sanirim esim benden utaniyor....

süper bir yorum, insanı giydiğine, ne mezunu olduğuna vs.. göre değerlendirmek geçen yüzyılda kaldı, helede bu değerlendirmeyi yapan kocaysa ne yapayım öyle kocayı
bilişim teknoloji çağında yaşıyoruz, herkes eşit, herkes herşeyi herkesin bildiği kadar biliyo belli bi çizgide, bilgiye ulaşmak çok kolay, şimdi açıp internette 10 tane gazetenin onlarca köşe yazarını okuyabilirsiniz, hatta the times ın makalelerini okuyabilirsiniz bunları yapmak ne mezunu olduğunuzlamı ilgili...
kendine extra bişeyler katmayan öğrenmenin daim olduğunu kabul edip uygulamayan, bilime sırtını dönen, ne mezunu olursa olsun illaki belli bi standartın altı kalacaktır
ama ben bu arkadaşın eşinin ya da iş arkadaşlarının bu arkadaştan üstün olduğuna kesinlikle inanmıyorum
mühendislik konusunda üstün oldukları kesin ama o ayrı!!??
üni okuyunca büyülü bi şekilde tekrarmı aşık olcak kocası, hayır hiçbişey değişmicek, önemli olan kafa yapısının değişmesi. arkadaşın içinde kaldıysa mutlaka üni ye gitmeli ama kendi için evliliğini kurtarmak için değil, böyle bi evlilik kurtarma yolu yok bence

Son düzenleme:
valla cnm senin adına üzüldüm eşine şunu hatırlatmanı isterim başbakanımızın ve cumhur başkanımızın eşleride kapalı koskoca devlet adamları gocunmuyorda senin kocan mı utanıyor senin kapalı olmandan.bence sana bahane üretmiş..

Bence olay konu sahibinin kapalı olması ya da eşinin onun orada sıkılacagını düşünmesi degil.

Tamamen eşinin kendini düşünmesinden kaynaklanıyor.
Çünkü eşi oraya giderse belki de farklı şeylere şahit olacaktı...

Son düzenleme:
Ya kizlar cok fenasiniz siz yahu adami infaz etmissiniz; )
Ya siz saygideger es? .. kac yillik hayat yoldasinizi burada, onu hic tanimayan kisilere onu linc ettirdiniz.klasik kadin yontemleri kullandiniz.ona cocuk verdim dediniz, okuttum dediniz .bunlarin dile getirilmesi cok ayiptir biliyormusunuz? Alt tarafi plastikten bir odul alacagi bir kalabaligi cok onemsediniz oysaki esinizle paylastiginiz anlar onemli olmaliydi, esiniz rahatsiz olabilirsiniz endisesi ile acemice davranmis ama sizin guvensizliginiz ve gereksiz hassasiyetiniz ve yaptiklarinizi hemen ortalara dokmeniz hic hos olmamis hanimefendi..hic olmamis..

hangi devirde yaşıyoruz artık tesettür yada açık kendini bilen insan için farketmez bende kapalıyım ve eşimle iş toplantılarına rahatlıkla gidebiliyorum karsılıklı saygı hoşgörü oldugu sürece gerisi sorun degil o kadar şık güzel ve çagdas olan tesettürlü bayanlar varki artık bu zamanda bu sorun teşkıl etmez ancak geri kafalı bi ortam olması gerek bunun için eşin onu bahane ediyor bence insan yeterki istesin kimene benim karımın tesettüründen diyebilmeli

basortumu hicbirzaman cikarmam sozkonusu bile olamaz
ortak paylasabilecegim hicbirsey olmasa bile orada esimle olucaktim yetmezmi
kaldiki insanlarla lak lak etmeye niyetli gitmeycektim zaten vicik vicik hic hoslanmam
yanliz kalip kalmamakta onemli degildi cunku ben orada esim icin bulunacaktim baska insanlar icin degil..

vah vah vah cok uzuldum sizede cok buyuk mus sorununuz

Arkadas kotu niyetle soylememiski, neden terslediniz?

insallah universiteye gidecegim sira bende .onun icin yada baskalari icin degil. bunu kendim icin istiyorum.
statumuz ayni olsun diyede degil. ama kendimi iyi hissetmek acisindan .

yok esim beni zorla kapatmiyor ben onu tanimadan oncede kapaliydim .tamamen kendi istegim bu.
evdede cok bakimliyim. hergun dus alir makyajimi yapar parfumlenir kremlenir .ev icinde giyilebilecek guzel kiyafetleri giyerim.

bu nasi bi uslup ya? diger arkadasi tanimam ama sizin icin oturmus bi ton yazmis buna da mi sayginiz yok? neden bu saygisiz yorumu haketti basortunuzu cikarin dedi diye mi?
ben yorumumu geri aldim vahvahvah cok buyukmus sorununuz cok uzuldum diyorum size.

ben olsam boyle onyargili bir esi ben de goturmek istemezdim esiniz etraftan degil sizden korkmus bence.

siz benim kendimi gelistirmedigimi nerden biliyorsunuz
hemen cocuk dogurma sozunuzu de hic ama hic begenmedim
ben cocuk dogurmadim o benim dunyami aydinlatan bir melek olarak gonderildi bundanda hic pisman degilim. esim 100 tane universite bitirsin ben yaninda lise mezunu olarak kalayim .cocugumu yine isterdim.o bana bir engel degil.

hanimefendi ben lise mezunu olarak kalmayi secmiyorum o zaman sartlar o sekildeydi oyle olmasi gerekti.
evet davul bile dengi dengine demissiniz bende diyorum ki davulun sesi uzaktan hos gelirmis anlayana
valla siz sanirim universite mezunusun ama bu mantikla lise mezunu gibisiniz evlendim cocuk yaptim hersey bitti diyen kim..

insallah universiteye gidecegim tabiki. sira bende esimlede konustuk hersey halloldu zaten.bu guzel yorumunuz icin tesekkur ederim yikici degil yapici.egitimli insan sanal ortamda olsa kendini belli ediyor.

giyinip suslenip gidilecek bir ortam degil esimin calistigi yer. zaten esimde bundan hoslanmaz.

ben esimle su an ayrilsam kendi ayaklarim uzerinde durabilecek yapidayim cok sukur. hickimseye muhtac olmam. zaten konumuzda bu degil.
burada farkli birsey tartisiliyor siz nerelere cekiyorsunuz.
esim okula giderken ben calismis insanim ev gecindirmis insanim gayet ayaklarim saglam basiyor

cok cok cok tesekkur ederim benim icin zahmet ettiniz. armine aker kayra gibi yerlerden aliyorum zaten . sorun kombin yada kiyafet degil.yinede cok tesekkur ederim.

harika bir ornek verdiniz cok sagolun:)

aynen canim fazla fedakarlik yapmamak gerek buda bu konuyu okuyanlar ders olsun

hicbirzaman esim benim sayemde muhendis oldu gibi birsey soylemedim .soylememde.
ne yuzune soyledim ne arkasindan.kendisi calisti dersine azim etti aldi diplomayi.
hicbir mesajimda bu yazmiyor.siz nerenizle okuyorsunuz konuyu.

o karari birlikte almadik o karari ben aldim onun icin. sizin kocaniz soylemiyorsa herkesi kendinizle kiyaslamayin.gozlerinizi acip o kucuk cercevenizden hayata bir bakin.
halen perdenin arka tarafindan bakiyorsunuz

pardon kim kimi infaz etmis hickimse kimseyi infaz etmis degil hangi gozlukle okuyorsunuz konuyu sanirim numaralarinizi degistirme zamani gelmis
evet saygideger uye buyurun dinliyorum
ona cocuk vermedim. allah cocugumuzu bize hediye etti. ben cocugun sahibi degilim onun sahibi yaradan.
onu ben okutmadim o kendisi okudu. anlamiyorum bazilari nereden okuyorlar.nerede yazmis ben okuttum diye.oyle olsa bile ne var bunda .
kiskancliginiz yorumunuza buram buram yansimis.her kadin kocasina boyle bir iyilik yapamaz. asil guvensizlik sizin gibi yazanlarin yorumlarinda.

7 yillik evliyim esim evliyken ben destek oldum o universite diplimomasini benimle evliyken aldi o okula gitti ben calistim sonra yasi geciyor diye baba olsun dedim ustune birde evlat verdim.
gece gunduz ders calisti destek oldum hicbi zaman sikayet etmedim
okula gittigi icin sosyal hayatimiz sifira indigi gunler oldu yinede dert yanmadim yeterki okusun hayalini gerceklestirsin dedim cok fedakarlik yaptim
karsiligi boyle olmamaliydi .parayi gorunce biraz farkli bir ortama girmeye basladikca oda degismeye basladi artik beni kucumsuyor mu anlamadim
emeklerime uzuluyorum hayatta kimseye guvenmemeli bunu yavas yavas oreniyorum
bilemiyorum kendimi assagilik birsey gibi goruyorum cok uzuldum
sizce ne dusunmeliyim ne yapmaliyim ona

ceylan_ceylin buyur konu sahibinin yazdiklari okuttum diye bir cumle kurmadi sadece esine universite doneminde destek oldugunu soyledi

iyi kotu yorum yapan herkese tesekkur ederim
bazi uyeler konuyu nereden nereye cekmisler o uyelere kiskancliklarini dizginlemelerini tavsiye ederim
burada konu benim tesetturum degil. buradaki konu her ne olursa olsun esimin benim yanimda durup durmayacagi.
evliligin sadece tek tarafli fedakarlik olmayacagi
sevginin baki olup olmamasi
hayatin zor gununde iyi gununde herzaman herseye hazirlikli olup olunmayacagi.
bir arkadas yazmis karacarsaflida olsa adam esinin yaninda durmali diye. KESINLIKLE ARKADASIM HISLERIME TERCUMAN OLMUSSUN.
bu konuyu acarken kalbimden gecenler onlardi.
esim icin basortumden fedakarlik yaparmiyim yapamazmiyim degildi.
hastalikta saglikta iyi gunde kotu gunde gercekten is icraata geldiginde belli olurmus.anlatmak istedigim kadin fedakarlik yaptiginda erkek hak edermi.
herneyse daha fazla uzatmiyorum .
esimle konustuk herseyi izah etti. o benden asla utanmiyor. olayin icinde farkli birtakim durumlar var.
su an ki kararim universiteye gidecegim o diplomayi alacagim.

moderatorler isterlerse konuyu kapatabilirler konu benim icin bitmistir.

konu okunmadan yorum yapilmamali hande2014 esine cok destek oldugunu universite doneminde evliyken
fedakarlik yaptigini esi okumasi icin calistigini dile getirdi
bunda kotu olan nedir ???
belki bu bayan dogru durust ilk evlilik yillarini yasayamadi
calisip esine yardimci oldu katkida bulundu okuyabilmesi icin
kac kisi bu fedakarligi yapar ???
sende dogru mu konu sahibinin esinin hande2014 u yaninda davete goturmek
istemezcesine konusmasi
haniminin ayaginin altini opmeli
eline para gecince niye kucumsuyor

evlılıkte ıkı kısınınde egıtımıne devam etmesı ımkansız denılecek kadar güctür .

sonucta aıle destegıyle o okulu okumuyorlar.

ıkısınden bırı fedakarlık etmek zorundadır .buradada fedakarlık eden konu

sahıbı olmus .eger konu sahıbıde egıtımıne devam edıyor olsa ıdı

o eve kım bakacaktı ? okul masrafları, kıra,fatura gıderlerı ,

mutfak erzagını kım karsılayacaktı ? birisinden biri mecbur calısmak zorundaydı

konu sahıbıde kendını feda etmıs iş hayatına atılmıs ,eşide konu sahıbının destegıyle

egıtımıne devam etmıs ,olay bu kadar basıt .keske her ıkınızde egıtımınızı

tamamlamadan evlenmeseydınız .fakat geç kalmıs sayılmazsınız .sız de açıktan

okuyabılırsınız.madem sizden utanıyor,
sımdı de esınız calıssın o sıze destek cıkarak borcunu odesın .

Son düzenleme:

Bu nasıl bir üslup ?

Eşine ve çevresine duyduğun aşağılık kompleksini,buradaki insanları aşağılayarak gideremezsin.

Belki de konuşma tarzın yüzünden bazı ortamlara girmen uygun bulunmuyor olabilir.

Yazarken böyleyse,konuşurken dilin kemiği yok,ayarı tutturamıyor olabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…