• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sanirim yoruldum artik :'(

Saba tavsiyem yapma bosver anasi baksin otursunda herkes konu sahibine nirseyler diyo acimazsiz yorumlar yapiyor bir enpati kurun siz olsaydiniz napardiniz 4 yasindaki bir cocugun oyuncagimi olurdunuz kendinizi kullandirirmiydiniz belliki cocuk kullanmak istiyor zaten annesi anne olsaydi bir hafta çocuğunu birakmazdi ben kizimi 1 saatligine bile kimseye birakmasim birakmam kinseyede guvenmem ha kizarim da o ayri mesele ama sevmedigim anlama gelmez bu ben oyle uvey anneler gördüm ki bazi annelerden katkat iyi

Allah razı olsun sizdende...bende evladimi kimseciklere bırakmam ki bizdeyken ben gözümden sakiniyorum...bende ne yapacağımı şaşırıyorm

Ben ifade edemedim sanırım kendimi ben üvey kelimesini hiç kullanmam biri sorduğunda kimin diye benm diyorum sokakta falan ay çok tatlı kimin fotolar benim diyorum herkes kardesim saniyo hatta bi gün otobüste kadının biri çocuğundan çocuğu oluyo artık dedi otobüste herkes bana baktı bende olsun teyze birlikte büyüyoruz biz dedim

Ben üvey kelimesini kullanıyorsunuz demedim zaten üvey olduğunu vurguluyorsunuz dedim.Neyse hayırlısı olsun yaşınız çok genç sanırım zamanla oturacak hayatınız

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yahu bende oğlumu sıpa diye seviyorum.

Benimki öz evlat,bende mi benimseyemedim acaba?

Şu forumda kendi evlatlarına sahip çıkmayıp ,gidip ikinci evlilik yapan kadınların anneliği bile bu kadının anneliği kadar sorgulanmaadı heralde.

Üvey evladına gerektiği kadar,belki daha fazla özen ve sevgi gösteren bir anne bence konusahibi.

Sizlerde kocasının yaptığını yapıyıorsunuz.

Onu üvey olduğu için yaptığı herşeyle yargılıyorsunuz.

Burda bir öz anne oğlumun kakasından midem bulanıyor diye konu açsa kimse üstüne gitmezdi.Veya şukadar yaramazlık yaptı kızdım,babası müdehale etti dese herkes babaya ne oluyor derdi.

Benim kuzenim kendi kızının bezini bile değiştiremedi hiç,kusmuğunu temizleyemedi.

Çok hassas,hemen midesi bulanıyor.Şimdi bu kadın kızını sevmiyor mu?

Öncelikle çocuğunuza bazı şeyleri öğretme çabalarınız yanıt vermeyebilir. Çünkü haftanın bazı günleri sizle bazı günleri öz annesiyle yaşıyormuş. Bu da iki anne ve iki farklı eğitim tarzı demektir. Çocukların anneden farklı babadan farklı bir tutum ile karşılaşmaları bile eğitimlerini zorlaştırır iken, iki farklı annenin kuralları bazı şeylere uyum sağlamasını zorlaştıracaktır.

Öte yandan ben de sizi takdir ettim. Bazı duyguları bir anne kadar içten hissetmemiş olabilirsiniz, ama önemli olan çocuğa yaklaşımınız ve onu benimsemenizdir. Keşke annemi öpmek istiyorum dediğinde, eşinize rağmen gidip kucağınıza alıp öpseydiniz. O yavrucak için de kolay olmasa gerek tüm bunlar.

Eşinizin tavrı ise tamamen yanlış. Sizle çocuğu arasındaki bağı güçlendirmeye çalışacağı yerde, zayıflatıyor.

Öptüm zaten sonra ağlamak bitince...ben her zaman soluyorum bi anne ic gudusune sahip olmaya bilirim ama bu çocuğa iyi bakamayacagim anlamına gelmez gelmemeli..eğitim konuşunda da haklısınız iki ayrı anne ile büyüyor çok zor gercketen

eşin için birazcık yaramazlıklarına katlanıcaksın canım şuan ramazan dönemindeyiz oruç falan biraz strese girmiş olablrsin.hem kendi çocugum gibi seviyorum demişsin.sorun yok bence sadece birazcık sabır :)

Ah canım zaten sabrediurm benim üzüldüğüm eşimin tavrı

Saçma sapan suçlamalar yaparak yorum yapanları görmezden gel arkadaşım.
daha yeni evlisin ve çocuğun tam zor olan bi dönemindesin 4 yaş ergenlik gibidir netten araştırırsan anlarsın. Çok zor bi durum yawrucak boşanma travması geçirmiş zaten onun etkisi sürüyordur. Bide iki ev bi orda bi burda siz ne kadar uğraşsanızda istediğiniz eğitimi ona veremezsiniz. Bellki çooook şımartılıyo yada çok ihmal ediliyo annesi tarafından oda bu şekilde agresif hareketlerle tepkisini yansıtıyor. Sizde bunun ceremesini çekiyorsunuz.
4 yaşında kızım var aynen midem bulanır kakasını yapsa bu kişilik meselesi bazıları öz olmadığı için böyle diyorsun demiş katılmıyorum.
Eşinizin hassas olması normal sen sakin bi şekilde samimi bi şekilde konuş anlat derdini ama ona da şuan kırılma onuda anla kolay bi durum değil onun açısından da
Yani çocuğa ayrı üzüldüm yaşadıkları belliki çok hasar vermiş ne kadar istediği olsada onun asıl istediği düzenli bi hayat Buda mümkün değil bu şartlarda
Sizin durumunuz da çok zor insanız işte ruh halimiz hep aynı olup sakin kalamayız bende sinirlendiğim zaman kuru kuru bağırırım rahatlarım.
Allah yardımcın olsun.
Bende bi uzmandan yardım al çocuk için

Hedef 48 :D

Ne var bu sıpa kelimesinde anlamadim yani bende bazen cok sevdiğimde kerata sipa danam diye sesleniyorum simdi bu sevmediğim anlamina mi geliyor birde paylaşımında kimse uvey oldugunu anlamamis ben öz zannetim çoğu arkadasta uvey mi öz mu diye soranlar oluyor o yuzden dedi bende aksine haddinden fazla benimsemis cocugu
Hepimiz melegiz ne iyiyiz biz ya edalari cok bazilarinda...

Pardon?? Ben soruyu konu sahibine sordum sanıyordum size mi gelmiş yanlışlıkla kusura bakmayın

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Ve konu sahibinin o yavruyu kendi öz evladı kadar benimsediğini hissediyorum nedense.
Ki aksi takdirde çocuk karşı tarafın kendisiyle ilgili tavrını hisseder uzak dururdu. Babasının yanındayken bile ben gidip annemi öpücem diye tutturan bi çocuktan bahsediyoruz.

Bazen babasi bile kiskndim bana gel diyo bana sakadan eşim kiziyo gibi yapiyo kızma anneme diyo..gerçi bidik okuyo canıma ama olsun:-)

Ne var bu sıpa kelimesinde anlamadim yani bende bazen cok sevdiğimde kerata sipa danam diye sesleniyorum simdi bu sevmediğim anlamina mi geliyor birde paylaşımında kimse uvey oldugunu anlamamis ben öz zannetim çoğu arkadasta uvey mi öz mu diye soranlar oluyor o yuzden dedi bende aksine haddinden fazla benimsemis cocugu
Hepimiz melegiz ne iyiyiz biz ya edalari cok bazilarinda...

Gercekten bu arkadaşlar acaba çocuklarına karşı nasil

eğer bir çocuk öz annesi olmayan bir kadına yatarken baba annemi öpeceğim diyorsa o kadın öz anne gibi olmuştur artık.doğurmakla anne olunmuyor bunu hepimiz biliyoruz.konu sahibi evet o çocuğu sen dünyaya getirmedin yazdıklarından anladığım kadarıyla onu çok seviyorsun.

4 yaş zor bir yaştır,ikiz çocuklarım var 4 yaşındalar ve şu anda tepemdeler :52:

Pardon?? Ben soruyu konu sahibine sordum sanıyordum size mi gelmiş yanlışlıkla kusura bakmayın

Biliyorum bunu ayirt edebilecek yaştayim sipa kelimesine takanlar oldu bende kullandığım icin aciklama gereği duydum son paylaşım da sizin oldugu icin de sizden alinti yaptim o kadar.

Şu forumda kendi evlatlarına sahip çıkmayıp ,gidip ikinci evlilik yapan kadınların anneliği bile bu kadının anneliği kadar sorgulanmaadı heralde.

Üvey evladına gerektiği kadar,belki daha fazla özen ve sevgi gösteren bir anne bence konusahibi.

Burda bir öz anne oğlumun kakasından midem bulanıyor diye konu açsa kimse üstüne gitmezdi.Veya şukadar yaramazlık yaptı kızdım,babası müdehale etti dese herkes babaya ne oluyor derdi.

Benim kuzenim kendi kızının bezini bile değiştiremedi hiç,kusmuğunu temizleyemedi.

Sizden de allah razi olsun bende bunu diyorm..benim bu açtığım konuyu öz anne acsaydi herkes babayı suclardi..su dünyada onemli olan doğurmak değil önemli olan iyi bir şekilde bakmak ben doğurmadim diye aevmiyo değilim veya bakmiyo degilm ama en ufak şeyim öz annesi olmadığım icin sorgulanması agrima gidiyor

Konuyu sonuna kadar öz annesi olduğunuzu düşünerek okudum.
Sinirleri gerilmiş, normal bir anne gördüm.
Sonuna gelince hmmmmm dedim üvey anne bağrınca böyle batıyor demek dedim..

Yani maalesef siz kendi çocuğum gibi görüyorum deseniz de eşiniz içten içe üvey anne
olduğunuz gerçeği ile düşünüyor bence.

Ve kendi çocuğunuz olduğunda ikisini yetiştirirken fark görmediğinde, bu konuda sizi anlayacaktır.

Bu arada o küçük daha anlamaz diye bir şey yok.

Bir çocuk markette yerlere yatıp istediğimi yaptırcam diye sizi zor durumda bırakıyorsa ters giden bir şeyler
vardır. Bir yerde yanlış yapıyor biri.. Belki öz annesi, belki babası bilmiyorum.

Ağlayarak her istediğini elde etmiş bir çocuk gördüm ben. Yorucu bir çocuk..

Bu ciddi bir sorun.

Eşiniz bunu anladığında geç olmaz umarım..

Şimdi daha sabırlı olması, böyle bir çocuğa karşı ömür boyu sabırlı kalabileceği anlamına gelmiyor..

Son düzenleme:

Hayyyy Allah razi olsun...
Altina imzami atabilir miyim.

Bazen babasi bile kiskndim bana gel diyo bana sakadan eşim kiziyo gibi yapiyo kızma anneme diyo..gerçi bidik okuyo canıma ama olsun:-)

Canım benim, keşke her anne senin gibi olsa. Ne anneler görüyoruz doğurduklarına bile çok afedersiniz ama insan harici herşey gibi davranıyo.
Sen doğurmadığın halde bu kadar sahiplenmiş, bu kadar benimsemişsin. Ben bile minnet duydum sana, çok takdir ettim.
Babasının belliki çocuğuyla ilgili hassasiyeti var. Ee orucun zorluğuna misafirlerin yoruculuğu da eklenince sinirleriniz gerilmiş belli.
Sen çocuğunla olan bağını bu şekilde korumaya devam et, eminim eşin ne denli iyi niyetli olduğundan emin olacak, seni baş üstünde tutacaktır.
Azcık daha sabır ama. Sıpanızı da öp benim yerime :)

insan bu kadar tepkiyi yaramazlık yapan kendi çocuğuna gösterir...
ne olmuş yani azcık sesin yükseldiyse...
hemen "üvey anne işte" gibi bi düşünce içine girmek yersiz...
bende oğluma sıpa,maymuncuk fln diye seviyorum...
bayılıyoruz insanların anneliklerini.kadınlıklarını,namusunu sorgulamaya...

Saçma sapan suçlamalar yaparak yorum yapanları görmezden gel arkadaşım.
daha yeni evlisin ve çocuğun tam zor olan bi dönemindesin 4 yaş ergenlik gibidir netten araştırırsan anlarsın. Çok zor bi durum yawrucak boşanma travması geçirmiş zaten onun etkisi sürüyordur. Bide iki ev bi orda bi burda siz ne kadar uğraşsanızda istediğiniz eğitimi ona veremezsiniz. Bellki çooook şımartılıyo yada çok ihmal ediliyo annesi tarafından oda bu şekilde agresif hareketlerle tepkisini yansıtıyor. Sizde bunun ceremesini çekiyorsunuz.
4 yaşında kızım var aynen midem bulanır kakasını yapsa bu kişilik meselesi bazıları öz olmadığı için böyle diyorsun demiş katılmıyorum.
Eşinizin hassas olması normal sen sakin bi şekilde samimi bi şekilde konuş anlat derdini ama ona da şuan kırılma onuda anla kolay bi durum değil onun açısından da
Yani çocuğa ayrı üzüldüm yaşadıkları belliki çok hasar vermiş ne kadar istediği olsada onun asıl istediği düzenli bi hayat Buda mümkün değil bu şartlarda
Sizin durumunuz da çok zor insanız işte ruh halimiz hep aynı olup sakin kalamayız bende sinirlendiğim zaman kuru kuru bağırırım rahatlarım.
Allah yardımcın olsun.
Bende bi uzmandan yardım al çocuk için

Hedef 48 :D

Arastiriyrm nasıl kaliteki zaman gecirirz diye bakiyrm canım..eşime geçen gün kaliteli zaman gecirelim çocukla dedim aldigimzda hep birlikte oyunlar oynayalım dedim bana dediği başlatma kaliteli zamanina ee ben bişey diyince neden kiziyosun be adam..bende insanim

Ben ona hep sipa diyorum bidik diyorum aşkım diyorum bu sahiplenme seklimi gostermez.

benim bir rkadaşım vardı hatta kk ya da üyeydi ikiz çocukları vardı ve hep sıpalarım diye hitap derdi.çocuklarını çok seven ve koruyan bir anneydi ayrıca.sıpa sevimli bir hayvandır aslanım,koçum falan deyince sorun olmuyor sıpam deyince mi oluyor çok garip

Şimdi buralar mikemmel Türk annelerinin size cemkirmeleriyle dolar. Ustune kotu anne, cocuga bakamayan anne olarak tekrar suçlu ve kötü üvey anne ilan edilirsiniz.
Neyse konuya dönersek, bu yavrucak fazlaca şımarık,istediği olmayinca kendini yerlere atan tipik yurdum evladi. Duzelmiyor zannedersem.

gerçekten bazı yorumları okuyunca ne mükemmel insanlar varmış dedim,harika ötesiler.insan bazen endi çocuğuna dayanamıyorken,sinirleniyorken bu kadıncağız eşinin çocuğuna bakıyor hem de elinden geldiğince ama yakında tu kaka üvey anne ilan edilir ha gayret

Konuyu sonuna kadar öz annesi olduğunuzu düşünerek okudum.
Sinirleri gerilmiş, normal bir anne gördüm.
Sonuna gelince hmmmmm dedim üvey anne bağrınca böyle batıyor demek dedim..

Yani maalesef siz kendi çocuğum gibi görüyorum deseniz de eşiniz içten içe üvey anne
olduğunuz gerçeği ile düşünüyor bence.

Ve kendi çocuğunuz olduğunda ikisini yetiştirirken fark görmediğinde, bu konuda sizi anlayacaktır.

Bu arada o küçük daha anlamaz diye bir şey yok.

Bir çocuk markette yerlere yatıp istediğimi yaptırcam diye sizi zor durumda bırakıyorsa ters giden bir şeyler
vardır. Bir yerde yanlış yapıyor biri.. Belki öz annesi, belki babası bilmiyorum.

Ağlayarak her istediğini elde etmiş bir çocuk gördüm ben. Yorucu bir çocuk..

Bu ciddi bir sorun.

Eşiniz bunu anladığında geç olmaz umarım..

Şimdi daha sabırlı olması, böyle bir çocuğa karşı ömür boyu sabırlı kalabileceği anlamına gelmiyor..

Inş anlar ama gece dua ettim rabbim kalbimi biliyor nasıl sevdiğimide biliyor yarın öbür gün bende dogurdugumda aynı davrandığımi gorucek anlicak beni ama kirdigiyla kalacak...öz annesi çocuğu çok dovuyormis ben bi kere uyardım bi çocukta dayak izi gorusek veya pskolojisi daha çık bozulursa o zama babasını tutamam dedin .çocukta artık anlatiyo biseyleri artık vurmuyo sanırım...dediğiniz gibi eşimin bilinç altında benim üvey olduğum yatiyo bunu iyice anladım

oğluna sıpa demek.
.sıpa aşağı sıpa yukarı.
bir anne çocuğuna bunu nasıl der derken sonraki mesajlarda üvey olduğunu okudum.
ve nedenini anladım:6:

Back
X