sanirim esim benden utaniyor....

Ama cumhurbaşkanı eşini dibinden ayırmıyor. Ayrıca kaç kadın kendisi çalışıp eşini okutur ki? Bakın bir çevrenize kaç kişi var? İnsan oralara nasıl geldiğini unutmamalı.

Doğru ama benim sayemde cumhurbaşkanı oldu demiyordur demek istiyorum.

Ayrıca şöyle bir durum sezdim,konu sahibinin eşi,aslında karısının tesettürlü olmasını istemiyor olabilir.
Gönülden istese veya öyle olması gerektiğini kendisi düşünse,çevresine o şekilde empoze edip gururla takdim ederdi.
En ufak bir imada dahi bulunanlara karşı,her şekilde müdafa ederdi.

Benim de evli bir arkadaşım var liseden sonra hemen evlendi fakat evlendiği adam dediğiniz gibi üniversite mezunu dışarıda görseniz gayet beyefendi biri ama 2 çocuklu karısını kapı dışarı göndermiyor kıskançlıktan.
Gel gelelim girdiği hiç bir ortama karısını götürmüyor çünkü karısı lise mezunu, çocuklardan dolayı pek kendine özen gösteremeyen; zaten gelenekçi bir ailede yetiştiğinden kültürel ve sosyal anlamda kendini geliştirememiş biri. İş ortamındaki kadınlarsa bakımlı boyalı tırnaklar, full makyaj, topuklu ayakkabılar, full özgüven tabi arkadaşım da girmek istemiyor ortamlarına yani eşi gel dese de gitmez herhalde.
Ben ona evlenmek istediği dönemde söyledim daha "18 yaşındasın önce üniversiteye git meslek sahibi ol. Adam 30 yaşına gelmiş kariyerini sağlamış etmiş bak sonra çok zor olur sizin için" dedim ama benim söylememle yada başkasının demesiyle olacak iş değildi tabi.
Neyse sonuç olarak bir kadın hayatta belirli hedeflere ulaşmadan bir evlilik yapıyorsa sonuçlarına katlanacak. Ama ben sizin yerinizde olsam açıktan üniversiteyi okur bitirir çocuğum büyüyünce de girer güzel bir işe çalışırdım. Böyle kadınlara kocaları güçlü gördüklerinden yaşadıklarınızı yada farklı durumları yaşatamıyorlar.

Cumhurbaşkanı,Başbakan tesettürlü eşlerini kollarına takıp diyar diyar geziyor,kimlerin kimlerin karşısına çıkarıyor,

ama bir mühendis tesettürlü eşini üç beş mesai arkadaşının karşısına çıkarmaya utanıyor,yazık.

günümüzde artık tesettürlü olmayan,herhangi bir cemaate mensup olmayan insanlar yadırganıyor nerdeyse,

eşiniz gerçekten böyle düşünüyorsa birinin onun aklını başına getirmesi gerekiyor.

ve ayrıca tesettürlü olmak sosyetik olmaya engel değildir ki,çevresi hep sosyetik demişsiniz.

altın yaldızlı eşarp satılıyor bu ülkede yaa,yemişim sosyetesini

bence de eşi tesettürden rahatsız yada statü farkı olmasından burnu büyümüş.ne olursa olsun o ödül gecesinde karısı gitmek istemese bile zorla götürmeliydi.kadın rahatsız olsaydı zaten bir daha gitmezdi.eşini sorun edenleri de kendisi bertaraf etmeliydi.benim eşim gibi karısının arkasında durmalıydı

Yapmak istediklerinizi ertelemeyin.
Bunu eşinizin gözünde ya da sosyal çevresinde yer edinmek için değil ; kendiniz için hedef edinin.

Eşinizin tutumuna gelince;neden çekindiğine tam karar veremedim.
Kılık kıyafetinizden çok meselenin , ortama yabancı kalacağınızı düşünmüş olmasından kaynaklı olduğunu düşündüm.
Doğru mu derseniz?
Duruma göre değişir.
Bulunacağınız ortamda sohbetlerin dışında kalacağınızı,kendinizi dünyadan bi haber hissedeceğinizi(dünya mühendislik hikayeleri üzerine kurulu değil pek tabii ama o masada tek konu bu ise gece boyunca)sıkılacağınızı düşünüp gelme demişse;
Bu sevdiği ve onunla nice fedakarlıklarla mücadele vermiş kadını küçümsemek değil,bilakis korumak adınadır.
Eşinizin iyi niyetli ama uslubu yanlış bir teklifte bulunduğunu düşünüyorum.

Bence;'' hayatım bu gece masada çok sıkılacağın,kendini uzak hissedeceğin bir dolu konu olacaktır ama ben benim için birkaç saat katlanmanı tercih ederim yine de sen bilirsin '' denilmesini tercih ederdim ama;
Bunu akıl edecek erkek bir elin parmağını geçmez ne yazık ki.

cumhurbaşkanı örneği verilmiş tabi niye düşünemedim ki tekrar yazdım,ilk sayfayı okumuştum sadece

istanbul da alışveriş merkezlerinde yüzlerce tesettürlü sosyetik hatunlar dolaşıyor.şık şıkırdım geziyorlar,altlarında jeep,üstlerinde marka giysi ve çantalarla

ya afedersin ama utanıyorsa eşinin sorunu.
sen kendini seviyor, kendinle gurur duyuyorsan sorun yok.
özgüven tam yerindeyse bunu onun gözüne sok , bırak o kendinden utansın.
benim başım açık ilerde eşim olursa bu onun için ne utanç kaynağı olabilir, ne de övünç.
ben güçlü , kültürlü ve medeni bi kadınım ancak bununla gururlanabilir.
insanların bilgeliğini insanların vücudlarına geçirdikleri kumaşlar değil , beyin belirler.
nice kapalılar var şıkır şıkır gezen kadınları cebinden çıkarır cilvede(eşlerine karşı) ve bakımlı olmakta. zira güzellik bazen sadelikten geçer.
nice açıklar var ibadetlerde kapalıları cebinden çıkarır.
bu eğitim içinde geçerli nice lise mezunları , üniverste mezunlarına pabuclarını tersiyle giydirir.
bu kişisel azim ve özgüvenle alakalı.
sakın ve sakın birisi sizden utanıyorsa bu eşinizde olsa , sizin sinmenize sebep olmasın zira bu sizin değil o kişinin şahsi sorunudur.
siz bir bireysiniz , başkalarının hissettiklerinden sorumlu değilsiniz. Sizi rahatsız ediyorsa gerekli şekilde tepkilerinizi gösterin.
Ve öğrenmenin yaşı yoktur hiç bir konuda.
Tek okumak değil . Ben 32 yaşımda yüzme öğrendim. 33 te ingilizce öğreneceğim. Bilginin sınırı yoktur ve en aç olduğumuz konu olmadılır. Öğrendikçe aslında hiçbişi bilmediğimizi anlarız.
bunlar benim şahsi düşüncelerim kimseyi bağlamamakla birlikte söylemek istedim.
Kişisel seçimlerine göre (giyim , din,yaşam tarzı) kimseyi yargılamak haddimiz değil , hele önyargı Allah muhafaza.
İyi geceler bayanlar.

canım çok haklısın tespitinde bence sen onu o seviyeye getirdin evet o şimdi sosyetik arkadaşlarının yanına seni götürmek istemiyo senden utanıyo acı ama gerçek bu.zor bir durum ama o ortam onu senden iyice uzaklaştırabilir kadir inanırın almanya ya gittiği filmi hatırla bence ordaki mini etekli topuklu ojeli kızları görüp köyüne geldiğinde türkan şorayı beğenmemişti hatırlatırım.
klasik erkek modeli canım üzülme gizli savaş aç ona ben her yere eşimin peşine takılır giderim benzinliğe giderken bile oğlumu takıyom peşine o kadar yani. vazgeçme bakımlı ol her yere beraber gidin gittiğiniz ortamda sohbetinle şıklığınla onun önüne geç dikkat çek sönük kalma göz bebeği ol sürekli aktif ol o sönük geri planda kalsın. Allah yardımcın olsun mutluluklar

bence gelecek sefer ikiletmeden
tarzin neyse ona gore giyin ve git

cogu insan esiyle beraberken
onun tek basina olmasi gerekmez
bilsinki onun karisi sadece evde degil
her yerde onunla beraber
carsaf bile giysen sorumlulugunu almali her yerde
birbirnizin arkasinda olmalisiniz

tamam esin cahilce dusunup tedirgin olabilir
ortamdan
ama sen kendine guvene guvene gittiginde
onunda ici rahatlayacaktir
yoksa bu sekil komplekslere girerseniz
boyle tek basina takilmaya dvm eder

istanbul da alışveriş merkezlerinde yüzlerce tesettürlü sosyetik hatunlar dolaşıyor.şık şıkırdım geziyorlar,altlarında jeep,üstlerinde marka giysi ve çantalarla

Mesajınızdan yola çıkarak konu ile ilgili bir yorum daha yapmak istedim müsadenizle.
Sanırım buradaki mevzu şık şıkıdım(!) gezmek , son model jeepler kullanmak vs. değil...
Eğer öyle ise çok vahim ve üzerinde konuşulmayacak kadar sığ bir mevzu bu.
Çünkü maddiyatın bize getirdikleride götürdükleride cebimizdeki para ile sınırlıdır.
Başı örtülü ya da değil bir kadının toplum içinde statü kazanması , beynini doldurması , bulunduğu ortamda saygın ve dinlenebilir biri olmasının güzergahı pek tabii ki avm'lerde dolaşıp,trend takibinden geçmiyor.
Konu sahibinin eşide sanmıyorum ki eşinin özel bir gecede o geceye uygun kılık kıyafeti ile göz dolduramayacağı endişe ile onun gelmemesini tercih etsin.
Sadece genelin hatta hemen hepsinin farklı bir bakış açısına sahip olması endişe ile eşinin sıkılabileceğini,kendini rahatsız hissedeceğini düşünmüştür;yine eşi adına.
Yok sadece baş örtülü bir eşe sahip olduğumu amaaan kimse görmesin derdinde ise;gözünün yaşına bakılmadan yol vermeli...zira henüz kişisel gelişimini tamamlamış biridir.

Konu nezninde belirtmek istediğim en önemli nokta kendi adıma;insanları yaftalamaktan vazgeçmiş ve ön yargılardan uzak kalarak samimi ilişkiler kurmaktan çekinmeyen bir toplum olabilmemize duyduğum özlemdir.

şu an üniversite okumaya falan niyetlenir misin bilmem ama öz güvenini inşaa etmeni tavsiye ederim kapalı olabilirsin,lise mezunu olabilirsin ev hanımı olabilirsin ama bunlar eşini gittiğin yerde temsil edemeyeceğin anlamına gelmez önce sen kendine güven ki eşinde sana inansın hem çok rahatsızsan konuş bu konuyu

konu sahibi ortamdan rahatsız olsa da eşi için 1 gece her şeye katlanırdı.zaten konu sahibi de eşinin yanında olmayı çok istemiş ama eşi söylemlerle engel olmuş.ben o nedenle eşin konu sahibinin sıkılmasını sorun edeceğini düşünmüyorum.inşallah ben yanılıyorumdur

BAZI insanların baş örtüsünü kabullenememelerini bir türlü anlayamıyorum.

gururla başörtümü takarım , eşim onu demesine rağmen gider, bana bir bakış atana bin bakış atardım ..

Bence eşinle konuşmanız gereken bir şey var. Bana tesettürlü olmanı istemiyormuş, seni yadırgıyormuş gibi geldi. Zamanla daha büyük problemler yaşayabilirsiniz. Sonradan eşinin açılmasını yada kapanmasını isteyen çok erkek var. Maalesef kadına seçme hakkı bırakmayanlar da var. Açıkça konuşmayı denesen. "Geçen gün olanlardan sonra düşündüm ki... böyle böyle olabilir mi" diye ona sorarsın.
Dışlanmak kötü. En yakın arkadaşım nişanlısının ailesi tesettürlü diye beni nişanına çağırmamıştı. Tuhaf bakarlarmış... Atatürk konusu olursa çenemi tutamazmışım... Nişanda niye Atatürk konusu olacaksa
O yüzden anlıyorum ben senin nasıl hissettiğini.
Daha da fazla bir şey demeyeyim hadi, din ve siyaset konusuna çevrilmesin olay

Ben zaten iki ihtimalide yazdım hatta sizi tercihlerinizden dolayı yanında istemiyor ve küçük görüyorsa '' güle güle '' deyin bile dedim

Bilemiyor insan tabii,konu sahibinin affına sığınarak veriyorum bu örneği;eğer iki lafı bir araya getiremeyen ama yinede çok sevdiği bir eşe sahipse adam,onu orada görmek istememiş olabilir mi?
Böyle bir rica da bulunmaya hakkı var mı?
Offf bilemedim gerçekten,bana çok uzak mevzular bunlar.
Ben konu sahibinin kendini dışlanmış hissedeceği bir ortamda rahat edemeyeceği kanaatine vardım yazdıklarından;sanki herşeye inat gider orada eşimi ve ailemi temsil ederim diyecek güveni yitirilmiş zaman içinde.

O da var;bu da var.
Benim en yakın arkadaşımda zaman içinde değişen tercihlerim sebebi ile benimle ilişkisini kesmişti,oysa ben aynı bendim ama gel de anlat

ben hep evlenince kapanacağım derdim ama eşim hiç istemedi.bir süre engel oldu ama evlendikten 3 sene sonra bir sabah kalktım ve kapandım.eşim işten gelince beni öyle gördü ve kararlı olduğum için sesini çıkarmadı.ama açsam eminimki çok hoşuna gidecekti hatta başka bir ile taşındığımız da burada da kapalı mı olacaksın demişti(ne alakaysa) bende her zaman dedim.başlarda evde de kapalıydım ama eşimin gönlü olsun diye evde kapatmayı bıraktım.sadece dışarı çıkarken kapatıyorum şu anda.ama buna rağmen eşim benim arkamda oldu.

konu sahibinin eşi,konu sahibini kapalı tanımış ve öyle evlenmiş.normal de rahatsız olmaması gerekir ama bilmiyorum.inşallah haklarında hayırlısı olsun

ne alaka canım, kapalı olman yemeğe katılmana engel mi?
ben açık bir bayanım ama bir yemekte masada kapalı bir bayan varsa hiçte garip karşılamıyorum tam tersine bazıları benden daha şık oluyor.
senin yerinde olsam inadına giyinip süslenip katılırdım o yemeğe,
hem de iş arkadaşlarını tanırdım,kim varmış kim yokmuş, kimlerden çekinmem gerekiyormuş bir bakardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…