Merhabalar. Utancla beraber yazmadan gecemeyecegim. Evliyim. Esimin durumu cok iyi degil. Ben de calisiyorum ve her seyi birlikte yapiyoruz. Araba borcu oduyoruz ev dusunuyoruz. Sanirim bu maddi sikintilarin da etkisiyle bazi arkadaslarimi kiskanir oldum. Sebep ise hepsinin zengin varlikli mevki sahibi kisilerin ogullarini es olarak secmeleri. Ben kalbimi dinledim ama maddiyati cok mu koseye attim. Dogru hangisi? Yorumlarinizi bekliyorum.
Tek birşey söylemek istiyorum. İnanın kolay olanı herkez seçer. Ama önemli olan zoru başarmaktır. Herşeyi kendiniz yapıyosunuz yokluğuda varlığıda birlikte yaşıyosunuz. En önemliside eşinizi seviyosunuz. Bundan daha güzel daha gurur duyucu bişey varmı? Zorluğuda kolaylığıda beraber yaşayabildiğiniz biri olduğu için hayatınızda Allah'a şükredin böyle yersiz kıskançlıklarla kafanızı meşgul etmeyin...
bizim de maddi olarak çok zorlandığımız iki yılımız oldu
sonlara doğru ben de arkadaşlarıma imrenmeye başlamıştım
kıskançlık boyutuna varmadı hiç
ama daha önce hiç yaşamamıştım böyle birşey
ben sadece mutlu olurum çünkü arkadaşlarım birşey alıp yapınca
ama baktım keşke ben de yapabilsem diyorum
ama o dönemde ne zaman keşke desem ve ne zaman acaba iyi mi ettim eşimle evlenmekle diye düşünsem
bir arkadaşım gelip bana eşinin bir kozalaklığını anlattı
ya da bir başkasının eşi benim yanımda ona seni de kızımı da bir kalemde silerim ailem söz konusuysa diye bağırdı
bir başka arkadaşım kocasıyla derdini anlatıp aramızda en isabetli evliliği sen yaptın dedi
Allahın sopası yok işte
ben aldım dersimi
ondan sonra hiç keşke demedim
bu bir sınavdı Allaha isyan etmedim ama umarım eşimin hakkına girmemişimdir
umarım sınavımı başarıyla vermişimdir
şimdi herşey yoluna giriyor yavaş yavaş
ve en önemlisi eşimle ilişkim çok iyi gidiyor
Allah sağlık ve ağız tadı versin
evdeki huzurdan büyük zenginlik yok