sanirim kiskaniyorum

Evlimsin bilmiyorum ama . Evlenince ne demek istediğimi anlarsın.

O durumda gerçekten çok zordur arkadaşım.Allah zor durumda olanların yardımcısı olsun.Fakat arkadaşın konusunda bahsettiğiniz gibi bi durum yok.Bizde ona göre yorum yapıyoruz.

Yani atıp tutanlardan biride ben oluyorum o yüzden açıklamak istedim Arkadaş gayet geçinebilen ev araba alabilecek bi durumu olan biri hali ile yorumlarımız onun üzerinden oluyor

kesinlkle katılıyorum.1 yıllı kevliyim bir oğlum vr.benmde çok kısmetlrm oldu teptiğimi şimdi düşünyrm sıkıntılr huzurszlaklar anlaşamamzlık bende artık son raddeye geldm gibi..birde iyi varlık tan yokluğa düşmek daha zor ..insna özenmıyr deil kıskanıyr çoğu zaman yalans asöylesnlr..

Valla öyle arkadaşım yaşamayan bilemez. Bi iş yeri açtık o bizi bitirdi zaten şimdide kapatmaya çalışıyoz.dipteyiz sondayız depresyondayız yani . Ne zaman bitecek bu sıkıntılar offfff oooffff.

Bence huzurlu olmak önemli en başta.Evin,araban vardır varlık içindesindir ama eşinle sorunlar olur kırılırsın, incinirsin,karşındaki insan seni anlamaz bile.O zaman ne ev mutlu eder ne de araba.Aynı şekilde evi arabası olmayan kıt kanaat geçinen bir ailen başından geçse bu sefer daha kötü olur zaten omuzlarında geçim derdinin yükü bi de üstüne evde ki huzursuzluk daha da sabır gerektirir.Bu yüzden zengin olup huzurun yoksa fakir olup huzurlu olmayı tercih ederim.Ama hem huzurlu hem zenginsen de tadından yenmez

hiç kıskanma
her şey elının altında olmamalı ki, bu hayatın bir amacı olmalı

Konu sahibi arkadasim, seni anliyorum. Ama ufak ufak da olsa basladiginiz noktadan daha ilerdeyseniz bugun, o halde verdigin emege degiyor demektir..

Diger yorum yapan evli calismayan hanimlar, maddi sorunlar bu kadar cokken, siz neden calisip eve destek olmuyorsunuz?

uzak hep hoş gelir davulun sesi.sen önüne bak,zenginlik sağlığınızdan başka bir şey değil.

sen evlenmişin ve araç taksiti ödüyoruz ev alacağız dediğine göre ikiniz birlikte bir güzel yolda ilerliyorsunuz yani kafa kafaya vermişiniz sen ne yapacaksın başkalarının durumunu kendi ailene bak ve yolunda ilerle sonra mutsuz olursun ..

dışardan herkes güllük gülistanlık görünür ..inana bana para birşeyleri kolaylaştırıyor ama herşey para değil öyle olsaydı çok zengin insanlar en mutlular olurdu..ibr kız var adamın fabrikaları var birlikte sohbet bile edemiyorlar sürekli dışarda falan kız bir gün ayakkabı almış e birazda pahalı adam demesinmi herkesin içinde ananın evinde alıyormuydun böyle ...off burnundan gelecekse napacaksın parayı..huzurun yerinde olsun neleri var çok mfakirler bence şükret boşver...

bizde eşimle araba borcu ödüyoruz evimiz kira
bazen bende bunalıyorum ama olsun huzur olsun evde olur varlıkta
en azından kimseye minnetimiz yok

benim ailem akrabalarımda varlıklı insanlar..
bazen bende abimin eşine kuzenlerime gelinlere imreniyorum.
yanlış evlilik mi yaptım acaba diyorum.
ama hemen atıyorum bu düşünceyi kafamdan
şükür huzurum ve beni çok seven bir eşim var daha ne olsun

Son düzenleme:
burda yazılan "seviyosan huzurluysan ne önemi var paranın" türü masallardan alıntı yorumlara kesinlikle katılmıyorum.
para herşey demek değildir ama çok şey demektir.
nasıl ki hiç sevmediğiniz hoşlanmadığınız bi insanla sırf parası var diye evlenemezseniz
hiç parası olmayan biriyle hayatın boyunca borç ödeyip faturaları nasıl ödeyeceğini düşündüğün bi hayatı da geçirmek bi o kadar zor ve yıpratıcı.hepimiz insanız sonuçta baktığımız gördüğümüz şeye özeniyoruz.biz işe otobüsle giderken başka bi kadının son model jipiyle gittiğini görünce ahh be hayat diye geçiriyoruz içimizden.nefsimiz böyle, böyle yaratılmışız kimse bunun aksini idda edemez, yok ben özenmiyorum diyemez.
borçlar ödenemesin, elektrik su kesilsin, evine çocuklarına ekmek alamayacak duruma gel çok değil 1 ay bunu yaşa kaç kavga yaşanır o 1 ayda, boşanma noktasına bile getirir o 1 ay.ne sevgi kalır ne de saygı.
hatta hükümetleri bile düşüren en önemli faktördür ekonomik kriz :)
ben bankada çalışırken orda bi bayan şunu demişti.ben okudum eşşek gibi çalıştım şimdi burda üç kuruşa çalışıyorum çocuklarımı zor büyütüyorum, dersanede bi arkadaşım vardı bi marka adı söyledi onun en büyük türkiye distribütörünun oğluyla evlenmiş.arada konuşuyoruz ne zaman konuşsak ya italyada ya fransada ya spor salonunda ya yüzmeye gidiyo e ben okudum seviyorum diye evlendim noldu dedi halinden hiç de memnun değildi.
o yüzden para var huzur var.

biz kadınız genciz güzeliz nasıl erkekler güzel kızlara ilgi duyuyorlar bizler niye farklı bir şey yapalım?
ben güzelliğimi elin fukarasının derdini çekecem diye harcayamam kimse kusura bakmasın erkek dediğin zengin olacak paralı olacak yoksa at çöpe ama öyle baba parası yiyen tiplerden olmayacak yeri gelince güzel kız istemesini bilirler..

bir de ben zengin ailede sorun görmedim hiç yani sevmiyor kadın ama adamın sunduğu imkanlardan o kadar memnun ki laf etmiyor sıkıyorsa boşansın hadi elindeki imkanların hepsi gitsin kolaymı?

bende on yıl once esımle evlendım esım kadrolu degıldı evlenırken esyalarımın hıc bırını zevkıme gore almadım esımın kesesıne gore aldım (onun alacaklarını) ozamanın parasıyla 300 miyon aylıgı vardı allah hep yardım ettı oyle sıkıntı da cekmedık ama sımdı cok sukur esımın kadrosuda var guzel yatırımlarımızda var arabamızda var esımın gayet ıyı maasıda var allah gordugumuz gunden gerıye koymasın cok sukur hersey zamanla duzene gırer bosvre sen baskalarını senın yenı evlıyken senın yasadıklarını yasayanlarda var tek degılsın onemlı olan sonuc

Bir tanıdığım var benim arkadaş, birbirimizi küçüklükten beri tanırız.
Facebook' ta yaşadığı yer abla, kardeşin Ortaköy, halbuki aynı yerde oturuyoruz ortaköy falan değil yani.
Semtimizden sevgilisi olan kuzenine ben senin gibi kro' muyum burdan birine bakayım? demişti.
Erkek arkadaşı bebekte yaşıyor, çok varklı bir aile' nin oğlu.
Kız 22, erkek arkadaşı 33 yaşında.
Maşallah kız da çok güzel bir kız, ikisini yanyana koyunca sanki babası gibi duruyor erkek arkadaşı.
Saçını erkek arkadaşı istemiyor diye boyatmıyor, istediği kıyafeti giyemiyor, facebook' a istediği gibi resim koyamıyor.
Çırağan Sarayın da evlenme teklifini almış sonunda, çok istiyordu evlenme teklifi etmesini.
Tek taşı da 7 bin liraymış. :)
Ben size şunu söyleyim insanoğlu hep daha iyisini ister zaten şöyle düşünün eşinizle değil de başka biriyle evlenmiş olsaydınız, maddi durumu çok iyi olan? Ne hissediyorsunuz bunu düşündüğünüzde?
Maddi durumu bir gün bozulsaydı eğer o zaman ne hissederdiniz? Maddi durum önemli birşey dediğim gibi ama herşeyde insanlar için, evlenmek için en önemli şeyi olan karşı tarafın maddi durumu bozulduğuında, sizi bekleyen sıkıntılara karşı sabırlı olabilir miydiniz?
Sevi olan evliliker de bile maddi durumun bozulması huzursuzlukken maddiyata dayalı yapılan evlililkleri bir düşünün?
Hani iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta deniyor ama bunların böyle olmadığıda görülüyor.
Bende şöyle düşünüyorum olacaksa sevdiğim adamla olsun, kuru soğanla karın doymaz elbette, orta gelirli olalım kendimize bakabilecek kadar olsun, ama huzurumuz olsun, mutlu olalım..

Son düzenleme:
Burada önemli olan bence hayata bakışınız, nelerin sizi mutlu ettiğidir. Tabii ki insan olarak ortak bazı özelliklerimiz var ama herkesin o çok zengin eşleri olan kadınlara özeneceğini zannetmesin bazıları. Benim için en önemli ihtiyaçlarımı gidermede kimseye muhtaç olmamam param yetiyor demek için yeterlidir. Sağlık, gıda ve fatura giderlerini rahatlıkla ödeyebiliyorsak eşimle o zaman maddiyatı dert etmem. Benim mutlu olmam için lüks arabalara binmeme, ülke ülke gezmeme, onlarca ayakkabı almama, her hafta sonu dışarıya çıkmama gerek yok. Ha bunlar olursa yok ben istemem demem ama olmazlarsa da bunun acısını eşimden çıkarmam. Öyle örnekler var ki canlı canlı gördüğüm. Mesela biri var çok yakınım, bir çok ülke gezdi arabası var maaşı işi çok güzel ama eşinden yana çok dertli, sorumsuzluğundan dolayı imkanları olduğu halde birikim yapamıyor. “Paranın bereketi” lafına ben çok inanırım. Şimdi eşiniz çok daha fazla kazansa ve bereketi yoksa o para yine yetmeyebilir.

Bu konuda nefsimi törpüleyebildiğimi düşünüyorum. Bazı kadınları anlarsınız onların nefsini törpüleyebilmeleri çok çok zordur ama bence siz onlardan değilsiniz. Buraya böyle bir konu açmanız bile umut verici bence :) Kimse size sizden daha fazla yardım edemez; sadece hayatı, mutluluk, maneviyat ve maddiyat gibi kavramları biraz sorgulamanız yeterli olacaktır.

jipim var otobüse biniyorum hiçde özenmiyorum olmasaydı yine özenmezdim bunlar eziklik belirtisi.. ben 3 fabrikası amerikada inşaat şirketleri olan bir adamı sırf annemle kardeşimle iyi geçinmek zorundasın dedi diye bıraktım..hiçde pişman değilim yine aynısını yapardım..ekmek alınmayacak duruma tabiki gelinmesin ki oda çalışıp olacak şey ama yatlar katlar falan hikaye huzur olsun..burda bir kadın vardı arabalarım arsalarım katlarım vardı dedi ama memur babamın 2 göz evinde hiç olmadığı kadar mutluyum boşandım dedi...

Evlimsin bilmiyorum ama . Evlenince ne demek istediğimi anlarsın.

yaw he he bir sen evlisin, bir senin maddi sıkıntıların var.. yaptığınız şeye ayıp bile diyemiyorum, unutmayın siz seçmiyorsunuz aynı zamanda seçiliyorsunuz da.. bu arada evliyim, ama anlatım tarzında nasıl bir problem var ise anlayamıyoruz

kesinlikle katılıyorum anne babamdan ve birçok akrabamdan gözlemledigim kadarıyla para yoksa huzur yok huzursuz ortamda da ne aşk kalıyo ne sevgi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…