- 10 Haziran 2020
- 176
- -93
- 13
- 31
- Konu Sahibi Sorulari_olanbiri
Silik olup çocuğu sağlıklı doğan da çok ama yine dr endişeliyimOn gün öncesi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Silik olup çocuğu sağlıklı doğan da çok ama yine dr endişeliyimOn gün öncesi.
Hamilelikte pek önerilmiyor.Ne zaman alkol almaya başlayabildiniz?![]()
Sakin olun. geçen sene 2.bebegimde bu korkuların tamamını yaşadım, ki büyük kızım 9 yaşında .onda hiç kalbi durması ,düşük ,doğum korkusu gibi şeyler olmamıştı. ama bu bebeğinde elimden gelse her hafta doktora gitmek istiyordum .bebeğim 6 aylık kontrolüne gittiğimde bile kalp atışını duyana kadar ödüm kopuyordu. Hepsi geçici zamanla alışacaksınız ve doğduğunda ne kadar yorulup yipransaniz da onu korumak icin nasil bir kuvvete sahip olduğunuzu farkedeceksiniz .Kızlar dün paylaştım testimi bugün de testler yaptım gebelik kısmında bulabilirsiniz yorumlarınızı bekliyorum. Ama sorun şu ki kafama taktım ya boş gebelikse ya kürtaj olmam gerekirse ya bebek düşerse ya bebeğe yeterince iyi bakamazsak, eşim beni daha az severse, çocuğu zayıflığım olarak görürse gibi saçma konular. Bir süre önce bebeğimiz olsun diye uğraşıp dua ederken niye şimdi böyle oldu?? Artık özgür değil miyim kafamı alıp gidemeyecek miyim, çocuk ne saçma şey gibi aptalca şeyler düşünmeye başladım. Niye böyle oldu sizce??
Hemen o günNe zaman alkol almaya başlayabildiniz?![]()
Hiç endişelenme canım bizzat kendim yaşadım ilk gebeliğim kendiliğinden oldu.Daha sonra 2 . Gebelik için 8 sene tedavi gördüm 3 tane negatif tüp bebek denemem de var olmadı artık olmaz diyodum bu saatten sonraKızlar dün paylaştım testimi bugün de testler yaptım gebelik kısmında bulabilirsiniz yorumlarınızı bekliyorum. Ama sorun şu ki kafama taktım ya boş gebelikse ya kürtaj olmam gerekirse ya bebek düşerse ya bebeğe yeterince iyi bakamazsak, eşim beni daha az severse, çocuğu zayıflığım olarak görürse gibi saçma konular. Bir süre önce bebeğimiz olsun diye uğraşıp dua ederken niye şimdi böyle oldu?? Artık özgür değil miyim kafamı alıp gidemeyecek miyim, çocuk ne saçma şey gibi aptalca şeyler düşünmeye başladım. Niye böyle oldu sizce??
Hamilelikte içmem emzirirken de bebeğime bir şey olur diye korkarım. Ama yalan yok canım özellikle çekiyor yaniHamilelikte pek önerilmiyor.
Benim doktorum sigaraya toptan karşıydı. Alkole de yarım kadeh bira veya yarım kadeh şarap olarak ayda bir kere izin veriyordu. Emzirme seyrekleşince ben bir bir kadeh içiyordum. Yani ekgıdadan sonra. Ama ağır alkoller, votka tekila rakı emzirme tamamen bitince içiliyor. Ben üç sene sonra ilk kez içmiştim rakıyı hamilelikti emzirmeydi ğç sene sürüyor
YarasınHemen o günkan testi negatif çıktı çok şükür.
![]()
Başlarda bu düşünceler olur daha da çok yeni bir büyüsün karnınızda hareketlerini hissetmeye başlayın hele de doğunca bütün bu söylediklerinizi unutacaksınız.Kızlar dün paylaştım testimi bugün de testler yaptım gebelik kısmında bulabilirsiniz yorumlarınızı bekliyorum. Ama sorun şu ki kafama taktım ya boş gebelikse ya kürtaj olmam gerekirse ya bebek düşerse ya bebeğe yeterince iyi bakamazsak, eşim beni daha az severse, çocuğu zayıflığım olarak görürse gibi saçma konular. Bir süre önce bebeğimiz olsun diye uğraşıp dua ederken niye şimdi böyle oldu?? Artık özgür değil miyim kafamı alıp gidemeyecek miyim, çocuk ne saçma şey gibi aptalca şeyler düşünmeye başladım. Niye böyle oldu sizce??
İyi yanından bakarsan ilk rakı içişinde leyla oluyorsunHamilelikte içmem emzirirken de bebeğime bir şey olur diye korkarım. Ama yalan yok canım özellikle çekiyor yani
Ilk defa bir yaz tertemiz karaciğerle geçecek. 3 yıl demek ben yolun çok başındayım.
Yarasın![]()
benimde öyle olmuştu aynen ya.. sanki negatif çıksa daha mı mutlu olurdum diye.. bi üye yazmış. aynen hormonlar. geçiyor o duygu 1-2 ay içinde merak etme. çocuğunu da çok seviyorsun. aklına kötü şeyler getirme... çok normal olanlarKızlar dün paylaştım testimi bugün de testler yaptım gebelik kısmında bulabilirsiniz yorumlarınızı bekliyorum. Ama sorun şu ki kafama taktım ya boş gebelikse ya kürtaj olmam gerekirse ya bebek düşerse ya bebeğe yeterince iyi bakamazsak, eşim beni daha az severse, çocuğu zayıflığım olarak görürse gibi saçma konular. Bir süre önce bebeğimiz olsun diye uğraşıp dua ederken niye şimdi böyle oldu?? Artık özgür değil miyim kafamı alıp gidemeyecek miyim, çocuk ne saçma şey gibi aptalca şeyler düşünmeye başladım. Niye böyle oldu sizce??
aaa hamileyken izin verildiğini hiç duymamıştım. keşke azıcık tadına baksaymışımm nasıl canım çekerdiHamilelikte pek önerilmiyor.
Benim doktorum sigaraya toptan karşıydı. Alkole de yarım kadeh bira veya yarım kadeh şarap olarak ayda bir kere izin veriyordu. Emzirme seyrekleşince ben bir bir kadeh içiyordum. Yani ekgıdadan sonra. Ama ağır alkoller, votka tekila rakı emzirme tamamen bitince içiliyor. Ben üç sene sonra ilk kez içmiştim rakıyı hamilelikti emzirmeydi ğç sene sürüyor
Benim doktorum yarım kadehi aşmadığın sürece şarap ve biraya izin var ama ayda tek bir tane tabii derdi. Alkolsüz bira zaten var diye yarım kadeh şarap içerdim ayda bir kereaaa hamileyken izin verildiğini hiç duymamıştım. keşke azıcık tadına baksaymışımm nasıl canım çekerdi![]()
şuan emziriyorum çocuk oldu 1buçuk yaşında hala çekincelerim vardı. yarın bir fırt tadına bakıcamBenim doktorum yarım kadehi aşmadığın sürece şarap ve biraya izin var ama ayda tek bir tane tabii derdi. Alkolsüz bira zaten var diye yarım kadeh şarap içerdim ayda bir kere![]()
Ooo o aylarda ben çocuğumu uyuttuktan sonra içerdim. En az beş saat uyuyor çünkü.şuan emziriyorum çocuk oldu 1buçuk yaşında hala çekincelerim vardı. yarın bir fırt tadına bakıcam![]()
yok yaa keşke uyusa... diş midir anlamadım 9 buçuk en geç 10 da yatıyor. 12de bi başlıyor dönmeye yatakta. kafadan 40 dk pışpışlıyorum. bırakayım dönsün kendisi dalsın diye niyet ettim birkez bekledim. bu kez uykusunu açtı kalktı oturdu. 2 saat sonra yattı tekrar. iyice gecemiz bölündü. memede süt az zaten. doymuyor deyip formül mama verince yatıyor ilk başta sonra da 1 saat sonra yine dönmeye başlıyor. bu kez de gaz sorunOoo o aylarda ben çocuğumu uyuttuktan sonra içerdim. En az beş saat uyuyor çünkü.
Meşhur emzirme doktoru Tomris de kandan alkolün etkisini kaybettiği süre gibi bir sürede sütteb alkolün gittiğini söylüyor. Sağıp dökmeye de gerek yok diyor, 4 saatte memede şarap zaten kalmıyor. Rakı tekila ve votka gibi yüksek alkollerde sadece 24 saat emzirmemek gerek. Ondan ağır alkol alınmıyor. Ama hafifleri dört saat emzirmezseniz içebilirsiniz. O aylarda zaten dört beş saat uyur☺