- 21 Temmuz 2016
- 1.603
- 2.138
- 63
- 38
- Konu Sahibi Yildizsezen
He bir de toplumumuzu bu hale getirenler de yine kadinlar. Cunku kadini ezik goren erkegi yetistiren de annesi, kendini ezik gorenler de kesinlikle kadinlar.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kesinlikle şimdiden gelinimi sevmeyeceğim geleceğin kaynanasıyım tarzında paylaşım yapan arkadaşlarım varHe bir de toplumumuzu bu hale getirenler de yine kadinlar. Cunku kadini ezik goren erkegi yetistiren de annesi, kendini ezik gorenler de kesinlikle kadinlar.
Açıkçası ben elbette genelleme yapmak istemiyorum.Ancak Türk erkeklerinin düzeleceğinden ve bu cinsiyetçi tavırlarını bırakacaklarından hiç mi hiç umudum yok.
Bakıyoruz adam bilmem nerde okumuş neler yaşamış hatta dünyayı gezmiş ama evlenince karısının maaş kartını istiyor mesela ya da anama hizmet edeceksin moduna giriyor.
Ya da böyle çok modern görünümlü ailelere bakıyorum adeta asilzade hepsi.Ama aileye bi gelin geliyor ve içlerindeki yobaz ortaya çıkıyor.
Yanında oturmasını isteyen mi ararsın gelinin giydiği kıyafetlere karışan mı?
Dolayısıyla kadınlar uyanık olmalı diye düşünüyorum.Burada bile hergün dayak yedim ama seviyorum diyen kadınlar var.
Ya da kadın okumuş meslek sahibi olmuş yıllarca dayak yiyor bunu sineye çekiyor.
Veya psikolojik şiddet görüyor kocadan kvdeden.
Ama hayatı çok değersizmiş gibi o çileyi çekmeye devam ediyor yazık gerçekten yazık.
Yahu hala ped alırken kırmızı kesilen insanlarız. Gerçi ben başım dimdik koyuyorum pedleri kasadaki bandaama bazen özellikle kadınlarda kaçamak tuhaf bakışlar yakalıyorum bana karşı, yani kasiyer erkekse atıyorlar o bakışları bana. İlk adet gördüğüm zamanlar kendimle büyük bir gurur da duyuyordum ve sancım olduğunda gururla söylüyordum hemcinslerime adet sebebiyle olduğunu.
Ama artık adet olmaktan psikolojik olarakta büyük rahatsızlık duymaya başladım, o günlerde kendimi çok pis hissediyorum ya eskiden böyle bir sıkıntım yoktu
Adet yüzünden çektiğim tüm sıkıntıların zaten çocukluğumdan beri takık olduğum kadın-erkek eşitsizliğine çok çok büyük bir katkısı olduğunu, bunun kendi adıma büyük bir adaletsizlik olduğunu düşünmeye başladım. Ben pek çok kadının, kadınlara bahşedilmiş bir meziyet olarak gördüğü "doğurmak, annelik" kavramlarının tam tersine bizlere verilmiş bir "eziyet" olduğunu düşünüyorum, benim açımdan öyle çünki. Biz yine kadın olsaydık, fakat bu meziyetlere erkekler sahip olsaydıne güzel olurdu dünya
![]()
ogluna farkli kizina farkli davranan ailelerden kaynaklaniyor Allaha sukur oyle bir ortamda buyumedik 3 kiz kardes.. babam herzaman erkek ne yapiyorsa kadininda yapmaya hakki vardir derdi cinsiyetci yaklasim hic gormedim ailemden..3 kizin var yandin diyenler ogullarinin yaptiklarini ogrenince utanclarindan konusamadi insan yetistiriyorum degil de kiz cocugu erkek cocugu yetistiriyorum diye ayrim var kiz cocuklarina oyuncal supurge seti gordum gecen yigenim var almadim simdiden cocugu neden sen temizlik yaparsin diye sartlandiralim sofra kurulur kiza topla denir erkek oturur yok oyle erkekde kizda esit tek farkliliklari biyolojik yapilari bunu anlasalar diycemde cok zor
Ah valla eziyet. 13 tum ilk regl oldugumda bikac ay gecti kist olusmus 14 umde tekini aldilar yumurtaligimin o agriyi unutamam hala cekiyorum. Bu zihniyette giderlerse evlenemeyecegim de her ay agri kesici (sicak su torbasindan tirsmamdan dolayi) utuyle isitilmis bez ve iki kat yirtik pazar camasiriyla gezmekAllahim bu acilari cekiyorsam dershanedeki mavi gozlu cocukla evleneyim de bari su oldugum regller bi ise yarasin amin
oyle ortamda yetisen kadinlarin hayata bakisi daha farkli esi ezmeye kalktiginda tepkisini belli ediyor ama baba evinde baskiya ezilmeye maruz kadin kocasinada boyun egiyor..ya evde annesi yok diye yemegini isitamayan tanidigim vardi 20 kusur yasinda adam annesi misafirlikten kalkar bu yuzden eve giderdi boyle aciz boyle kendini isini yapamayan afedersiniz bir pipi sahibi diye kendini ustun goren insanlar yetistiriyorlarBabam asabi sinirli ve dengesiz bir insandir ama 2 kizi var hicbir zaman siz kizsiniz onu giymeyin suraya gitmeyin sunu yapmayin demedi. Hep dedi hep kizim olsun istedim kimseye ezdirmeyin kendinizi giyin gezin diye. Iyi bir baba oldu mu tartisilir ama asla bunaltip kendimizi degersiz hissettirmedi sanirim bu yonden siz de sanslisiniz
Adetini ağrılı geçirenin halinden adetini ağrılı geçiren anlar demişler :)) iki kat yırtık pazar çamaşırı mı eğer düşündüğüm anlamdaysa sanırım sizde bendensiniz
![]()
oyle ortamda yetisen kadinlarin hayata bakisi daha farkli esi ezmeye kalktiginda tepkisini belli ediyor ama baba evinde baskiya ezilmeye maruz kadin kocasinada boyun egiyor..ya evde annesi yok diye yemegini isitamayan tanidigim vardi 20 kusur yasinda adam annesi misafirlikten kalkar bu yuzden eve giderdi boyle aciz boyle kendini isini yapamayan afedersiniz bir pipi sahibi diye kendini ustun goren insanlar yetistiriyorlar
Bide bu yaptıkları pislikleri dine bağlamıyorlar mı? Böyle pislikler yüzünden insanlar dinden soğudu. .
Namus sadece kadının tekelindeymiş gibi.. erkek her b.ku yer ama kadın yapamaz. . Erkekte yapmasn bir zahmet. . Her haltı ye sonra eline erkek eli değmemiş kız iste.. o haltlar yediklerin kızlar ana baba evladı değil mi? Yemekti , ev işiydi kadın çalışsa bile kadından bekle.. sen istediğin saatte eve gel ama kadın herşeyi sana sorsun.. nefret ediyorum bu anlayıştan..O konuya girersek cikamayiz bence o yuzden hic girmeyelim
çünkü onların babanneleri annelerine aynı eziyeti yaptı, anneleri gelinlerine aynı eziyeti yaptı ve onlarda kendi gelinlerine yapacaklar. büyüklerden ne görülürse o yapılır. bu bir yetişme tarzıdır. bu tarz insanlardan uzak durulmalı, fikirleri ve hareketleri sağlıksızdır.Kesinlikle şimdiden gelinimi sevmeyeceğim geleceğin kaynanasıyım tarzında paylaşım yapan arkadaşlarım var
Namus sadece kadının tekelindeymiş gibi.. erkek her b.ku yer ama kadın yapamaz. . Erkekte yapmasn bir zahmet. . Her haltı ye sonra eline erkek eli değmemiş kız iste.. o haltlar yediklerin kızlar ana baba evladı değil mi? Yemekti , ev işiydi kadın çalışsa bile kadından bekle.. sen istediğin saatte eve gel ama kadın herşeyi sana sorsun.. nefret ediyorum bu anlayıştan..