• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım Hamileyim Ama Sevinemedim

Ne zaman alkol almaya başlayabildiniz? :KK70:
Hamilelikte pek önerilmiyor.
Benim doktorum sigaraya toptan karşıydı. Alkole de yarım kadeh bira veya yarım kadeh şarap olarak ayda bir kere izin veriyordu. Emzirme seyrekleşince ben bir bir kadeh içiyordum. Yani ekgıdadan sonra. Ama ağır alkoller, votka tekila rakı emzirme tamamen bitince içiliyor. Ben üç sene sonra ilk kez içmiştim rakıyı hamilelikti emzirmeydi ğç sene sürüyor

Kızlar dün paylaştım testimi bugün de testler yaptım gebelik kısmında bulabilirsiniz yorumlarınızı bekliyorum. Ama sorun şu ki kafama taktım ya boş gebelikse ya kürtaj olmam gerekirse ya bebek düşerse ya bebeğe yeterince iyi bakamazsak, eşim beni daha az severse, çocuğu zayıflığım olarak görürse gibi saçma konular. Bir süre önce bebeğimiz olsun diye uğraşıp dua ederken niye şimdi böyle oldu?? Artık özgür değil miyim kafamı alıp gidemeyecek miyim, çocuk ne saçma şey gibi aptalca şeyler düşünmeye başladım. Niye böyle oldu sizce??
Sakin olun. geçen sene 2.bebegimde bu korkuların tamamını yaşadım, ki büyük kızım 9 yaşında .onda hiç kalbi durması ,düşük ,doğum korkusu gibi şeyler olmamıştı. ama bu bebeğinde elimden gelse her hafta doktora gitmek istiyordum .bebeğim 6 aylık kontrolüne gittiğimde bile kalp atışını duyana kadar ödüm kopuyordu. Hepsi geçici zamanla alışacaksınız ve doğduğunda ne kadar yorulup yipransaniz da onu korumak icin nasil bir kuvvete sahip olduğunuzu farkedeceksiniz .
keyfini çıkarın şimdi hayırlısı olsun

O korkular her anne adayinda oluyor. Saglikla dogana kadarda olmaya devam edecektir. Ama olumlu dusun olumlu olsun. Ozgurluk meselesine gelince de Cocuk olunca bir cok seye elbette kisitlama geliyor .ozellikle ilk zamanlar cok zor olacaktir ama onu koklayınca herseye degdigini anlayacaksin. Tecrubeyle sabit... gercekten cocuk evin neşesi herşeyi 1 kizimiz var ve onsuz nasil yasamisim okadar zaman hayat ne bosmus diye dusunurum. Bosa kendini uzme hamileliğinin keyfini çıkar hersey guzel olacak merak etme

Hamile olduğumu öğrendiğimde aynı şeyleri hissetmiştim. Doğum yapalı 15 gün oldu. Şimdi de bir yandan her gün defalarca şükür ederken bir yandan da hala aynı endişeleri hissetmeye devam ediyorum. Eskiyi özler miyim, bebeğime iyi bakabilecek miyim, artık eşimle oturup bir film bile izleyemeyecek miyim, peki ya hastalanırsa, ya da bana bişey olursa kızıma kim bakar... Düşündükçe durup durup ağlama isteği geliyor inan. Sanırım bu sonsuz endişe durumu hep olacak hayatımızda. Yine de Allah sağlığıyla sınamasın gerisi boş. 🙏

Hormonların şımarmışşş :)
iyi düşün iyi olsun Allah ın izniyle olacakla ölecegin önüne geçilmiyor. Hyatın tadını cıkar kendine zehir etme gebeliğii ..
:)

Kızlar dün paylaştım testimi bugün de testler yaptım gebelik kısmında bulabilirsiniz yorumlarınızı bekliyorum. Ama sorun şu ki kafama taktım ya boş gebelikse ya kürtaj olmam gerekirse ya bebek düşerse ya bebeğe yeterince iyi bakamazsak, eşim beni daha az severse, çocuğu zayıflığım olarak görürse gibi saçma konular. Bir süre önce bebeğimiz olsun diye uğraşıp dua ederken niye şimdi böyle oldu?? Artık özgür değil miyim kafamı alıp gidemeyecek miyim, çocuk ne saçma şey gibi aptalca şeyler düşünmeye başladım. Niye böyle oldu sizce??
Hiç endişelenme canım bizzat kendim yaşadım ilk gebeliğim kendiliğinden oldu.Daha sonra 2 . Gebelik için 8 sene tedavi gördüm 3 tane negatif tüp bebek denemem de var olmadı artık olmaz diyodum bu saatten sonra
Nisan ayında adet olmam gerekiyodu olmadım 4 gün gecikti oruçtandır dedin adet söktürücü alıcaktım ama dur bi test alayım dedim ve pozitif hamileymişim resmen psikolojim alt üst oldu uykularım kaçmıştı devamlı ağlıyodum artık rahata alıştım bu yaştan sonra ne çocuğu yaşımda 36 bu arada eşimle konuşmuyodum en son eşim aldıralım istemiyosan dedi oda çok üzülüyodu durumuma çünkü ama çok şükür geçti o negatif düşünceler hormonlardan kaynaklı hepsi doktorumlada konuşmuştum oda öyle söylemişti canım

Rabbim sağlık sıhhat versin. Bebeğin hayırlı olsun 🤗
Gebeliği yakalamışsın keyfini sür beynini yorma boş konularla..

Ben doğurana kadar bağlanamamıştım bebeğime.
Hatta 6ay kustum gece gündüz.bazen neden ben hamile kaldım düşse rahatlıcam sanki derdim.
Hormonların oyunu sana ki birçok anne aynı şeyi söylicektir sana.
Doğduğu anda ,dünya yansa , çocugundan başka hiçbirşeyi gözün görmeyecek.
Sakin ve sabırla bekle.

Benim doktorum sigaraya toptan karşıydı. Alkole de yarım kadeh bira veya yarım kadeh şarap olarak ayda bir kere izin veriyordu. Emzirme seyrekleşince ben bir bir kadeh içiyordum. Yani ekgıdadan sonra. Ama ağır alkoller, votka tekila rakı emzirme tamamen bitince içiliyor. Ben üç sene sonra ilk kez içmiştim rakıyı hamilelikti emzirmeydi ğç sene sürüyor
Hamilelikte içmem emzirirken de bebeğime bir şey olur diye korkarım. Ama yalan yok canım özellikle çekiyor yani 😂😂
Ilk defa bir yaz tertemiz karaciğerle geçecek. 3 yıl demek ben yolun çok başındayım. 😂
Hemen o gün :KK70: kan testi negatif çıktı çok şükür. :KK70:
Yarasın 😂

Başlarda bu düşünceler olur daha da çok yeni bir büyüsün karnınızda hareketlerini hissetmeye başlayın hele de doğunca bütün bu söylediklerinizi unutacaksınız.

Hamilelikte içmem emzirirken de bebeğime bir şey olur diye korkarım. Ama yalan yok canım özellikle çekiyor yani 😂😂
Ilk defa bir yaz tertemiz karaciğerle geçecek. 3 yıl demek ben yolun çok başındayım. 😂

Yarasın 😂
İyi yanından bakarsan ilk rakı içişinde leyla oluyorsun😂😂 Tadı bile farklı güzel geliyor😂

Cocuk dogunca nasil bakacagim, yetebilecek miyim gibi endiseler oluyor ama sizin daha cok erken. Bu kadar panik olmayin

benimde öyle olmuştu aynen ya.. sanki negatif çıksa daha mı mutlu olurdum diye.. bi üye yazmış. aynen hormonlar. geçiyor o duygu 1-2 ay içinde merak etme. çocuğunu da çok seviyorsun. aklına kötü şeyler getirme... çok normal olanlar

aaa hamileyken izin verildiğini hiç duymamıştım. keşke azıcık tadına baksaymışımm nasıl canım çekerdi :-)

şuan emziriyorum çocuk oldu 1buçuk yaşında hala çekincelerim vardı. yarın bir fırt tadına bakıcam :-)
Ooo o aylarda ben çocuğumu uyuttuktan sonra içerdim. En az beş saat uyuyor çünkü.
Meşhur emzirme doktoru Tomris de kandan alkolün etkisini kaybettiği süre gibi bir sürede sütteb alkolün gittiğini söylüyor. Sağıp dökmeye de gerek yok diyor, 4 saatte memede şarap zaten kalmıyor. Rakı tekila ve votka gibi yüksek alkollerde sadece 24 saat emzirmemek gerek. Ondan ağır alkol alınmıyor. Ama hafifleri dört saat emzirmezseniz içebilirsiniz. O aylarda zaten dört beş saat uyur☺️

Ooo o aylarda ben çocuğumu uyuttuktan sonra içerdim. En az beş saat uyuyor çünkü.
Meşhur emzirme doktoru Tomris de kandan alkolün etkisini kaybettiği süre gibi bir sürede sütteb alkolün gittiğini söylüyor. Sağıp dökmeye de gerek yok diyor, 4 saatte memede şarap zaten kalmıyor. Rakı tekila ve votka gibi yüksek alkollerde sadece 24 saat emzirmemek gerek. Ondan ağır alkol alınmıyor. Ama hafifleri dört saat emzirmezseniz içebilirsiniz. O aylarda zaten dört beş saat uyur☺
yok yaa keşke uyusa... diş midir anlamadım 9 buçuk en geç 10 da yatıyor. 12de bi başlıyor dönmeye yatakta. kafadan 40 dk pışpışlıyorum. bırakayım dönsün kendisi dalsın diye niyet ettim birkez bekledim. bu kez uykusunu açtı kalktı oturdu. 2 saat sonra yattı tekrar. iyice gecemiz bölündü. memede süt az zaten. doymuyor deyip formül mama verince yatıyor ilk başta sonra da 1 saat sonra yine dönmeye başlıyor. bu kez de gaz sorun :KK14: kısacası bu konu benim şu sıralar en problemlı konum. kısır döngüde gibiyim. artık kederimden bi tek atıcam. belki sütten içerse uyur :-) (bu arada son cümle şaka. okuyup linç yemeyeyim )

Back
X