sanirim kiskaniyorum

brcbrc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
60
0
86
Ankara
Merhabalar. Utancla beraber yazmadan gecemeyecegim. Evliyim. Esimin durumu cok iyi degil. Ben de calisiyorum ve her seyi birlikte yapiyoruz. Araba borcu oduyoruz ev dusunuyoruz. Sanirim bu maddi sikintilarin da etkisiyle bazi arkadaslarimi kiskanir oldum. Sebep ise hepsinin zengin varlikli mevki sahibi kisilerin ogullarini es olarak secmeleri. Ben kalbimi dinledim ama maddiyati cok mu koseye attim. Dogru hangisi? Yorumlarinizi bekliyorum.

Benzer durumdayız.
Ben de bazen şüpheye düşüyorum, evet ama şimdi her şeyi kendim yapıyorum, kendimle gurur duyuyorum diye telkin ediyorum kendimi.
Bir de emin ol pek çok insan da keşke para pul olmasa da huzur mutluluk olsa diyordur.

Herkes kısmetini yaşar. Sen zengin diye evlenirsin adam iflas eder, fakir diye evlenirsin zenginleşir.

Herşeyden ziyade hayatta en büyük lütuf mutluluk-huzurdur. Kişiye para mutluluk vermez sadece hayatını kolaylaştırmayı sağlar.

Başkalarıyla kendini kıyaslamayı bırakmalısın. eşini düşün, onsuz bir hayatın olduğunu düşün bu bir nebze elindekinin değerini-kıymetini hatırlamanı sağlar.

Doğru yoldasın, o birlikte emek emek yapılan herşey, küçücük adımlarla sabırla gidilen yollar, gerçekten bir yastığa baş koymaktır ve inan bana ne tadını, ne de getirdiği bağlılığın tadını hiç bir yerde bulamazsın, gönlünü ferah tut

onların eşlerinin iflas etmiyeceği ne malum bu sefer onlar sırf parası için tercih ettikleri eşleriyle evliliklerini devam ettirebilecekler mi ?çünkü o mevki sahibi adam artık olmuycak...

o yüzden eşinize olan sevginize, huzurunuza bakın siz.. zaten omuz omuza verip bir şeyler kazanıp yapınca sizin için daha değerli olur

Ahh arkadaslar cok tesekkur ederim. Etrafimdakilere anlatmaya bile korktugum seylerdi. Sanirim bu ara esimle yeterince vakit geciremiyorum onlarin da etkisi var. Gercekten rahatladim.

o mevki sahibi paralı insanların karılarının ne yaşadığını ne hissettiğini içlerine girip bilemezsiniz.belkide çok mutsuzlar para var ama aşk sevgi mutluluk huzur yok bilemeyiz.o yüzden onlara imrenmek yerine şükredin ve elinizdekinin kıymetini bilin.

Neden kıskanıyorsun ? onların senden daha mutlu rahat oldukları kanısımı , yoksa bende hakediyorum düşüncesimi ? içine düşen bu duygunun sebebini bulmalısın . Maddiyat sanıyorsun ama değil . kendini maddiyatla ölçecek kadar donanımsız olma .. Bu duygu düşerse herşeyi kıskanırsın en büyük zararı kendine sonra çevrene verirsin . toplumsal olarak değer yargılarının değişmesi Maneviyat eksikliği. Herkes aynı şeyle mutlu olmaz .herkes aynı şeylere sahip olmak zorunda değildir . Kendine değer verirsen , kendini önemli hissedersen , kendi hayatınla meşgul mutlu olmaya başlarsan geçer . . Kıskanıyorum demek o duyguyu var kabul etmektir. bu duyguyu bir kere kabul eder Açığa çıkarırsan sonu gelmez onlardan kat kat iyi olsan ellerindeki yine sana farklı görünür . Çağımızın vebası rekabet . Başarılı olma önemli olma , üstün olma duygusu . Özetle Maneviyatsızlık , tatminsizlik ..... Yaşamdan keyif almaya bak . Bu düşüncelerle hayatı kaçırma . Sende bu olumsuz duyguyu tetikleyin insanlardan uzak dur .

Son düzenleme:
arkadaşım arkadaşlarını bırak kocanla yatağa girdiğinde- çok yorgun olsan dahi- huzurla uyuyormusun işte bütün mesele buu....

not: annem olsa " az da senden aşağıdakilere bak" derdi

Son düzenleme:
Valla ben onu bunu bilmem. Evlilikte maddiyat gerçekten çok önemli sadece eşim çalışıyo iki çocuk var biri okuyo yetmiyo yetiremiyoruz . Para olmayınca insanın evinde huzurda kalmıyo tartışmalar hep maddiyat yüzünden faturaları zor ödüyoruz. Uzun zamandır bi yere gezmeye bile gidemiyoz.arkadaşlarıma bakıyorum her hafta sonu bi yerdeler insan ister istemez özeniyo. Siz siz olun yeni evlenecekler aşk karın doyurmuyo malesef evleneceğiniz kişiyi iyi seçin her yönüyle.

Beraber bir şeyleri inşa edebiliyorsanız.Emek verip alın terinizle kazanıp yapıyorsanız onun tadına doyum olmaz.O bambaşka bir şeydir biz yaptık biz başardık.Aranızda ki bağı kuvvetlendirir.

Birde şu var araçları amaç edinmemeyi bilmek ev araba elbet olmalı ama bunları çok hayatın merkezine koymamak da önemli.Hayatta sağlık, huzur ,sevdiğin, sana sahip çıkan, arkadan da duran bi adam varsa gerisi elbet olur

eşinizi seviyosanız ne önemi var ki
elbet ki içten içe kıskançlık olabilir ama daha zengin olsanız da hep daha fazlasını isteyebilirsiniz bunun sonu yok
belki zengilikle gelen başka sıkıntılarınız olabilirdi şükretmek lazım kimseye muhtaç değilsiniz
önemli olan mutlu huzurlu bi birliktelik
beraber çalışıp ev araba alırsınız yeter zaten çok mal olsa nolucak öbür tarafa götüremeyeceğinize göre bi önemi yok bence

Belki onlar her şeyi istedikleri anda elde edebiliyorlar,
ama iç huzurları ya da aile huzurları yoktur.
Kim bilebilir ki?
Kimse dışardan göründüğü gibi değildir.
Eşinizle mutluysanız önemi olmamalı...

Sanıyorum ki eşten yana da dertlisiniz ki,
başka hayatlara imreniyorsunuz.

Son düzenleme:
Ask karin doyurmiyo olabilir ama paraylada huzur satin alamasin ayrica bosuna dememisler bir ellin nesi var iki ellin sesi var diye bukadar maddi yonden sikintilar yasiyorsaniz biraz esinize destek cikin belki o tartismalarinizda kalmaz para pul onemli deyil onemli olan bir yolda birbirine destek olarak yuruyebilmektir

kimse kusura bakmasın da ben bu "evleneceğiniz adamı iyi seçin" lafı kadar aşağılayıcı bir laf bilmiyorum.. manavdan karpuz mu seçiyorsunuz?.. ya da eşiniz "ah be keşke daha zengin birini seçseydim" dese ne hissederdiniz? bazı yorumları aklım almıyor gerçekten..

Son düzenleme:

kesinlikle yorumunuza katılıyorum.
evlilikte en önemli şey huzurdur.evinizde huzur varsa boşverin parayı pulu.parası pulu olan insanlar çok mu mutlular sizce.onların parası olabilir ama çoğunun evinde ailesinde huzur bile yoktur.onların huzurları sadece para olmuş.

Yok genel anlamda ciddi bir sorun yok bu arada fazla vakit geciremiyoruz ondan kaynaklanan bir sikinti var. Biraz da maddi sikintilar dedigim gibi

Eşiniz şu yazdıklarınızı okusa üzüntüden kahroldu. Siz o zenginlerin hepsi mutluluk içindemi yaşıyor sanıyorsunuz ? Bence böyle şeyleri düşünmeniz bile eşinize olan sevgi eksikliğidir. Hem ayrıca eşiniz evlenmeden zenginmiydi ? Siz onu böyle sevmediniz mi...

İmrenmek gayet insani bir duygu ama emin olun o paranın pulun garantisi yok. Eşimle evlendiğimde gayet işi gücü yerinde, geliri yüksek bir iş adamıydı. İki senedir, ciddi miktarda şirket borcu ile boğuşuyoruz. İyi gününde nasıl yanındaysam bugün de öyleyim. Para pul umrumda değil, başımı eşimin omzuna dayadığımdaki huzuru trilyonlara değişmem.

Burdan atıp tutmak kolay insan başına gelmedikçe anlamaz. En önemlisi sağlık tabiki. Borçlar üst üstte faturalar üst üste gelince evinizde kıra olunca ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız . Herşey para deyildir doğrudur belki ama parasıDa hiç bişey olmuyo malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…