ayrıca sacma. bir kere oğluları oturum aldı diye annesini babasini getiremiyorki temelli. bunu almanyada yaşıyan bir insanin bilmemesi imkansiz zatenAmman Allahim dusuncelere bak.
Hanimefendi yatlariniz, katlariniz mi var?
Aa ozur dilerim bunlar az kaldi, sanirim Almanyanin tapusu sizde, aksi halde bu kadar burnu havada olmanizin baska bir aciklamasi olamaz.
Ben babami dunyanin obur ucuna gotururum deyince Almanyaya getirecek diye anlamak???!?!?!?!!
Aman Allahim, cok korkunc ya.
Ortada fol yok yumurta yok. Gayet güzel anlaşıyoruz diyorsun. Kafanda senaryo yazıp kendini ona inandiriyorsun.Mrb ben almanyada dogup büyüdüm esimle türkiyede tanistik önce ben gidecektim ailem izin vermedi sonra o yanima geldi. 1,5 senelik evliyiz. Aslinda es olarak iyi birisi ama aklima takilan seyler var maalesef.
Esim simdilik 3 yillik oturum aldi yani bu 3 yil icinde kalip kalmamasi bana bagli istesem geri gitmesini saglayabilirim. Ama o 3 yil doldugunda oturumunu süresiz olarak alabilcek ve buna 1,5 yil daha kaldi.
Esim ve ben cok farkli aileden ve kültürdeniz. Ve buna ragmen cok iyi anlasiyoruz. Ama beni korkutanda tam olarak bu. Köprüyü gecene kadar ayiya dayi diye bir söz varya o geliyor aklima. Cünkü esim burda önceki yasamina göre gayet rahat.
Ayrica bir konu daha var oda anne ve babasi. Oturumunu aldiginda onlari getirmek isticeginden korkuyorum acikcasi, cünkü yaslilar ve esim evin tek oglu. Ailesiylede hic anlasamam beni hep hor gördüler. Simdilik öyle bir durum yok ama dedigim gibi zamanla annesi babasi iyice ogullarina muhtac olduklarinda ve esim kendini almanyada garantiye aldiginda yüzü degisecek diye korkuyorum.
Ah ah ailem bunlari evlenmeden önce bana hep söyledi ama ben kulaklarimi tikadim sevdigim icin. Ama sanirim ailem hakliydi. Ben ne yapacam bana akil verin lütfen.
Göremiyosanız o sizin sorununuz..zira kendine güvenmeyen insan elindekiyle sonsuza dek yetinir kaybetmeye korar ama konu sahibinin kaybetme korkusu yok...sartlari uymazsa birakabilecegini soylemesi bile özguven belirtisi...
ne varmiş halimizde :) gayet iyi acıkcası halim. bu terddütlerle zaten evlenmek mantıksızBu olay Almanya da yaşayan Türklerin çoğun da var olmayan da vardır tabi ki.hep acaba Almanya da oturmak için mi evleniyor muhabbeti yahu kim napsın Almanya'yı hani gidip görmesem orda yaşayan Türklerin halini bilmesem neyse dicem
İyi de aile gelse en fazla 3 aylığına gelebilir,daha fazlasına zaten müsaade edilmiyor,yani ömür boyu sizle yaşayacak değiller(gerçi bazı ailelerin 1 hafta kalması bile ne sorunlara yol açıyor) Sevmediğim aşık olmadığım biriyle ben aynı yatağı paylaşamazdım..Eğer güvenmedğinizden dolayı öyle hissediyorsanız altında yatan nedenleri bi araştırın eşinizle konuşun en azından güvensizliğiniz gider..Ama olmuyorsa da zorlamayın,hayat sevmediğiniz güvenmediğiniz biriyle bir ömür harcayacak kadar uzun değil ne yazık ki..Mrb ben almanyada dogup büyüdüm esimle türkiyede tanistik önce ben gidecektim ailem izin vermedi sonra o yanima geldi. 1,5 senelik evliyiz. Aslinda es olarak iyi birisi ama aklima takilan seyler var maalesef.
Esim simdilik 3 yillik oturum aldi yani bu 3 yil icinde kalip kalmamasi bana bagli istesem geri gitmesini saglayabilirim. Ama o 3 yil doldugunda oturumunu süresiz olarak alabilcek ve buna 1,5 yil daha kaldi.
Esim ve ben cok farkli aileden ve kültürdeniz. Ve buna ragmen cok iyi anlasiyoruz. Ama beni korkutanda tam olarak bu. Köprüyü gecene kadar ayiya dayi diye bir söz varya o geliyor aklima. Cünkü esim burda önceki yasamina göre gayet rahat.
Ayrica bir konu daha var oda anne ve babasi. Oturumunu aldiginda onlari getirmek isticeginden korkuyorum acikcasi, cünkü yaslilar ve esim evin tek oglu. Ailesiylede hic anlasamam beni hep hor gördüler. Simdilik öyle bir durum yok ama dedigim gibi zamanla annesi babasi iyice ogullarina muhtac olduklarinda ve esim kendini almanyada garantiye aldiginda yüzü degisecek diye korkuyorum.
Ah ah ailem bunlari evlenmeden önce bana hep söyledi ama ben kulaklarimi tikadim sevdigim icin. Ama sanirim ailem hakliydi. Ben ne yapacam bana akil verin lütfen.
bende almanyada doğdum büyüdüm.ailesini getiremezki bunu nasil bilmiyorsunuz acıkcasi şaşırdım. benim türkiyeden evlenen arkadaşlarım oldu ve size birşey söyliyeyim mi hiç birin kocasi almanyaya gelmedi. Tr ye yerleştiler. o eskisendi artık ili gücü olan kimse almaya diye can atmıyor. gelen erkekeklerde genelde işssiz gücsüz oldukları için. Annesi babasi anca 3 ay turıst olarak gelebilir temelli kalamaz bunu bilmemenizde imkansiz.... asla trden biriyle evlenip buraya getirmezdim. dil sorun iş sorun üstelik 3 yılı dolup boşananda cok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?