sanirim esim benden utaniyor....

maddi olarak ikimizin ayni anda okula gitmesi bizi sarsacagindan once o gitsin dedik onu 4 yil boyunca ben destekledim.sekreterlik yaparak evin gecimini iyi kotu karsiladim.o okudu bitti mezun oldu. ayni zamandada cocuk sahibi olduk esim 35 yasinda ben de 28 .desteginiz icin cok tesekkurler.

aynen yazdiginiz gibi gelme demedi ama onumu kesti sevkimi kirdi.bende guzel giyinirim yani kendime bakarim .oda hep soyler zaten hayatim cok hos giyiniyorsun der ama yinede yetmiyor artik ona sanirim.

bende cok guzel giyiniyorum evdede bakimliyim

biz evlendigimizde esim 29 ben 21 yeni girmistim. o universiteye gidememisti hep hayaliydi bende onu destekledim git oku ben arkandayim yaparsin dedim.
gercektende okudu gece gunduz calisti azim gosterdi bitirdi. bu arada bende calistim cunku birinin calismasi gerekiyordu.hatayi once onu gondermekle yaptim keske kendim gitseydim sonradan dank etti. ama onu cok sevdigim icin bir an once o bitirsin hayaline kavussun mutlu olsun dedim.benim yasim daha genc dedim.
bu arada esim 35 yasina geldi bir bebegimiz olsun istedik oglum oldu 18 aylik su an bende 28 yasindayim .benim icinde erken sayilmaz .

burada yazip destek olan tum arkadaslara cok tesekkur ediyorum biraz olsun icim rahatladi burasi iyi geldi
cok sagolun hepinize ayri ayri tesekkur ederim

Bence de kim ne derse desin eşin serin durusa net bir tavır sergiler senin yanında olursa hiç bir şeyi umursamasa süper olur. Kimse de öyle çıkıp ters bakmak, laf söylemek gibi bir harekette bulunamaz. Ezik mi senin eşin. Bence biraz da kendi kuruyor şöyle olur böyle olur diye.

Esin cok sacma birsey demis. Kusura bakmada ben altinda bisey ararim, sonucta onun odul alacagi bir gece yaninda bulunmaniz en dogal sey.

Gunumuzde kapali hanimlar acik hanimlardan kat kat daha SIK ve ozenli oluyor. Isyerimde cok guzel kapali hanimlar var acik sosyete ahalisine tas cikarirlar, cantalariyle ayakkabilariyla uyumlariyla zerafetleriyle.

canım benım bence hıc uzulme.. bu senı begenmemek degılkı . senı tanıyor bu durumdan da rahatsız olacagını dusunmus. benım esımınde boyle davetlerı oluyor coguna katılmayacagımı bıldıgı ıcın hıc bana lafını bıle acmıyor ve dırek davete katılmıyoruz dıyor bende cok sonra konusurken lafı oldugundan ogrenıyorum davet olmusta gıtmemısız dıye.. sen evınde mutlu ol bosver boyle seylerı kafana takıp neden mutsuz edıyorsunkı kendını.. bırde bu durum esınden cok sankı senı rahatsız edıyor. kendını egıtım olarak ona es tutmadıgın ıcın oluyor bu ve bastırmak ıcınde esının baska davranısına yukleme yapıyorsun. bilinç altında egıtım sorunu senı rahatsıoz ettıgı kesın.. acık öğretim oku. artık cok kolay ve son ıkı yıldırda bır suru bolum cıktı. turk dılı edebıyatı bıle okuyabılırsın.. bı tarftan oğlunada bakarsın evınede. maddı olarakda yılda 400- 500 tl senı sarmayacaktır emınım.. uzme kendını hayatta mutlu olacak okadar sebep varken takılma boyle seylere. bebğine sarıl mutlu ol...

Siz 28 yaşındasınız. Eşiniz 29 yaşında başladıysa demek ki size daha çok erken.
Lütfen en kısa zamanda büyük bir azimle okumaya çalışın.
Birazda eşiniz arkanızda dursun.
Eğer bu durumu bir kaç sene geciktirirseniz çok pişman olursunuz.
Gerekirse yardımcı tutarsınız kendinize.
Fedakarlık yapmayı bir kenara bırakmalısınız artık kısa bir zaman içinde olsa.

ben eşinizin sizden utandığını düşünmedim...
daha çok siz düşünüp düşünüp kendinizi üzüyorsunuz.

"ne diye tanıştırsın evde çocuk bakan lise mezunu eşim mi desin" diyorsunuz..
"eşim" dedikten sonra gerisinden kime ne?
neden tutup sizin eğitim durumunuzdan bahsedecek ki?
sizin hakkınızda detaylı bir bilgi vermek zorunda mı? hoş verse de kime ne ???

bir de o arkadaşları bunca zamandır zaten sizin çalışıp çalışmadığınızı bilmiyor mu?

kendi kendinize bulunduğunuz durumu kompleks haline getirmeyin..
o başarılı erkeğin arkasındaki kadın sizsiniz ötesi var mı?
bence olmamalı...

hani eşiniz öyle görüyor bile olsa siz bunu kendinize yakıştırmayın..
siz küçümsenecek bir insan değilsiniz..
kimsenin bu anlamda sizi ezmesine müsade etmeyin..
kendinize kötü gözle küçümsenecek gözle bakıp eşinizi yüceltmeyin...

tesettür kraliyet sarayına, beyaz saraya bile gitti iş yemeğinemi gidemiycekmiş,
eziklenmeyin allahaşkına,

eşinizin saçmalaması
eziklenmeyin sizde...

Son düzenleme:

bende üniv. mezunuyum yönetici olarak çalıştığım işimden ayrıldım .oğlum 1 yaşında.evde oturup çocuk yetiştirmekten üstün başka hiç bir nitelik yok. belki daha önce küçümsediğim ev hanımlarından öğrenecek öyle çok şey varki...

Ortamın sosyetik olduğunu hiç sanmıyorum.
Sonuçta şirket çalışanlarının ağırlıklı olacağı bir davetmiş,sosyete partisi değil :)

Tesettürlü fazla kadın olmayabilir ama olanı ters karşılamazlar.
Evet çalışan,eğitimli ve tesettürsüz çok kadın olacaktır ama onların da mutlaka anneleri,akrabalarından kapalı olanlar vardır.

Eşinin acaba 2 farklı hayatı olabilir mi ?
Aile içinde muhafazakar,dışarıda daha farklı bir imajı olabilir mi ?
Mesela seninle tanışmasaydı,mutlaka tesettürlü bir kızla mı evlenirdi ?

evet benimde artik kendim icin birseyler yapma zamanim geldi
esime bunuda soyledim sen gittin bitirdin simdi sira bende diyorum
gideyim istedigim bolumu okuyayim diyorum bu sefer diyor master yapicakmis doktora yapicakmis
bende tamam olur diyordum okuyan insandan zarar gelmez yeter ki okusun diyorum
ama simdi sanirim once benim bir universite diplomasi almam sart

hande sakın hayallerinden vazgeçme çok gençsin ve sonra pişman olursun ....onun doktorasını yapması senin okumana engel değil....şimdi her şehre üniversite açtılar

Son düzenleme:

soyle sosyetik dedi odul gecesinde bircok okuldan profler ve akademisyenler gelicekmis
ayricada 1-2 tane milletvekili katilacakmis ,birde radikal ataturkcu dusunurler olucak dedi
bana soyledigi bu bende olsun dedim o zaman iste kapali olmama felan getirdi sozu
yani nerden baksan bilemiyorum benim aklimada senin su yazdiklarin geliyor
cunku ben kimseyle tanismadim ortamini bilmiyorum
yok kapali olmayan bir kizlada evlenebilirdi oyle cok muhafazakar sayilmaz
hic namaz kilmaz ,ama icki sigarada kullanmaz
bilmiyorum daha cok degiseceginden endiseliyim

iste nankorlugun daniskasi... erkegi adam etmeyeceksin var etmeyeceksin 2 si varsa 1ini yok edeceksin derlerdi cok kizardim konu sahibi arkadasin eside sanirim oyle olmus hersey bir yana odul gecesi gibi onemli bir durumda sizi yaninda istemesi gerekirdi demekki benim basarim ben yaptim diye dusunuyor bence artik sira sizde nasil ki o sizin omuzlarinizdan yukseldi simdide siz onun omuzlarindan yukselin yoksa cok degil bir 5 sene sonra esameniz okunmayacak ben soyleyeyim size cunku orneklerini ailemde bile gordum

Sekerim, ben senden utandigi gibi bir sonuca varmadim. Bence senin duygularin kirilmasin diye ugrasmis. Ortam bahsettigi gibiyse, o insanlarin senin duygularini kirabilecegini dusunmus, o yuzden o ortama seni sokmak istememis.
Yasin daha cok genc zaten, 30a bile gelmemisken universiteye gitmek normal bir sey. Umarim kafana gore guzel bir bolum secersin , maddi durumunuz iyiyse en kotu olasilikla okul parasi verip bir ozel universiteye baslarsin :)
Benim okulda 50 yasinda doktora yapan bir teyze var ve herkesin takdirini topluyor, 28 cok genc bir yas, istedikten sonra sen de yuksek lisansa bile devam edersin, yolun acik olsun :)

bu konu siyasete girmeye başladığından kapanır. neyse Atatürkçüyüm ve kapalı yada açık ayrımı asla yapmıyorum. eşinize bunu söyleyin önce.bir öğrensin bazı gerçekleri... Atatürkçüler kapalıdan hoşlanmaz gibi birşey yok. üstelik hem Atatürkü seven hemde kapalı çok kişi tanıdım ben.

Son düzenleme:

arkadaşım bu ne demek, mühendislere ödül verilecek bi gecede millet vekillerinin olmasını anlarımda şu yazdığını anlayamadım
eğer milletvekilleri hükümettense muhtemelen onların eşleride tesettürlü bu bakışa göre onlarında gitmemesi lazım

Son düzenleme:
onu sen okutup adam etmişsin, sen onu mühendis yapmışsın. ne demek beğenmemek.

yok ben okutmadim ben muhendis yapmadim o meslegi kendi secti cabaladi calisti azim gosterdi okudu bitirdi ben sadece maddi olarak destek oldum.evinde yemegini yaptim camasirini yikadim.ona hem es hem arkadas hem aile oldum.cok sey yapmasamda yaninda oldum gaz verdim .
insanogluna ne yaparsan yap yaranilmazmis. ha yaranmak icin mi yaptin diyorsan yok asla ben birsey yapmadim yaptigimi allah bilsin kul bilmesede olur.
ama bundan sonraki korkum daha fazla degisip benim emeklerimi ziyan etmesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…