Merhabalar. Utancla beraber yazmadan gecemeyecegim. Evliyim. Esimin durumu cok iyi degil. Ben de calisiyorum ve her seyi birlikte yapiyoruz. Araba borcu oduyoruz ev dusunuyoruz. Sanirim bu maddi sikintilarin da etkisiyle bazi arkadaslarimi kiskanir oldum. Sebep ise hepsinin zengin varlikli mevki sahibi kisilerin ogullarini es olarak secmeleri. Ben kalbimi dinledim ama maddiyati cok mu koseye attim. Dogru hangisi? Yorumlarinizi bekliyorum.
burda yazılan "seviyosan huzurluysan ne önemi var paranın" türü masallardan alıntı yorumlara kesinlikle katılmıyorum.
para herşey demek değildir ama çok şey demektir.
nasıl ki hiç sevmediğiniz hoşlanmadığınız bi insanla sırf parası var diye evlenemezseniz
hiç parası olmayan biriyle hayatın boyunca borç ödeyip faturaları nasıl ödeyeceğini düşündüğün bi hayatı da geçirmek bi o kadar zor ve yıpratıcı.hepimiz insanız sonuçta baktığımız gördüğümüz şeye özeniyoruz.biz işe otobüsle giderken başka bi kadının son model jipiyle gittiğini görünce ahh be hayat diye geçiriyoruz içimizden.nefsimiz böyle, böyle yaratılmışız kimse bunun aksini idda edemez, yok ben özenmiyorum diyemez.
borçlar ödenemesin, elektrik su kesilsin, evine çocuklarına ekmek alamayacak duruma gel çok değil 1 ay bunu yaşa kaç kavga yaşanır o 1 ayda, boşanma noktasına bile getirir o 1 ay.ne sevgi kalır ne de saygı.
hatta hükümetleri bile düşüren en önemli faktördür ekonomik kriz :)
ben bankada çalışırken orda bi bayan şunu demişti.ben okudum eşşek gibi çalıştım şimdi burda üç kuruşa çalışıyorum çocuklarımı zor büyütüyorum, dersanede bi arkadaşım vardı bi marka adı söyledi onun en büyük türkiye distribütörünun oğluyla evlenmiş.arada konuşuyoruz ne zaman konuşsak ya italyada ya fransada ya spor salonunda ya yüzmeye gidiyo e ben okudum seviyorum diye evlendim noldu dedi halinden hiç de memnun değildi.
o yüzden para var huzur var.
yaw he he bir sen evlisin, bir senin maddi sıkıntıların var.. yaptığınız şeye ayıp bile diyemiyorum, unutmayın siz seçmiyorsunuz aynı zamanda seçiliyorsunuz da.. bu arada evliyim, ama anlatım tarzında nasıl bir problem var ise anlayamıyoruz
Senin tuzun kuru galiba.o yüzden böyle çıkışlar yapıyosun.
Senin tuzun kuru galiba.o yüzden böyle çıkışlar yapıyosun.
Merhabalar. Utancla beraber yazmadan gecemeyecegim. Evliyim. Esimin durumu cok iyi degil. Ben de calisiyorum ve her seyi birlikte yapiyoruz. Araba borcu oduyoruz ev dusunuyoruz. Sanirim bu maddi sikintilarin da etkisiyle bazi arkadaslarimi kiskanir oldum. Sebep ise hepsinin zengin varlikli mevki sahibi kisilerin ogullarini es olarak secmeleri. Ben kalbimi dinledim ama maddiyati cok mu koseye attim. Dogru hangisi? Yorumlarinizi bekliyorum.
jipim var otobüse biniyorum hiçde özenmiyorum olmasaydı yine özenmezdim bunlar eziklik belirtisi.. ben 3 fabrikası amerikada inşaat şirketleri olan bir adamı sırf annemle kardeşimle iyi geçinmek zorundasın dedi diye bıraktım..hiçde pişman değilim yine aynısını yapardım..ekmek alınmayacak duruma tabiki gelinmesin ki oda çalışıp olacak şey ama yatlar katlar falan hikaye huzur olsun..burda bir kadın vardı arabalarım arsalarım katlarım vardı dedi ama memur babamın 2 göz evinde hiç olmadığı kadar mutluyum boşandım dedi...
niye eziklikmiş?insanlar her zaman her şeyin daha iyisini ister yeri gelir başkalarına özenebilir, bunun anormal ya da sizin deyiminizle "ezikçe" olan tarafı nedir?gayet insancıl bi durum.ben birilerine bakıp onun var niye benim yok düşüncesinden bahsetmiyorum birine bakıp keşke benim de olsa diyebilir insan.bence sizde herşeyi ezikçe görme sorunu var nasıl benim söylediğimden eziklik belirtisi olduğunu çıkardınız sevgiliniz de annemle kardeşimle iyi geçin diyince onu da ezikçe bulup ayrılmışsınız..
her şeye bu kadar tepeden bakmayın, ha ayrıca gerçekten mütevazi olan insan "e benim jipim var ona binmeyip otobüse biniyorum, sizler jipe özeniyosanız ezik olabilirsiniz" gibi bi tartışmaya da girmezdi zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?