Sanki isteyerek emzirmiyorum

Iste bunlar hep "emzirmezsen yarim annesin" dusuncesi yuzunden. Siz bile oyle dusunmuyorsaniz cevrenizde mama verirken gorenler "firsat bu firsat" deyip anne sutunun faydalarindan girerler cogaltacak ivir zivir tavsiyelerden cikarlar. Olmuyorsa olmuyor iste...
Nasıl sinir oluyorum onlara. Emziremeyen değil emzirmek istemeyen anne vardır düşüncesine. Neymiş her annenin mutlaka çocuğunu doyurscsk sütü olurmuş. Eeee nerde olmadı işte. Olanıda beyfendi emmek istemedi

Olani sağıp kasikla denesen yemeZ mi yine?

Doymasa bile sifa niyetine alir,almiyorsada yapacak bir sey yok bir sekilde büyüyorlar dertlenme

Nasıl sinir oluyorum onlara. Emziremeyen değil emzirmek istemeyen anne vardır düşüncesine. Neymiş her annenin mutlaka çocuğunu doyurscsk sütü olurmuş. Eeee nerde olmadı işte. Olanıda beyfendi emmek istemedi

Onlar bebegi dusundugu icin falan degil "bakin ne kadar biliyoruz hazir bulmusken de bilmislik yaparak egomuzu tatmin ediyoruz, mukemmelligimiz sayesinde o kadar cok sutumuz vardi ki bunu cocugumuz emmeyi biraktigindan 20 sene sonraya kadar anlatmazsak oluruz" kafasi.

Seni çok iyi anlıyorum. Benim kızım da ilk 1.5 ay emmedi. Biri emzirmekle ilgili soru sorunca başlıyordum ağlamaya... sağdım falan şimdi emiyor. Şimdi de derdim nasıl kesicem sütten :D Şunu öğrendim anneysen derdin bitmez.

Ha bir de ben de hiç emmemişim. Üniversite mezunuyum. Binlerce kişinin girdiği banka sınavında istanbul birincisi Türkiye 22.oldum. kendimi övmüş gibi oldum ama süt her şey değil demeye çalışıyorum :cool:

Bu mesele tamamen nasip işi. SütüM taşıyordu ama sancıdan Yaradan az emdi çocuk çok dertlendim bende dişlerimi sıkmaktan öldüm ama olmadı

Her çocuk aynı değil. Etrafımda da var emmeyen bebekler.Bence sorun değil. Bizimki de mama içiyor. Sutum az çünkü. Ne yapim ki bundan sonra bebek girmis 9 ayına. Hala benim sutum şöyle çoktu şöyle kilo aldırırdi diyen -kusura bakmayin-gerizekalilara dert mi anlatim.
He he sen supersin o kadar iyisinki 5 yaşındaki çocuğuna duzgun konuşmayı ogretememissin.
Çok doluyum bu yönden. Özür dilerim.

Bebek kaç aylık öncelikle üzülme ilk emziremeyen anne sen değilsin. Boşver öyle de böyle de büyür peki herşeyi yaptın mı????önce bunu bilmek lazım dördüncü beşinci ayda memeye geri dönen bebekler var. Benim kızımda emmedi. Mama falan derken biberona alıştı. Ama ben sütüm gitmesin diye deli gibi sağdım bebeğime başkası baktı ben sağdım. Mama fazla vermedim. Sonra facebookta sağarak süt veren anneler grubunu buldum ve Tomris cesuroğlu ile tanıştım. Kızım emmiyor diye resmen sıyırdım.tomris hanımın emzirme notları vat onları resmen ezberledim. Birde bebek hemşiresi çıktı karşıma nasıl emzirmek gerektiğini ince ince anlattı. Sonuç olarak 20.gün kızı memeye döndürdüm. Aynı şeyleri yapan arkadaşımın kızı 4.ayda memeye döndü. Bu sırada aç tok demeden mutlu ve daha huzurlu olduğu anlarda meme vermeye çalıştım. Devamlı denedim devamlı............ Ama olmuyorsa olmuyor. Bebeğe sütten önce sen lazımsın bunu sakın unutma güle güle büyüt.

Hiç üzme kendini.Canı sağolsun.Tabiiki emse iyiydi ama yok ki çare.Konuşan boş konuşur kimseyi dinleme.Emmedi istemedi dersin kaparsın konuyu.O kadar yorgunluk uykusuzluk.Bide bununla daha cok üzme kendini.

yok emmiyo işte emmiyo. Çok kilo kaybetti sarılık oldu mecbur mama verdik. Anne memesine benzşyen biberonlar bilmem neler. Bıraktı işte. Mama kolayına geldi. Ancak 1 ay idare ettik. Razıydım ilaç niyetinede olsa beni emmesine ama istemedi. Memeyi görünce yana yana ağladı. Az olan sütümde bitti gitti ama bana deprasyon bırakıp gitti. Oğlumun bu hüzel günlerini mutsuzlukla geçiriyorum.

depresyona girecek ne var
besleniyor işte ?

Ya bırak emmezse emmesin kendi kaybeder.
Ne canını sıkıyorsun? Mamalar ne için var? Evet anne sütü en iyisi ama olmuyorsa yapacak bir şey yok.
Diğerleri gibi erken pörsümeyeceksin bunu düşün.
Emmeyen bebeğe bir şey olmuyor dert etme.
"Emmezse emmesin kendi kaybeder" bu cümlenizi doğum yaptıktan sonra tekrar bi düşünün

Bebeğin emmemesini anlarım da sütü sağıp vermemen büyük hata benim bebeğim 2 aya yakın kuvözde yattı ve çıktığında dolu dolu süyüm vardı çünkü aksatmadan sağdım. Çok üzgünsen al birde bunu dene daha fazla gecikmeden

Siz dış seslerden de çok yıpranmışsınz belli
Sorana nasip kısmet diyin kısaca geçin
Üzüldüğünüzü belli etmeyin daha çok üzerinize gelirler

Bu arada çok şükür mamalar var
Emmiyorsa yapılacak bişey yok
Sağlıkla büyüsün bebeğiniz :)

boş ver

canını sıkmaya değmez

her bebek ememiyor

bazen annelerin bazen bebeklerin fiziksel durumları uygun olamıyor

bir de 6 ay emdi yeterciler var mesela

sonuçta hepsi büyüyor

anne sütü alan sağlıklı diğerleri değil de safsata bence

eskiden mama da yokmuş çocuklara un kavururlarmış

üzülme stresten kurtul gerekirse de abuk uçuk kaçık cevaplar ver gül

eşim izin vermedi

sarkmasın dedi

oğlum bunları beğenmedi o taze istiyormuş vs vs

yok emmiyo işte emmiyo. Çok kilo kaybetti sarılık oldu mecbur mama verdik. Anne memesine benzşyen biberonlar bilmem neler. Bıraktı işte. Mama kolayına geldi. Ancak 1 ay idare ettik. Razıydım ilaç niyetinede olsa beni emmesine ama istemedi. Memeyi görünce yana yana ağladı. Az olan sütümde bitti gitti ama bana deprasyon bırakıp gitti. Oğlumun bu hüzel günlerini mutsuzlukla geçiriyorum.

kisaca agzini yirtmak isterim bu soylemlerin sahiplerinin :)
lohusa kadini iyice depresyona soksunlar sakin baska ise yaramasinlar.
benim kizimde emmedi, bir ay agla zirla emzirmeye calistim olmadi, olamazmi.
pompayla sagip verdim hep. once sag sonra biberonla doyur isim ikiye katlandi. ama her zmn sagdim sagabildigim kadar, 7 ay guzelce sagdim ve icirdim, biraz daha sik sagsaydim eminim daha da devam ederdi.
seninde emmiyorsa hicc canini sikma al bir pompa sag sag ver.
masallah kizim zmninda bana laf sokmaya merakli bir cogunun cocougundan da torunlarindan da daha saglikldir sukur :) yilda ya bir ya iki kere hasta olur.
hic sacinini sikma cnm.

Emzirmemek dünyanın sonu değil. Artık formüller de anne sütüne çok yakın üretiliyor. Öncelikle onu söyleyeyim.

Sonra da bu konu yardımıyla bu durumu yaşayabilecek diğer kadınlar için bir açıklama yapmak istiyorum. Emzirmek isteyen ama yapamayan kadınların emzirme konusunda uzman profesyonellerden yardım alması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sütün gelmemesi, yetmemesi diye bir şey yok gerçekten. Doğum yapan her kadın, öceden süt kanallarını etkileyebilecek göğüs ameliyatı geçirmediyse, çocuğuna yetebilecek kadar süt üretebilmekle donanımlıdır. Birgün Türkiye'de yeni doğum yapan kadınlara bu konuda düzgün eğitim ve destek verilebilirse "sütüm gelmedi, sütüm yetmedi" gibi sanrıların tarihe karışacağını umuyorum. Bunu sadece yardımcı olmak için yazdım. Emzirmek isteyip yapamayanlar, geç olmadan (süt tamamen kesilmeden) yardım alsınlar. Emzirmemeyi tercih edenlere de saygım sonsuz. Ama isteyip de yapamayanlara bu şekilde yazık oluyor, kk'da çok örneğini görüyorum.

Bebeğin emmemesini anlarım da sütü sağıp vermemen büyük hata benim bebeğim 2 aya yakın kuvözde yattı ve çıktığında dolu dolu süyüm vardı çünkü aksatmadan sağdım. Çok üzgünsen al birde bunu dene daha fazla gecikmeden
Dr sağma bol bol emzir dedi. Bende onun dediğine uydum. Sonuçta çocuk doktoruydu. Beni emmeyi reddedince sağmaya başladım ama 10 cc anca çıkıyodu. Sonra oda bitti.

Dr sağma bol bol emzir dedi. Bende onun dediğine uydum. Sonuçta çocuk doktoruydu. Beni emmeyi reddedince sağmaya başladım ama 10 cc anca çıkıyodu. Sonra oda bitti.

Canım yukardaki arkadasa katılıyorum 2 saatte bir sağ sen herbir göğüs en az 15 dk. Belki gelir. Gelmezsede yapcak birsey yok yanlış yönlendirmenin kurbanı olmuşsun

Canim ya.uzulme rizik tayin edildigi muddetce yenir.
demekki yavrunun rizki bu kadarmis de.
sende neden kabahat olsunki
insallah diger yavrularini emzitirsin

Ya boşver densiz insanları. Onlar lafı ortaya atıp çoktan unuttular bile sen kendini üzüyorsun. Sorana gece uyurken veya sabah emiyor diğer zamanlarda mamayla destekliyorum de. He he de geç ben öyle yapıyorum bir bahaneyle geçiştiriyorum. Bende o kadar çok ki densiz terbiyesiz artık çeşidine göre taktikler yarattım alt etmek için bunları :D

Uzulme canim Allah bebegine saglikli uzun omur versin.ben de 40 gun emmisim.milletide takma emzirsende birsey bulurlar soylemeye.cocugunla mutlu ol annesi :-)

Back
X