Sanırım hamile kalamiyorum😭

Yaptircaz tüp bebek adet olmamı bekliyoruz laparoskopi olduktan sonra belki doğal yolla olur diye bir ay bekleyelim dedik o ay adet oldum sonra bidaha gelmedi gelse hemen gidicem bu ay inşallah cümlemizin çok sağolun

Tüm sayfaları okumadım ama nacizane hikayemi anlatayım, bekki size de ilham olur. Ben 2017 yılı Ekiminde evlendim. Evlenmeden bir kaç ay önce kadın doğuma gidip göbeğimde kıllanma olduğu için hormon testi yaptırdım, fsh ım yüksek çıktı ve doktorun bana kurduğu cümle aynen şu: "30'lu yaşlarda -28 yaşındaydım- erken menopoza girmeniz muhtemel. O yüzden bir an önce çocuk düşünün." Ailemde böyle bir öykü olmamasına rağmen moralim çok bozulmuştu, hatta düğünümüze o kadar kısa süre kalmış olmasına rağmen eşime ayrılmayı bile teklif ettim, kabul etmedi tabii, ben seninle sadece çocuk için mi evleniyorum diyerek. Amh ıma da baktırdım 0.5 çıkmıştı, yani doğal yolla çocuk olması da zordu. İlk iki aydan sonra hiç korunmadık-geri çekilme yöntemi her ne kadar korunmak sayılıyorsa-. 2018 Eylül ayında benim reglim gecikince -reglim hiç gecikmez saaat gibidir normalde- umutlanarak kadın doğum doktoruna gittim evde test bile yapmadan. Kan testi sonucunda reglimin hamilelik kaynaklı değil, öylesine geciktiğini öğrendim. Oradaki kadın doğum doktoru da beni muayene etti ve o da yumurtalık rezervlerimin azaldığını söyleyip bizi bir tüp bebek merkezine yönlendirmeyi teklif etti. Biz eşimle tüp bebek merkezine gittik, oradaki muayeneden sonra bize direk prosedürü anlattılar, fiyat vs konuşuldu. Eşimin sperm sayımı da doğal yolla hamilelik için çok düşük çıktı. Ancak her şey çok ani gelişmişti ve ben biraz zaman istedim. Kısa bir süre sonra tanınan bir kadın doğum doktoruna muayene oldum. Bana "Senin yerinde kendi kızım dahi olsaydı ona da tüp bebek önerirdim." dedi. Herkes aynı şeyi söylüyordu ama ben nedense bir türlü kabul etmedim bu durumu, belki de etmek istemedim, bilmiyorum. Sonra kendi kadın doğum doktoruma gittim. Yumurtalıklarımı eliyle muayene etti ve rezervlerimde hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi. Bir kaç alternatif tedaviler yapıldı vs bir süre geçti ve ben 2019 Haziran ayında doğal yolla hamile kaldım ancak 7. haftada bebeğimizin kalbi durdu ve kürtajla alındı. Gerçekten çok üzülmüştüm, çünkü benim için mucize gibi bir şeydi kendi kendine hamile kalmak ve belki de tekrar olmayacaktı. Ama bir kaç ay sonra Ekim ayında tekrar hamile olduğumu öğrendim ve hem de bu sefer ikizdi. Çok şükür hamileliğim gayet güzel geçti ve iki tane sağlıklı oğlum oldu.

Demem o ki doktorlara görünün, kontrollerinizi ihmal etmeyin ama kendinizi üzüp umudunuzu da kaybetmeyin. Varsa nasipte, olacağı varsa olur. Sağlıkla, sıhhatle, hayırla evlatlarınız olsun inşallah.

dr laparoskopi yi neye gore kara verip yapti size??
Rahim filmine göre hidrosalpenks var dedi olmaz olsa da sorun çıkar düşü kimyasal vs falan dedi tüp de yapsak tutmaz öbür kanal dan geri gelip emriyoyu öldürür dedi devlette cektirmistim oraya gittim yok öyle bişey olsa aşılama olmazdı dendi sonra ben 2.yi yaptırdım oda negatif olunca başka doktor aradım acaba mi diyerek o doktor da aynısını dedi fiyatları makuldu onda laparoskopi oldum hemen arkasına tüp yapalım demişti biz bekleyelim bı ay dedik bekledik o ay olmadı şu an gelmesini bekliyorum tüp yaptircaz ameliyatı yapan doktorumda

Ahh sonu mutlu biten hikayeleri çok seviyorum. Yakışıklı minikleri benim yerime öpün olur mu, hayırlı sağlıklı ömürleri olsun inşallah.

Ahh sonu mutlu biten hikayeleri çok seviyorum. Yakışıklı minikleri benim yerime öpün olur mu, hayırlı sağlıklı ömürleri olsun inşallah.

Çok teşekkür ederim, tabii öperim, amin. ❤ Daha güzelleri size nasip olsun.

Rabbim hayirli sonuclara erdirsin. sizden ogrenecegim daha cok sey var :) tesekkur ederim...

Aminnnnn ins

Rabbim hayirli sonuclara erdirsin. sizden ogrenecegim daha cok sey var :) tesekkur ederim...
Aminnnn cumlemizi Ah ah bende buralardan öğrendim asilama aşılama dediler buralarda bakmadigim kalmadı laparoskopi dediler yine aynı şekilde şimdi de tüp bebek sayfalari yumurta toplama bekleme transfer o sayfalarda inşallah bebislerimiz geldiğinde de o sayfalara yönelebiliriz

ins ennn kisa hayirli zamanda o sayfalarda bulusalim

İkinci hamileliğim ilkinde kontrol altındaydi bu sefer ilk denemede oldu ve biraz yüksekti tsh ilaclarimi bi iki hafta kullanmamıştım doz düşük gelmişti sonra tsh 4 ile hamile kalmisim süpriz oldu sükür şimdi düzene girdi bunlari düşünüp stres yapmayin rabbim kısazamanda versin tüm isteyenlere ilk hamileliğimde ben de bekledim biraz biliyorum stres çok önemli.

Eşiniz spermiogram verdi mi. Maalesef erkek kısırlığı çok fazla. Bence onada bi baktırın öncesinde.

ben bu durumu dibine kadar yasayanlardanim :) ilk 1 yil normal yollarla hamile kalamiyorsaniz hekime basvurunuz diye drlar surekli soyluyor. bence sen dogru olani yapiyorsun. ben 25 yasinda evlendim ilk 2 yil dusunmuyoruz havalarindaydim (sanki benim elimdeymis gibi...) sonra ki yillar baktik olmuyor dr a gittik. hersey normal ama 2.5 altinda olmasi gereken tsh bende 2.6. malum birsey bulamayinca buna takildilar. 29 yasinda ilk tup bebek denememi yaptim ilk negatif ve sonraki dusuk derken aradan 12 yil gecti ve hala dr lar troidime bagliyorlar olmama sebebini. ama bana gore vakti zamani gelmedi :) cunku drlar bukadarcik bir farka baglarken, tsh i 4 un ustunde olan bircok kadin hamile kalip evladini saglikli bir sekilde kucagina alabiliyor. bana gore benim vucudumun tsh dengeside boyle. yillardir ilac kullanmama ragmen degismiyorsa vardir bir nedeni. o yuzden sen troid tedavini ol, jinekologuna git ama bu kucuk detayi kafana takip buyutme. Allahin izniyle vakti zamani geldiyse hayirlisiyla olur

Benimde tsh 267idi doktor buna hic takilmadi tsh asiri yuksekse sorun

Ah canım o kadar iyi anlıyorum ki. Benim yaşım 29 2 yıllık evliyim 2 yıldır deniyoruz olmadı. Çevremdeki herkes acele ediyorsun dedi. Doktora gittim amh düşük cıktı klomene başladık. Olmayınca aşılama denedik o da olmadi tüp bebek denemelerine devam ediyoruz şu an.
Tüp bebek lafini duyunca herkes şok oluyor daha yaşın çok genç diyorlar. Benim bu amh değeriyle doğal yolla hamilr kalsam bile 5 yıl sonra ikinci bebeği düşündüğümde olacağının garantisi yok ki. Veya daha yaşım genc nasılsa deyip ertelesem 5 yıl sonra menapoza girmeyeceğimin de garantisi yok.
Kimseyi dinleme hislerine güven sadece. Amh bakıldı mi bu arada? O da ilerisi hakkında fikir verebilir.

Benimde tsh 267idi doktor buna hic takilmadi tsh asiri yuksekse sorun
bence de takilmamali dr lar ama bukadar sene hamilelik olmuyorsa kendilerince bir sebep bulamadiklarindan tsh a takiyorlar. bir dr senin tsh farkin cok az ilac kullanmana bile gerek yok dedi, sonraki senelerde baska bir doktor senin omur boyu gunluk ilac kullanman gerekiyor dedi. maalesef orta yolu bulamadik :) bende ilaca tekrardan basladim... sen ilac kullaniyor musun peki?

Ben bebek istedigimde doktora gittim hormon testi yaptırdım tsh 2.67
Doktor hormonlarinda sorun yok dedi
İlac vs vermedi ben rahimfilmi çekildim suan hamileyim.

Evet benim kızkardeşim aynı sebepten hamile kalamıyodu. Normal seviyeye indi ths ondan sonra hamile kaldı. Fakat sizde aynı sekilde hamile kaldıktan sonra düşük riski yüksek olduğundan tuvalet dışı yataktan kalkmamanız lazım. Kalkarsanız 4. 5. Ay demeden suyunuz gelebilir. Kız kardeşim 2 kere rahim dildirdi çocuk düşmesin diye. Baya zor bir süreç geçiyiro biraz rahat davranmıstı çünkü. Ciddiye alın bu hamilelik sürecini

Ben bebek istedigimde doktora gittim hormon testi yaptırdım tsh 2.67
Doktor hormonlarinda sorun yok dedi
İlac vs vermedi ben rahimfilmi çekildim suan hamileyim.
masallah Rabbim hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin :) ben rahim filmi vs hepsini yaptirdim elh sorun cikmadi ama vakti gelmedikce ne kadar cabalasan bos diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…