Sanirm lohusa depresyonunu agir bi sekilde yasiyorum (yada ben kotu bi annemiyim ?)

CmreKck

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2013
410
278
103
Merhaba arkadaslar,

son konuma bakarsaniz kizima kvdemin ismini ikinci isim olarak koymustuk ve kvdemler sadece kendi koydugum isimle degilde iki isimle seslenmedigm icin bana tavir aldiklarini felan anlatmistim. Bu durmunda esimle aramda cok huzursuzluk yasamama sebep oldu. Hatta evlilik terapistine basladik bu hafta.

Bu yasadiklarim, daha once gorumcemle olan sorunlar, yani esimle aramdaki uc senelik ailesi "yuzunden" huzursuzluk, ailemden uzak olup onlara bisey anlatamadigm icin destek alamamam felan sanirim beni dogumdan sonra lohusa depresyonunun dibine yitti ...

Cok utanarak yaziyorum ama hamileyken bebegimi cok seven ben sanki simdi onunla ilgilenmek istemiyorum. Onu seviyorum, opup kokluyorum ama agladiginda cok cabuk kizabiliyorum. Kizdiktan sonra kendimden nefret edip agliyorum cunki o daha bebek ve ben kendi psykolojik durumum yuzunden boyle sinirliyim.

Evlilik terapistine basladik dedimya, eger hala esim hatalarini anlamazsa ciddi ciddi bosanmayi dusunuyorum, ve tekrar utanarak yaziyorum ama bebegimi engel olarak dusunuyorum bazen ve tas kalpli gibi oluyorum bi an. Aslinda onun butun sorumlulugunu alabilirim, calisirim bakarim, yani guveniyorum kendime ama ara ara gelen sacma dusunceler beni korkutuyor.

Bu arada gecen hafta doktora gittim sakinlestirici verdi arada aliyorum kotu oldugmda.

Benim gibi olan varmi ? yani bebeginizi her an her dakkika sabirla seviyomusunuz ? Lutfen bana bunun lohusa oldugunu soyleyin ... yoksa gercekten anneligi yapamiyomuyum ben ?

Cvplayanlara tsk ederim, ek olarak birsey sormak istiyorum : aileme bahsetmelimiyim bu durumlardan ? bana destek cikicaklari kesin, ama simdi onlarida germek korkuyorum bosu bosuna duzelirse aramiz

Son düzenleme:
Bu kadar kotu degildi. Aslinda ben hamile kaldiktan sonra dahada kotulesti. Ondan sonra bi ara duzeldi simdide boyle iste
Sakin kalmaya calisin. Esinizle evlilik terapistine gitmeniZ olumlu bir adim. Duzeltmeye calisma yolundasiniz ikiniz de. Sakin olun. Bazen bebegi babasina birakip bi yarim saat 1 saati kendinize ayirin. Yuruyuse cikin, oturun bi yerde kahve icin.
Meleginize de bagirmamaya calisin.
Insan cok uzuluyor sonra biliyorum. :) Hafif capli kendim de yasamistim.
Allah bagislasin kuzularimizi

Yok canım kötü bir anne değil,depresyonda bir annesin.Benzer seyler yasayan tanidiklarim oldu.Hatt bir tanesinde kizcagiz dogum yaptiginda ailesinin evine birakilip bir daha aranilip sorulmadi ve kiz bebeginin yuzune bile bakmadi.Anne anne buyuttu bebegi.Umarim evlilik terapisine gittiğiniz kişi psikolog dur.Onunla bu konularda tek seanslarda da konuşabilirsin diye düşünüyorum.Esinin evliliğiniz için birşeyler yapmaya çalışması çok güzel,lütfen bu adımı yoksayma

kuzum bunun adı lohusa depresyonu değil direk depresyon. sana yaşatılanlar vs çocuğunla arana engel koymuş. hiçbir anormallik yok. ben de babaannem tarafının ilk ve tek torunuymuşum o kadar çok şımartmışlar ki anneme gitmek istemezmişim ve annem de bana aklım başıma gelene kadar ısınamamış. ben bi kötülüğünü hatırlamıyorum veya sevgisizliğini.. bu annemin üzüntüsüne sebep oluyor aramızdaki ilişkide hiçbir sıkıntı olmadı bugüne kadar.
sen o bebeğin annesisin. inan senden asla uzaklaşmaz. bebeğinle ilgilendiğin anlarda kendini dış dünyaya kapatmaya çalış. tek aile terapisi yetmezse kendine ayrıca terapi al. sen mutlu olursan bebeğin de mutlu olur bunu unutma.

Bende de oldu tek değilsin arkadaşım. Ilk doğum yaptığımda eşimle biraz sikintiliydik bebek de gece gunduz gaz yüzünden uyuyamadi. Yoruluyodum bitkin oluyodum gece sabaha kadar kucagimda gezdiriyodum annem ver biraz da ben bakiyimda uyu diyodu. Hem görmek istemiyorum diyodum hemde vijdan yapiyodum uyuyamiyodum. Ama en önemli sebeb bebeğin değil esinle olan problemlerin. Benimde öyle oluyo çünkü. Eğer aramız iyi olursa çok yorgun olsam bile keyfim yerinde oluyo kızmıyorum bebegime ama eşimle kotuysem illaki cocuguma da yansiyo ve bende kötü bi anne oldugumu düşünüyorum sonra vazgeçiyorum. Çünkü kendimden fedakarlık yapıp sürekli onunla ilgileniyosam iyi bi anneyimdir. Sende sadece esinle böyle oldugun için kötü hissediyosun. Depresyondasin yani. Ama çok iyi bi annesin. Benim yaptığım şey bebegimi birakamicam için kızımı da bebek arabasına koyup gezmek oluyo zaten bi süre sonra oda uyuyo iyice gezip kafa dağıtıp geliyorum evde oturdukcs niye böyle oluyo diye sürekli dusunuyosun

Dogum depresyonu ilk basta müdahale edilmezse gittikçe kotuleşebiliyor ben 6 aya kadar dayanmaya çalıştım ama daha kotu oldum ilaçla anca kendime gelebildim bu durumla tek başınıza basa çıkmanız zor anneniz yardıma gelemezmi ayrıca evlilik tetapisindwn önce sizin tedaviye ihtiyacınız var lutfen bir uzmana başvurun

belki bana kizilicak burda boyle dedigim icin ama esim kotu bi nisan degil, sadece ailesine karsi cok hassas, ozellikle annesine karsi. Yoksa ben uc senedir ne zaman bitirmek istesem o hep duzeltmeye calisti, yani beni kaybetmektende korkuyor. Hatta oda kafaya biseyler takmaktan gecen ay dokktora gitti ve oda sakinlestirici felan aldi

Cikip gezmeye cok vaktim yok benim malesef. Calisiyorum butun gun ve sonra yemek bilasik derken hic birsey yapamiyorum. Haklisin, esime kizdigimda dahada sinirli oluyorum bebegime karsi.

haklisiniz, kendim icinde arastirma yapicam. Yoksa bosansam bile bu hasar kalicak gibi bende

Kötü degilde zayif diyelim buna. Ben size birsey önermek istiyorum: Ara sira bebeginizi ciplak gögüsünüze yatirin. Üstünde tek bezi olsun. Bebeginize dokunarak bag kurmaya calisin. Kötü anne degilsiniz. Yasadinlariniz sadece kopukluga sebeb vermis. Bebeginiz aglasa ve siz sinirlenseniz kisa odadan cikin derin nefes alip dönün. Sinirlenmenizin aslinda bebeginize olmadigi icin kanalize etmeye calisin. Gerekirse yastik felan yumruklayin. Sizde bebegin günahi olmadigini zaten biliyorsunuz

Bu guzel oneriniz icin tesekkur ederim, mutlaka denicem. Bebegim gunahsiz tabi, oda etkileniyor bizim aramizdaki sogukluktan

Ay şu kafadaki kvleri Allah bildiği gibi yapsın.
Başı göğe mi ermiş ismini çocuğa koyunca.
Keşke koymasaydın ismini ne ikinci ne beşinci ad olarak. En azından koyup aralar bozulacağına koymasaydın bozulsaydı.
Böyle insanlara yaranamazsın çünkü. Bencil egoistler. Eşim de iyi diyosun ama bi isim yüzünden sana yüklenmesi çok büyük hata. Umarım tez zamanda toparlarsın.

Cok tesekkur ederim, umarim ....

Bu guzel oneriniz icin tesekkur ederim, mutlaka denicem. Bebegim gunahsiz tabi, oda etkileniyor bizim aramizdaki sogukluktan

Ten ve göz temasi böyle durumlarda ikiniz icin de cok önemli. Yazmaya unuttum. Gögüsünüze yatirirken üstüne hafif birsey örtün. Sizin sicakliginiz ona yetecektir. Fa insallah herseyi cabuk atlatirsiniz

Lohusalik bitmis
Lohusa depresyonu degil normal depresyondasin.

Terapiste devam edin
Psikiyatriste de git bence

Arada bebegi birilerine birakip kendine vakit ayir

Zamanla duzelir hersey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…