Bilmiyorum ki ablasının beni istemiyor sürekli annesini bana karsı dolduruyor basta yanlıs mı düşünüyorum dedim ama nişanlımda beni kıskandıgını dile getirdi ona karsı sen ılımlı olacaksın sonucta aileye girecek birini kabullenmesi zor dedi.istememelerinin sebebi ne peki?
Ha öyle mi ozaman bizimkiler Sizinkilerdende ağır deseydin, Ohh hayata bak..Hatırlattım ben hiçbirsey yaptırmadım dedim oda bizim adetlerimiz agır dedi.
Bende öyle düşündüm hatta diyorum gercekten sacma buldugum için alısverıs lafını bıle ettirmedim.ben donunu benim anamdan babamdan isteyen adama saygı duymam.
adetleri zaten sevmem bunların adetlerini hiç sevmedim.
Ben şuan acaba ablasını mı alıyoruz diye düşünüyorum ya beni ailme bunu duyarsa nişanı atar ben ne yapacağımKızı onlar mı alıyor siz mi alıyorsunuz ?
Bende adetleri bohça işlerini falan pek sevmiyorum. Az da olsa yapılır yani. Ama böylelerinden bişey istememekle hata yapmıssınız demek ki. Siz de ağırlığımca altın istiyorum bizde adet böyle deyin madem.
Bilmiyorum ki ablasının beni istemiyor sürekli annesini bana karsı dolduruyor basta yanlıs mı düşünüyorum dedim ama nişanlımda beni kıskandıgını dile getirdi ona karsı sen ılımlı olacaksın sonucta aileye girecek birini kabullenmesi zor dedi.
nesi zormuş ki? görümce beş yaşında çocuk mu da psikolojisi bozuluyor? saçmalık. bence kendinizi fazla hafife aldırtmayın. siz ince düşünmüş masraf ettirmemişsiniz ama karşı taraf o kadar ince! değil belli ki.
Ben hafife aldırmak değil de hep şöyle düşündüm ne gerek borca girmeyelim ikimiz ödeyeceğiz ikimizde calısıyoruz para kazanmak ev gecirdirmek zor yuvamıza borclu girmeyelim dedim de yanlıs yaptım sanırım.
Damada bile bohça yapmayın demek istedim şimdi. Hiçbirşey aldırmayan geline denecek lafmı? Enayi bilmişler sizi. Sizde ona manto, şemsiye, Bilmem kaç parçalı pijama takımı, bir kaç çeşit elbise, nişan, söz, kına için abiye. . . . dıdınızın dıdısına bohça isteyin. İstemeyin yada bir iğne dahi almayın bohça adına. Size almadıkları şeylerin parasıyla çarşıdan kendilerine beğene beğene alsınlar.Arkadaşlar nişanlımla bir dargın bir barışık giden bir ilişkimiz var biraz önce yine tartıştık sebeb adetleri sizden fikir almak istiyorum bakalım sıkıntı bende mi. Öncelikle ben bu düğün adetlerini sacma sapan bulan biriyim kimseye birsey de yaptırmadım ne nişan alısverişi ne altın mevzusunu actırmadım bile en son esyayı da almayın tayincisiniz dediler onuda kabul ettim sonrasında düğün yapmayalım nikahtan çıkın dediler yine ses etmedim. Bugun arada beyefendi bizim düğün adetlerini niye sormuyorsunuz dedi şaşırdım basta sonra basladı sıralamaya damada takım elbise , saat, gömlek,bornoz ,pijama, ayakkabı,iç camasırı (bunlar bizdede var) sonrasında abisine, dedesine , babasına takım elbise ve ablasına , annanesine , annesine elbise alacakmısım ki biz sadece bohca koymayı planlıyorduk . Teyzesine , halasına da bohca istiyorlar delirdim bende su ana kadar adamlara yaptırdıgım tek masraf gelinlik kiralamaydı şimdi onun bana yaptıgına bak ben anneme ne dyecem.
Arkadaşlar nişanlımla bir dargın bir barışık giden bir ilişkimiz var biraz önce yine tartıştık sebeb adetleri sizden fikir almak istiyorum bakalım sıkıntı bende mi. Öncelikle ben bu düğün adetlerini sacma sapan bulan biriyim kimseye birsey de yaptırmadım ne nişan alısverişi ne altın mevzusunu actırmadım bile en son esyayı da almayın tayincisiniz dediler onuda kabul ettim sonrasında düğün yapmayalım nikahtan çıkın dediler yine ses etmedim. Bugun arada beyefendi bizim düğün adetlerini niye sormuyorsunuz dedi şaşırdım basta sonra basladı sıralamaya damada takım elbise , saat, gömlek,bornoz ,pijama, ayakkabı,iç camasırı (bunlar bizdede var) sonrasında abisine, dedesine , babasına takım elbise ve ablasına , annanesine , annesine elbise alacakmısım ki biz sadece bohca koymayı planlıyorduk . Teyzesine , halasına da bohca istiyorlar delirdim bende su ana kadar adamlara yaptırdıgım tek masraf gelinlik kiralamaydı şimdi onun bana yaptıgına bak ben anneme ne dyecem.
Biz kadınlar olarak her zaman daha verici oluyoruz maalesefBen salaklık etmişim annemle az kavga etmedim kendisi için ama nişanlım degıl aılesı yapıoyr benı istemiyorlar sanırım o yüzden nişanlımın aklına sokuyorlar bunları
Düğüne o kadar az kaldı ki biz yeni gelinlik baktık kiraladık ben giderken arkadaslarım oo düğün alısveri kız herseyı alır kaynanan dedi biz düğün alısverısındeyken agzını acmadı kadın hani gellinlige cıcek bakalım onu netten istet dedi şimdi bunları istemesi ogluna bunları yapacaklar demesi tepemi attırdı .Damada bile bohça yapmayın demek istedim şimdi. Hiçbirşey aldırmayan geline denecek lafmı? Enayi bilmişler sizi. Sizde ona manto, şemsiye, Bilmem kaç parçalı pijama takımı, bir kaç çeşit elbise, nişan, söz, kına için abiye. . . . dıdınızın dıdısına bohça isteyin. İstemeyin yada bir iğne dahi almayın bohça adına. Size almadıkları şeylerin parasıyla çarşıdan kendilerine beğene beğene alsınlar.
Ona da birsey isterlerse şaşırmam yemin ederim arkadaşı evlendi yeni o kızın istemediği koltuk takımını almıs yıkatmıs ben sonradan öğrendim keske bana söyleseydin ben benim kanepeleri getirirdim dedim kullanmam demedim adam bana biz o kadar sey yaptık ki diyorYüz görümlüğü olarak ne istersiniz deseydiniz siz de kim gelin kim damat karismis birbirine iyice.
İstediklerini yaparsanız pişman olursunuz. İğne dahi almayın, beğene beğene kendileri alsın.Düğüne o kadar az kaldı ki biz yeni gelinlik baktık kiraladık ben giderken arkadaslarım oo düğün alısveri kız herseyı alır kaynanan dedi biz düğün alısverısındeyken agzını acmadı kadın hani gellinlige cıcek bakalım onu netten istet dedi şimdi bunları istemesi ogluna bunları yapacaklar demesi tepemi attırdı .
Arkadaşlar nişanlımla bir dargın bir barışık giden bir ilişkimiz var biraz önce yine tartıştık sebeb adetleri sizden fikir almak istiyorum bakalım sıkıntı bende mi. Öncelikle ben bu düğün adetlerini sacma sapan bulan biriyim kimseye birsey de yaptırmadım ne nişan alısverişi ne altın mevzusunu actırmadım bile en son esyayı da almayın tayincisiniz dediler onuda kabul ettim sonrasında düğün yapmayalım nikahtan çıkın dediler yine ses etmedim. Bugun arada beyefendi bizim düğün adetlerini niye sormuyorsunuz dedi şaşırdım basta sonra basladı sıralamaya damada takım elbise , saat, gömlek,bornoz ,pijama, ayakkabı,iç camasırı (bunlar bizdede var) sonrasında abisine, dedesine , babasına takım elbise ve ablasına , annanesine , annesine elbise alacakmısım ki biz sadece bohca koymayı planlıyorduk . Teyzesine , halasına da bohca istiyorlar delirdim bende su ana kadar adamlara yaptırdıgım tek masraf gelinlik kiralamaydı şimdi onun bana yaptıgına bak ben anneme ne dyecem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?