Ben salaklık etmişim annemle az kavga etmedim kendisi için ama nişanlım degıl aılesı yapıoyr benı istemiyorlar sanırım o yüzden nişanlımın aklına sokuyorlar bunları
O kadar haklısınız ki gercekten salakmısım ben onu cok sevıyorum herseyı kendı basımıza hallederız dıye dusundum oda bana ne kadar zarar verırım dıye dusundu.Yapilaacak şeyleri onlar da yapaymis siz de yapardınız da bu halde böyle olmaz yani, kusura bakma da kizligin bir ağırlığı vardır derdim ben bedavaya gitmek başka üstünede para istemişler resmen.. Adamı çok çok seviyorsan yap bu fedakarlıkları ama hayatının aşkı değilse bence çok düşünme, nisan atmak zor ama karar vermen gerek. Keşke böyleolmasaymis aileler işe girince her şey allak bullak
1 çöp vermeyin.
Siz de adam gibi düğün gelinlik isteyin bakın nasıl çirkefleşecekler.
Bunlar ailecek aç bence. Sizi memur bulmuşlar söğüşlemeye çalışıyorlar.
Düğün için cok zor zaten cok az bır sure kaldı biz kız tarafı olarak kınamızı yapacağız kendi de düğün yapmıyoruz barı kına gecesi için salolu ben tutayım dıyordu sonra nasıl oldu da bu adam bu kadar degıstı ben anlayamıyourm1 çöp vermeyin.
Siz de adam gibi düğün gelinlik isteyin bakın nasıl çirkefleşecekler.
Bunlar ailecek aç bence. Sizi memur bulmuşlar söğüşlemeye çalışıyorlar.
Bu gidişle öyle olacak ama bu yine gözlerini doyurmayacakgelinden kocasının 7 ceddine yetecek bir kıyafet tüükanı
Görende Karamanoğulları beyliğine gelin gidiyorsun zanneder. Çeyiz olarak gelirken Afyon ilini ister misiniz diye sorsaydın. Hem hiçbir şey yapma hem her şeyi iste. Ezdirme kendini ilerde çok ezilirsin yoksa.Bu gidişle öyle olacak ama bu yine gözlerini doyurmayacak
kardeşim benim sıkıntılı bi evlilik olacağı aşikar...
bu istekler eşinin fikriyse bi an bile düşünme ayrıl gitsin. yüz vermişsin astarını da istiyor. resmen arsızlık..
bu istekler eşinin değilde anne ablasının vs. ise nasıl olur da sana bunları dillendirir. "biz ne aldıkta ne istiyelim anne" der.. demesi lazım.. aklı fikri yerindeyse....
bunlar ufak problemler gibi gözükse de inan bu basit sıkıntılar ileride kartopu gibi büyüyüp büyüyüp önüne çıkıyor.
"düğüne az kaldı, onca masraf yapıldı, gelinlik alındı.." diye düşünüp evlenirsen çok pişman olursun. sana bi kardeş olarak nasihatim bu.
bazıları bu senin davranışını iyi niyet olarak görmez, -afedersin ama- enayi görür, senden aldıkça almaya çalışır.. ve hak görürler kendilerine..
vazgeçirmek içinse bu yaptıkları şimdiden ya rest çekeceksin o kişilere. ve eşin olacak adam senin haklı olduğuna kalben ve aklen inanacak. veya da sana söylemeyecek bunları... hissettirmeyecek bile. annesinin ablasının ağızlarının payını verecek...
bazen sabır doğru adım olmuyor güzel kardeşim. resti çekince aklına geliyor bazılarının....
nifak tohumu atmak isteyenlere rabbim fırsat vermesin..
Diyarbakırlı demişsiniz doğulular adetlerine bağlıdır aldıkları gelinleri istemeye gerek olmadan donatırlar.Ama kendi ırklarındansalar yoksa katiyen istemezler.Bir kere giyilecek gelınlıge bu kadar para verılmez dıyınce bende kiralattım.
Aynen öyle bugun bu gerçekle yüzleştim sanırımİyi de be arkadaşım başkasının aklıyla hareket edenden yar olmaz ki ?
Hep çekersiniz böylesinden..
Keşke bende yapabılseydim ben anneme ne diyecem bunları diyemem dedim sadeceBana soyleseydi eşim; yürü git işine altın gelinlik isterim neye uğradığını şaşırırsın , adetse konu bizde adet çok listeyi mesajla gönderiyorum derdim. Benim gibi delilere denk gelmeli bu tipler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?