sanirim esim benden utaniyor....

Bazen farklı görüşte veya farklı aile yapılarından gelen kişiler,hasbelkader evlenebiliyorlar.
Veya hayat herkesi aynı yöne götürmüyor.Eşler,başlangıçta ortak yolda ilerlerken,sonradan ayrı yollardan devam edebiliyorlar.
Ortak bir dil tutturmak,ortak bir hayat görüşü benimsemek,her çift için kolay olmuyor.

Sizden alıntı yaptım ama daha önce benzer yorumlar gördüm.
Yorumunuza saygı duyuyorum.Benim de bir yanım "nankör adam" diyor ama diğer yandan hayatın ne getireceği belli olmuyor.

yok kapali kimse yoktu gelmedigin iyi olmus dedi. ortam cok resmiydi cok farkliydi dedi.
bilmiyorum oyle soyledi bana ..

yok kapali kimse yoktu gelmedigin iyi olmus dedi. ortam cok resmiydi cok farkliydi dedi.
bilmiyorum oyle soyledi bana ..

olmasın. nolacak. öcümü açıklar sizimi yiyecekler. yada hayatlarında kapalı kadınmı görmediler. resmi olsun nolacak. yani sizmi resmiyeti bozacaksınız. cıvıklıkmı yapacaksınız. savunması bile hiç hoş değil.

daha ne işte sen adam etmişsin onu meslek sahibi olmasında, o sosyetik dediği ortamlara girmesinde en fazla pay senin tatlım

Arkadaşa katılıyorum..düşündüklerimi yazmış..

Tesettürlüsünüz diye sizden utanıyor olmasını düşünmeniz çok yanlış..

ama duygularınızı paylaşın eşinizle yine de..

Benim eşimde alkol olan ortamlara beni sokmak istemez ama kendisi de gitmez tek başına gitmesi üzücü tabi

Canım bu konuda üzülmemelisin eşin senden utanmıyor ama iş ortamları öyle bir duruma getiriyorki insanı çoğunluk seni etkiliyor tepki ve bakışlardan çekiniyorsun hiç gitmemek daha iyi diyorsun. Bende işim gereği çok elit ortamlara girdiğim oluyordu çok büyük patronlarla görüşüyorsun patronlardan ziyade müdürleri falan eşin ne iş yapıyor diye soranlar oluyor yemek ortamlarında falan mesela insan sıkılıyor çok iyi kariyerli bir cevap bekleniyor senin konumuna bakarak Allaha şükür eşimin işi iyi ama birçok yemek ortamına götürmediğim oldu ama utandığımdan değil o sıkılıacak ben onla ilgilenemeyeceğim vss. birçok ortamada soktum Proflarla rektörlerle yeri geliyor bakanlarla birarada oluyorduk yani gerekli görmediğim sürece birlikte olmuyorduk ortamın eşli toplantıları kaldırması lazım mesela.

Tek kapalı sen olacağın için eşin herkesin gözlerinin sizin üzerinde olacağını düşünerek çekiniyor, çok şık giyinerek bu ödül töreninde olmasada başka ortamlarda bulunabilirsin ama şunuda söyleyim işim gereği yarışmalar yapardık en az 7-8 ödül töreni yaptık a dan z ye ben hazırlıyordum dıyebilirim eşimi her zaman çağırırdım ve protokole oturturdum çünkü ödül törenleri çok kalabalık olduğu için çok dikkat çekmiyor aslında.

iste bende senin gibi dusunuyorum hadi diyelim oyle olsun gitseydim birsey soylesinler kime ne ben umursamadiktan sonra kime ne
agzi olan konussun bosversene sen kendi mutluluguna baksana demi kimsenin sucu degil
butun problem esimde o benim yaninda durmami artik istemiyor
bu sekilde kapali halimle yaninda durmami istemiyor bunu dile getiremiyor soyleyemiyor ama ima ediyor

radikal atatürk cü ne ya, ne yapacaklardı size nutukla mi saldıracak lardı. Eşiniz kuruntu yapmış bence bir oturup konuşun. Is arkadaşlarını da tanıyın derim ben bu tutum pek sağlıklı değil

yorumları okumadım ama bence eşin senden utanmıyor, söylediği de normal geldi bana.iş yerinde insanlar açık yemek de genelde içki de olur, belki oyun eğlencede.benim eşimde mühendis açığım ben ama gittiğimde çok sıkılıyorum kimseyi tanımıyorum herkes kendi havasında sadece sessizce yemek yiyorum , eşimde hep benimle ilgilenmek zorunda kalıyor.ben de bazen katılıyorum bazen katılmıyorum..eşinin işe girince havasının değişmesi de doğal sonuçta öğrenci değil artık çalışıyor mühendis olmuş, hiç yanlış anlama bence evliliğiniz güzel göründü bana.

yorum yapan herkese cok tesekkur ederim
farkli acilardanda bakmaya calistim yazdiklarinizla ama yine aklima yatmayan yerler kapanmadi
yani her ne ortam olursa olsun onca emege sevgimize birlikteligimize zor gunlerimize karsi o gecede birlikte durmaliydik diyor kalbim cok mu birsey istiyorum
bir arkadas yazmis katiliyorum canim sykiliyor tek basima oturuyorum yazmis
ee tamam iste bana kim ne diyebilirdiki tek basima otururdum ama orada olurdum gonlum kalmazdi
ha esimde demisti seninle ilgilenemem yanliz kalirsin orada diye cunku isleri olurmus
bende olsun demistim yani surekli bahaneler atti ortaya hem gel hem gelme demek ne demek bende anlayamadim
kafam karisik umarim daha fazla degismez tek dilegim bu simdilik

Ben nedense olayın başka bir boyutuna takıldım. Tabii ki seçimler sizin, hayat sizin ama bence bir erkeğin öğrenciyken evlenip de eşinin eline bakması öncelikle çok yanlış. Ben kadınların okurken evlenip eşinin eline bakmasına da karşıyım. Bir kere insanlar yeni bir okula başladıklarında, ya da ilk olarak iş hayatına atıldıklarında ortamları tamamen değişiyor ve buna bağlı olarak hayata bakış açıları da değişiyor. Lisede çıkmaya başlayan çoğu çift, neden üniversiteye başlayınca ayrılıyor? Çünkü yeni insanlar tanıyorlar ve onlardan etkileniyorlar. Sizinle daha öğrenciyken evlenen eşiniz, iş hayatına başladığında tanıştığı bu yeni hayat düzeni ve çevreden ziyadesiyle etkilenmiş ve eskiden utanmaya, onu değiştirme isteği duymaya başlamış olabilir. Eğer hal böyle ise de buna nasıl bir müdahalede bulunulabilir bilmiyorum. Ama nacizane fikrim, bence yapabileceğiniz en doğru hareket gerekirse tahsilinizi açıköğretimde tamamlayıp kendi ayaklarınızın üzerinde durabilecek hale gelmeniz. Siz her ne kadar bu başarıyı benim sayemde elde etti, onun bugünlere gelmesinde en önemli pay benim deseniz de o bunu hatırlamıyor olabilir. Ki çoğu insan da hatırlamaz. Siz neticede onun anası babası değildiniz, onu okutmak mecburiyetinde değildiniz evet ama insanlar öğrencilik yıllarında verdikleri emeklerden ötürü anasına babasına minnettar kalmalı eşine değil. Önce kendiniz toplum içerisinde yer edinmiş bir birey olun ki, eşim benden utanıyor mu, beni göstermek istemiyor mu gibi bir derdiniz olmasın. Siz yerinizi belirleyin, başkaları değil.

Canım sadece konunu okudum çok haklısın ne demek sen orada sıkılırsın tek kapalı sen olursun çok saçma
mesala ben açık bir bayanın girdiğim bir ortamdaki kapalı bir bayandan ben hiç rahatsız olmadım, oradakilerde olmazki dolayısıyla sen neden rahatsız olasın bence eşin kapalı olmanı bahane yapmış
ayrıca seni kapalı gördü sevdi evlendi şimdimi rahatsız olmaya başladı ,eşin seni kendine eğitim anlamında denk görmemeye başlamış da olabilir
o kadar emek vermişsin gerçekten kimseye bu zamanda emekte vermiyeceksin güvenmeyeceksinde ne güzel sen onun okuması için çalış çocuk doğur herşeyden feragat et sonra emeginin karşılığını böyle versin
canım daha gençsen özel bir üniversiteden bile diploma alabilirsin madem eşinin işi iyiymiş şimdide o seni okutsun denkleşirsiniz beyfendide senden utanmaz belkide ilerde sen ondan utanırsın

Son düzenleme:
bir insanın eşi aldatmadığı şiddet uygulamadığı sürece aşırı derecede eşinin kötülenmesine karşıyım. bu yorumlardan insan etkileniyor ve eşinden soğuyabilir tekrar geri affetmesi sevmesi de zor olur, hem eşine hem de kendine acı verir. benim fikrim eşinden uzaklaştırmadan çözüm bulunması

Hande, daha fazla değişmemesi sizin elinizde.
Kalmayın olduğunuz yerde. Yılla önce ertelediğiniz isteğinizi mutlaka yapın.
Eşiniz yüksek lisans yapmak istiyorsa yapsın, bunu kendi sırtınıza bindirerek yaptırmayın.
Sonuçta iki kişi okuyarakta evlilik devam edebilir.

Eğer ileriki zamanlar için endişeliyseniz geç kalmamak adına kendinizde büyük değişimler yapmalısınız.

neden yaptınız bu kadar şeyi...
neden çalışıp okuttunuz adamı...
sizin hayalleriniz yok muydu gerçekleştirecek...
eşiniz üniversite mezunu olsun diye çırpınacağınıza kendinizi okutsaydınız ya...

Arkadaslar siz de yangina korukle gitmeyin.

Esin senden neden utansin? Utanacak olsa evlenmezdi.
Ben esinin soylediklerini tamamen iyi niyetle soyledigini dusunuyorum. Bosuna soguk davranip adami da uzme.

Cok sacma olsa da, hala kapali bayanlarin kapali olmasini buyuten tipte insanlar var. Aci ama gercekler boyle malesef. Hele de biraz rahat, icki icilen bir ortamsa, o masada kapali bir bayan yadirganabiliyor. Bu o bayanin dislandigi anlamina gelmez, sadece kadinlarla erkeklerin icki icip rahatca konustugu, espirilestigi bir ortama kapali bir bayanin inanclari geregi uyum saglayamayacagi, rahat edemeyecegi dusunuluyor. Ortamin illa ickili olmasi da gerekmez, sinerji onemli olan. Kapali bayanlar icin "gozune baksam ayip ederim, elini sikmali miyim, masada hatrini sorsam ayip mi" gibi ne yapacagini bilemeyen insanlar var. Evet cidden var bu insanlar.

Bu dediklerime kesinlikle katilmiyorum fakat insanlarin boyle dusunceleri olabiliyor. Esin ise seni oyle bir ortama sokup rahatsiz olmani istemez. Sen olmasan bile, insanlarin sana ters davrandigini dusunup kendi de rahat edemez. Sen olayi sapatirmissin, benden utaniyor demissin. Alakasi yok. Iyi anlastigi, samimi oldugu duzgun insanlar olsa bence seni seve seve goturur.

Bence olayin lise mezunu olmanla, ev hanimi olmanla vs. zaten hic alakasi yok.

artık yanına yakışmadığını düşünüyor diyelim o zaman...
ben o kadar ince fikirli ve detaylı düşünebilen bir erkek tanımadım hayatımda...
eşi söylediğiniz kadar iyi niyetli olsa çekincelerini belirtir, kararı kendisine bırakır...
kendisi yapabilir sonuçta tercihini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…