Sanırım kötü bir şey yaptım.

Tasla yıkamak zor ama ya
İki elinizde mümkün olduğunca bebekte olmalı
Duş başlığını kullanmak daha kolay
Hem akış hızını ayarlayabilirsiniz hemde bebek kıpraşsa daha kolay müdahale edersiniz
Tasa cesaret edemem ben

Ben de yıkanmayı sevmediği için kucağımda bu şekilde yıkayarak alistirdim. Emerken yavaş yavaş su döktüm. Çığlık çığlığa ağlıyordu banyo yaptıramiyorduk. Tabi banyo yapmak değil duş almak oldu böyle çünkü şampuan dökunce kayar diye korktuğum için sadece duş alıp çıktık. Bu şekilde 5-6 kez yapınca banyoyu sevmeye başladı. Beş aylık civariydi.

İfadeniz çok kırıcı. Ben zaten kendimi kötü hissediyorum.
Sizi cahilce davranmakla suçlayanlara kırılmakta haklısınız. Bunun cahillikle ilgisi yok.
Yaptığınız şey; ulaşmak istediğiniz amaç düşünüldüğünde yanlış değil.
Bebeğinizle tem teması kurmak istemeniz cahil değil tam tersine bilinçli bir anne olduğunuzu gösteriyor.
Sadece yöntem bebeğinize uygun gelmemiş olabilir.
Her zamanki pozisyondan farklı yıkayınca tedirgin olmuştur, belki sizin onu kucağınıza yatırıp, oturarak yıkadığınız güvenli pozisyonu aramıştır.Kötü bir şey yaptığınızı düşünerek kendinizi üzmeyin.
Bebekler bazen sebepsiz yere de ellerini yumruk yaparlar uyurken.
Bebeğinizle ilişki kurarken içgüdülerinize güvenin, onlar size neyin doğru neyin yanlış olduğunu hepimizden daha iyi söyler.
Bebeğiniz uyanınca onu kucağınıza alın, sevip okşayın, yumuşak bir ses tonu ve güler yüzle ona 'seni korkuttuğum için çok üzgünüm seni çok seviyorum' deyin.
Kelimelerinizi anlamasa bile duygunuz ona geçecektir. Sevgiyle kalın...

5.ayından beri ben yıkarım duşakabinde önce suyu acarım ama başlığa vermem 1.2 dakika bakınır o ara suya ellerini değdiririm vs kucağımda sonra su sırtına gelecek şekilde veririm başlığa oynaya sarkı söyleye basına yükseltirim ama ensesine gelir direkt yüzüne değil..

Ben düşününce yanlış olduğunun farkına var adım. Sonradan işte korkunca kendşmş kötü hissettim. Ten teması kucağıma almam ona iyi gelir gibi geldi. Çok ağlıyordu. Başta gülümsedi hatta bende hoşuna gitti diye düşündüm sonra iite böyle oldu.
Sanirim ise baslayacaginizdan dolayi olusacak vicdan azabi boyle seyler yaptiriyor ama iciniz rahat olsun hersey o yavrunuz icin degilmi zaten
Birde yanlis anlamayin lutfen ama surekli temas halinde olan bebeklerde bagimlilik oluyor anneye karsi bu hic iyi degil aslinda cocuk ozgurde olmali suan sadece bir ornekten yola cikarak yazdim bunu gundelik yasantiyi bilmeden
elestirmis gibi olmak istemem eminm cocugunuzu herkesten cok sizin dusuneceginizede

Ne münasebet cahilce falan? Ten teması uzmanlar tarafından sürekli tavsiye ediliyor zaten, üstelik yalnızca anne ile değil babayla da. Bilip bilmeden konuşanları sakin takma kafana. Bebisim kucagimdayken eşimin bizi yikamisligi bile var, önce korktu ama sonra çok sevdi sıpa:) merak etme ilk olduğu için değişik gelmiştir korkmuştur, devam etireceksen zamanla alışır, zaten hatırla banyo yapmayı bile zamanla seviyor yavrular;)

Kızlar ya 6 aylık bebeğimle beraber duş alayım ten teması olsun dedim. Çalışmaya başladım bu yüzden ayrılık korkusu yaşamasını belki biraz olsun engeller dedim ya da onu tenimde hissetmek bana da iyi gelecekti. Banyoya girdik bir sorun yoktu başta. Sonra bir anda bana dönmeye çalıştı döndü ve tutundu titriyor gibi geldi çıktık sonra. Hatta çıkınca çok ağladı. Şuan uyuttum sallıyorum. Ellerini yumruk yaptı. Sıkıyor. Acaba ona kötülük mü yaptım ya. Aslında amacım başkaydı. Bebekler sevmez mi böyle olmasını. Yaşayan var mı benzer bir şey? Ne yapmalıyım ya kendimi kötü hissediyorum.
Banyodaki ortamdan korkmustur. Beniim k9zim da çok aglamisti sanki işkence yapıyormusum gibi hissetmiştim :( biraz daha büyüyünce denedim cikarken ağlıyor artik

Ortam sıcaklığı,suyun ısısı ya da pozisyonu onda güvensizlik hissi oluşturmuş olabilir.
Bebeğinizle konuşun seni korkutmak istemedim,benim yanımdayken en güvenli yerdesin,şimdi sarılalım ben seni çok seviyorum diyin.Masaj da yapabilirsiniz ninni söyleyip güzelce.Sakinleşecektir.
Hemen kendinizi suçlamayın :) :anne:Aslında düşünceniz gayet güzel, durumu toparlarsanız iyi olacaktır.
İşe giderken de ben şimdi gidiyorum ve seni en güvendiğim kişiye emanet ediyorum, işteyken ben seni çok özlüyorum akşam gelince söz veriyorum beraber vakit geçireceğiz gibi şeyler söyleyin güveni pekişecektir.:KK200:

Bir sonraki adımda denesem mi acaba ya ama korkar diye çekiniyorum.Bana kucakta olan,kucakta uyutan,yıkanan bebekler daha mutluymuş gibi geliyor. Sadece su döktüm aslında şampuan bile dökemedim
Deneyin tabi, küvette yıkadığım her seferinde çocuğun hasta olduğunu fark ettim mesela, suyun sıcaklığını net hissedemediğim için büyuk ihtimalle. Kendinizi suçlamayın, biz de onlarla öğreniyoruz. Bir de ufak bir öneri ben ilk birkac yikamamda altına mutlaka temiz bir havlu seriyordum şampuanlarken kayma riskine karşı onlem olarak.

Kucakta mı yapıyor peki ne kadarlık bebeğiniz
Benimki 22 gunluk ben elime alıp oyle yıkıyorum sırt ustu yatırınca kollarını acıyor heyecanla korkuyor. Bende karın bokgesınden tutup oyle yıkıyorum oyle sesi cıkmıyor. Birde korkunca hemen sarılıyorum ki kendini güvende hissetsin diye.

Üşümüştür. Meme reddine bile en iyi gelen şeylerden biri beraber duş alıp duşta emzirmek. Üzülmeyin sadece üşümüştür.

Bu arada oğlum 20 günlüktü beraber duşa girmeye başladığımızda şu an 10 aylık olmak üzere geçen aya kadar hep beraber yıkandık. Şişme havuzuna oturtup yıkıyorum bazen ellerini uzatıyo bana sen de gel diye:D

Kızlar ya 6 aylık bebeğimle beraber duş alayım ten teması olsun dedim. Çalışmaya başladım bu yüzden ayrılık korkusu yaşamasını belki biraz olsun engeller dedim ya da onu tenimde hissetmek bana da iyi gelecekti. Banyoya girdik bir sorun yoktu başta. Sonra bir anda bana dönmeye çalıştı döndü ve tutundu titriyor gibi geldi çıktık sonra. Hatta çıkınca çok ağladı. Şuan uyuttum sallıyorum. Ellerini yumruk yaptı. Sıkıyor. Acaba ona kötülük mü yaptım ya. Aslında amacım başkaydı. Bebekler sevmez mi böyle olmasını. Yaşayan var mı benzer bir şey? Ne yapmalıyım ya kendimi kötü hissediyorum.

Bebeğim 6 aylık oldu hareketlendi ayrıca leğene sığmaz oldu . Babası ile birlikte giriyorlar banyoya. Kafasını yıkamadıkça sorun yok .. sıra başına gelince her Bebek gibi de İlik hareketler yapıyor. Acaba sizinki korktu mu farklı mı geldi :/

Ayy inanmiyorum bugun ayni seyi yasamisiz resmen bende bebegimle dusa girdigimde aynisini yapti agliyo bana donmek istiyo. Ama dustan sonra havlusuna sarinca guluyo bi kac seferdir boyle yapiyo normalde hic aglamazdi

Denemişsiniz, ufaklık sevmemiş. Çok büyük bir yanlış ya da cahillik yok ortada bana göre. Ten teması için çıplak emzirmeyi deneyin üzerinize ince bir örtü alıp.

Benimde kizim cok korkuyodu banyo yapmaktan onunla girip yikanayim dedim girdim ilk sefer agladi ikinci sefer agladi ozellikle kafasini yikarken sonradan abisini gorunce kendisi ustunu gosterip cibi cibi demye basladi ama bensiz girmiyo banyoya malesef beraber yikaniyoruz alisir ilk sefer ikinci sefer ucuncu sefer korkar ama sonradan alisir

Back
X