Sanırım hislerim doğru çıktı....

Katılıyorum,kadın sizin hakkınızda çok aşağılayıcı şeyler söyleyip küçültmemiş anladığım kadarıyla.Kaldı ki yeri geliyor eşimizden dertleniyoruz yakın arkadaşımıza,öyle bir ortam olmuş kadın da içini dökmüş kimse dört dörtlük değil sen de.Hem insanları dinle hem git kavga çıkar.Hayır hakeret ya da iftira filan da yok anladığım kadarıyla öyle olsa amenna diycem ama

cnm ben mesafeyi biraz koymuştum..Allah var samimiyetine de inanmıyordum..Ama belli etmiyodum ki doğru çıktı...Birinden duydum kaynanalar hiç sevilmez dedi..Böyle yaparlarsa nasıl sevilsinler ki.

Böyle diyorsunuz da benim takıldığım nokta ben ne yaptım ona da sürekli arrkalarından konuştuğu insanlarla bir olup onlar gelinlerinden benimki de benden dert yakınıyo..Bağırma falan yok lütfen çarpıtmayın.KAvgada yok tartışmada yok..Ben sakin bişekilde söyledim..Yukarı çıktımİllaki iftira mı olsun ki anlamadığım sözleride var ..Size göre iftira yeterli gelebilir.Dinleme konusunda da ben aşağıdayken sus pus oturan insanlar.Ben çıkınca bi gürültüyle konuşunca merak ettim.İçini döksün dökmesin demiyorum.Ama başta bana deseydi.Canım şunu istedi dediği zaman yaparım,ona birisi geldiğinde elimden geldiğince hizmet yaparım,benim banyo yeni diye bende yapar,hergün yemeğe inerim yine hizmetini yaparım,bi günde eşime başbaşa yiyelim aşağı inmicem demedim karşılığı bu olmamalıydı..

haklıısn şekerim hangimiizn kaynanası iyiki...
sen allahtan tepkini koymuşsun iide yapmışsın içinde kalmamış..
mesafeni yaratmışsın kendince..
çok iyi yapmışsın cnm...

haklıısn şekerim hangimiizn kaynanası iyiki...
sen allahtan tepkini koymuşsun iide yapmışsın içinde kalmamış..
mesafeni yaratmışsın kendince..
çok iyi yapmışsın cnm...

Ben topiğimde de diyodum benim kaynanam sizinkilere göre iyi öyle bi kötülüğünü bile görmedim diye ..Ama hareketi olmadı.. bazılarına çok normal geliyo bunlar ama dürüst bi insan olarak beni çok kırdı.Dedim demesem napıcam cnm..İçten içe fesatlanıcam ..İçimde büyütcem daha beter çıkacak ortaya...Allah sinsi insanlarla karşılaştırmasın..

Son düzenleme:
inme sende sen onun gelinisin kızı değilsin ne yapsan boş,hep daha fazlasını isterler sabahtan akşama kadar hizmetçilik !sanki kendi kızları öylemi?bazı yaşlıların ne dediği dahi anlaşılmıyor gelinleri çekiştire,çekiştire türkçelerini dahi geliştirmemişler hep ezik kalmışlar ondan başkalarını ezmeyi seviyorlar

Eşimin huzursuz olmasını istemem cnm.Sonuçta annesi ,babasıda 72 yaşında ona yazık o beni seviyo..İnerim akşam yemeğe ama artık çok arar eski beni..

arkadaşın biri de demiş zaten maalesef bu durum genelde yaşanır gelin kaynanasını kaynana gelinini çekiştirir inan bunu yapmayan çok azdır:97:
bu nedenle gerçekten arada hakaret küfür iftara gibi bir durum yoksa umursamamaya çalış.ben haketmedim bunları diyebilirsin ama insanoğluna yaranmak çok zor
kaldı ki senin kaynanan çok da yaşlı bir bayanmış çocuk gibi olmuştur atık
eşinde anlayışlı ve sana destek
ben olsam yerinde ne onları dinlerdim ne de kocamın yada kendimin canını sıkardım

Eşimin huzursuz olmasını istemem cnm.Sonuçta annesi ,babasıda 72 yaşında ona yazık o beni seviyo..İnerim akşam yemeğe ama artık çok arar eski beni..

canim benim kaynanalaringenelinde bu var... vak biz gelinler nasil dertlesiyosak onlar dertlesiyolar(!) daha dogrusu arkadan atiyolar..ama dedigin gibi eski seni bulamazsa geri cekilir yani demesin bu gelin kösele gibi ne yapsam da ayni..herkes haddini bilsin..benim de basima geldi..ben yan odadan duydum yine inkar etti..senin esin yine sana destek olmus..keske hepsi gercegi görebilse..ama gercekten dedigin gibi yap saygi göster ama sevgi degil...o zaman anliyolar..

yakın oturmanın dezavantajları. benimki de arkamdan neler diyordur allah bilir ama ben uzkatayım kulağıma gelmez. gelirse de yapacağımı bilirim ben, korkuyordur. hep yalandan yere beni övüyor anneme kulağıma gelsin diye. komik kadınlar işte ya, yapacak başka işleri yok ki ,dünyaları bu kadar. gelini çekiştir oğlunun huzurunu boz. napsın başka işte. sallaaa bence hiç takmaa tatlım tatlı canını

Kendi ağzınızla söylemişsiniz ama..

Eşiniz para veriyor ve sizde birşey demiyorsunuz neden?

Maddi durumunuz çok çok iyi diye olabilir belki yada dişinizden tırnağınızdan arttırıyorsunuz..

Sonuç..İllaki gelinlerin dedikodusu yapılacak.İster para pul,ister güzel sözleri yığın kapısına kayınvalidenizin..Gene yapacak gene yapacaktır dedikodunuzu

Siz siz olun yuvanızda üç kuruşu birikim haline getirin,kimseye kuruş vermeyin derim.

ayy Allahim ne güzel demissin.. ama takmamayi ögrenmek icin zaman lazim.. onca seyden sonra bile ben halen cok sinirlendigim yerler oluyo..ama bisey kesfettim baktim laf benim zararima dogru gidiyo.. lafi tikiyorum agzina sonra bi ceviriyo lafi yok kizim ben onu demiyorum diye..ben de sIkIstIrIyorum köseye e simdi dedin böyle böyle diye..kipkirmizi oluyo.. napayim yapmak istemem ama ben bastan önünü kesmezsem sonu benim icin kötü oluyo kendimi de savunmam lazim. sonra ben üzülüyorum.. dedigin gibi komik kadinlar iste..biraz da cahil..

İlahi canım ya...Gelinlerden konuşmasalar,ne konuşacaklar
Belli yaştaki,belli çevredeki hanımların sosyal hayatı yok,gezmesi yok,işi uğraşı yok.
Ne kalıyor ki geriye,ya çocuklarını,torunlarını anlatacaklar,ya gelinlerinden sözedecekler.

dogru hadi hediye felan neyse de direk para vermek aliskanlik yapiyo..vermeyince kötü oluyo..para bu......insana her eyi yaptiriyo..

Para verdim bu kaynana benim dedikodumu yapmaz,üstüne üstün beni dahada yüceltir gibi düşüncelere kapılırsak çok yanılırız.

Onlar hem paracıklara hayır demez,hemde dedikoduya

çok yaşlı değil 57 yaşında...Benim dün cnm sıkıldı konuştum ona da eşime de ben bunları haketmiyorum dedim.Sadece içime atmadım dile getirdim.Çok da uzatmıyorum.Ama bendeki değeri azaldı bu değildir ki saygısızlık vs olacak diye....Onu haklı konumunasoktunuz hemen

valla... kaynanam hem benden geciniyoo yaa yapilan iyiligi anlatmak hos degil yine yaparim sorun degil dee dedigine hak vermek icin anlatiyorum.ben ona neler aldim kac kerede verdigim parayi geri istemedim verse de almadim kadin gitmis yine dedikodumu yapmis..arkadasin demis kiiii ayakkabin cok güzel demis, o da gelinim aldi demis.kadin da ne iyi gelinin var deyince neler demis nelerr... birazini utanmadan kendi anlatti kalanini da ben duydum..bi de gözüme baka baka diyoki; gelinim simdilik iyi dedim. besle kargayi oysun gözünü...

,

Çok iyi değil durumumuz şükür aç açık değiliz..Ailesine ayda 50/100 tl veriyo onlar ailesi sonuçta verme diyemem.Çünkü bende çalışsam kendi ailemede destek olucam.

Bi derdi varsaydı bana söyleseydi bana a ne güzel olur kızım alırsın ilerde inş derken başkalarına da şunu istiyo bunuda daha napıyım ben ona yeter...Bi tanesinin gelini evden mi kovmuş ne yapmış o onu anlatırken oğlumuda kaybettim dedi..Öyle öyle hepimiz öyle dedi benden ne görmüş hergün beraberiz..Ben ondn oğlunumu sakladım bişey alsam yarısını götürürüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…