ne kadar cesur tepkiler bunlar
sizin arkanızdan konuştu diye şüphe ederek (tam olarak duyduğunuz bişey yok) (konuşulan şey de ağır bişey değil) k.validenin evini basmaca, ayar vermece, eve gelince kapıyı açmamaca, kocayı üstüne salmaca..
durum şu, kocanız ve kayınvalideniz çok anlayışlı, sizse şımarık ve olgun olmayan bir gelinsiniz.. hayırlısı olsun bakalım
Yaparlar,yaparlar karı kocayı birbirine düşürürler gelinler kaynaşmasın diye kıyaslarlar,söylediklerini inkar ederler,torunada anneyi karalarlar vallahi yazacak daha çok şey var senin çoktan mesafeyi koyman gerekliydi !
Katılıyorum,kadın sizin hakkınızda çok aşağılayıcı şeyler söyleyip küçültmemiş anladığım kadarıyla.Kaldı ki yeri geliyor eşimizden dertleniyoruz yakın arkadaşımıza,öyle bir ortam olmuş kadın da içini dökmüş kimse dört dörtlük değil sen de.Hem insanları dinle hem git kavga çıkar.Hayır hakeret ya da iftira filan da yok anladığım kadarıyla öyle olsa amenna diycem ama
haklıısn şekerim hangimiizn kaynanası iyiki...
sen allahtan tepkini koymuşsun iide yapmışsın içinde kalmamış..
mesafeni yaratmışsın kendince..
çok iyi yapmışsın cnm...
inme sende sen onun gelinisin kızı değilsin ne yapsan boş,hep daha fazlasını isterler sabahtan akşama kadar hizmetçilik !sanki kendi kızları öylemi?bazı yaşlıların ne dediği dahi anlaşılmıyor gelinleri çekiştire,çekiştire türkçelerini dahi geliştirmemişler hep ezik kalmışlar ondan başkalarını ezmeyi seviyorlarBöyle diyorsunuz da benim takıldığım nokta ben ne yaptım ona da sürekli arrkalarından konuştuğu insanlarla bir olup onlar gelinlerinden benimki de benden dert yakınıyo..Bağırma falan yok lütfen çarpıtmayın.KAvgada yok tartışmada yok..Ben sakin bişekilde söyledim..Yukarı çıktımİllaki iftira mı olsun ki anlamadığım sözleride var ..Size göre iftira yeterli gelebilir.Dinleme konusunda da ben aşağıdayken sus pus oturan insanlar.Ben çıkınca bi gürültüyle konuşunca merak ettim.İçini döksün dökmesin demiyorum.Ama başta bana deseydi.Canım şunu istedi dediği zaman yaparım,ona birisi geldiğinde elimden geldiğince hizmet yaparım,benim banyo yeni diye bende yapar,hergün yemeğe inerim yine hizmetini yaparım,bi günde eşime başbaşa yiyelim aşağı inmicem demedim karşılığı bu olmamalıydı..
inme sende sen onun gelinisin kızı değilsin ne yapsan boş,hep daha fazlasını isterler sabahtan akşama kadar hizmetçilik !sanki kendi kızları öylemi?bazı yaşlıların ne dediği dahi anlaşılmıyor gelinleri çekiştire,çekiştire türkçelerini dahi geliştirmemişler hep ezik kalmışlar ondan başkalarını ezmeyi seviyorlar
Eşimin huzursuz olmasını istemem cnm.Sonuçta annesi ,babasıda 72 yaşında ona yazık o beni seviyo..İnerim akşam yemeğe ama artık çok arar eski beni..
yakın oturmanın dezavantajları. benimki de arkamdan neler diyordur allah bilir ama ben uzkatayım kulağıma gelmez. gelirse de yapacağımı bilirim ben, korkuyordur. hep yalandan yere beni övüyor anneme kulağıma gelsin diye. komik kadınlar işte ya, yapacak başka işleri yok ki ,dünyaları bu kadar. gelini çekiştir oğlunun huzurunu boz. napsın başka işte. sallaaa bence hiç takmaa tatlım tatlı canını
Kendi ağzınızla söylemişsiniz ama..
Eşiniz para veriyor ve sizde birşey demiyorsunuz neden?
Maddi durumunuz çok çok iyi diye olabilir belki yada dişinizden tırnağınızdan arttırıyorsunuz..
Sonuç..İllaki gelinlerin dedikodusu yapılacak.İster para pul,ister güzel sözleri yığın kapısına kayınvalidenizin..Gene yapacak gene yapacaktır dedikodunuzu
Siz siz olun yuvanızda üç kuruşu birikim haline getirin,kimseye kuruş vermeyin derim.
arkadaşın biri de demiş zaten maalesef bu durum genelde yaşanır gelin kaynanasını kaynana gelinini çekiştirir inan bunu yapmayan çok azdır:97:
bu nedenle gerçekten arada hakaret küfür iftara gibi bir durum yoksa umursamamaya çalış.ben haketmedim bunları diyebilirsin ama insanoğluna yaranmak çok zor
kaldı ki senin kaynanan çok da yaşlı bir bayanmış çocuk gibi olmuştur atık
eşinde anlayışlı ve sana destek
ben olsam yerinde ne onları dinlerdim ne de kocamın yada kendimin canını sıkardım
,Kendi ağzınızla söylemişsiniz ama..
Eşiniz para veriyor ve sizde birşey demiyorsunuz neden?
Maddi durumunuz çok çok iyi diye olabilir belki yada dişinizden tırnağınızdan arttırıyorsunuz..
Sonuç..İllaki gelinlerin dedikodusu yapılacak.İster para pul,ister güzel sözleri yığın kapısına kayınvalidenizin..Gene yapacak gene yapacaktır dedikodunuzu
Siz siz olun yuvanızda üç kuruşu birikim haline getirin,kimseye kuruş vermeyin derim.
İlahi canım ya...Gelinlerden konuşmasalar,ne konuşacaklar
Belli yaştaki,belli çevredeki hanımların sosyal hayatı yok,gezmesi yok,işi uğraşı yok.
Ne kalıyor ki geriye,ya çocuklarını,torunlarını anlatacaklar,ya gelinlerinden sözedecekler.
Para verdim bu kaynana benim dedikodumu yapmaz,üstüne üstün beni dahada yüceltir gibi düşüncelere kapılırsak çok yanılırız.
Onlar hem paracıklara hayır demez,hemde dedikoduya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?