Sanırım evde kalıcam :D

Bana diyen yok neyse ki
Diş hekimliği mezunu bir kıza görücü geldiğini hayal ediyorum ve ülkeye dair umutlarım tükeniyor resmen, şaka değil
Herkes kendine yakıştırdığı hayatı yaşar. O yüzden benim hiç umrumda değil.

Daha geçenlerde bi kuzenim yok mu biri evde kalacaksın dedi, yarı şaka yarı ciddi...olabilir, gayet normal dedim, herkes benzer hayatları yaşayacak diye bişey yok...belki benim için de böylesi iyidir dedim, sustu.

Hayır herkes sanıyor ki 80 e kadar yaşıcam, amaaa ya yalnız kalırsam, yaşlanınca çoluk çocuk da olmayacak bakacak vs vs... ya 20 li 30 lu yaşlarda arkadaşlarımı kaybettim ben. Sağlıklıyım, kazanıyorum, yiyorum, geziyorum, öğreniyorum, seviyorum...yaşıyorum kıssacası...bir adam eksik diye hayatı kendime zindan edecek, karaları bağlayacak değilim. An bu an gerisi hikaye.

"Kadının fıtratı"cılar doluşur buraya.
Gerçekten yüzde 1 milyon katılıyorum. Herkes evleniyor diye evlenmek, herkes atıyorum memur oluyor diye memur olmak insanı yalnızca mutsuz ediyor. İnsanlar da bunlar gerçekleştikten sonra kim mutsuzmuş takmıyor zaten
En güzeli dostlar, anılar, bilgiler biriktirmek

Aynen öyle..hepimiz özeliz, farklıyız oysaki. Tek tip hayatlar dayatmak kadar saçma bişey yok.

Mis gibi mesleğiniz olacak, düşüne düşüne "evde kalacağım" derdine mi düştünüz Yok arkadaş biz atom da parçalasak, nasa'da oturup dünyaya yaklaşan meteorları da saysak tek derdimiz "evde kalmam inşallah" olacaktır. Gencecik kızsın, bunları düşünme bile, mesleğine odaklan.

Hukuk okuyorum ben de bu yil son senem olacak insallah.
Daha hukuk okuyosun obaa bana araba al diyen bir insanla karsilasmadim. Cevrenizde ki insanlarda mi problem var acaba? Cok seviyesizce bir yaklasim.
5 senedir erkek arkadasim var o da hukuk okuyor bu sene mezun olacak o da. Ben yine de 4_5 sene daha evlilik dusunmuyorum istemiyorum. 22 yasindayim bir daha bu enerjiyi bulabilecegimi sanmiyorum. Ozgurce gezmek dolasmak istiyorum.

34 yaşındayım. Üniversiteden arkadaşlarım var facebookta ekliyiz. Evlenmeyenleri görüyorum; bir sene dubai, bir sene avrupa gezip duruyorlar. Hayatlarından da memnunlar. Evlilik mi olursa olur modunda hepsi. Birini gördüm az önce facebookta, yeni evlenmiş. 30 üstü gayet normal yaşlar artık evlenmek için. Okulunun ve gençliğinin tadını çıkar.

Merhaba konuyla alakasiz ama, para biriktirrnler hakkindaki disincentive nedir bir tanidim gencecik kiz yemedi icmedi kazandigi Tum parayi gencecik yasta vefat etti.... Kazandigimizi harciyalim kafasindayim

Evliliği çok kafaya takıyor bizim ülkemiz. Bekarken hiç merak etmedim evliliği, evlendim yine çözemedim merak edilecek neyi var? Hayır aynı şeyler işe git gel yemek yap ye otur. Tek fark geceleri sevişme özgürlüğü. Bekarken ev işini anneye kitliyoruz işten gelip yaz yatış ya gezmeler kazandığında cebinde oh mis. Benim maaşın yarısı ev kredisinde eşimin maaşı evin giderlerinde. Kalanı da biriktiriyoruz belki şansa tatile falan gideriz izinler uyarsa diye. Harbiden diyorum evlilik yok diye hayatından vazgeçmiş bir arkadaşım var karamsarlıktan yanına varılmıyor sürekli inşaşlah evde kalmam kocam olur lafları. Akışına bırakın ya elbet biri ile kesişecek yollar.

Mesleğinle alakalı bir durum yok, nerede sığır var onları bulmuşsun. Çok acele etme böyle şeyler için, ben 26 yaşındayım arkadaşlarımdan evlenenler var, çocuğu olanlar var. O kendince doğru olduğunu düşündüğü insanı bulmuş, düzenini oturtmuş evlenmiş demek ki. Benim için ne zaman vakti gelirse o zaman olur, böyle şeyler "Aaa X kişi, Y kişi evlendi ben de evleneyim" ile olmaz.

Merhaba konuyla alakasiz ama, para biriktirrnler hakkindaki disincentive nedir bir tanidim gencecik kiz yemedi icmedi kazandigi Tum parayi gencecik yasta vefat etti.... Kazandigimizi harciyalim, kafasindayim
Bilmem ki , olur da yaşarsam diye 1+ 1 de olsa bir ev edinmek çok zor değil sanki...hani yaşadığınız yerde değilse bile küçük bir şehirde bir eviniz olsun bence.

Ben de yediğim, içtiğimden kısmıyorum...tatile verdiğim paraya hiç acımıyorum, ama tüketim çılgını değilim..herkes de var diye son marka telefonları almam, aşırı kıyafetim, düzinelerce ayakkabım yok mesela, hergün dışarda yemem... şu an ihtiyaç duymuyorum diye arabam bile yok.

bence bizim toplumda kadınlar evlenmeyi çok abartıyor, evlenmeyi kafaya çok takıyo. bunun en büyük sebebinin de rahatça seks yapamamaak olduğunu düşünüyoum. bence temelde bu var yani kadınlar da erkekler gibi rahatça seks yapabilseler bu kadar takmazlar bence.

benim bir arkadaşım var yabancı, belçikalı kendisi 39 yaşında. erkek arkadaşından bebek yaptı hamile, bebeği dopurucak bildiğin evlilik dışı, adam evlenme teklif etti hem de ne teklif, kaç bin dolarlık kaç karatlık yüzük aldı ama kadın istemiyo neden kafası rahat çünkü özgürlüğünü doya doya yaşamak istiyor ve evlilik dışı sevişmek onun normali. ve bu arkadaş 31 yaşında bakire olduğum için bana çok şaşırıyor bana"dünyanın en güzel şeyini kaçırıyorsun resmen" bile dedi ama napayım, bu değerlerle büyüdüm böyle özümsedim istesem de öbür türlü olamam ve seksi yaşamayı ancak evlenince düşünebilirim.

Ya bu düşünce bana de geliyor 31 yaşındayım evlenmeye değer erkek çıkmıyor bazen üzülüyorum bana nolucak yaşlanınca bana kim bakıcak, bi su veren sohbet edebileceğim gururlanacağım evlatlarım olmuyacak mı, ziyaretime gelen evlatlaım olmuyacak mı nolucam yaşlanınca diye depresyonlara giriyoum. Yaşlanmak korkutuyor beni çünkü etraftaki yaşlıları hastalıklarını görüyorum evlatları bakıyor bebekler gibi maalesef yaşlanınca güçten düşünce bakıma ihtiyaç duyacağız ve el iyi bakar mı, gene evladından fayda var kanın canın. Bazen de offf diyorum ne kadar yaşayacağın ne kadar belli, önemli olan sağlık, hem hayat mucizelelerle dolu belki kocam olacak erkek yarın çıkar karşıma diyorum (çıkmıyor o ayrı ). Böyle 2 uçta gidip geliyorum.

Dış hekimlerini de kimsenin böyle gözünde büyüttüğünü görmemiştim açıkçası
Kiz buyutulmez mi? Benim 3 arkadasim var dis hekimi 2 si bosandi gerci ama deli para kazaniyorlar. Zaten bosananlar para yuzunden bosandi esleri az kazaniyormus diye kendilerini kullabilmis hissesiyorlarmis. Dengi dengine olmali herkes

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…