sanirim kiskaniyorum

Durumunuzu anlıyorum. Zor gerçekten bir hevesle evlenipte sonradan evliliğin aslında umulan gibi olmaması hayat koşuşturması faturalar geçim derken bakıyorsun yıllar olmuş. Ama durumunda çok kötü değil gibi duruyor.
Bitecek hepsi zamanla yaşamamış duruma geleceksin ben geçirdim o günleri diyip tebessümle anacaksın bizde öyle oldu. Ama körükörüne aşk evliliğimiydi sizinki onu anlayamadım.
Hani tmm seversin ama birde bakarsın bu adam geçindirebilirmi diye evlilikte maddiyat çok önemli maalesef çünki sıkıntı varsa aysonu hesaplamaları başlıyorsa huzurda kalmıyor.
Eşler birbirlerine batmaya başlıyor. Kim istemez sinemaya yemeğe gitmek güzel hediyeler almak.
Bizde eşimle ilk evlendiğimizde hiçbirşeyimiz yoktu ve ailelerden hiç yardım almadan evlendik. Şimdi durumumuz düzelttik çok şükür ama toparlanma falan derken evliliğin 5 yılı geçti gitti.
Şuanda hiç olmazsa tesellimiz bak bugünleri geçirdik ama biz yaptık emek verdik. El açmadık oluyor.
Toparlanırsınız zamanla dert etme kendine huzuru sağlayın ve mutlu olun yolunuz açık olsun.

Bizde kendi alın terimizle yapıyoruz herşeyi, pişman değilim
Kendi başının çaresine bakabilmek, kimseden birşey beklememek çok huzurlu bir şey bana göre

Belki hasta olurum
Belki bi yumurta ile bi öğünü geçiririm ama
Kimseye durumumu söylemem, yapım bu

Ve milletin verdiği kaymağın, benim kendi yumurtam kadar tadı olmaz benim için

Senin tuzun kuru galiba.o yüzden böyle çıkışlar yapıyosun.

Doğru yoldasın. Zengin diye bir adamın koynunda uyunur mu bir ömür hiç insanın içi almaz arkadaşım

arabamı değiştirip, ev düşünecek kadar kuru değil tuzum inan.. özetle sadece biraz şükür etmeye ihtiyacın var.. herkesin sıkıntısı var ama bunu anlatmanın yolları var.. buradan size "kesinlikle haklısın, daha zengin koca = daha mutlu hayat" anafikri çıksa mutlu mu olacaksınız onu merak ediyorum

zengin koca= mutlu hayat diye bir şey yoktur. Benim fikrime göre parayla evlenmektir bu adamla değil.. bana göre aşk olmadan evlenmek ters. Ha ben demiyorum ki durumunuz kötü olsun da sadece aşk olsun yeter.. tabiki yetmiyor. Bu sefer maddi sorunlar çıkınca huzur da bozuluyor aşk da bitiyor sonra... para var huzur var olayına katılmıyorum kesinlikle... onların iç yaşamlarını gördünüzmü ne biliyosunuzki? bence geçinecek kadar olursa gene mutluluk olur gene huzur olur ille de zengin koca olması şart mı? bana kalrsa o arkadaşların eşlerinin paralarını sevmiş de evlenmiş. Ama sen eşine aşık olduğun için.. doğrusunu sen yapmışsın onlar değil sakın kıskanma. Maddi sorunlar çıksa da aşkınızdan vazgeçmeyin bir arada olunca herşey hallolur sıkma canını...

Son düzenleme:

Anlayamadığınız nokta şu ki sizin heves ettiğiniz şeylere herkes etmek zorunda değil. Her insan farklı şeylerden zevk alabilir ve ihtiyaçlar aileden aileye değişebilir. Kimine göre dolabımda yüzlerce ayakkabım var diyebilmektir mutluluk kimine göre de balkonunda hayat arkadaşıyla paylaşılan keyifli bir an ve 2 fincan kahvedir.

Diceksiniz ki faturaları ödeyemedikten sonra ne anlamı var kahvenin, biz de onu diyoruz en önemli ihtiyaçları tabii ki karşılayabilecek durumda olmak gerek ama bizim bu şaşkınlığımız/tepkimiz şunun kocasına bak karısına kafam kadar pırlanta almış bak nerelerde gezdiriyor neler neler yapıyolar gibi düşünenleredir.

Oncelikle konu sahibesinin durumu yazdigina gore o kadar da vahim degil. Yakindigi sey esiyle birlikte disari cikmamalari. Araba kredisi odeyip,ev almayi dusunuyorlarmis. Fatura odeyemeyecek durumda olsa krediyle neden araba alsin. Benim dusunceme gore araba lukstur ev ihtiyactir.

Zengin koca = huzur ise bu durumlara gore degisebilir. Sonucta herkesin zenginlige ve huzura bakis acilari farklidir.

Cokca orneklerle gosterilebilir.

Bence kimin yaninda mutlu hissediyorsan kendini ve sagliin yerindeyse asil zenginlik odur.

Zengin olupta mutsuz olan var fakir olupta mutsuzu var.

Zengin olupta mutlu olani var fakir olupta mutlusuda var.

Hersey bakis acisiyla ve nelerle mutlu olabilecegine bagli.

Kendinden yukseklere bakarsan asla mutlu olamazsin , kendinden kotu durumda olanlara bakta sukretmesini bilesin.

araba borcu ödeyip, üstüne ev düşünebiliyorsanız çok da zor durumda değilsiniz demektir. bilmem farkında mısınız ama bu ülkede çocuğunu aç uyutmak zorunda olan anneler var ve siz halinize şükredeceğinize zengin arkadaşlarına bakıp bende niye yok diyebiliyorsunuz. aynı şey değil demeyin. siz maddi sıkıntıdan bahsetmişsiniz ya. işte gerçek maddi sıkıntı budur. ayrıca o adamların zenginliği için yapılan evlilikler küçük bir rüzgara bakar.

niye eziklikmiş?insanlar her zaman her şeyin daha iyisini ister yeri gelir başkalarına özenebilir, bunun anormal ya da sizin deyiminizle "ezikçe" olan tarafı nedir?gayet insancıl bi durum.ben birilerine bakıp onun var niye benim yok düşüncesinden bahsetmiyorum birine bakıp keşke benim de olsa diyebilir insan.bence sizde herşeyi ezikçe görme sorunu var nasıl benim söylediğimden eziklik belirtisi olduğunu çıkardınız sevgiliniz de annemle kardeşimle iyi geçin diyince onu da ezikçe bulup ayrılmışsınız..
her şeye bu kadar tepeden bakmayın, ha ayrıca gerçekten mütevazi olan insan "e benim jipim var ona binmeyip otobüse biniyorum, sizler jipe özeniyosanız ezik olabilirsiniz" gibi bi tartışmaya da girmezdi zaten.

Bende maddiyatin onemli oldugunu dusunuyorum insan tmm cok sever fakat hayatimiz filmlerdeki gibi degil hersey paraya bakiyor hasta olsan da doktora tedavi olmak icin bile para gerwkiyor

Evimin içindeki huzur çok daha önemli. Her akşam yatağa yattığımda sevmediğim bir adamı görmektense, kuru ekmek yiyip sevdiğimle birlikte olmayı tercih ederim.

Kaldı ki bunları farazi söylemiyorum. 1,5 yıllık evliyim, bir sürü maddi zorluk yaşadık bu süre boyunca. Daha bir kez olsun paraya kıyıp kendime onu alayım bunu alayım diyemedim. Babamın evinde yaşadığım bolluğun çeyreğini bile göremedim. Ama gerçekten dert etmiyorum.

Gece uykum aralandığında bile kocama izlerim uzun uzun,öper,koklarım. Peki ya sevmeseydim, paraları mı sayacaktım,öpüp koklayacaktım?

Hepimiz insanız ve yaşantımızda her şeyin biraz daha iyi olmasını hepimiz isteriz. Başkalarının hayatları bize dışarıdan daha güzel, daha cezbedici gelebilir ama kimse kimsenin evinde neler yaşanıyor bilemez. Kim bilir o kıskandığın arkadaşlarının evinde o kapı kapandığı anda arkasında ne fırtınalar kopuyor. Sen içini temiz tut emeğinle didinerek kazandığın her kuruş emin ol başkasında olandan çok daha değerli

Haklısın, insan özenir ama herkes kısmetinde, nasibinde ne varsa onu yaşar .
Kimse kimsenin kısmetini alamaz .
Boşuna kendini üzme .

Bizde eşimle el ele verdik çalışıyoruz ve hem ev hem de araba borcu ödüyoruz. Çok şükür ikisini de ödeyebiliyoruz tabii ki ara sıra sıkışıyoruz ama buna da şükür. Önemli olan eşim ve evdemizdeki huzur gerisi boş. Bizim tanıdığımız bir adam var parasının sayısını bilmiyor derlerya aynen o şekilde iş adamı. Ama gel gör ki karısıyla bir gün sohbet ettik bir arkadaşın evinde kadın hayatından bezmiş her gün içer sonra gelir evde en ufak bir şeyde döver küfür eder hakaret eder deyince şok oldum. O dışarıdan mükemmel görünen hayatların iç yüzünde neler var kimbilir bu benim anlattığım sadece bir örnek. Boşver hiç kıskanma eşinle mutluysan el ele verip isteklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İnsanlar tabiki özenebilirler, ama bu özenmek insanın hayatını etkisi altına almamalı bence.
Hani bizde niye yok? Ona bunu almış kocası sen bana bunu mu layık gördün? Yok mu böyleleri? Bir sürü..
Zenginlikte, fakirlikte Allah' tan herkes haline şükür etmeli, hani bazıları yapar yapar olmaz, kısmet değilmiş, nasip değilmiş denir.
Öyle birşey, hayıflanmaya özenmeyi eş seçimindeki yanlışlığa kadar getirmeyi ben doğru bulmuyorum açıkçası, parasız olmuyor evet, ama paradan ne kastediyor insan o önemli.

Başımı sokabileceğim bir evim olsun mu diyor, yoksa evim Sarıyer' den olmalı villa olmalı mı diyor?
Bi arabam olsa iyi olur mu diyor? Yoksa Range Rover' a binmeliyim mi diyor?

Böyle lüks yaşama dayalı yapılan evlilik ne kadar uzun ömürlü olur bir de konunun o tarafı var tabii, sırf maddi durumu cezbettiği için evlenirsin iyi de anlaşırsın ama hayat bu, ya hepsini kaybederse? Sevmediğin, maddi açıdan beklentilerini karşıladığı için yaptığın evlilikte onu da kaybedince ne olacak peki, bir de işin görünmeyen o tarafı var.

Yoksa işsiz güçsüz bir adama sırf aşık olduğun için evlenilir demiyor kimse, ama bana da karşı cins olarak beni çekmeyen bir adamla aynı yatağı paylaşma fikri, imkanların cezbetmesi bir tarafa ölüm gibi geliyor..

Son düzenleme:
artık bunları düşünmek ıçın çok geç kalmışsın..seçimini kocandan yana yapmışsın ztn..bundan sonra yaşam derdını duşunsen daha mantıklı

Hayatta ki en büyük zenginlik
İlk önce iman
ikinci sağlık
en sonuncusu para

Paraya takılma huzurun sağlığın olmadıktan sonra ne yapacaksın parayı?

1.JİP TARTIŞMASINA GİRMEDİM ÇOK ÖNEMLİ BİRŞEY OLMADIĞINI BELİRTTİM kadının son model jipiyle gittiğini görünce ahh be hayat diye geçiriyoruz içimizden. SÖYLEDİĞİNDEN DOLAYI
2.BANA GÖRE EZİKLİK ÇÜNKÜ İNSAN HER DAİM BAŞKALARINI DEĞİL KENDİNİ KISTAS ALMALI
3.''Hepimiz insanız sonuçta baktığımız gördüğümüz şeye özeniyoruz''ÖYLE BİRŞEY HEPİMİZ İÇİN GEÇERLİ DEĞİL
4.SEVGİLİM DEĞİLDİ DİREKT EVLENMEK İSTEYEN BİRİYDİ 2. GÖRÜŞMEM OLMADI O KELİMEDEN DOLAYI...EZİKÇE BULDUĞUMU KİM SÖYLEDİ??
5. TEPEDEN BAKMADIM SEN KOMPLEKSLİSİN KENDİNİ KÜÇÜK HİSSEDİYORSUN

yazılanları okudum da herkes kendine göre haklı..
biz de eşimle düğünümüzü-herşeyimizi kendimiz yaptık..şimdi de araba alıcaz inşallah kendi imkanlarımızla..ikimiz de çalışmamıza -rağmen zorluklar yaşadığımız oluyor..ama akşam eve gidince onunla yemek yemek,kahve içmek onunla uyumak her şeye değer...çünkü biz 7 yıldır birbirimizin en iyi arkadaşıyız..maddi durmumuz daha kötü olsaydı da sorun olmazdı benim için..birlikte uyanmak en büyük zenginlik..

ama mesela bi arkadaşım eşiyle 3 ay içinde zengin diye evlendi.. o da mutlu ama kocası araba aldığı için mutlu,her ay 1 tane bileziik alıp takıp takıştırdığı için mutlu vb.ama eşiyle oturup 2 kelime konuşamıyorlar...eminim ona göre de parasız olmaz...beni anlayamaz mesela..

demek istediğim kişiden kişiye değişir mutluluk kavramı...hem sevip hem de maddi olarak rahat olmak en mükemmeli ama pek nadir oluyodur heralde...

neyse bazı arkadaşların da dediği gibi kendi kendimize yetebildiğimiz için mutluyuz,yastığa 1 karış kala da huzurla uyuyorum..trilyonlarım olsa bi gıdım fazla mutlu olamazdım heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…