Sanki hamile olduğuma eşim sevinmedi:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi ZOE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Annelik doğuştan,babalık sonradan öğrenilir demişler...

hayırlı olsun...
belli edemedi heralde duygularını..
biraz sabırlı ol bakalım...
elbette belli edeceği zaman gelecek...

Korkmuştur eşin korkmuştur:)

Bir keresinde bana "%90 gebesiniz" demişti doktor da, oduncuk eşim "istemiyorsan aldırırız hemen" demişti. (Bu arada yeni evliydik ve 3 sene için de bebek düşünmüyorduk.) Kan testi sonuçlanana kadar hem sabahı zor ettim hem de eşimin öyle söylemesi bana koydu, "ne o öyle sanki gayri meşru gibi... Ben bizim canımıza nasıl kıyarım hem" dedim ona. Ama ben o gece bir ton hayal kurdum, planlamadığım halde o bebeği istedim, sahiplendim. Eşim de içten içe aynı şeyi düşünmüş; utana sıkıla ertesi gün mesaj atarak bunu bana söyledi. Korkmuş, ona istediği gibi bir gelecek sağlayamazsam diye, ben fakirlik çektim o sıkıntı çekmesin diye korktum dedi.

Neyse, bebek mebek yokmuş bizde de, isteyenlere de, olanlara da Allah hayırlısını nasip etsin, sağlıklı, hayırlı birer evlat olsunlar anaya, babaya, vatana...

Korkmuş adam belli ki, hem anneler rahme düştüğü anda annelik hissini alıyor, ama babalar doğumdan sonra baba oluyor;) Doğanın kanunu bu.

hiç üzülmeyin.. rabbim yenisini nasip eder inşallah. demekki eşinizde bundan korktuğu için size sevincini paylaşamamış.
siz hiç bunları düşünmeyin. ablamdan biliyorum, yeni hamile kalanların bağzen vücutları onu mikrop diye algılayıp, biran önce vücutundan atmasını sağlayamaya çalışılıyormuş, ondan dolayı da zor hamilelik vs geçiriliyormuş.
o yüzden hani derlerya, ilk 3 ayı riskli geçer diye.

Allah yine nasip eder inşallah, daha genciz olur böyle şeyler. maalesef taktir ilahi.
hamile olunca hemen eşinize de duyurmayın, ilk önce emin olun, 1-2 hafta bir bakın duruma göre, sonra inşallah açıklarsınız.

öncelikle çok geçmiş olsun canım.inş hayırlı zamanda hayırlısıyla bi evlat sahibi olursun.ama eşine de çok kızma.erkekler bu konuları iyi bilmediği için emin olamamış ve tahminim ümitlenmek istememiş.kaldıki kesin emin olsA bile duygularını bi dahaki bebeğinde belli etmezse de üzülme.erkeklerin bazısı öyledir.derler ya annelik doğuştandır.sen hamile olduğunu öğrendiğin an annelik duygusuna sahip olmaya başlarken eşin çocuk doğana kadar onu kucağına alana kadar duruma alışamayabilir.babalık annelik gibi değilki.biz hamileyken belirtilerini yaşıyoruz tekmelerini hissediyoruz onunla bi bütün oluyoruz ama erkekler öylemi.9 ay sonra kucağına bi bebek veriyorlar bu senin çocuğun diyorlar.onlar açısından bakınca çok garip bi durum aslında.okan bayülgen demiştiki bigün.babalık çok garip bişey diye...eline veriyolar çocuğu bu senin diye ve otomatik onu kabullenmeye çalışıyorsun diye.başka bi çocuk versen onu kabullencekler yani :52: öyle saçma bi durum hatta eşim de bizzat gördüm zaman geçtikçe daha çok bağlandı daha çok sevdi.ama bizler ilk gördüğümüzde aşık oluruz ve anında bağlanırız.o yüzden hiç üzme kendini.ona da kızma.inş tekrar hamile kalırsın

Öncelikle hayırlı olsun canım,ne kadar istemiş te olsa,çocuk çok büyük bir sorumluluk,hayatın değişiyor ve bunun dönüşü yok.eşine zaman ver bence,üstüne gitme,sindirsin bu durumu.seninki gene iyi,ben hamileyim dediğimde eşim 15gün boyunca boş boş duvarlara baktı,bunalıma girdi.ben hazır değilim,ne çabuk hamile kaldın,daha korunmayı yeni bıraktık dedi,ki 7yıllık evliydik.gerçekten biz kadınlar 6amile olduğumuzu öğrendiğimizde anne oluyoruz ama erkekler öyle değil,babalığı ancak kucaklarına alınca hissediyorlar,hatta o anda bile değil,zamanla öğreniyorlar.
Sanıyorum o karısının hamile olduğunu öğrendiğinde naralar atıp evin içinde deli gibi koşan adamlar sadece dizilerde oluyor:)

Selam hanımlar, 3gün önce hamile olduğumu öğrendim. Çocuk da çocuk diye deliren kocam sanki hiç oralı değil. Adam sevinemiyor sanki, heycan yok, söyledim bi de trip yapıyor üstüne sanki ben değilde o hamile, sanki emin değil heran sonuç değişecek diye bekliyor. ..Ya normal mi bu durum?

sorumluluk ağır gelmiştir canım... ve belkide çocuğa birşey olur ( düşer felan ) diye çok umutlanmak istemiyordur korkuyordur... yada şoktadır daha :) düzelir çocuğu hissettikçe karnının büyüdüğünü gördükçe

hayırlı olsun canım bence normal gıbı ama neden sevınmesınkı oda bıanda bunalıma gırmıs olabılır cok takma hamılelıgının tadını cıkar evladını dusun

öncelikle çok geçmiş olsun canım.inş hayırlı zamanda hayırlısıyla bi evlat sahibi olursun.ama eşine de çok kızma.erkekler bu konuları iyi bilmediği için emin olamamış ve tahminim ümitlenmek istememiş.kaldıki kesin emin olsA bile duygularını bi dahaki bebeğinde belli etmezse de üzülme.erkeklerin bazısı öyledir.derler ya annelik doğuştandır.sen hamile olduğunu öğrendiğin an annelik duygusuna sahip olmaya başlarken eşin çocuk doğana kadar onu kucağına alana kadar duruma alışamayabilir.babalık annelik gibi değilki.biz hamileyken belirtilerini yaşıyoruz tekmelerini hissediyoruz onunla bi bütün oluyoruz ama erkekler öylemi.9 ay sonra kucağına bi bebek veriyorlar bu senin çocuğun diyorlar.onlar açısından bakınca çok garip bi durum aslında.okan bayülgen demiştiki bigün.babalık çok garip bişey diye...eline veriyolar çocuğu bu senin diye ve otomatik onu kabullenmeye çalışıyorsun diye.başka bi çocuk versen onu kabullencekler yani :52: öyle saçma bi durum hatta eşim de bizzat gördüm zaman geçtikçe daha çok bağlandı daha çok sevdi.ama bizler ilk gördüğümüzde aşık oluruz ve anında bağlanırız.o yüzden hiç üzme kendini.ona da kızma.inş tekrar hamile kalırsın

Tam da dediğin gibi emin olamadım dr. kesin konuşmadı diyor:) Neyse artık 2.de inanır inş. ve ben de birdaha böyle birşey yaşamam. Çok teşekkür ederim.

sorumluluk ağır gelmiştir canım... ve belkide çocuğa birşey olur ( düşer felan ) diye çok umutlanmak istemiyordur korkuyordur... yada şoktadır daha :) düzelir çocuğu hissettikçe karnının büyüdüğünü gördükçe

Zaten düştü maalesef:( Bu konuları çok bilemediğinden emin olmadım diyor o da. İyi veya kötü herşey tecrübe işte..

Erkeklerin işine akıl sır ermez :ssz:
Bazen çok anlamsız tepkiler verirler bazen de tepki vermeleri gereken yerde sus pus olurlar.
Doğduktan sonra bak gör onun tepkisini heyecanını.
Sen biraz kendini geri çek bakalım ne yapacak.

üzülmeyin. birçok kişi aynı şeyi söylemiş ama. eşiniz sevinmiştir. ben de yeni hamile olduğumu öğrendim . eşime hamile olduğumu söyledim. şaşırdı. o da hep bebek istiyordu deliriyordu resmen. ben de ona neden sevinmedin dedim. sevindim dedi kızdım surat astım. sonradan farkettim ki. bir şey olur mu diye korkuyor ve çok şaşkın. doktora gittik muayene oldum. doktorum gelin bi konuşalım dedim eşim korktu bir şey oldu diye . sonra konuştuk bunu onunla .. daha çok yeni bişey olur mu olursa sen çok üzülürsün diye korktum dedi. erkekler bazen duygularını ifade edemıyor ve bizim aklımıza gelmeyen şeyleri düşünüyorlar. ben ona hamileyim diye sevinçli haber verirken eşim emin olamayıp ya bir şey olursa diye korkulara bürünmüş meğer. o yüzden sıkma canını.. zamanla anlarsın sevindiğini sana gösterir zaten..

Back
X