Sanırım Hamileyim Ama Sevinemedim

Hiç birşey duymayın, görmeyin. Sağlığınıza odaklanın sadece. Anneler genelde kızınca bazen bişeyler der. Aslında içten demez merak etmeyin. O yüzden annenin duası babanın bedduası tutar derler herhalde.
Aslında bana bir şey demedi.biri benim bebeğim olup olmadığını sormuş. Annem de bana dedi ki zorluk çek istiyorlar kendileri gibi. Yani çocuk zorluk ve annem bu bebeği istemiyor mu üzülecek mi yani diye düşünüyorum

Eh, artık uzun bir süre özgür olamayacaksınız. Alıp başınızı anca markete gidersiniz, bir çay içmeye gidersiniz. Büyüdükçe özgürleşiyorsunuz ama bu sefer de zihniniz özgür olmayacak. Kolay değil hep çok sevdiğiniz, korumak isteyeceğiniz bir bağınız olacak. Yanınızda olmasa bile zihninizde olacak.
Eşinizle eskisi gibi olmayacak pek çok şey.
İlk sene biz beraber masada yemek yiyemezdik. Alarmı vardı ağlardı. Bir birimiz yerdi diğerimiz bebeğe bakardı bir diğerimiz. Sonra masamıza mama sandalyesi geldi ama yine de masada sohbet ederek yiyemedik uzunca süre. Kaliteli uykuya üç dört sene hasret kaldık. Ana hepsi geçti. Büyümek de büyütmek de çok sancılı ve zor. O da zorlanıyor siz de zorlanıyorsunuz. İlişki başka boyuta geçiyor, eşler arasında da sorunlar oluyor. Eş ilişkisi de bazen değişiyor dönüşüyor.
Ama daha kötü mü oluyor dersen.
Asla.
Her şey daha güzel olmadı. Eski zamanlarım da güzeldi. Özgürlüğüm de daha güzeldi. Ama şimdi çok ayrı çok güzel bir zamandayım.
Çok değişti hayatım. Ben de çok değiştim.
Ama iyi ki değişti.
Yine olsa yine yaparım.
Zorluğu olsa da kıymeti, sevgisi, paylaşımlarına değer.
Akşam yatarken kitap okumayı seviyorum, anne seni seviyorum demesini, sabah öperek uyandırmasını seviyorum. Beni kızdırdığında anda bile aslında üzüldüğünü görmek aramızdaki bağı bilmek bile bana yetiyor.
Hiç bir insanı, hiç bir varlığı böyle sevmedim. Sevgisine değer. Emek vermek, emeklerini izlemek keyifli. Bir canlının büyümesini izlemek, her şeyini bilmek keyifli. Adım adım değişmesi büyümesini izlemek şahane.
Kısacası kolay olmayacak, ağlayacaksın, üzüleceksin, çok yorulacaksın, bazen yalmız da hissedeceksin. Ama sevgisi her şeye değecek. Çok başka bir bağ çok başka bir aşk. Gerçek aşk. Asla pişman olmayacaksın.

Aslında bana bir şey demedi.biri benim bebeğim olup olmadığını sormuş. Annem de bana dedi ki zorluk çek istiyorlar kendileri gibi. Yani çocuk zorluk ve annem bu bebeği istemiyor mu üzülecek mi yani diye düşünüyorum

Sizin olmazsa üzülmemeniz için söylemiştir. Niye kötüye yoruyorsunuz ki. Benim annemde çok yapar bunu. Bir bebeğim olsun çok istediğini bildiğim halde olmadıkça ne güzel işte yiyip,içip geziyorsun zorlanmıyorsun diyor. Oysaki demek istediği üzülme. Sizde eminim söyleyince çok sevinecek. Sonuçta siz ağaçsınız o meyveniz hangisi daha çok sevilir siz düşünün

Kızlar dün paylaştım testimi bugün de testler yaptım gebelik kısmında bulabilirsiniz yorumlarınızı bekliyorum. Ama sorun şu ki kafama taktım ya boş gebelikse ya kürtaj olmam gerekirse ya bebek düşerse ya bebeğe yeterince iyi bakamazsak, eşim beni daha az severse, çocuğu zayıflığım olarak görürse gibi saçma konular. Bir süre önce bebeğimiz olsun diye uğraşıp dua ederken niye şimdi böyle oldu?? Artık özgür değil miyim kafamı alıp gidemeyecek miyim, çocuk ne saçma şey gibi aptalca şeyler düşünmeye başladım. Niye böyle oldu sizce??
Bence her anne aynı. Bende de beni az severse galan demedim tabiki o saçma bişey ama boş gebelik mi o mu bu mu çok düşündüm bende ama geçicek hepsi zamanla korkma

Hormonlardan bunlar hep😊 annelik sürekli bir endişe hali zaten. Özgürlüğünüz kısıtlanacak tabi ama istekleriniz de yön değiştirecek, yaşam şekliniz değişecek. İsterseniz çocuğunuzla da yapmak istediklerinizi yaparsınız, dünyayı geziyorlar çocuklarıyla. Sinema, tiyatro derseniz aile büyükleri destekler, bakıcıyla desteklersiniz. Arada eşinize bırakır çay, kahve içmek için arkadaşlarınızla buluşursunuz. Çocuğun anneye bağımlı olduğu dönem süreli, sonra onun da kendi hayatı sosyal çevresi oluşacak, kısa bir süre zorluk çekeceksiniz. Ve evet bundan sonra sadece kendiniz için yaşamayacak her şeyden önce ilk onu düşüneceksiniz😊

Geçecek. Sadece hormonel kaygı yaşıyorsun. Daha dur karnın sandalyeye değdiğinde çocuğa bi şey oldu mu diye günlerce düşünme aşamasına geçmedin. Güzel günler tadını çıkar( 9 ay boyunca kusmama rağmen ve gebelik tansiyonum olmasına rağmen bunu diyorum. Tabi benim bu yazdığım da korkutmasın her gebelik bir değil ki hepsi çok güzel duygu bırakıyor insanda)Bebeğin olacak var mı ötesi? Mükemmel bi şey. 🧿 Sağlıcakla kucaklayın.

Düzeliyor,endişelenmeyin.Tam 5.5 yıl uğraştım.2.tüp bebek denememde 1 kızım oldu.9 aylık olmak üzere.Çok saçma ama hamile olduğumu öğrenince sanki sevinemedim.Yıllardır o anı beklerken,sıradan bir olaymış gibi karşıladım durumu.Ya sevemezsem,birşey hissetmiyorum diyip durdum.Doğum yaptığım gün de evet sevindim ama bir bebeğim olduğunu idrak edemiyordum sanki.Hayatım birden değişti sonuçta.Ama doğumdan sonra 2.haftamdan itibaren kızıma ben bakmaya başladım,yanımda kimse yoktu.Sonra ne mi oldu :) Ben Anne oldum.İçime büyük bir aşk girdi,kızıma baktıkça hala gözlerim doluyor mesela.Düşünün ki minicik birşey gözlerinizin içine bakıyor,sizi tanıyor.Nasıl sevilmez ki evlat yaa candan öte.Çok şükür Allah'a onu bana nasip etti.Dileyen herkese nasip olsun bu duygu inşallah.
20 aylık oldu benim de hala gözlerim doluyor. Allah isteyen ve bakabilecek herkese nasip etsin. Mucizevi bir duygu annelik.

Geçecek. Sadece hormonel kaygı yaşıyorsun. Daha dur karnın sandalyeye değdiğinde çocuğa bi şey oldu mu diye günlerce düşünme aşamasına geçmedin. Güzel günler tadını çıkar( 9 ay boyunca kusmama rağmen ve gebelik tansiyonum olmasına rağmen bunu diyorum. )
Bakalım şu an sıkıntı yok daha çok erken

O zaman güzel bir örnekleme yapayım da bir de bu tarafını düşünün hemşireler bebeğinizi getirince yanınıza bu benim mi? diyerek hergün sanki biri gelip alacak hissi ama benim diye sahiplenme duygusu o duygu işte her anne için ne güzel bir duygudur..

Gebelikten korkup kan verdiğimde şimdi ben iki sene alkol/sigara kullanamayacak mıyım diye üzülmüştüm. Allahtan boşaymış. 🥺Çok normal korkular bence bunlar, hayatınız tamamen değişecek. Ama istediğiniz bir bebekmiş ne güzel, olumsuzluklara odaklanıp kendinizi üzmeyin akışa bırakın kendinizi. Her şey güzel olur umarım :)
Ne zaman alkol almaya başlayabildiniz? :D

Silik çizgi düşük betahcg demek. Ya gebelik daha çok yeni yada sıkıntı var demek oluyor. Ben ilk gebelikte silik çizgi gördüm ,9. haftada kürtajla sonuçlandı. 2. gebelikte kızımda da gördüm ,düşük betahcg ,2 hafta geriden gelme,12 hafta sırtüstü yatma ve ilaçlarla tutundu kızım. Şu an düşündüğünüz hiçbir şeyi umursamayın , beyniniz 40 takla atacak daha.

20 aylık oldu benim de hala gözlerim doluyor. Allah isteyen ve bakabilecek herkese nasip etsin. Mucizevi bir duygu annelik.
Evet canım,çok çok güzel bir hismiş. O büyüdükçe zorlaşıyor hayat.ne kadar sinirlenip yorulsam da yüzüne baktıkça içim gidiyor.Allah isteyenlere nasip etsin.

Silik çizgi düşük betahcg demek. Ya gebelik daha çok yeni yada sıkıntı var demek oluyor. Ben ilk gebelikte silik çizgi gördüm ,9. haftada kürtajla sonuçlandı. 2. gebelikte kızımda da gördüm ,düşük betahcg ,2 hafta geriden gelme,12 hafta sırtüstü yatma ve ilaçlarla tutundu kızım. Şu an düşündüğünüz hiçbir şeyi umursamayın , beyniniz 40 takla atacak daha.
On gün öncesi.

Back
X