sanirim esim benden utaniyor....

Bence, eşiniz böyle bir ima da bulunduğu için sakın kendinizi çekmeyin.. Keşke "bir şey olmaz ben de sohbet edecek birilerini bulurum, sen beni merak etme deyip gitseydiniz.. Bir daha olursa kaçırmayın.. Çok hoş kapalı kıyafetler var,güzelce hazırlanır gidersiniz..

Ayrıca kimse öyle yadırgamaz..ki yadırgasa ne olur

Emek vermeseniz bile sonuçta eşisiniz..Tabi ki gideceksiniz,her yerde yanında olacaksınız..

Eşin senden utanıyor olsa genel tavırlarından belli olur. Sadece bu davete götürmemesi utandığı anlamına gelmez ki. Bizde zaman zaman kokteyl, açılış v.b. yerlere gidiyoruz, ortam biraz frapan oluyor, içkili oluyor bunları düşünmüştür veya iş yerindeki insanlar düşünce olarak zıt insanlarsa bakışlarıyla sizi rahatsız edebilirler diye düşünmüştür. Belkide ağırlıklı erkeklerin olduğu bir ortamdır ondan da olabilir.
Diğer duruma gelirsek eşin kendini yetiştirip geliştirirken senin hayattaki tek amacın çocuk bakmak ve eşine destek olmak olmamalıydı. Sen onu okutup büyütecek annesi değilsin ki...rolleri karıştırmamak lazım. Sonrasına o günler unutuluyor, senin emeklerin unutuluyor, o kendi başarısına bakar, sorsan kendim çalıştım okudum ettim der. Erkekler eski durumlarına göre konumları yükseldikçe, paralandıkça çok değişiyorlar malesef.

Mesajımı aşağıya 2. kez yazmışım.Bunun için bu mesajımdaki yazıları sildim.

Son düzenleme:
Eşiniz sizden utanıyormu bilemem, ama şu bir gerçekki sizi kısıtlamak yerine, eşi oldugunuz için daha çok saymalı, daha fazla mekana götürmeli.
Açık insanın kapalı insandan bir artısı yada üstünlüğü yok.
Eğer eşinizin bulundugu ortam ve eşiniz bu kadar cahil bir düşünce yapısına sahipse, sorun kendilerindedir

Anladığım kadarıyla çok hassas ve duygusal bir insansınız.Tıpkı benim gibi.Ben de çok alıngan ve kırılgan bir insanım.Bizim gibiler malesef çok yıpranıyor,herşeyi içine atıyor,olaylara fazla duygusal hassas yaklaşıyor.Sonuçta da olan bize oluyor,sağlığımızdan gidiyor.Ama hiç kimsenin kulağı bile duymuyor.Geçtiğimiz kurban bayramında ben de buna benzer birşey yaşadım.Görümcem bizden başka,uzak bir şehirde oturuyor ve oğluna bayramda söz yüzüğü takacaklardı.Eşim ve kayınvalide,kayınpeder de bizim arabayla oraya gideceklerdi.Hatta benim kızlarımda gitmek istiyordu.Ben de gidersem o kadar yolu aslında sıkış tıkış gidecektik.Ama Allah biliyor ya,yine de gitmek istiyordum.Çünkü çok sıkılmıştım.Bana da bir değişiklik olur,seyahat olur diye düşünüyordum.Eşimle 14 yıllık evliyiz.Ama pek anlaşamayız,mutlu bir evliliğimiz yok.Hiç konuşup sohbet edemeyiz.O yüzden eşim benimle hiçbir yere gitmeyi sevmez.Yüzük merasimine gitmeden önce çocuklarıma demiş ki aslında annenizin gelmesini hiç istemiyorum.Çocuklarım da bunu geldi bana söyledi.Tabi bende içimden sizin gibi üzüldüm.Ve sonuçta bütün şevkim kırıldı,gitmedim.Ben öğretmenim.Eşim de öğretmen.Sizinki en azından çiçek yaptırmış,özürdilemiş,gönül almaya çalışmış.Bizimkinde nerdeeee...Asla özürdilemez,tatlı bir tek söz bilmez,gönül almaz,inatçıdır.Sizin biraz da olsa teselli bulmanız lazım.

Ancak şunu da etrafımda gördüğüm birkaç olaya istinaden söylemeliyimki erkekler genelde nankör ,bencil ve merhametsiz oluyorlar.Fazla fedakarlığı haketmiyorlar.Yıllar önce bir öğretmen komşumuz vardı.Kadın lise mezunu eşini üniversite okuttu.Adam hukuk okudu,bitirdi.Bitirince ne mi yaptı?İlk iş kadıncağıza boşanma davası açtı.Kadın da bunalıma girip intihar etti.

Benim kendi halamın kızı da sizin gibi eşini okuttu.Kendisi hemşireydi.Eşi okudu kaymakam oldu.Şu an vali yardımcısı.Okuduktan sonra havalara girdi,halamın kızını hemşire diye küçümsemeye başladı.Kız da azmetti ve 35 yaşından sonra okuyup öğretmen oldu.Şu an lisede görev yapıyor.

Siz de önce kendinizi düşünün,kendinize değer verin.Kendi hayatınızı garantileyin.Azmederseniz başarırsınız.Hiç birşeyin ve hiç kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin.Sevgiyle ve sağlıcakla kalın...

Merhabalar;
Buraya eşinizin size söylediklerini yazıyorsunuz ve fikir bekliyorsunuz. Eşinizi tanıyan yok, söyledklerinin dışında nasıl bir tavır sergiliyor bilen yok, iş ortamını bilen yok. Bu durumda eşi benden utanıyor mu diye soracağınıza, aradaki problemi keşfedip, bunu şu şekilde çözebilir miyim e gitmeniz gerekir.
Burdan bizim söyleyebileceğimiz birden fazla yorum var. Eşinize eskisi kadar çekici gelmiyorsunuzdur, o kendini geliştirdikçe siz geride kalmışsınızdır, belki de iş yerinde hoşlandığı birisi olduğundan o gün sizinle orda görünmek istememiştir. Ne farkeder. Burda önemli olan sana kendini kötü hissettirdi değil mi?
Belki çaktırmadan, onu ve ortamını izlesen, asıl ihtiyacı olan ve sana söyleyemediği şeyi keşfetsen ve çözüm yolu arasan olmaz mı. Bi ilişkiyi ayakta tutmak sadece fedakarlıkla olmaz. Yenilik, heyecan, değişkenlik .. vs.vs. Bunların hepsi arada bir hayatımıza girmeli değil mi?
Ki erkekler için onların da yaradılışında olan, onların için öncelik kazanan konuları da bi gözden geçirmen gerek. Ne demek istediğimi herkes anladı sanırım. Sadece mutfakta aşçı olma )
Heyecannnnnn!!!!

sana bakarlar rahat edemezsin ne demek ya,
eşinizin bu gibi konuşmalrı sizde özgüven eksikliğ oluşturyor gibi sezdim..
lütfen özgüveninizi kaybetmeyin,
aksine giyiniz süslenin her daim bakımlı olun,
bende kapalıyım ama açıklara taş çıkartırım yeri geldiğinde,
makyajsız asla çıkmam topuklu ayakkabı ayağımdan eksik olmaz,
bunlar kapalı bayanların yapamayacağı birşey değil ki..
çok hoş uyumlu tesettür kombinleri var en alasından alıp giyin,
ve eşinle girdiğin ortamlarda çekingen davranma gül eğlen sohbetlere katıl kendini sohbet ortamından çekme,
onlar seni süzerse sen onları daha fazla süz..

makina muhendisi
bilemiyorum meslek sahibi olduktan sonra sanirim yanina yakistiramiyor artik beni
ne diye tanitirim diye dusunuyordur evde cocuk bakan lise mezunu esim diyemez herhalde oyle gorunuyor

ödül gecesinde bi kerecik te olsa yanında olmak için başörtünüzü çıkarabilirdiniz.ayrıca önyargılı davranıyorsunuz.eşiniz sizden utanmıyordur sizin belki de hoşunuza gitmicek bir ortamdır.eminim eşiniz bunları söylerken en önemli gününde sizinde yanınızda olmanızı isterdi diye düşünüyorum.ayrıca çalıştığı ortamdaki insanları da düşünmeniz lazım.belki de eşinizin hoşlanmadığı dedikodu yapan insanlar olabilir.belki de herkes çok rahat giyinecekler ödül gecesi adı üstünde gece.

hiç kalbinizi kötüye yormayın.inanın benim bile yeri geldiğinde katıldığım kokteyllerde ,gecelerde ,partiler de katılmasaydım dediğim zamanlar oluyor hatta çoğuna neredeyse katılmıyorum bile.nedeni dedikodu , çok şık ve cüretkar giyinen bayanlar ve kafamın uyuşmadığı insanlar.birde katılsanız ortak paylaşabileceğiniz ne olabilir?var mı ailece görüştüğünüz arkadaşları?partide yalnız kalmayıp sohbet edebileceğiniz?

bence eşinizin en önemli gününde bi kerecikte olsa yanında olmanız.ben bi önceki sene eşimin rütbe törenine katılamadım ve çok üzgünüm.kim bilir Allah bana ne kadar ömür biçti ve bi dahakine kendi ellerimle takacak mıyım yada yanında olacak mıyım?

Yerinde olsam şıkır şıkır giyinir süslenir girerdim koluna ben rahatsız olmam şekerim
ama senin rahatsız olup olmadığını görmek istiyorum hadi gidelim derdim
Bundan sonra kesinlikle git bence bu senin en doğal hakkın..

Bende aslında konunun bu noktasına takılmıştım.

Konu sahibi arkadaşım lise mezunu olarak çalışıp ev geçindirdiyse,üniversite okuma sırası ona gelmiş.

Mutlaka hayalleriniz,idealleriniz vardır sevgili Hande;lütfen kendiniz için bir adım atın.

Ne münasebet başörtüsünü neden çıkarsın ki törene katılacak diye?

Neden kimliğini, kişiliğini, hayata bakış açısını değiştirecekmiş ki?

Çok incitici, küçük düşürücü bir öneri olarak değerlendiriyorum bu yorumu.

Burada kadının kılık kıyafetinin herhangibir engel oluşturmadığı aşikar.

Sakat olan adamın yaklaşımı. Birisinin birşeyi değiştirmesi gerekiyorsa bu kadının kıyafeti değil adamın hastalıklı bakış açısı.

Son düzenleme:

estağfirullah o sizin düşünceniz.ayrıca kimlikle ,kişilikle ,hayata bakış açısıyla hiçbir alakası yok.yazdıklarımla sizin yazdıklarınız arasında da bir bağ kuramadım.

o yüzden düşüncelerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum ....

Hayıflanmayı bırakın ve sınava hazırlanmaya başlayın bir an önce..
Sınav 24 Mart 2013 tarihinde bildiğim kadarıyla..
Çocukla birlikte anca yetişir...

Ertelemeyin...

bence sorun ne başörtüsü ne lise mezunu oluşu, burada hergün onlarca başlık açılıyor ve tahminimce yarısı üni mezunu, diploma kocaları tarafından ezilmelerine engel olamıyor malesef
bu arkadaşımız o geceye gitse, rahatıkla güncel konulardan sohbet edebilirdi masada, sadece mühendislik bilgisi gerektiren bi konuda sohbet edemezdi muhtemelen, bunda da eşinin utanmasını gerektircek bi durum yok
sorun karı-koca olarak uyumlu olup olmamak, bu uyum varsa vardır yoksa yoktur, açıkken kapanmak, kapalıyken açılmak, ya da üni. okumak çözüm olmayacaktır (bu kendisi için üni. okumasından farklı bi konu, kendisi için okumak istiyorsa okumalı, ama evlilik kurtarmaya yaracağını sanmıyorum okumanın)

ve kim ne derse desin, kocaya sanki onun annesiymiş gibi fedakarlık yapmıcaksın

diğer sorun yıllar geçtikçe kadında kocada değişiyor, düşünceler fikirler değişiyor, bazen farklı yönlere doğru değişebiliyorlar, bu da karı-kocanın arasını açıyor tabii

fikir ve düşünce ayrılığı yüzünden boşanmak diye popüler bi sebeb var biliyosunuz

yine konu çalışıp çalışmamaya gelcek forumda ama, bence kocaya herkonuda(ekonomik sosyal vs.) sana muhtaç değilim mesajı verilmeli bununda yolu çalışmaktan geçiyor, anadan babadan kalma pasif bi geliri yoksa tabii

Son düzenleme:
esim benden utansaydi bunu kesinlikle hissederdim
yani bunu akli basinda olan her kadin hisseder
ve nitekim bence sizde yanilmiyorsunuz
esinizin sizden utandigi bariz ortada hemde ortaya sacma sapan seyler atmis
yok Atatürkcüler vs iyice kendinizi kötü hissedin ve sakin gelmeyi düsünmeyin diye
ve hatta bunun konusu bile acilmasin diye
neden cünkü ( ailemizde bol bol mühendis var doktor var vs) bu tip toplantilar törenler geceler gayet iyi bilirim
o ortamlarda herkesin hanimlari iste havali kiyafetler makyajlar sikir sikir fistik gibi bakimli parlayan hatunlar olacak eslerin yaninlarinda
yada es olarak degil is arkadaslarida olabilir hanim olarak yani

simdi böyle bir ortama tesettürlü biri girer mi bence girer neden olmasin
ama esas önemli olan senin esin
ne yani diger hanimlarin yaninda seni ezikmi görecek
yada sen mi kendini ezik göreceksin
esin mi rahatsiz olacak bu durumdan sen mi
insanin esi can yoldasidir
insan esini her haliyle sever ve her haliyle benimser
benim bildigim bu arkadasim

birde su var esinizle alakali degil ama
bu yasima kadar cok is tecrübem oldu
cok insan tanidim
cok ortamlar gördüm
ve sunu farkettim esini evde basini kapatip disardaki basi acik kadinlara hayran olan erkekler
evdeki eslerini ezik görüyorlar
yani hem kapanmasini istiyorlar hemde asagiliyorlar
buda ayri birsey neyse

Mesele başörtüsü mü şimdi? Şayet cidden buysa, adam keşke taşıyamayacağı bayanı eş olarak seçmeseymiş kendine. Ortamlara sokacak kadın bulsaymış. Niye bir bayandan dini hassasiyetine ters bir fedakarlık beklensin ki? Adam eşinin arkasında durmayacaksa böyle bir fedakarlığı nasıl haketsin?

Konu sahibi arkadaşım ne hanımlar gördüm, kapalı açık farketmez, istediler mi kendilerine her türlü ortamda bir yer bulan. Tatlı sohbet, güler yüz kafi. Çekinme, git kocanla. Sen de ortamları yokla bakalım cidden sana uygunlar mu değiller mi.Eşinin de triplere girmesine hiç gerek yok, afedersin ama alttarafı bir mühendis, cumhurbaşkanı değil. Başarılıysa oh ne ala, aynı başarının gölgesi ikinize de yeter. Ne demişler "her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır", o başarıda senin da katkın var ve kapalısın, eee kime ne?

Son düzenleme:
bir zamanlar eşimle bir iş yemeğine gitmiştik.kapalı olmam sorun olmuş ve bazı sıkıntılar oldu işle alakalı.daha sonraki yemeklere eşim de gitmedi.çok gerekliyse oğlumu gönderdi

Bir kadın hislerinde asla yanılmaz.

Size bunu düşündürdüyse dogrudur...

Bence iyi ki gitmemişsiniz.
Ben olsam ben de gururuma yedirip de gitmezdim.

Ama bunun intikamını da çok fena alırdım.

Belki gitseniz orada kendisi husursuz olacak,
ilerleyen günlerde bu huzursuzlugunu size çok başka şekillerde yansıtacaktı...

Gitmediğiniz iyi olmuş.
Tavrınızı devam ettirin.

işte o zaman hatasını anlayacak ve bir sonraki yemekte göreceksiniz kendisi sizin gelmeniz için ısrar edecek :)

Yüce RAbbim ATatürk'ümü böyle saçma bi konuya bile karıştırmış eşiniz ya pes.
Kapalı olmanız kesinlikle sorun değildir , belki sizin yanınızda rahat edip , istediği gibi hareket edemeyecekti.
Erkek erkeğe sohpetler felan vs .
Zira bir kadının zeki,güçlü,medeni olmasını açık veya kapalı olması belirlemez.

bir zamanlar eşimle bir iş yemeğine gitmiştik.kapalı olmam sorun olmuş ve bazı sıkıntılar oldu işle alakalı.daha sonraki yemeklere eşim de gitmedi.çok gerekliyse oğlumu gönderdi

Aynı durumu kayınvalidemle kayınpederim yaşamışlar.

İş yerinin içkili vs yemegi varmış.
Kayınpederim, kayınvalideme sen de gel demiş.
Tabi içkili vs oldugunu söylememiş kayınpederim.
Gitmişler, kayınvalidem gittiğine pişman olmuş.
Kapalı oldugundan degil de, kendisi rahat edememiş böyle bir ortamda bulunmaktan.

Yarım saat sonra kayınpederime demiş ki
ben dolmuşa binip eve gidecegim,
sen kal bitince gelirsin :) Binmiş dolmuşa gitmiş.

Bu olaydan sonra da kayınpederim de hiç bir yemege katılmamış :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…