- 8 Şubat 2024
- 6.359
- 9.174
- 118
- Konu Sahibi denizasiriyol
-
Kendi babamdan biliyorum eskiden babaları o kadar kötüydü ki eskiden erkekler o kadar dayakçıydı ki dayak yemek bile o kadar normaldi ki herhalde şimdi sadece dövmesin yüzü gülsün varlığın yeter başka hiçbir şey yapmasa da olur diye bilinçaltımızda kalmışo uyeyi hatirliyorum. adamin kendi yiyecegi fasulyeyi yogurdu almasi bile nimet bazi kadinlar icin.
seye de sinir oluyorum mesela..benim babam aslinda normal bir baba/koca. yani esiyle kaba konuşmaz, evinin ihtiyacından kacmaz, evine baglidir, cocuklariyla zaman gecirir, bebekken bazen uyutur,bezler, yedirirmis, aksam hal hatir sorar vs. yanj aslinda yaptigi seyler zaten olmasi gereken seyler. ama o kadar övülüyor ki baskalari tarafindan zaten yapmasi gereken seyler icin. birkac sene once bir farkindalik geldi, ya bunlar zaten minimum basic diye.
en basiti eve hergun posetle gelir. çünkü arabasi var ve hergun ise gidiyor yani o dururken alisverisi annem mi yapacak? bir de ekmek aliyor hergun. ama konu komsu bile "masallah her gun elinde posetle gelir" diyor. annem kocasini ovmek istediginde "posetsiz gelmez eve" der, gurur duyar.
adamin aldiklari üzüm, salça, kiyma,seker, cay :)
zaten ne aldiysa evin kadini yemegini yapiyor o hammaddeyi yemek yapıyor sonucta tabagina 300 verecegin fasulyeyi aksam tenceresi 100 liraya önüne koyuyor.
yani bu ovunulecek birsey mi?
ya da kendi dnasindan dogan cocugunu kucagina aldi sevdi diye neden masallah diyorlar? bu ekstra birsey mi? yilda 340 gece anne iki cocugunu uyutunca kimse aferin demiyor ama 25 gece baba cocugu uyutunca bu baba kral baba oluyor.
babami cok severim, iyi de bir babadir canim benim ama sacma yani.
bu kadar az seylere bu kadar minnet etmemeliyiz
Evet de işte bilemiyorsun bazen bende bı gazla yaziyorum sonra Mune Hanim konunun aslını yazıyor bende şaşırıp kalıyorum o konu bu değildi konu sahibi neler diyor aslında gerçek neymiş falan bı kalıyorum .Burada da ne yaparsam yapayım yada yazayım o konu sahibi ben benim insan kendi bilir belliki ayrılmak istemiyor ben öyle anladım üzgün şokta ben karışmam ayrılsın ayrılmasın kendi karari .Fikirleri dinler bakar kendi bilir yani.Zaten kimsenin dinamiği kimseye uymuyor Birde insanlar kendi yaptıklarını değil hep karşı tarafı yazıyor bu kadar yorumlayabiliyorumKendi babamdan biliyorum eskiden babaları o kadar kötüydü ki eskiden erkekler o kadar dayakçıydı ki dayak yemek bile o kadar normaldi ki herhalde şimdi sadece dövmesin yüzü gülsün varlığın yeter başka hiçbir şey yapmasa da olur diye bilinçaltımızda kalmış
Genel olarak baktığımda kendini pek sever diyebilirim. Çok da bakar kendine. Canımı yakmak, beni uyarmak ya da gerçeği ağzından kaçırarak, neden söyledi bilmiyorum. Ama böyle bir algısı olabilir bu gerçek de olabilir bilmiyorum. Ben mesela son iki yılda biraz kilo aldım, bununla da alakalı bir sürü eleştirdi beni. Kilo ver bak ben nasıl fitim diyeCinsellik konusunda sürekli kaciyorsaniz bu konuda eşiniz haklı derim çünkü bu gerçekten hem kadın hem erkek için büyük bir ihtiyaç ve gün içerisindeki birbirimizle olan ilişkimizi dahi etkileyen bir şey. Sigara konusunda da hak veriyorum mutfakta sigara içilmemeli bence de ama insan karısına beni isteyenler var diyorsa burada sıkıntı var demektir ya adamı gerçekten çok başladınız her bakımdan ve kendisine dışarıdan başkalarını buldu cinsellik olmasa bile flortlesme şeklinde oldu ya size göz dağı veriyor kendinize çeki düzen verin diye ama çok kaba ve çirkin ya da gerçekten bu evliliği bitirmek istiyor. Tabi sizin açınızdan da bakmak lazım siz neden bu haldesiniz hayatı dört dörtlük olan en azından eşiyle mutlu olan biri depresyon da olmaz
Adam istediğin kadar zor gününde yanında durmuş olsun,son söylediklerinden sonra hiç birinin kıymeti kalmıyor.Bu evliliğin tüm yükü sizin üstünüzdeymiş zaten ,kırılmaya,darılmaya,insan olarak ruhunuzun yıpranmasına bile izin yokmuş.Adam sevişmedipi için tüm içinin pisliğini kusmuş,belki aldatıyor,aklı kaydı birine ama giderken de bunun suçunu itinayla size atıyor.Korkak .....Başlıkta sanırım dedim ama konu sanmaktan çıktı. On senelik evliyim. Zaman zaman eşimin zaman zaman benim zorluklarımız oldu ve birbirimize destek olduk. Eşimin hayatımda değiştirdiği, yanımda olduğu birçok şey oldu. Hiçbir zaman inkar etmedim. Hatta çok sık söylersem kendisi her zaman bu kadar dillendirme, ne olacak sanki biz eşiz dedi. Bir süredir kaygı bozukluğu ve depresyon tedavisi görüyorum. Bir iyi oluyorsam bir olamıyorum. Bu süreçte onu zorlamış olabilirim. Stresli bir işte çalışıyorum, eve gidince de ev işleri, yemek, çocuk… birçok sorumluluğum var. Yoruluyorum haliyle. Eşimin istediği, beklediği sıklıkta birlikte olamıyoruz.
İki haftadır bununla alakalı sitemini dinledim. Bazı şeylere hak verdim bazılarına vermedim derken bana laf arasında benimle olmak isteyenler var ben bişey yapmıyorum, sonunda seni aldatırım dedi tartışırken. E aldatma o zaman, düşürme kendini o kadar desen aldatacağımdan değil öyle beklentileri olanlar var falan bir şeyler söylüyor. Baş ağrısından çatlıyorum artık yani.
Dün de birden parladı mutfakta sigara içiyorsun, içmeyeceksin filan diye. Biraz tartıştık, derken ben sana neler yaptım, ne iyilikler haram olsun filan demeye başladı. Arabanın anahtarını istedi, satacakmış. Dayanamıyoruz artık birbirimize, huzursuzluk olmasın, git o zaman evden diyorum, sen git diyor. Benim beynim durdu sanırım. Bana bir şeyler söyleyin
Ama bitirmiyor da. Bitirmekle alakalı adım attığımda umursamıyor. Çocuk için sürdürüyorum imajı çiziyor. Dün mesela git o zaman evden diyorum bana diyo ki sen git. Yarabbim bu nedir ya.Adam istediğin kadar zor gününde yanında durmuş olsun,son söylediklerinden sonra hiç birinin kıymeti kalmıyor.Bu evliliğin tüm yükü sizin üstünüzdeymiş zaten ,kırılmaya,darılmaya,insan olarak ruhunuzun yıpranmasına bile izin yokmuş.Adam sevişmedipi için tüm içinin pisliğini kusmuş,belki aldatıyor,aklı kaydı birine ama giderken de bunun suçunu itinayla size atıyor.Korkak .....
Erkekler kolay bitirmez aşk sevgi olduğu için değil,düzen bozulmasın, millete gösterdiği vitrini zarar görmesin diye süründürürler.Hızlı boşanmalarının tek nedeni karşıdaki kadın ısrar eder,süre verirse......Ama bitirmiyor da. Bitirmekle alakalı adım attığımda umursamıyor. Çocuk için sürdürüyorum imajı çiziyor. Dün mesela git o zaman evden diyorum bana diyo ki sen git. Yarabbim bu nedir ya.
Arabanın anahtarını isteyip, arabayı satıyoruma getirip bu kadar huzursuzluk çıkarıp, yaşayıp düzen mi kaldı ki bozulmasın. Ben beynim durdu sanıyordum ama eşim de benden eksik değil herhaldeErkekler kolay bitirmez aşk sevgi olduğu için değil,düzen bozulmasın, millete gösterdiği vitrini zarar görmesin diye süründürürler.Hızlı boşanmalarının tek nedeni karşıdaki kadın ısrar eder,süre verirse......
Ayak ta yapıyor olabilir,dediğim gibi erkekler düzeni bozulsun istemez.Hem karnım doysun hem pastam dursun modunda yaşarlar...Arabanın anahtarını isteyip, arabayı satıyoruma getirip bu kadar huzursuzluk çıkarıp, yaşayıp düzen mi kaldı ki bozulmasın. Ben beynim durdu sanıyordum ama eşim de benden eksik değil herhalde
Olabilir. Daha evvel de küsüp hiç konuşmayarak beni “cezalandırdığı” oldu bir iki kere. Ben elimi senden çekersem, diye bir mantığı var. Bu daha yeni ve etkili bir ceza olabilir.Ayak ta yapıyor olabilir,dediğim gibi erkekler düzeni bozulsun istemez.Hem karnım doysun hem pastam dursun modunda yaşarlar...
Eşinize ona çok muhtaçmışsınız gibi bir imaj vermişsiniz sanırım.Olabilir. Daha evvel de küsüp hiç konuşmayarak beni “cezalandırdığı” oldu bir iki kere. Ben elimi senden çekersem, diye bir mantığı var. Bu daha yeni ve etkili bir ceza olabilir.
Ah bu ben, kendimiiiiEşinize ona çok muhtaçmışsınız gibi bir imaj vermişsiniz sanırım.
O Zaman kusura bakmayın ama bu adam sizin iyiliginiznicin değil aksine sizi daha kötü ve özgüvensiz hissettirmek için cabalamis evet kilo alırız veririz ki gerçekten sağlık için buna dikkat edilmesi de gerekir ama ben fıtim yok göbeğin var gibi konularda eleştiri insanı yorar. Eşinizin işini ortamını görüntüsünü bilemeyiz ama benim kanaatime göre kendince kendini beğeniyor ve sizin için bir lütuf gibi görüyor sizde onu ovup pohpohlayarak buna canakta tutmussunuz. Zannetmiyorum onun biriyle birlikte olduğunu kendini çok önemsediği için bak ihmal edersen beni kaparlar göz dağıni veriyor size gibi geldiGenel olarak baktığımda kendini pek sever diyebilirim. Çok da bakar kendine. Canımı yakmak, beni uyarmak ya da gerçeği ağzından kaçırarak, neden söyledi bilmiyorum. Ama böyle bir algısı olabilir bu gerçek de olabilir bilmiyorum. Ben mesela son iki yılda biraz kilo aldım, bununla da alakalı bir sürü eleştirdi beni. Kilo ver bak ben nasıl fitim diyesinirlerim bozuldu gülüyorum.
Bundan sonrası için yapmayın en azından.Ah bu ben, kendimiiiikesinlikle öyle yapmışım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?