- 26 Ekim 2015
- 8.466
- 20.449
- 348
özelikle almanyada doğup büyüyen bayanlar trye yerleşiyor. cünki erkekler burda iş bulamıyor. orda mesleği işi gücü olan erkek zaten gelmiyor. gelenlerde hep eğitimsiz gercekten "hayatımı kurtarım düşüncesiyle" onlarda tabi gelince hakıkkatın farklı olduğunu görüyorlar. almanyada iş güc meslek olmadan iş bulmak zaten imkansiz.Son 10 yildir bende bunlari gözlemledim.
Tr'den evlenenlerin hepsi tr'ye yerleşdi. Almanyaya gelen yok.
Şahsen bende evlenip kimseyi getirmezdim ama.
1700 euromu o parayla almanyada gecınmek imkansiz. onun iki kattini ben kazanıyorum eşim haric. ama dediğiniz doğru kimse buraya gelmek için can atmıyor atıyorsada anlaki işi gücü yok TrdeKonu sahibi,
Sen galiba biraz dolduruşa geldin.
Belkide eşinle tam anlamda mutlu degilsin.
Artik cogu insan almanya icin evlenmiyor.
Eşinizin tr'deki standartini bilmiyorum tabii. Belkide gercekden hayatini kurtarmak icin evlendi sizinli.
Genelde tr'de işi gücü olan insanlar almanya icin can atmiyorlar ama...
Dogruyu konuşmak gerekirse almanya artik eski almanya degil.
Millet 1700euro icin 40bin takla atiyor...
Bu miktar icinde artik kimse almanyaya agiz kokusu cekmeye gelmiyor.
İnsan hiç suçu yokken kocasından "bela" diye bahseder mi?Ara sira tartismalarimiz oldu sonra kapandi ama o tartismalarda söyledigi bazi seyler aklima takiliyor simdi. Mesala "ben babami dünyanin öbür ucuna götürürüm" yada "sen düsüncelerini degistireceksin" (ailesiyle yasamicagimi söyledigimde) dedigi oldu. Ayrica gecenlerde laf arasinda babama alman vatandasi nasil olunur diye sormus. Belki günahini aliyorum bilmiyorum ama basima bela aldigimi hissediyorum aslinda suanda cok iyi bi koca olmasina ragmen
Almanya'ya evlilik sebebiyle gidip postu sermek eskiden revaçtaydı. Şimdi giden bin pişman. Yıllar önce Kuzenim Türkiye'de evlenip eşini oraya götürdü. Adama etmediği kalmadı tavırları seni buraya getirdim adam ettim tarzındaydı. Sonra adam dayanamayıp bunu terk etti. Sürekli aşalanmayı karşı tarafı kullanıyor imasını kimse hak etmiyor.
Evlenip eşini Almanya'ya getirmeyi karşı tarafa verilmiş bir ödül gibi görüyorlar. O yüzden sürekli bu bencillik.böyleside var malesef benim bildigim. Kadin her firsata esine seni ben getirdim, benim evim, benim araba. Adam dayanamadi bosaniyor cocuguda kendi aldi vallahi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?