sanirim esim benden utaniyor....

durust olucam bence evet.
ama kapali bir bayansiniz utanmasin diye acilacak degilsiniz baskasi icin
bence baska konularda kendinizi oyle gelistirin ki bu kapaliliginizin onune gecsin
esinizi sasirtin ve ben olsam esimin is yerinebi bahaneyle ugrar guleryuzumle 2 dk hemen bi tanisir sonra da giderdim. sizi omurboyu saklayamayacak sonucta bi an once bunu halletmekte yarar.var

Konu sahibi arkadaşım bana da eşiniz bahane üretmiş,utanmış gibi geldi.Kapalı olmanız güzel ve bakımlı olmayacağınız anlamına gelmez.İnternette bir sürü güzel kapalı kombinler var araştırabilirsiniz.Ayrıca benim babam da mühendis yemekleri kokteyleri oluyor annem ve ben açık olduğumuz halde orada pek çok kapalı kadınla dostluk kurabiliyoruz.Kimsenin kimseyi küçük gördüğü yok yani.Bence alışverişe çık güzel bir tesettür kombini al kendine eşine de giyin süslen göster kıyafetlerini ve 'insanlar hakkında önyargı yapmaya gerek yok,bu senin için önemli bir gün ben de yanında olmak istiyorum eğer o insanlarla anlaşamazsam bir daha katılmam böyle bir yere ama ödül töreninde senin yanında olmalıyım' de.

örnek kombin modelleri yükledim umarım hoşuna gider resimler,beğenmezsen alışveriş mağazalarında araştırırsın.Kendini kötü hissetme her insan özeldir.Kapalı açık olması bir şeyi değiştirmez.İnsanı insan yapan düşünceleri,kalbinin güzelliğidir.Bunu en yakın zamanda eşin de öğrenir umarım.

Sonuna kadar katılıyorum size

Cumhurbaşkanı tesettürlü ev hanımı eşini yurtdışına ingiltere kraliçesinin karşısına , cumhuriyet balolarına Türkiyenin en üst düsey büroratlarının arasına gururla götürüyorda sizin eşinizmi utanıyor , eşiniz azcık para görünce kendini bir halt sanmış belliki , hazımsızlık onda dersini verin bence , ayrıca açık bayanlar kapalıları hiç de küçümsemiyor eşinizin hüsnü kuruntusu

çok züzldüm cnm nekadar nankörmüş eşin

eğer eşin gerçekten ortamdaki bayanlardan dolayı yada herhangi bir nedenden dolayı (kapalı olmandan ötürü değil ama ) rahatsız olacagını düşündüyse '' sen rahatsız olursun orda '' demek yerine niye rahatsız olacagını adamakıllı açıklamalıydı ki kafanda soru işareti kalmasaydı..Bugün ne giysem adlı programda 2 sezonda 4-5 tane kapalı bayan gördüm o kadar şıklardı ki inanın açıklara 10 basardı..hatta bitanesi finale bile kalmıştı abiye bir kıyafetle..sende pekala istediğin ortamda gözalıcı olabilirsin diye düşünüyorum..bi dahaki sefere hiç eşine sorma bile git kıyafetini ayarla ben de geliyorum de..rahatsız olursun derse '' bırakta ben karar veriyim,hem görelim şu rahatsız ortamı '' de..

cnm bende tesettürlüyüm ve eşim mühendis...
bende evlenmeden önce kapalıydım.. dediğin gibi beni böyle gördü beğendi ve evlendi..
ama bu zamana kadar kesinlikle öyle bişey ima etmedi..
bi yere davet edildiğinde eşlerle gidilecekse eğer, bunu bana söyler, ve gelmemi de ister..
evet, gittiğim ortamlar da tesettürlü insan sayısı bi elin parmağını geçmeyecek kadar az..
bu bi tercih meselesi..
ayrıca senin gittiğin ortamlarda senin yadırganacağını hiç düşünmüyorum ben..
en azından bu zaman kadar ben hiç öyle bi durumla karşılaşmadım..
ister tesettürlü olsun, ister başı açık olsun hepimiz insanız..
aynı dinden, aynı miletteniz..
zaten biz öyle kapalı açık olduğu için dışlayan, yadırgayan, küçümseyen bi toplum değiliz.. en azından çoğu insanımız öyle.. çünkü bunun kadar normal bişey yok artık günümüzde...
eşin gerçekten ayıp etmiş.. ama ben senin yerinde olsam giderim.. neden kendimi geri plana atayım ki..
insan ortamına göre giyinmeyi bildikten sonra, nerede nasıl davranacağını bildikten sonra, hiç kimsenin, hiç kimseyi yadırgayacağını düşünmüyorum...

Kocanin kazandigi paralari acima git harca, kendine en guzelinden kiyafetler al. Tak takistir, giy topuklularini dimdik yuru gorsun kadin nasil olurmus.
Kapali bayanlar bazen kapali olduklari icin digerlerinin yaninda cekingen-cekimser kaliyorlar. Ne bileyim, cok konusmuyorlar, kahkaha atmiyorlar mesela.
Fazlasi elbet hicbir bayana yakismaz. Ama biraz daha kendine guven, konusmanla, oturusunla kalkisinla da bunu belli et. Basindaki ortunun bi engel olmadigini davranislarinla goster insanlara.

eşin belki de gerçekten ortamda rahat edemeyeceğini düşündüğü için gelmemeni istemiştir yani düşündüğün gibi utanma durumu yoktur ama bu düşüncesi de anlamsız
sen eşini dinleme rahat edebilirim yanında olmak istiyorum de ve onunla git
ayrıca eşin için çok fedekarlık yaptığını yazmışsın bence hiçbir erkek fedekarlığı haketmiyor keşke eşinden önce kendini düşünseydin kendin için birşeyler yapsaydın canım

kıl oldum eşinize acayip sinirlendim
arkadaşların dediği gibi kapalılar da artık çok şık siz kendinize değer vermezseniz kimse size değer vermez artık eşiniz ve çocuğunuz için yaşamayı bırakıp biraz da kendiniz için yaşayın.

bravo bu yoruma

Konu başörtü vs. değil arkadaşlar. Bence bir insan, eşi görebileceğiniz en rüküş, en çirkin, en cahil biri bile olsa, hiç sevmiyor olsa bile sırf emeklerinin hatrına o ödül gecesine yanına çağırmalıydı. Konu sahibi eşi için o kadar çok fedakarlık yapmış ki. O ödülde onun da emekleri var. O fedakarlık yapmasa o adam o ödülü alabilir miydi? Hem konu sahibi o kadar fedakarlık yapmak yerine tahsilini yükseltip daha sosyal olup daha iyi kazanabilirdi. O zaman eşi mühendis olabilir miydi acaba... Adamda biti kanlanınca geldiği yeri unutmuş hemen. O önemli toplantılara bile eşinin yıkayıp ütülediği kıyafetlerle giriyor. Eve gittiğinde sıcak bir yemeğinin olacağını bilerek çalışıyor. Çocuğu bakıcıda değil, annesinin elinde büyüyor. O rahat kafayla işinde daha başarılı oluyor. Eşi bu huzuru sağlamasa hadi okulu bitirdi diyelim ama işinde bu kadar başarılı olamazdı. O beğenmediği eşi olmasa o bir hiç...

Buda konu sahibine: O kadar mükemmel bir eş olmuşsunuz ki, eşiniz siz olmasanız neler olabileceğini öğrenmemiş. Fedakarlık yapmayı bırak artık, kıy kocanın parasına kıyafetin bakımın dibine vur, azıcık evini ihmal et. Kurslara, seminerlere git yeni şeyler öğren, sosyal bir ortamda anlata anlata bitiremeyeceğin yerlere git. Ama bunu eşinin yanına yakışmak için değil, kendin için yap. Birde özgüven meselesi var ama sorun değil. Kısaca kocanı bu günlere sen getirdin dahası var mı?

sürekli güzel giyin bakim yap deiniliyor,bayan ben zaten kiyafetime dikkat ederim diyor,bakimliyim diyor

yani utanmayi neden kiyafet filan diye algilianiyor ki?

kapali ama cok sik bir bayandir yani sorun kiyafet degil,

kendisi dedigine göre lise mezunu ev hanimi bayan olmasi esinin gözününden öyle bakti en azindan

Ben "eşin senin sayende mühendis olmuş" denmesini anlamıyorum.
Konu sahibi,eşine ders mi çalıştırmış ?
Veya mühendis kontenjanından çekilip,hakkını eşine mi vermiş ?
Yapmayın kızlar.Hepimiz,elimizden geldiğince eşlerimize her konuda destek oluyoruz.
Bazılarımız eşlerimizin hobileri yüzünden fedakarlık yapıyor,bazılarımız ailesi,mesaisi,nöbeti,oyunu,pc si vs....
Herkes bir sebeple eşi için birşeylerden fedakarlık yapıyor.
Ben fedakarlık yaptım mühendis oldu diye birşey yok.
Bence tabii..:)

konu sahibinin çalışıp eşini okutması yeterli değil mi bu söylem için

7 yillik evliyim esim evliyken ben destek oldum o universite diplimomasini benimle evliyken aldi o okula gitti ben calistim sonra yasi geciyor diye baba olsun dedim ustune birde evlat verdim.
gece gunduz ders calisti destek oldum hicbi zaman sikayet etmedim
okula gittigi icin sosyal hayatimiz sifira indigi gunler oldu yinede dert yanmadim yeterki okusun hayalini gerceklestirsin dedim cok fedakarlik yaptim

Yetmez mi?

ben olsam hırs yapar üniversite okurdum

şimdide o çalışsın sen oku fedakarlık tek taraflı olmaz

Son düzenleme:

Ben çalıştım-O okudu kısmı hariç,herkesin yaptığı fedakarlıklar.

Çoğu zaman fedakarlık olarak nitelendirmediğimiz durumlar.
Cumhurbaşkanı eşinden örnek verilmiş.
Cumhurbaşkanının eşi bile ne fedakarlıklar yapıyor.
Sosyal hayattan olsun,ortak geçirilen zamandan olsun,moral destek anlamında olsun...

Ben çalıştım-O okudu kısmını atlamışım itiraf edeyim.
Ama bu da bir seçimdir.Ortak gelecek için ortak alınmış bir karardır.
Tam tersi sıkça yaşanıyor.Erkek çalışıyor,kadın eğitimine devam ediyor.
Erkekler,benim sayemde doktora yaptı veya üniversite bitirdi gibi sözleri pek söylemiyorlar diye düşünüyorum.

Ama cumhurbaşkanı eşini dibinden ayırmıyor. Ayrıca kaç kadın kendisi çalışıp eşini okutur ki? Bakın bir çevrenize kaç kişi var? İnsan oralara nasıl geldiğini unutmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…