Sanırım sonuna geldik

denizasiriyol

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2019
107
133
103
Başlıkta sanırım dedim ama konu sanmaktan çıktı. On senelik evliyim. Zaman zaman eşimin zaman zaman benim zorluklarımız oldu ve birbirimize destek olduk. Eşimin hayatımda değiştirdiği, yanımda olduğu birçok şey oldu. Hiçbir zaman inkar etmedim. Hatta çok sık söylersem kendisi her zaman bu kadar dillendirme, ne olacak sanki biz eşiz dedi. Bir süredir kaygı bozukluğu ve depresyon tedavisi görüyorum. Bir iyi oluyorsam bir olamıyorum. Bu süreçte onu zorlamış olabilirim. Stresli bir işte çalışıyorum, eve gidince de ev işleri, yemek, çocuk… birçok sorumluluğum var. Yoruluyorum haliyle. Eşimin istediği, beklediği sıklıkta birlikte olamıyoruz.
İki haftadır bununla alakalı sitemini dinledim. Bazı şeylere hak verdim bazılarına vermedim derken bana laf arasında benimle olmak isteyenler var ben bişey yapmıyorum, sonunda seni aldatırım dedi tartışırken. E aldatma o zaman, düşürme kendini o kadar desen aldatacağımdan değil öyle beklentileri olanlar var falan bir şeyler söylüyor. Baş ağrısından çatlıyorum artık yani.
Dün de birden parladı mutfakta sigara içiyorsun, içmeyeceksin filan diye. Biraz tartıştık, derken ben sana neler yaptım, ne iyilikler haram olsun filan demeye başladı. Arabanın anahtarını istedi, satacakmış. Dayanamıyoruz artık birbirimize, huzursuzluk olmasın, git o zaman evden diyorum, sen git diyor. Benim beynim durdu sanırım. Bana bir şeyler söyleyin

Ne kadar zorlamış olursanız olun söylediği şey hiç normal değil. Hayırdır yani kimlerle muhattap oluyor da istenildiğini düşünüyor? Bir erkek bunu eşine nasıl söyler? Bunu size bu şekilde söyleyebiliyorsa aldatma cesaretini de bulur ve ‘birlikte olmadın’ diyerek sizi suçlar. Kesinlikle kabul etmeyin. Dönemsel olarak iniş çıkış her ilişkide olur eğer sizin isteksizliğiniz ve yoğunluğunuz da dönemselse hemen ev ayırmayı doğru bulmuyorum oturup konuşabilirsiniz sorumluluklarınızı, yorulduğunuzu, psikolojik olarak kötü bir dönemden geçtiğinizi söyleyip biraz zaman isteyebilirsiniz ama yok hep böyleyseniz boşanmak en doğrusu.

Verme arabayi binersin, niye hemen satmaya yonelmis Verme hicbir sey sakin evde para, altin varsaguvenli bir yere gotur koy. Benimle olmak isteyenler vara geldiyse adamin kasi gozu zaten oynamaya baslamistir, bu noktadan sonra bu adama artik guvenemezsin. Sen bir avukat bul, davani ac haklarini koru bosanacaksaniz da senincikarlarina uygun olsun isterse de defolsun gitsin.

aldatılmışsın.

Mutfakta sigara içilmez o konuda adam haklı. Evi leş gibi kokutuyosunuz. Onun dışında bilemiyorum adam aranıyor yani o lafı diyen adama bir daha güvenilmez.

Stresli bir işte çalışıyorum, eve gidince de ev işleri, yemek, çocuk… birçok sorumluluğum var. Yoruluyorum haliyle. Eşimin istediği, beklediği sıklıkta birlikte olamıyoruz.
paşa hazretleri de isten gelip iki isin ucundan tutsa ikiniz de esit yorulursunuz ikinizin de cinsellige enerjisi esit olur ve frekansiniz uyumlanir.
ama siz amele gibi hem iste calisip hem eve gelip esiniz ayaklari sehpada mac izlerken yemek yapip cocuk bakiyorsunuz, temizlik yapip yarina hazirlik yapip cocuk yikiyor uyutuyorsunuz. haliyle beyefendinin bos aklina fikfik geliyor, sizin coktan piliniz bitmis oluyor .
ve bu koca bile övülüyor
vay erkek olmak...

bu koca bile övülüyor
vay erkek olmak...

İs yapiyor, cocuk bakiyor, ne desem alır diye övülen kocalarin da çoğu fooos aslinda bu forumda gordum.

Bi kere hic unutmam kocasindan dertli bi üye konu acmis ama "ne istesem yapar,alir" diye övmüş adami. Dedim ne istiyorsunuz? Ne istesem alirdan kasti eve erzakmiş. Herkes almiyormuş ne yiyecek istese adam aliyormus. Ben şoook.

Sonra yine kocasinin cocugun bakimina ortak oldugunu soyleyen kadina kocan ne yapiyor diye sorup detaya girince mama hazirlamak gibi ( mama hazirlamakta hazir mama şu tozu ılık suya kat çalkala) böyle eften püften yapmasi 60 saniye sürmeyen şeyleri adama verip kendisi en angarya işleri yapip sonra ortak bakiyoruz cok yoruluyorum diyodu.

Ortak sofra hazirliyoruz diyo ama yemegi yapan kendi bulasigi toplayan kendi adam salata yapiyor bu ortakmiş.

Sürekli kadınlara hak veren kendini bu konuda şartlayan tiplerden değilim,daha çok reailist yaklaşımları doğru buluyorum,eşinizin sabrını ne kadar zorladığınızı evliliğin paylaşım,yakınlık ve sabır olduğunu düşünüyorum,paylaşacak ve yakınlaşacak seçenekleri elinden aldıysanız hayat arkadaşınızın sadece arkadaş olma seçeneği bıraktıysanız elinde neden eşim gibi davranmıyorsun diye sitem edemezsiniz,boşanın demiyorum ama toparlamak sizin işiniz dağıtan siz gibi görünüyorsunuz çünki,sürekli idare etseydi ne vardıki,sabırlı oslaydı ne olacaktıki diyenlere bakmayın hayatın değişmez gerçekleri var duygusal bir hayal varsayamında bulunmayın evlisiniz ve bu tek kişilik bir yaşam değil sizin kadar karşı tarafında fiziksel ve duygusal beklentileri var eğer uzun bir süre bu duygular yarım kalırsa yeni arayışlar malesef kaçınılmaz olur,kimse yalnız hissetmek için evlenmiyor kimse yalnız kalmak içinde evlenmiyor körü körüne kimse varsayımlar üzerine parlamasın kaç yaşında insanlarız gerçekler değişmez somut beklentiler ister,şuram buram ağrıyor en fazla birkaç kez olur onun dışında isteksizlik devreye girerse istemediğiniz insan istendiğini geri plana atacaksanız sizden sevgi dilenmeyeceğiniz dile getirmiş,bu kimine göre hadsizlik gibi görünebilir ama empati yapın anlarsınız.

Ev işlerini siz yapıyorsunuz, çocuğa siz bakıyorsunuz, işten eve gelince yemeği siz yapıyorsunuz üstüne çalışıyorsunuz buda ekonomik olarakta kendinize baktığınız anlamına geliyor. Ee! Bu adam nasıl oluyorsa size bir çok iyilik yapmış oluyor? Sanırım size manipüle ederek size iyilik yaptığına inandırmış. Birde en ufak bir tartışmada arabanızı satmak istemesi ve başka kadınlardan söz etmesi ne kadar bencil ve işine gelmediğinde neler yapabileceğini gösteriyor. Konu sahibi kendine gelsen iyi olur. Eşin size iyilik falan yaptığı yok aksine sömürüyor üstüne manipüle ederek sizi buna inandırıyor.

Ben yine adamı çok haksız bulamadım ya. Cinsellik bir evliliğin temelidir. Yani 70 yaşında değilsek sevişmemiz lazım belli aralıklarla çok ciddi sıkıntılı bir dönemde değilsek. Sevişmeyince gülüşü bile batıyor karşıdaki insanın, en ufak şeyler sorun oluyor, aradaki bağ zayıflıyor.

Ev işlerini paylaşmıyorsanız paylaşın, ya da bunlar için dışarıdan hizmet alın. Çocuğun yükünü paylaşın. Bunlar sevişmemek için sebep değil. Çözüm, orta yol bir şekilde bulunur. Kadınların biraz bunu kullandığını düşünüyorum ben isteksizliklerini örtmek için.

Lafın aldatmaya gelmesi sıkıntı. Oraya kadar geldiyse bu mesele şu saatten sonra toparlanması zor gibi. Ama bana biraz adamın beni gör çığlığı gibi geldi bu sözler.

Yanlış okudum diye tekrar okudum ama adam tam olarak nerede destek oldu size? Başkaları sevişmek için sıraya girmiş, tam olarak ne özellikleri var bu adamın böyle? Afedersiniz ama miktirsin gitsin adi herif, şöyle şeyleri okudukça sinirlerim tavan yapıyor vallahi . Bir de mal kaçırmaya çalışıyor dümbük.

Bende katılıyorum kim ne derse desin sizler bu şekilde devam ederseniz bu evlilik boşanma ile biter Madem anlasmali haklariniz alarak çok yıpranmadan ayrılın çünkü buradan fikir alıp eşinizle konussaniz bile size yüzünüze söylediği o cümleler bana bu adamın kafasında bitirdiğini ve artık size tahammül edemediğini düşündürdü.Hakli demiyorum yanlış anlaşılmasın sadece sonu buraya bağlanacak gibi görünüyor Sizi anlayacağını dinleyeceğin hak vereceğini değil bitirmek istediğini düşünüyorum

o uyeyi hatirliyorum. adamin kendi yiyecegi fasulyeyi yogurdu almasi bile nimet bazi kadinlar icin.
seye de sinir oluyorum mesela..benim babam aslinda normal bir baba/koca. yani esiyle kaba konuşmaz, evinin ihtiyacından kacmaz, evine baglidir, cocuklariyla zaman gecirir, bebekken bazen uyutur,bezler, yedirirmis, aksam hal hatir sorar vs. yanj aslinda yaptigi seyler zaten olmasi gereken seyler. ama o kadar övülüyor ki baskalari tarafindan zaten yapmasi gereken seyler icin. birkac sene once bir farkindalik geldi, ya bunlar zaten minimum basic diye.
en basiti eve hergun posetle gelir. çünkü arabasi var ve hergun ise gidiyor yani o dururken alisverisi annem mi yapacak? bir de ekmek aliyor hergun. ama konu komsu bile "masallah her gun elinde posetle gelir" diyor. annem kocasini ovmek istediginde "posetsiz gelmez eve" der, gurur duyar.
adamin aldiklari üzüm, salça, kiyma,seker, cay :)
zaten ne aldiysa evin kadini yemegini yapiyor o hammaddeyi yemek yapıyor sonucta tabagina 300 verecegin fasulyeyi aksam tenceresi 100 liraya önüne koyuyor.
yani bu ovunulecek birsey mi?
ya da kendi dnasindan dogan cocugunu kucagina aldi sevdi diye neden masallah diyorlar? bu ekstra birsey mi? yilda 340 gece anne iki cocugunu uyutunca kimse aferin demiyor ama 25 gece baba cocugu uyutunca bu baba kral baba oluyor.
babami cok severim, iyi de bir babadir canim benim ama sacma yani.
bu kadar az seylere bu kadar minnet etmemeliyiz

Bu adam bence sizi aldatmış. Tensel bir şeyler olmasa da birileriyle flörtleşilip bu konuları konuşulmuş. Yoksa nereden bilecek de söyleyecek benimle birlikte olmak isteyenler var diye..
Adamın haklı yanları elbet vardır ama kendi kendimi söylediği sözlerle haksız çıkarmış. Siz onun totosunu fazla kaldırdınız muhtemelen. Kendini mükemmel eş olarak görüyor. Sizin bu kadar sıkıntılı döneminizde bi zahmet size yardım etseymiş de siz de bu noktaya gelmeseymişsiniz.

Bu konuda zitlasirsaniz boşanma olayiniz lafta kalmaz bunu istiyorsanız savunmaya geçin yok boşanmak istemiyorsanız onu sevdiginizi ve önem verdiginizi gösterin bundan sonrada ev işleri vs için bir yardımcı tutmayı konuşabilirsiniz malesef o sevismeyince kaşı gözü batar lafı cok gerçek bazı çiftler öyle olmayabilir fakat çoğunluğun evliliği bence bu şekilde elzem durumlar hariç karşıdaki kişide beni sevmiyor beni artık çekici bulmuyor düşüncesi oluşuyor kuruyor ve ne gerek var o zaman bende onu istemiyorum artık olayına giriyor eşinizi siz tanırsınız söylediği şeyler çok çirkin aldatma lafları bunda gerçek payı olabilirmi canınızı yakmak icinmi söyledi.Onu siz bileceksiniz

benımle bırlıkte olmak ısteyenler var ne demek bunu düşünün bu adam sızı aldatmış ki boyle bır cumle kullanıyor. Paşa hazretleri çok sadık ve mukemmel bır eş oldugu ıcın seksee kadar goturmemış.
Kendı ekonomık guvencenızı alın. Ortak hesapta para bırıktırmeyın. Gızlı hesabınız olsun paralarınızı oraya aktarın. Ev, araba satmayın.
cok kırıcı konusmus. Muhtemelen onceden kıcını kaldırdınız buna ıstınaden guc zehırlenmesı yasıyor. Eşınızın kıcına vileda sopasıyla vurup bir işin ucundan tut benım de seksee enerjım kalsın dıyebılırsınız.

Depresyon ve kaygı tedavisi gördüğünüz için uzaklaşmış da olabilirsiniz bunlarida düşünmek lazım bilemem evinizin içini ne zamadir soğukluk uzaklık siz kendi dünyanıza gömülmüş vaziyette siniz onu bilemem yazdığınız kadarını bilirim bu süreçte onu zorlamış olabilirim yazmışsınız bunuda bilemem nasıl zorlamak nereye kadar ne zamana kadar zorlamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…