Ama cumhurbaşkanı eşini dibinden ayırmıyor. Ayrıca kaç kadın kendisi çalışıp eşini okutur ki? Bakın bir çevrenize kaç kişi var? İnsan oralara nasıl geldiğini unutmamalı.
Doğru ama benim sayemde cumhurbaşkanı oldu demiyordur demek istiyorum.
Ayrıca şöyle bir durum sezdim,konu sahibinin eşi,aslında karısının tesettürlü olmasını istemiyor olabilir.
Gönülden istese veya öyle olması gerektiğini kendisi düşünse,çevresine o şekilde empoze edip gururla takdim ederdi.
En ufak bir imada dahi bulunanlara karşı,her şekilde müdafa ederdi.
Cumhurbaşkanı,Başbakan tesettürlü eşlerini kollarına takıp diyar diyar geziyor,kimlerin kimlerin karşısına çıkarıyor,
ama bir mühendis tesettürlü eşini üç beş mesai arkadaşının karşısına çıkarmaya utanıyor,yazık.
günümüzde artık tesettürlü olmayan,herhangi bir cemaate mensup olmayan insanlar yadırganıyor nerdeyse,
eşiniz gerçekten böyle düşünüyorsa birinin onun aklını başına getirmesi gerekiyor.
ve ayrıca tesettürlü olmak sosyetik olmaya engel değildir ki,çevresi hep sosyetik demişsiniz.
altın yaldızlı eşarp satılıyor bu ülkede yaa,yemişim sosyetesini
istanbul da alışveriş merkezlerinde yüzlerce tesettürlü sosyetik hatunlar dolaşıyor.şık şıkırdım geziyorlar,altlarında jeep,üstlerinde marka giysi ve çantalarla
Mesajınızdan yola çıkarak konu ile ilgili bir yorum daha yapmak istedim müsadenizle.
Sanırım buradaki mevzu şık şıkıdım(!) gezmek , son model jeepler kullanmak vs. değil...
Eğer öyle ise çok vahim ve üzerinde konuşulmayacak kadar sığ bir mevzu bu.
Çünkü maddiyatın bize getirdikleride götürdükleride cebimizdeki para ile sınırlıdır.
Başı örtülü ya da değil bir kadının toplum içinde statü kazanması , beynini doldurması , bulunduğu ortamda saygın ve dinlenebilir biri olmasının güzergahı pek tabii ki avm'lerde dolaşıp,trend takibinden geçmiyor.
Konu sahibinin eşide sanmıyorum ki eşinin özel bir gecede o geceye uygun kılık kıyafeti ile göz dolduramayacağı endişe ile onun gelmemesini tercih etsin.
Sadece genelin hatta hemen hepsinin farklı bir bakış açısına sahip olması endişe ile eşinin sıkılabileceğini,kendini rahatsız hissedeceğini düşünmüştür;yine eşi adına.
Yok sadece baş örtülü bir eşe sahip olduğumu amaaan kimse görmesin derdinde ise;gözünün yaşına bakılmadan yol vermeli...zira henüz kişisel gelişimini tamamlamış biridir.
Konu nezninde belirtmek istediğim en önemli nokta kendi adıma;insanları yaftalamaktan vazgeçmiş ve ön yargılardan uzak kalarak samimi ilişkiler kurmaktan çekinmeyen bir toplum olabilmemize duyduğum özlemdir.
konu sahibi ortamdan rahatsız olsa da eşi için 1 gece her şeye katlanırdı.zaten konu sahibi de eşinin yanında olmayı çok istemiş ama eşi söylemlerle engel olmuş.ben o nedenle eşin konu sahibinin sıkılmasını sorun edeceğini düşünmüyorum.inşallah ben yanılıyorumdur
Bence eşinle konuşmanız gereken bir şey var. Bana tesettürlü olmanı istemiyormuş, seni yadırgıyormuş gibi geldi. Zamanla daha büyük problemler yaşayabilirsiniz. Sonradan eşinin açılmasını yada kapanmasını isteyen çok erkek var. Maalesef kadına seçme hakkı bırakmayanlar da var. Açıkça konuşmayı denesen. "Geçen gün olanlardan sonra düşündüm ki... böyle böyle olabilir mi" diye ona sorarsın.
Dışlanmak kötü. En yakın arkadaşım nişanlısının ailesi tesettürlü diye beni nişanına çağırmamıştı. Tuhaf bakarlarmış... Atatürk konusu olursa çenemi tutamazmışım... Nişanda niye Atatürk konusu olacaksa
O yüzden anlıyorum ben senin nasıl hissettiğini.
Daha da fazla bir şey demeyeyim hadi, din ve siyaset konusuna çevrilmesin olay
Ben zaten iki ihtimalide yazdım hatta sizi tercihlerinizden dolayı yanında istemiyor ve küçük görüyorsa '' güle güle '' deyin bile dedim
Bilemiyor insan tabii,konu sahibinin affına sığınarak veriyorum bu örneği;eğer iki lafı bir araya getiremeyen ama yinede çok sevdiği bir eşe sahipse adam,onu orada görmek istememiş olabilir mi?
Böyle bir rica da bulunmaya hakkı var mı?
Offf bilemedim gerçekten,bana çok uzak mevzular bunlar.
Ben konu sahibinin kendini dışlanmış hissedeceği bir ortamda rahat edemeyeceği kanaatine vardım yazdıklarından;sanki herşeye inat gider orada eşimi ve ailemi temsil ederim diyecek güveni yitirilmiş zaman içinde.
O da var;bu da var.
Benim en yakın arkadaşımda zaman içinde değişen tercihlerim sebebi ile benimle ilişkisini kesmişti,oysa ben aynı bendim ama gel de anlat
belki o yemeklere gelenlerin karakterlerinden ve davranışlarından hoşlanmıyordur kendisi mecburiyetten gittiğinden seni o ortama sokmak istemiyordur hoşlanmadığı için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?