Sanırım kötü bir şey yaptım.

Benimde 2.5 aylik bi oglum var ewet insan ten temasi istiyo hani derlerya icime sokasim geliyo diye bende diyorumki yasina gelsene soyle simsiki sarilip uyusam muhtemelen cok su gelmistir usumusde olabilir ellerini yumruk kendini guvende hissetmedigi icin yapmis olabilir uyaninca gecicektir muhtemelen bence kendinizi kotu hissetmeyin

7-8 aylık desteksiz oturabilir bebekler için banyo oturağı çok işlevsel. Bebeğime tonla şey aldım ama iyi ki almışım dediğim üç beş şeyden biri banyo oturağı.
Bebeğiniz emiyorsa ten temasını memedeyken sağlamak daha iyi olabilir. Banyo benim açımdan çok tehlikeli görünüyor. Bebeğiniz muhtemelen korktu ama merak etmeyin çok etkileneceği bir durum yaşamamışsınız.

Eklentiler

• 8D3F8CD0-CDD4-45A5-84C6-6C0F2B4D4FCD.webp
    8D3F8CD0-CDD4-45A5-84C6-6C0F2B4D4FCD.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 87
Aslinda cok dogru bir sey yapmissin. Guvenli bağlanmayı saglayamayan bebeklerde veya kolik bebeklerde sik uygulanir bu yontem. Bebeklere anne karni sicakligini hatirlatir ve dogum anini ueniden canlandirirmis gozunde bebehin ve anneye baglilik artatmis. Bende zaman zaman bebegimle ayni seyi yapiyorum. Zaman zamandan kastim haftada 1 veya 2 kere. Sonrasında da hemen emzirme. Ozellikle bebegimin hasta oldugu gecen hafta bana cok fayda sagladi sadece o zamanlar sakinlesti.
Sanirim yonteminizde hata vardi bi islem yapilirken bebegin yuzu size donuk olmali kulagi gogsunuzde olmali ki kalp atisinizi duysun. Belki ilk kez yaptiginiz icinde korkmus olabilir. Bence vazgecmeden tekrarlayın bu islemi faydasini gorursunuz. Bebesi huysuz her arkadasima oneririm bunu.

Benim bebeğim 9 aylık oldu, 5 aylıktan beri o şekilde beraber giriyoruz duşa. Ya babasıyla ya benimle. İlk girdiğinde titremişti aynı söylediğiniz gibi. Sımsıkı sarılıyoduk konuşarak yada şarkı söyleyerek sakinleştiriyoduk. Ama şimdi alıştı ve çok seviyo, hala şarkı mırıldanıyorum hoşuna gidiyor banyo yapmak

buyukle her tur banyo sekli zulumdu. hatta kac ay salonun ortasinda yikadim herkes hayret ediyordu. bende dusta birlikte yikandik diyenlere hayret ediyordum. 5 yasinda hala basindan su dökülmesinden hoslanmaz.

kucukse tam bir su canavari. basindan asagi dok suları giki cikmaz. birlikte dus aliyoruz cok seviyor bende cok seviyorum. sariliyor bana once kafasini ve sirtini sonra on tarafini yikayip cikiyorum.

banyo seven cocuk buyuk kolaylik . surekli yikadim bu ssebeple yazin. buyuk oglumu yimamak eziyet gelirdi bir ton suyu salona getir. her yere doke saca yika falan.

yani cocuguna gore degisir.

3 tane çocuk dogurdum hiç ten teması diye düşünüp birlikte duşa girmek aklıma gelmedi bebeklerimle konuyu okuyunca fikir hoşuma gitti belki de benden hiç ayrılmadıklari icin ten teması eksikliği hissetmemis de olabilirim :confused:
sizin ayarladiginiz su ona soğuk gelmiş olabilir benim çocuklarda bazen yumruk yapıyordu duş esnasında bence ağladıkça güç almak için sıkıyorlar ...

Bana vakit geçirme yöntemi çok mantıklı gelmedi. Öyle alışmış olsa olur da sırf vakit geçirelim ten teması olsun diye yapmak biraz değişik olmuş nitekim bebeğin de çok hoşlanmamış bu durumdan.
Korkmayın gerektirecek birşey olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen alıştığından farklı bir durum olunca korktu.
Çalıştığın için bu şekilde hissetmen normal. Galiba birçok çalışan annede oluyor bu hisler. Çok üzerine gitmemeye normal akışı bozmamaya çalış derim.

Kızlar ya 6 aylık bebeğimle beraber duş alayım ten teması olsun dedim. Çalışmaya başladım bu yüzden ayrılık korkusu yaşamasını belki biraz olsun engeller dedim ya da onu tenimde hissetmek bana da iyi gelecekti. Banyoya girdik bir sorun yoktu başta. Sonra bir anda bana dönmeye çalıştı döndü ve tutundu titriyor gibi geldi çıktık sonra. Hatta çıkınca çok ağladı. Şuan uyuttum sallıyorum. Ellerini yumruk yaptı. Sıkıyor. Acaba ona kötülük mü yaptım ya. Aslında amacım başkaydı. Bebekler sevmez mi böyle olmasını. Yaşayan var mı benzer bir şey? Ne yapmalıyım ya kendimi kötü hissediyorum.
Korkmuştum kuzum kıyamam minnoşa, bebişler kapalı duşlardan korkuyolar hep çevremden de gördüğüm kadarıyla,göğsünüzde uyutun bu şekilde de o hissi verirsiniz ona ve kendinize,Allah bağışlasın

Ten teması icin değil ama çok pratik olduğu için ben yıllarca kızlarını öyle yıkadım. Bebekken Beraber yıkanmak enfes birşey. Şimdi istesemde benimle yıkanmazlar artık :( bugünlerin kıymetini bilin ve tadını çıkartın.

benim yeğen de banyodan hoşlanmazdı küçükken.ben gittiğimde ya da bize geldiklerinde ablam benim kucağıma verip yıkardı. hiç öyle ten teması filan gelmedi aklımıza. ilk defa oluyosa bi de banyodan hoşlanmıyosa rahatsız olmuştur, üşümüştür. endişelenecek bişey yoktur.

Bunda kendinizi suclicak bisey göremiyorum korkmustur tekrarlandikca alisir bende hep üc cocugumun ücünüde yikarken kendimde girdim küvete su dökerken eger su sert indiysede titremis ürkmüs olabilir biz banyodan ziyade keyif yapardik ten tene degmesi cok guzel bisey anneyle bebegin bagini yükseltir vicdanen rahat olun kötü bisey yapmadiniz minnak birazcik korkmus sadece annesi

Şile bezi gibi ince kaymayan kumaştan bebek örtüleri var
Göğüs altından itibaren ona sarıp başı omzunuza gelecek şekilde kucağınıza alın
Önce sırtından başlayın ıslatmaya başının arkasına doğru devam edin
Şampuan tamamen akınca örtüyü açıp bebeğe biraz daha su dökün
Benimki 3 aylık ben hep böyle yıkıyorum
Çok hoşuna gidiyor
Gerçi benimki bana yapışık olsunda nolursa olsun modunda :)
Kuzum kıyamam ya. Bir daha deneyeceğim bakalım müslim örttü diyorsunuz sanırım. Bu şekilde kayması önlenebilir belki

Tasla yıkamak zor ama ya
İki elinizde mümkün olduğunca bebekte olmalı
Duş başlığını kullanmak daha kolay
Hem akış hızını ayarlayabilirsiniz hemde bebek kıpraşsa daha kolay müdahale edersiniz
Tasa cesaret edemem ben
Acaba duş başlığından korkar mı dedim de o yüzden tas kullandım ama daha tehlikeit sanırım. Gerçi bebeğim her türlü korktu

Sizi cahilce davranmakla suçlayanlara kırılmakta haklısınız. Bunun cahillikle ilgisi yok.
Yaptığınız şey; ulaşmak istediğiniz amaç düşünüldüğünde yanlış değil.
Bebeğinizle tem teması kurmak istemeniz cahil değil tam tersine bilinçli bir anne olduğunuzu gösteriyor.
Sadece yöntem bebeğinize uygun gelmemiş olabilir.
Her zamanki pozisyondan farklı yıkayınca tedirgin olmuştur, belki sizin onu kucağınıza yatırıp, oturarak yıkadığınız güvenli pozisyonu aramıştır.Kötü bir şey yaptığınızı düşünerek kendinizi üzmeyin.
Bebekler bazen sebepsiz yere de ellerini yumruk yaparlar uyurken.
Bebeğinizle ilişki kurarken içgüdülerinize güvenin, onlar size neyin doğru neyin yanlış olduğunu hepimizden daha iyi söyler.
Bebeğiniz uyanınca onu kucağınıza alın, sevip okşayın, yumuşak bir ses tonu ve güler yüzle ona 'seni korkuttuğum için çok üzgünüm seni çok seviyorum' deyin.
Kelimelerinizi anlamasa bile duygunuz ona geçecektir. Sevgiyle kalın...
Uyuduktan 2 saat sonra yumrukları açtı uyandı ve emzirdim. Birkaç kez kalktı sürekli kucakladım ve kucağımda uyuttum. Şimdi normal ve mutlu bir bebek. Bazı üyeler ne hissedildiğini düşünmüyor ve yorum yapıyır yaptı ve geçti onun için ama inanın kendimi akşam hep suçladım. Şükür şimdi mutluyuz

Sanirim ise baslayacaginizdan dolayi olusacak vicdan azabi boyle seyler yaptiriyor ama iciniz rahat olsun hersey o yavrunuz icin degilmi zaten
Birde yanlis anlamayin lutfen ama surekli temas halinde olan bebeklerde bagimlilik oluyor anneye karsi bu hic iyi degil aslinda cocuk ozgurde olmali suan sadece bir ornekten yola cikarak yazdim bunu gundelik yasantiyi bilmeden
elestirmis gibi olmak istemem eminm cocugunuzu herkesten cok sizin dusuneceginizede
Eleştiriye her zaman açığım. Bu nokta da haklısınız hatta. Bebeğimle tabiricaizse kafayı üşüteceğim. Öyle mi böyle mimvs veya sürekli kucağımda belki bu evet ayrılık için daha Zor olabilir hem benimle olan bebeğim bensiz olunca bu sefer bocalayabilir.

Back
X