Sanırım kötü bir şey yaptım.

Ne münasebet cahilce falan? Ten teması uzmanlar tarafından sürekli tavsiye ediliyor zaten, üstelik yalnızca anne ile değil babayla da. Bilip bilmeden konuşanları sakin takma kafana. Bebisim kucagimdayken eşimin bizi yikamisligi bile var, önce korktu ama sonra çok sevdi sıpa:) merak etme ilk olduğu için değişik gelmiştir korkmuştur, devam etireceksen zamanla alışır, zaten hatırla banyo yapmayı bile zamanla seviyor yavrular:KK66:
Aslında eşime bunu teklif edebilirim akşam birlikte banyo yaptık deyince şaşırdı ama belki onunda hoşuna gidebilir hem belkibdaha sağlıkşı bir banyo olur:)

Ortam sıcaklığı,suyun ısısı ya da pozisyonu onda güvensizlik hissi oluşturmuş olabilir.
Bebeğinizle konuşun seni korkutmak istemedim,benim yanımdayken en güvenli yerdesin,şimdi sarılalım ben seni çok seviyorum diyin.Masaj da yapabilirsiniz ninni söyleyip güzelce.Sakinleşecektir.
Hemen kendinizi suçlamayın :) :anne:Aslında düşünceniz gayet güzel, durumu toparlarsanız iyi olacaktır.
İşe giderken de ben şimdi gidiyorum ve seni en güvendiğim kişiye emanet ediyorum, işteyken ben seni çok özlüyorum akşam gelince söz veriyorum beraber vakit geçireceğiz gibi şeyler söyleyin güveni pekişecektir.:KK200:
Yani sanırım biraz ayrılık korkusu yaşamaya başladı bunu yapmaktaki amacımda oydu zaten. Giderken genelde hep anlatıyorum neden gittiğimi ne zaman geleceğimi nenkadar Bana bakıp dinlemese de ben sadece söylüyprum çünkü çok hareketli ve gözler hep etrafta. Annem bakıyor bebeğime ve bazen adımı söyleyip kapıya doğru seslenince hııı diyormuş puf

Deneyin tabi, küvette yıkadığım her seferinde çocuğun hasta olduğunu fark ettim mesela, suyun sıcaklığını net hissedemediğim için büyuk ihtimalle. Kendinizi suçlamayın, biz de onlarla öğreniyoruz. Bir de ufak bir öneri ben ilk birkac yikamamda altına mutlaka temiz bir havlu seriyordum şampuanlarken kayma riskine karşı onlem olarak.
Bunu deneyeceğim müslin bez önerenlerde olmuş bunlar iyi fikir aslında. Mutlaka deneyeceğim.

Bu arada oğlum 20 günlüktü beraber duşa girmeye başladığımızda şu an 10 aylık olmak üzere geçen aya kadar hep beraber yıkandık. Şişme havuzuna oturtup yıkıyorum bazen ellerini uzatıyo bana sen de gel diye:KK70:
Yavrum yaaa kıyamam demek ki ona Bayaa alışmış. Umarım kızımda alışır. Bu banyoları ilişkiniz üzerinde etkisinş gördünüz mü peki

Bebeğim 6 aylık oldu hareketlendi ayrıca leğene sığmaz oldu . Babası ile birlikte giriyorlar banyoya. Kafasını yıkamadıkça sorun yok .. sıra başına gelince her Bebek gibi de İlik hareketler yapıyor. Acaba sizinki korktu mu farklı mı geldi :/
Başta mutluydu aslında sonra tırmanmaya çalıştı bence korktu. Böule otyracapız içeride sanıyordu sanırım. :) yıkamaya başlayınca baya korktu.

kötü bir şey yapmamışsınız ama korkmuş demek ki. ben hiç öyle yıkamadım ama yıkayan bir çok kişi biliyorum. üzülmeyin. belki yüzüne falan su geldiyse hoşlanmamıştır. uyanınca kalmaz bir şeyi.ama yıkanırken dikkat edin düşürmeyin

Benimde 2.5 aylik bi oglum var ewet insan ten temasi istiyo hani derlerya icime sokasim geliyo diye bende diyorumki yasina gelsene soyle simsiki sarilip uyusam muhtemelen cok su gelmistir usumusde olabilir ellerini yumruk kendini guvende hissetmedigi icin yapmis olabilir uyaninca gecicektir muhtemelen bence kendinizi kotu hissetmeyin
Çok şükür geçti. Büyüdükçe daha bir sarıyorsunuz. Hatta o da sarılıyor.6 aylık kızım amaa çok dokunsal bir bebek yumuş yumuşuz hep

7-8 aylık desteksiz oturabilir bebekler için banyo oturağı çok işlevsel. Bebeğime tonla şey aldım ama iyi ki almışım dediğim üç beş şeyden biri banyo oturağı.
Bebeğiniz emiyorsa ten temasını memedeyken sağlamak daha iyi olabilir. Banyo benim açımdan çok tehlikeli görünüyor. Bebeğiniz muhtemelen korktu ama merak etmeyin çok etkileneceği bir durum yaşamamışsınız.
Ay çok güzel bir şey bu amaaa ilk kez gördüm. Normalde bile kullanılablir aslında:) unutmuş kızım akşamı sanırım mutlu bu sabah

Aslinda cok dogru bir sey yapmissin. Guvenli bağlanmayı saglayamayan bebeklerde veya kolik bebeklerde sik uygulanir bu yontem. Bebeklere anne karni sicakligini hatirlatir ve dogum anini ueniden canlandirirmis gozunde bebehin ve anneye baglilik artatmis. Bende zaman zaman bebegimle ayni seyi yapiyorum. Zaman zamandan kastim haftada 1 veya 2 kere. Sonrasında da hemen emzirme. Ozellikle bebegimin hasta oldugu gecen hafta bana cok fayda sagladi sadece o zamanlar sakinlesti.
Sanirim yonteminizde hata vardi bi islem yapilirken bebegin yuzu size donuk olmali kulagi gogsunuzde olmali ki kalp atisinizi duysun. Belki ilk kez yaptiginiz icinde korkmus olabilir. Bence vazgecmeden tekrarlayın bu islemi faydasini gorursunuz. Bebesi huysuz her arkadasima oneririm bunu.
Yaa yöntem sanırım hatalı bana dönüktü ana kafasını falan koymadım göğsüme ah kuzum işte korktu. Bakalım ara ara deneyip daha olumlu sonuç alırım umarım

Yavrum yaaa kıyamam demek ki ona Bayaa alışmış. Umarım kızımda alışır. Bu banyoları ilişkiniz üzerinde etkisinş gördünüz mü peki
Çoook. Mesela hiç meme reddi yaşamadım bununla alakası olduğunu düşünüyorum. Banyoyu suyu seviyo. Duşta oyun oynayarak kaliteli vakit geçiriyoruz. Her anlamda çok güzel bişey:KK200:

Bu arada sırtı bana dönük şekilde yıkardım diğer türlü zor olurdu. Arada bi dönüp emmeye çalışması bonusu oldu:D

3 tane çocuk dogurdum hiç ten teması diye düşünüp birlikte duşa girmek aklıma gelmedi bebeklerimle konuyu okuyunca fikir hoşuma gitti belki de benden hiç ayrılmadıklari icin ten teması eksikliği hissetmemis de olabilirim :confused:
sizin ayarladiginiz su ona soğuk gelmiş olabilir benim çocuklarda bazen yumruk yapıyordu duş esnasında bence ağladıkça güç almak için sıkıyorlar ...
Kızım sonrasındasda devam etti sıkmaya yumruk. Korktu kuzum. Aslında bizde hep kucak kucak dururuz fakat çalışmaya başlayınca kendimi kötü hissettim sanırım

Bana vakit geçirme yöntemi çok mantıklı gelmedi. Öyle alışmış olsa olur da sırf vakit geçirelim ten teması olsun diye yapmak biraz değişik olmuş nitekim bebeğin de çok hoşlanmamış bu durumdan.
Korkmayın gerektirecek birşey olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen alıştığından farklı bir durum olunca korktu.
Çalıştığın için bu şekilde hissetmen normal. Galiba birçok çalışan annede oluyor bu hisler. Çok üzerine gitmemeye normal akışı bozmamaya çalış derim.
Kendimi biraz suçlu hissediyorum sanırım. İki işte çalışarak onu sürekli bırakıyorum. Bında beni arayışa itti. Öyle işte:)

Korkmuştum kuzum kıyamam minnoşa, bebişler kapalı duşlardan korkuyolar hep çevremden de gördüğüm kadarıyla,göğsünüzde uyutun bu şekilde de o hissi verirsiniz ona ve kendinize,Allah bağışlasın
Amin sağolun. Çalışmaya başladığımdan beri göğsümde kucağımda uyuyor. Belki daha fazlasını istedim bilemedim. Benimde ihtiyacım vardı sanırım :)

Back
X