- 16 Ekim 2010
- 678
- 659
- 103
- 38
- Konu Sahibi Yildizsezen
-
Kadınla erkek arasında eşitlik değil adalet olmalı bence..Ben şöyle düşünüyorum:
Bütün dünya avrupalısından asyalısına batı ülkelerinden doğu ülkelerine kadar herkes her ülke her cins insan kadın üzerine oynamış bugüne kadar. Kimi kadını medenileştiriyorum diye kadını soyma, çırılçıplak giydirme modasını uydurmuş kimi günah diye kadını dışarı bile çıkartmamış çalıştırmamış konuşturtmamış vs vs
Kadınların özgürlüğü erkeklerin kendi egolarına ! göre yönettiği modalarda modeller de giyinmek değildir ve yine kadınların özgürlüğü ben bilmemeşim bilir abim bilir babam bilir parayı da onlar kazanıyor kadının çalışma yükümlülüğü yoktur gibi düşüncelerdedir.
bazı şeyleri dayatmamak gerekir. Erkeğin ve kadının duygusal fiziksel doğaları farklıdır. Bakış açıları farklıdır. Bu yüzden erkekle kadın eşittir denmez. Eşit olmak insanlıktan geçer. Tüm insanlar insan olmak bakımından birbirine eşittir. O yüzden Ben çzgür olacagız diye eşit olacagız diye erkek yaparsa brn de yaparım erkekler rahatsız olıyor diye açık mı giyinmeyecekmişiz yarışır gibi erkek özgürlüğümüzde kıstas gibi herşeyimi ona göre yapmak istemem. Ve adet durumunu açık açık kanıyor şöyle oluyor böyle oluyor gayet doğal gibi erkek kuzen, arkds, akraba vs vs konuşmam. İlla öğrenmesi gerekiyorsa o kişi eşidir annesidir kitaptır internettir. Davranışlar kurallar insan hak ve hürriyetini engellemeden insana yaraşır biçimde olmalıdır.
Toplum olarak gelişmeye,değişmeye,düşünmeye ve sorgulamaya açık değiliz. Açıkçası bu yüzden bende Türk insanının bu zihniyetinin değişeceğini zannetmiyorum. Birkaç ay önce toplu taşıma aracında tacize uğradım. "ya adamın günahını alıyosam dur bi hemen celallenme" diye kendimi sakinleştirdim. Sonra sapıklığını kesinleştirince adama herkesin içinde in aşağı diye bağırdım. hiç suçu yokmuş gibi beni ittirdi bi de. İyiki de yaptım. Ha, sinirden ağlamasam süper olacaktı o ayrıBu olay sayesinde klavye başında kahramanlık taslayan,kükreyen türk erkeklerinin gerçek hayatta minnoş bir kedi hâline büründüğünü görmüş oldum. Kimse adama bi şey yapmadı çünkü...
Bu olaydan birkaç dakika sonra "kadın erkek ayrı olsa böyle şeyler olmaz" diyen üstün zekalı,dahi(!) şahıslara da mantıklı şekilde açıklama yaptım. Ha işe yaramamıştır tabi... yarınlardan ümitli değilim çünkü kafamızı kullanmıyoruz,düşünmüyoruz.
aslında bu zihniyet sonradan türedi
haklısın katılıyorum kesinlikle.
namusu üzerinden eşya yerine konan bir canlı olmayı reddediyorum.
insanların üzerinde namus bekçiliği yapan namussuzlardan nefret ediyorum.
insanları karakterine değil cinsel yönelimine ve mini eteğine göre değerlendirenlerin üstüne kusmak istiyorum
21. yya gelin artık. dünya marsa gidiyor biz hala sokaktaki kadının eteğindeyiz.
asıl hayvanlık beynini dünya ve uzayı anlamak yerine bacak arasına sadece çalıştırmaktır.
bıktım bu zihniyetten!
markete gidip ped alırken erkekler bıyık altından gülüyor eşime aldırıyorum artıkregl konusunda da hep çok rahattım lisede normal erkek arkadaşlarıma çikolata çay aldırtırdım kantinden babama ped aldırtmışlığım var sevgilimden de ailemden de arkadaşlarımdan da hiç gizlemedim.
regl olmak utanılacak bir şey değil bunu kim çıkarttı anlamıyorum.
markete gidip ped alırken erkekler bıyık altından gülüyor eşime aldırıyorum artık
aslında bu zihniyet sonradan türedi
dedem anlatırdı 50 sene önce bizim karılarımız mini etek giyerdi at yarışı izlemeye giderdi de kimse dönüp bakmazdi bile derdi
babaannemde anlatırdı at yarışlarında gün yapardık makyajsız çıkmazdık çok rahattık şimdi koldan tahrık oluyor millet derdi şimdi sokağa kol açık çıkamaz olduk neden böyle olduk nereye gidiyoruz acaba
nedeni bende biliyorum da neyse ...valla ben nedenini biliyorum da susayım...
babam balayında benim giydiğim mini şortlarla gezmiş annem de öyle 35 sene önce. şimdi mini şort giydin mi herkesin seni dikizlemeye hakkı var. aslında ülkede sadece bizim değil bizim muadilimiz erkekler de sıkıntı yaşıyorlar. bu zihniyet hepimize zarar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?