Sanirim evlendigime pismanim. Bunu esime nasil söylerim

Bence sizin aşkınız bitmiş. Ve artık çevreden duyduklarınıza kulağınızı açmışsınız.

Evet bu niyetle evlenen çok var. Hatta kaç tane film bile çekildi bununla ilgili. Ama şu aşamada düşünmeniz gereken şey bu değildi, başta yapmalıydınız, test etmeli iyice güvenmeliydiniz. Şimdi varsayımlar üzerine "göndermeniz" etik değil. Ki bu evlilik.. Defolu bir şeyi mağazaya iade etmiyorsunuz sonuçta..
 
Evlenip eşini Almanya'ya getirmeyi karşı tarafa verilmiş bir ödül gibi görüyorlar. O yüzden sürekli bu bencillik.

cok haklisin o yüzden iyi düsünülmeli. Türk-Alman bir youtuber var Türkiyeden biri ile evlenmisti yillar evvel kadin kalkti Türkiyeye gitti sonra esinden bosandi geri Almanyaya da dönmedi dedi geldiysem eger vardir Allahin bir bildigi suan tekrar evlendi Türkiyeden biri ile ve yorumlarindan israrla dön dön diyen oldu ama 3-5 yilda öyle alismis ki dönmedi cok taktir etmistim.

Ama malesef hala yurtdisi icin yurtdisindan kisilere yanasan insanlar var cogununda dedigi gibi bunlar genelde issiz gücsüz bir baltaya sap olamamis (istisnalarda vardir elbet). Benim tanidigim biride var adam gelmis neredeyyse kirkina ve 4 takla atiyor gelmek icin olursa sahte parali evlilik yapacak inilmaz sinirliyim. Birde diyorki Almanyadakiler Türkiyedekiler icin iste "pasaport icin geliyor" diye düsünüyor yooo dedim senin gibiler icin böyle düsünyüroum sevip gelende var kendini onlarla karsilastirma cevap: keske öyle olsaydida gelseydim. Yani her olurda tek amac gelmek. InsAllah olmaz demiyorum ama sinir oluyorum :)
 
Yaklaşık 12 yıl evvel görümcem Almanya'ya gelin gitti. Üniversite de çok iyi bir bölüm kazanmış çok zeki aklı başında bir kızdı. Almanyalı damat tarafı bir çok şey vaat etti işte kiloyla altın araba ev vs. Okulu tercih etmeyip ailesinin de baskısıyla evlenmeyi tercih etti. Sonuç çok kötü oldu 5 ay süren bir evlilik şiddet aldatılma. Dediğiniz gibi kadın erkek fark etmez çok iyi düşünmek lazım hayaller bazen gerçek dışı olabiliyor.
 
bence bunu net esine söyle sen karısını sen böyle hissediyosun belkide esin sürekli annesiyle böyle konusuyodur anne sabrret ben seni alcam esimde kızarsa ayrılır nasılsa burda kalabilirlm artık der bilemezsin bence resti yızune oyna kaynananada söyle buraya gelemezsin ona göre bu numara cevırır oglunu sutlatırırm de oturum alsa bile süresiz yani esinede söyle aklına ailen varsa yol yakından türkiyeye dön de ben burda kendimi ve seni ailene yedirtmem de
 
ooooo sen yanmısın bu neee böyle valla kızcan belki ama bu adam seni haketmiyo ohhh evlen bi kızla yasa pasa gibi almanyada sonra ailenide getirrr ohhhhhhhhhh ne guzel is o sana ailesiyle bisey dediginde sende ona istersen 1.5 sene bekleme turkiyeye annene dön de direk o sana nasıl acımadan yorum yapıyo ailesi icin seni kırıyo
 
Ay Allah askina bnde almanyadayim ne tur dusunceler icindesiniz ne ayıp esiniz bunlari okusaydi kim bilir nasil üzülürdu rahat olmasi normal degilmi sizce türkiye de kimse rahat değil adam bi içmeye gitse gelse sarhos da plmasa bile kac yil o ailenjn evinde dedikodu cikmaz bütün hafta calisip bi pazar arkadaslarla. Eglenmeye gitse oda dedikodu bu saatte evli adam ne isi var disarda evden dışarı cikmasa dedikodu yani turkiyedr surekli insanlar bi baski altinda bi rahat oturup kalkamiyorlar kadinlar i hic demiyorum bile...bu adam simdi burda rahat davransa kinamayin aşırı derecede olmayacak sekildi hos görün ve ortada bi sey yokken bu düşünceleri akliniza getirmeniz tuhaf ve size düşünmeniz icin fırsat verenede yazik kimle oturup kalkip bu akla geliyorsaniz ceki düzen verin kendinize ailesinide getirsin ne var bunda görüşmeyin o zman sizdr bos verin takmayin size bir sey diyeyimmi oğlunu doldurmak isteyrn evin huzurunu kacirmak isteyen kaynans bunu telefonlada cok iyi yapar emin olun is kocada biter ..
 
Bu senaryoyu yaşayan bi arkadaşım olmuştu erkek türkiyede işi gücü var devlet memuru ama evlenip ing gidiyor görücü usulu evleniyorlar adam seviyor deniyor yani evliliği oturtmak için uğraşıyor ama kadın aynı sizin düşüncelerinize kapılmış ve adam otrma iznini aldığında ona istediğini aldın şimdi boşananiliriz diyor yıllar geçsede adam bu sözü unutmuyor yine evliliği için çabalıyor bence bu şekilde ön yargılara kapılmayın eşinize destek olun hor görmeyin bu kötü düşüncelerden de uzak durun boşuna kendini yıpratma adamın öyle bi düşüncesi yokken araya soğukluk katma
 
Evlenmeseydin iyi olurmus. Ailesiyle beraber yasamak isterse bosanirsin.
şu kötü yorumlara kulağını tıka öncelikle ve ailesinide bu imkanlardan yararlandırmasında ne fenalık var sizde empati yapın canım atıyorum babası emekli olunca belki faydası olcak yurtdışından yada ne bileyim bende yabancı biriyle evlensem ki bunu yurt dışı merakı için yapmazdım kaldı ki artık yurt dışına çıkmak orda yaşamak çok kolay aileminde bu imkanlardan faydalanmasını isterdim onlarda gelsin görsün gezdireyim isterdim alabiliyorsa vatandaşlık alsın isterdim yahu eşin o senin ya insan sevdiği hakkında art niyetli nasıl düşünebilir anlamıyorum
 
Tek tarafli dusunuyorsunuz, sadece kendinizi dusunuyorsunuz.
Evlilik hayati boyle bisey degil. Ve evet yurutemeyebilirsiniz bu kafayla.
 
Canım benim eşimin annesi babası yok ama onda anne baba eksikliğini görünce o kadar çok üzülüyorum ki keşke anne babası olsaydı da başımın üstünde olsalardı diyorum çünkü ben eşimi çok seviyorum. Sanırım sende sevgi eksikliği var.
 
Yani anne babası oğullarına muhtaç duruma geldiklerinde tabiki evladı bakıcak. Ne demek yaşlı anne babayı birbaşlarına bırakmak. Bu şekilde vicdanın nasıl rahat edicek
 
Ailesini temelli almanyaya getirmesi neredeyse imkansız.
 
oyle kolay degil ailesini getirmek korkmayin.
getirse getirse max 3 ay getirir
 
Sizin nekadar cimri olduğunuzu cikardim bu dusuncelerinizden hanim efendi genellikle kadinlar durumu iyi olan erkeklerle evlendiklerinde esleri mal varlıklarını ortak paylasiyo yada cogunu karisinin ustune veriyo ve bundan hic birzaman benim param bu olanaklari ben sana sagladim demiyo sizin sayenizde sadeece almanyada vatandaslik hakki almasi sizin nekadar agriniza gidio oyle allahtan mal varliklariniz yok yada esinizin uzerine gecirmemissiniz oyle olsaydi herhalde param pulum gitti die veryansin ederdiniz bu ne ego ya esinizi nekadar kucuk görüyorsunuz öyle sizin acilen bosanmaniz lazim zira bu düşünceleriniz evlilik müessesesine yakismiyo!
 
Ne Avrupa'ymış arkadaş

Iyi koca olan eşinizle Avrupa'yı mı paylaşamıyorsunuz?
Sorun eşinizi sevip benimsememenizde saklı bana kalırsa..
 
Sadece bir his yani öyle mi ? Bi gör bi bak gidisata öncelikle.
 
siz en baştan doldurulmuş ve eşinize çok güvenmeyerekte evlenmişsiniz. şimdi de varsayımın varsayımını düşünüyorsunuz ki buna egonuz fazlasıyla da dahil olmuş durumda. Almanya da yaşamanın da cok matah bir sey olsugunu dusunup ipleri eline almiş kuklanizi yonlendirmeye calisiyorsunuz. bence daha fazla uzatmayin karsinizdaki adama yazik olur. adamcagiz donsun ulkesine ki zaten sizin israrinizla oraya gelmisti -simdi acaba vatandaslik icin mi geldi diyorsunuz ya bu ayrintiyi kacirmayin; siz istediniz gelmesini- isine gucune baksin da dogru insani bulsun.
 

Yorumların tamamını okumadım, belki benimle aynı düşünceleri yazanlar vardır ama ben de yazmak istiyorum.

Diyelim ki 3.yılın sonuna kadar bir sıkıntı olmadı Alman vatandaşlığı kazandı ve ailesini getirtmek istedi. Bu durumu istemiyorsunuz ya, o zaman boşanırsınız olur biter. Ondan sonrası da tak sepeti koluna herkes kendi yoluna.

Dert edecek bir şey kaldı mı ortada? Boşu boşuna fitne tohumları ekiyorsunuz düzgün giden evliliğinize. Belki hiçbir şey sizin istediğiniz gibi olmayacak.

Şunu da unutmayın ki siz de evlat sahibi olacaksanız (Allah nasip ederse) ve siz de yaşlanacaksınız.
 
Şu yurt dışında yaşayan insanlarda neden şöyle bir ön yargı var.Türkiyedeki millet sanki aç yutdışındakiler tok. Bırakın bu zihniyeti .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…