletişim vs de ne ki? Ne gerek var, karnı doyuyor, adam eve gelip gidiyor yeter!

Sen görücü usulu evlendin dimi ?tanışır tanışmaz imam nikahını bastılar sana bakkala bile gidemedin eşinle nikahsız hey allahım yaa herşeyi dine yontmayın be arkadaş ya ne seversiniz provake etmeyi

Ben de esimle 7 yil flortun ardindan evlendim
9 yil oldu evleneli...
Hayir gul gibi de gecinip gidiyoruz...
Size gore bizim haramimiz guzel vukuu bulmus da, siz de kendinizi ne sandiniz da fetva veriyorsunuz?
Haram olup olmadigini bir tek Allah bilir...
Kul hakkinin vebali de daha buyuktur

Konu sahibi arkadasim ben konuyu anlamadim.
Esin seni asagiliyor mu? hakaret mi ediyor?
Insan yerine mi koymuyor?
Eger bunlar varsa kendisini duzeltmesi icin konus baktin devam ediyor bosan

Son düzenleme:

evet haram biçoğumuz yaptık yaşamak derken belki sadece flört bu kelimeyide hiç sevmem.

bir insanın başına bir musibet gelince bu şekilde söylenmez kardeşim.
uslubune telaffuz şekline dikkat edersen kınanmazsın.

bende diyorum günahlarım yüzümden başıma geldi bu evlilik imtihan olunuyorum. ama müslüman acı cektikçe günahlarıda dökülürmüş. iyi oldu belkide herkez yoluna bakar hayırlısı neyse o olsun

konu sahibi arkadaşım bu boşanma sebebi değil inan evlilik kolay değil, benim başıma gelenleri anlatsam haline şükredersin tabiki herkezin durumu farklı ama sen yinede boşanmayı dusunme.

konu başka yerlere gitmesin.
kuranda hadislerde haram bellidir.
inkar etmek bize yaramaz.
ha kabul edersin işlersin o başka.
inanmak burda asıl olan.

bence arkadaş orda 7 yıl aynı evde birliktelik sandı

Birincisi 7 yıl aynı evde yaşamadım:) Gezdik tzduk yedik içtik içiniz rahat olsun:)
ikincisi 15 yaşında zorla evlendirilip berbat bir yaşam süren ve kadınlarımız hangi günahın vebalini çekiyor.
Çok çok kendimi suçlarım ben 7 yıl boyunca bu adamı nasıl tanımamışım diye okadar ama hiç bir şeyin günahını çekmedigimi biliyorum çok şükür.

Canım teşekkür ederim. Evet bu yukarıda ki saydıklarını aynen yaşıyorum.
Defalarca konuştum bunları zaten bir çözüm yolu olmadığı için boşanmayı düşünüyorum.

Konu neden hemen dini içeriğe, yok haramdı yok helaldi diye bağlanıyor anlamıyorumHerkesin kendi özel hayatı kendine..

Konu sahibi eşinizle iletişim kurma adına her yolu denediyseniz,bu kıskançlık hastalık boyutundaysa ve bunu kabul etmiyorsa

boşanmaktan başka çareniz yok gibi.Çabalasanızda yıllar boyunca yıpranan yine siz olucaksanız.

Bence de zaten olmaması gerekiyor ve çözümü de çok zordur. bunları yaşamadıysa diğer sorunları çözmek için şansı vardır demek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…