Sanirim evlendigime pismanim. Bunu esime nasil söylerim

Konu sahibi,
Sen galiba biraz dolduruşa geldin.
Belkide eşinle tam anlamda mutlu degilsin.

Artik cogu insan almanya icin evlenmiyor.
Eşinizin tr'deki standartini bilmiyorum tabii. Belkide gercekden hayatini kurtarmak icin evlendi sizinli.

Genelde tr'de işi gücü olan insanlar almanya icin can atmiyorlar ama...

Dogruyu konuşmak gerekirse almanya artik eski almanya degil.

Millet 1700euro icin 40bin takla atiyor...
Bu miktar icinde artik kimse almanyaya agiz kokusu cekmeye gelmiyor.

Son 10 yildir bende bunlari gözlemledim.
Tr'den evlenenlerin hepsi tr'ye yerleşdi. Almanyaya gelen yok.

Şahsen bende evlenip kimseyi getirmezdim ama.
özelikle almanyada doğup büyüyen bayanlar trye yerleşiyor. cünki erkekler burda iş bulamıyor. orda mesleği işi gücü olan erkek zaten gelmiyor. gelenlerde hep eğitimsiz gercekten "hayatımı kurtarım düşüncesiyle" onlarda tabi gelince hakıkkatın farklı olduğunu görüyorlar. almanyada iş güc meslek olmadan iş bulmak zaten imkansiz.
o eskidendi gelipte meslek olmadan iş bulmak. etrafımdakiki 2 arkadaşim Trye yerleşti hepside uni mezunu. onların trde iş bulması kolay oldu ama kocaları buraya gelseydi ayni şey olmıcaktı. bir kere Trde şuan herşeyin fazlası ve daha iyisi var yeterki paran olsun.
bir arkadaşımın kocası geldi buraya oda neden... işi gücü yoktu orda ve burdada hala işssiz. yani demek istediğim işi olan gelmiyor artık.

1700 euromu o parayla almanyada gecınmek imkansiz. onun iki kattini ben kazanıyorum eşim haric. ama dediğiniz doğru kimse buraya gelmek için can atmıyor atıyorsada anlaki işi gücü yok Trde

nedense burdakilerin cogunda bu kompleks var, "vize icin,oturum icin evleniyorlar" madem öyle paranoya yapacaktin evlenmeyecektin ya da sen tr ye gidecektin. hayati kendinize zehir ediyorsunuz,ne bu ya...

İnsan hiç suçu yokken kocasından "bela" diye bahseder mi?
Ayrıca anası babası gelirse gelsin,sanane? Baktın gördün anlaşamıyorsun boşarsın biter...
Almanya tapulu malın gibi,gelmesinler gelmesinler ne demek anlamadım ki....

Bu soruların cvbı eşinizde
güven olmayan yerde huzurda olmaz
kaç kardeşler eşiniz

Sanki eşinizi bataklıktan kurtarmışsınız da size minnet duyar şekilde, size bağlı yaşamasını ister gibisiniz. Ne olacak kalıcı oturum alsa, boşamak isterseniz yine boşarsınız. Amacınız boşanırsak Almanya'yı terk etsin mi, sizin tapulu toprağınız değil orası. Ha eşinizin sizinle Almanyada yaşamak için evlendiğini düşünüyorsanız onun için geç kalmışsınız.

Ne yurtdışıymış arkadaş
Herkes yurtdışında yaşamak için evleniyor kafasında sanki .Gidenler de koşa koşa ďönme peşinde oysa ....
Ailenin tek oğlu
İlgilenecek kimse de yoksa o zaman siz dönün ülkeceginize , olma mıı ? Böylece siz de eşinizle Türkiye 'ye dönmek icin evlenmiş olursunuz ( bu mantıkla bakınca )

Imkansiz degilki canim.
Cogu insan bu miktardan az kazaniyor...
Mesela:
Hemşire 1660
Kaufmann 1800
Bunlar 100% bildigim gelir cercevesi..

Sen gerceksen cok güzel kazaniyorsun demekki. Allah bereket versin.

Demek istedigim normal gelir seviyesi bu iken...ve giderleri saymiyorum bile kimseye artik gelmiyo.

bu yazdıklarını kocana kopyala yapıştır yapsan varyaaaaaaaa kocanın ayaklarını yalarsın ama burda monoko prensesi...hasbam yaa...adam kurtarsın senden bu nedir ya.şuursuz

Selam kizlar tesaduf rastladim bu konuya baslardan birazciq okudum.
Kiz sana yazilan bazi yorumlarida okudum.
Iliski iki kisi arasinda yasanan bir seydi o yuzden onua olan guvenin sadece aylesi yuzundenmi endise ediyorsun bak canim sana bir sey diyeyim kendini simdi deyilde bir 25 yil sonra tahmin et ve dusun ki bir oglun var birisiyle evlendi esi seni ve esini yaninda yasatmak istemedi sana nasil tesir eder..
Bence sen kocani gercekden sevmiyorsundur eger sevsen onun anne babasini da kabul edirdin deyerdin ki gelselarde yanima yerleri basim ustune amma sen dusunuyorsun ki onlar geler sana ayak bagi olar...
Yahu bene anlamiyorum neden ana babalar istenilmiyor.
Belkide onlarin senin yaninda yedikleri bir tike ekmek sana dunyalar kadar savab isler

Eskidenmis "alamanya sevdasi," belkide mecburiyeti,bilmiyorum,dedem 60larda isci olarak gitmis ama ailesini goturmeden borclarini azaltip donmus,,"cocuklar icin buyuk eziyet"diyormus o gunun sartlari icin

kocan bu düşüncelerin binde birini bir bilse varya...
yahu Almanyada yaşamak çok zormuş gibi hareket ediyorsun da adam istese sensiz de yerleşir ki bu güvensizlik nedir böyle evlilik mi olur sen resmen hayat arkadaşını kandırıyorsun artık seni ilmik ilmik kim doldurduysa orada.

Almanya nimet senaryoları ne kadar çirkin düşünceler bunlar. Ortada fol yok yumurta yok adamı resmen sizi dolandırmış olmakla suçluyorsunuz. Ayrıca insanlar ağaç kovuğundan çıkmıyorlar elbetteki ailelerini de düşünecekler. Sev evlen sıkılınca bahane bahane, Allah hesap sorar biraz korkun ya karşınızdaki insan ve siz onun hayatıyla oynuyorsunuz pess yani

Bende 1,5 yıl önce geldim almanyaya iki yıllık oturum iznim var. Süresiz oturum için eşinizin B1 sınavına belgesi aldı mı? Eger bu sınava girmedi ise tekrar kısa süreli oturum veriliyor. Birde alman vatandaşı olmak için 8 yıl almanyada olması gerekiyor galiba. Yabancılar şubesinden bu bilgileri öğrenebilirsiniz.

Eşinize şimdiden güven duymuyorsanız buna siz karar vereceksiniz sonuçta alman kanunları kadını koruyor bence panik yapmayın. Ailesini getirip birlikte yaşamaya zorlar ise açıkça söyleyin ben ailenle yaşamak için seninle evlenmedim diye size bunu mecbur etme hakkı yok işte o zaman ayrılma sebebi olur.

Almanya'ya evlilik sebebiyle gidip postu sermek eskiden revaçtaydı. Şimdi giden bin pişman. Yıllar önce Kuzenim Türkiye'de evlenip eşini oraya götürdü. Adama etmediği kalmadı tavırları seni buraya getirdim adam ettim tarzındaydı. Sonra adam dayanamayıp bunu terk etti. Sürekli aşalanmayı karşı tarafı kullanıyor imasını kimse hak etmiyor.

Benim erkek arkadasimda Türkiye de ben ise Almanya gelirimde sükür iyi. Bugüne kadar en iyi oldugumuz zamanlar olsun kötü oldugumuz zamanlar olsun bir kere bile aklimdan böyle birsey gecmedi güvendigimden, sevdigimden ve asla öyle birsey hissetirmediginden. O Türkiye´ye gitmemi istiyor ben korksamda cünkü inanilaz endiseli gelse dil sorun is zaten. Kendi meslegini yapamaz ister istemez.

böyleside var malesef benim bildigim. Kadin her firsata esine seni ben getirdim, benim evim, benim araba. Adam dayanamadi bosaniyor cocuguda kendi aldi vallahi.

böyleside var malesef benim bildigim. Kadin her firsata esine seni ben getirdim, benim evim, benim araba. Adam dayanamadi bosaniyor cocuguda kendi aldi vallahi.
Evlenip eşini Almanya'ya getirmeyi karşı tarafa verilmiş bir ödül gibi görüyorlar. O yüzden sürekli bu bencillik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…