iste nankorlugun daniskasi... erkegi adam etmeyeceksin var etmeyeceksin 2 si varsa 1ini yok edeceksin derlerdi cok kizardim konu sahibi arkadasin eside sanirim oyle olmus hersey bir yana odul gecesi gibi onemli bir durumda sizi yaninda istemesi gerekirdi demekki benim basarim ben yaptim diye dusunuyor bence artik sira sizde nasil ki o sizin omuzlarinizdan yukseldi simdide siz onun omuzlarindan yukselin yoksa cok degil bir 5 sene sonra esameniz okunmayacak ben soyleyeyim size cunku orneklerini ailemde bile gordum
bu konu siyasete girmeye başladığından kapanır. neyse Atatürkçüyüm ve kapalı yada açık ayrımı asla yapmıyorum. eşinize bunu söyleyin önce.bir öğrensin bazı gerçekleri... Atatürkçüler kapalıdan hoşlanmaz gibi birşey yok. üstelik hem Atatürkü seven hemde kapalı çok kişi tanıdım ben.
arkadaşım bu ne demek, mühendislere ödül verilecek bi gecede millet vekillerinin olmasını anlarımda şu yazdığını anlayamadım
eğer milletvekilleri hükümettense muhtemelen onların eşleride tesettürlü bu bakışa göre onlarında gitmemesi lazım
yok kapali kimse yoktu gelmedigin iyi olmus dedi. ortam cok resmiydi cok farkliydi dedi.
bilmiyorum oyle soyledi bana ..
yok ben okutmadim ben muhendis yapmadim o meslegi kendi secti cabaladi calisti azim gosterdi okudu bitirdi ben sadece maddi olarak destek oldum.evinde yemegini yaptim camasirini yikadim.ona hem es hem arkadas hem aile oldum.cok sey yapmasamda yaninda oldum gaz verdim .
insanogluna ne yaparsan yap yaranilmazmis. ha yaranmak icin mi yaptin diyorsan yok asla ben birsey yapmadim yaptigimi allah bilsin kul bilmesede olur.
ama bundan sonraki korkum daha fazla degisip benim emeklerimi ziyan etmesi
canım bende tesettürlüyüm, ve eşimin çalışma ortamı inanılmaz derecede ayrı görüşten insanlar... eşim benim kapalı olmamdan kesinlikle çok memnun ama etrafının bunu bilmesini istemez ama utandığından değil, biri en ufak bir ima, rahatsız edici bir davranış sergiler de ben üzülürüm diye. bende gidemeyeceğim ortamları az çok biliyorum ve sorun etmiyorum tercihlerimiz sebebiyle bazı şeylerden feragat etmemiz gerekiyor malesef... tekrar söylüyorum, eşinizin sizin görünüşünden dolayı utandığını asla düşünmüyorum... siz de üzmeyin kendinizi boşuna...
olmasın. nolacak. öcümü açıklar sizimi yiyecekler. yada hayatlarında kapalı kadınmı görmediler. resmi olsun nolacak. yani sizmi resmiyeti bozacaksınız. cıvıklıkmı yapacaksınız. savunması bile hiç hoş değil.
soyle sosyetik dedi odul gecesinde bircok okuldan profler ve akademisyenler gelicekmis
ayricada 1-2 tane milletvekili katilacakmis ,birde radikal ataturkcu dusunurler olucak dedi
bana soyledigi bu bende olsun dedim o zaman iste kapali olmama felan getirdi sozu
yani nerden baksan bilemiyorum benim aklimada senin su yazdiklarin geliyor
cunku ben kimseyle tanismadim ortamini bilmiyorum
yok kapali olmayan bir kizlada evlenebilirdi oyle cok muhafazakar sayilmaz
hic namaz kilmaz ,ama icki sigarada kullanmaz
bilmiyorum daha cok degiseceginden endiseliyim
Arkadaslar siz de yangina korukle gitmeyin.
Esin senden neden utansin? Utanacak olsa evlenmezdi.
Ben esinin soylediklerini tamamen iyi niyetle soyledigini dusunuyorum. Bosuna soguk davranip adami da uzme.
Cok sacma olsa da, hala kapali bayanlarin kapali olmasini buyuten tipte insanlar var. Aci ama gercekler boyle malesef. Hele de biraz rahat, icki icilen bir ortamsa, o masada kapali bir bayan yadirganabiliyor. Bu o bayanin dislandigi anlamina gelmez, sadece kadinlarla erkeklerin icki icip rahatca konustugu, espirilestigi bir ortama kapali bir bayanin inanclari geregi uyum saglayamayacagi, rahat edemeyecegi dusunuluyor. Ortamin illa ickili olmasi da gerekmez, sinerji onemli olan. Kapali bayanlar icin "gozune baksam ayip ederim, elini sikmali miyim, masada hatrini sorsam ayip mi" gibi ne yapacagini bilemeyen insanlar var. Evet cidden var bu insanlar.
Bu dediklerime kesinlikle katilmiyorum fakat insanlarin boyle dusunceleri olabiliyor. Esin ise seni oyle bir ortama sokup rahatsiz olmani istemez. Sen olmasan bile, insanlarin sana ters davrandigini dusunup kendi de rahat edemez. Sen olayi sapatirmissin, benden utaniyor demissin. Alakasi yok. Iyi anlastigi, samimi oldugu duzgun insanlar olsa bence seni seve seve goturur.
Bence olayin lise mezunu olmanla, ev hanimi olmanla vs. zaten hic alakasi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?