Sanırım kötü bir şey yaptım.

Benim kızım da altı aylık bütün yaz kucağımda yıkadım nerdeyse. Kimi zaman yıkanırken emmeye bile çalıştı hiç huzursuz olmadı o şekilde yıkanmaktan. Ama çok dikkat etmek lazım sıkı sıkı tutmak lazım.

Kötü bir sey yapmamissiniz ben de öyle yikiyorum kizim 8 aylik. Dediginiz gibi ten temasi size de bebeginize de iyi gelir. İlk oldugu icin korkmustur. Sadece cok dikkat edin düsürmeyin.

Kızlar ya 6 aylık bebeğimle beraber duş alayım ten teması olsun dedim. Çalışmaya başladım bu yüzden ayrılık korkusu yaşamasını belki biraz olsun engeller dedim ya da onu tenimde hissetmek bana da iyi gelecekti. Banyoya girdik bir sorun yoktu başta. Sonra bir anda bana dönmeye çalıştı döndü ve tutundu titriyor gibi geldi çıktık sonra. Hatta çıkınca çok ağladı. Şuan uyuttum sallıyorum. Ellerini yumruk yaptı. Sıkıyor. Acaba ona kötülük mü yaptım ya. Aslında amacım başkaydı. Bebekler sevmez mi böyle olmasını. Yaşayan var mı benzer bir şey? Ne yapmalıyım ya kendimi kötü hissediyorum.
Benim ikizlerim dus sesinden korkuyorlardi. Belki sizin bebeginiz de dusun sesinden korkmus olabilir. Dus almak yerine kuveti doldurun ilik suyla. Bebeginizle girin. Kesinlikle hosuna gider.

Kızlar ya 6 aylık bebeğimle beraber duş alayım ten teması olsun dedim. Çalışmaya başladım bu yüzden ayrılık korkusu yaşamasını belki biraz olsun engeller dedim ya da onu tenimde hissetmek bana da iyi gelecekti. Banyoya girdik bir sorun yoktu başta. Sonra bir anda bana dönmeye çalıştı döndü ve tutundu titriyor gibi geldi çıktık sonra. Hatta çıkınca çok ağladı. Şuan uyuttum sallıyorum. Ellerini yumruk yaptı. Sıkıyor. Acaba ona kötülük mü yaptım ya. Aslında amacım başkaydı. Bebekler sevmez mi böyle olmasını. Yaşayan var mı benzer bir şey? Ne yapmalıyım ya kendimi kötü hissediyorum.
Aslında çıplak uyumak, emzirmek, beraber banyo yapmak yani ten teması bebek için çok önemli ve doğumdan itibaren yapılması tavsiye ediliyor. Ben ve eşim bol bol yaptık. Sizinki ilk olduğu için korkmuştur. Bir dahakine yüz yüze ve daha az tazyikli suyla, basından aşağı değil düş başlığı elinizde deneyin.

Ilk kez yaptığı için yadırgamış olabilir. O kaygan his de korkutucu gelmiş olabilir. Ben kızım o aylardayken duşakabinde oturup kucağımda emzirme pozisyonuna yakın ve yüzü bana dönük bir şekilde tutarak yıkıyordum. Öbür türlü hareket halinde olabildiği için güvende hissetmiyordu.
Bir sonraki adımda denesem mi acaba ya ama korkar diye çekiniyorum.Bana kucakta olan,kucakta uyutan,yıkanan bebekler daha mutluymuş gibi geliyor. Sadece su döktüm aslında şampuan bile dökemedim

Benim kızım da altı aylık bütün yaz kucağımda yıkadım nerdeyse. Kimi zaman yıkanırken emmeye bile çalıştı hiç huzursuz olmadı o şekilde yıkanmaktan. Ama çok dikkat etmek lazım sıkı sıkı tutmak lazım.
Tabi kesinlikle tutmak çok önemli. Korkumdan sadece su döktüm ben:) çoğu kişinin yapması rahatlattı aslındaa

Aslında çıplak uyumak, emzirmek, beraber banyo yapmak yani ten teması bebek için çok önemli ve doğumdan itibaren yapılması tavsiye ediliyor. Ben ve eşim bol bol yaptık. Sizinki ilk olduğu için korkmuştur. Bir dahakine yüz yüze ve daha az tazyikli suyla, basından aşağı değil düş başlığı elinizde deneyin.
Aslında içerisi sıcak olduğu için kendi tasıyla döktüm suyu ama o ilk olduğu için endişelendi tabi. Keşke baştan eri yapsaydım bende

Ben yanlız yıkadığım için böyle yaptım doğduğu andan itibaren belli bir aya kadar.Ama yüzü bana dönük , koluma yaslanmış oluyordu.Hatta emziriyordum.Çıkarken de göğsüme yaslayıp bornozu ikimizin birden üzerine bağlardım :)
Suyu hissedince bir an sizi de göremediği için korkmuş olmalı, üzülmeyin...

İfadeniz çok kırıcı. Ben zaten kendimi kötü hissediyorum.
Bence hiç ciddiye almayın hanımefendiyi zira cahilce olan yorumu. Muhtemelen ilk olduğu için korkmuş. İlk gün 2 dakika ikinci gün 4 dakika gibi süreyi yavaş yavaş artırmayı deneyebilirsiniz

En fazla korkmuştur yavrucak, suyun geliş açısı, şiddeti farklı neticede, alışık olmadığı bir şey. (sonradan gördüm tasla dökmüşsünüz, belki kucakta sıkı sıkı tutulmaktan hoşlanmadı) Öyle kötülük mü ettim diye vicdan yapmayın, travmatik bir şey yaşatmış değilsiniz miniğe bence. Ben de kızımla denemiştim ama şampuanlamak filan imkansız, balık gibi kayıyorlar zira... Eee kendim de suya sabuna dokunamıyorum, vazgeçtim. Emzirirken de ten teması kuruluyor, zorlamaya gerek yok. Emzirmiyorsanız, göğsünüzde uyutmak da aynı şey. Ama banyo işi tehlikeli geldi bana, ikinci kızımda denemeyeceğim.

Bir sonraki adımda denesem mi acaba ya ama korkar diye çekiniyorum.Bana kucakta olan,kucakta uyutan,yıkanan bebekler daha mutluymuş gibi geliyor. Sadece su döktüm aslında şampuan bile dökemedim
Şile bezi gibi ince kaymayan kumaştan bebek örtüleri var
Göğüs altından itibaren ona sarıp başı omzunuza gelecek şekilde kucağınıza alın
Önce sırtından başlayın ıslatmaya başının arkasına doğru devam edin
Şampuan tamamen akınca örtüyü açıp bebeğe biraz daha su dökün
Benimki 3 aylık ben hep böyle yıkıyorum
Çok hoşuna gidiyor
Gerçi benimki bana yapışık olsunda nolursa olsun modunda :)

Back
X