Sanki isteyerek emzirmiyorum

yok emmiyo işte emmiyo. Çok kilo kaybetti sarılık oldu mecbur mama verdik. Anne memesine benzşyen biberonlar bilmem neler. Bıraktı işte. Mama kolayına geldi. Ancak 1 ay idare ettik. Razıydım ilaç niyetinede olsa beni emmesine ama istemedi. Memeyi görünce yana yana ağladı. Az olan sütümde bitti gitti ama bana deprasyon bırakıp gitti. Oğlumun bu hüzel günlerini mutsuzlukla geçiriyorum.
Sarılık olduğunda mama vermeni sana kim söylediyse o yavruyu da ana sütünden mahrum bırakan o. Yeni doğanlar bir sure emmeye bilir. Bu da zayiflamalarina ve emzirme sariligina neden olabilir ancak yine de asla mamaya geçmemek gerekiyor bu donemde. İsrarla az da olsa emzireceksin. Milim milim de emse, günde yüz defa da emzirmek zorunda kalsan mamaya geçmeyeceksin. Seni uzmek istemem ama emse de emmese de buyuyorlar diye birşey yok. Çocuğun hem bebekliğinde ki hem de ileri yıllardaki tüm yasam kalitesini belirliyor. Hala geç kalmis değilsin. Süte alıştırma çabalarından vazgeçme. İstersen bi doktorla konuş.

Emzirmemek dünyanın sonu değil. Artık formüller de anne sütüne çok yakın üretiliyor. Öncelikle onu söyleyeyim.

Sonra da bu konu yardımıyla bu durumu yaşayabilecek diğer kadınlar için bir açıklama yapmak istiyorum. Emzirmek isteyen ama yapamayan kadınların emzirme konusunda uzman profesyonellerden yardım alması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sütün gelmemesi, yetmemesi diye bir şey yok gerçekten. Doğum yapan her kadın, öceden süt kanallarını etkileyebilecek göğüs ameliyatı geçirmediyse, çocuğuna yetebilecek kadar süt üretebilmekle donanımlıdır. Birgün Türkiye'de yeni doğum yapan kadınlara bu konuda düzgün eğitim ve destek verilebilirse "sütüm gelmedi, sütüm yetmedi" gibi sanrıların tarihe karışacağını umuyorum. Bunu sadece yardımcı olmak için yazdım. Emzirmek isteyip yapamayanlar, geç olmadan (süt tamamen kesilmeden) yardım alsınlar. Emzirmemeyi tercih edenlere de saygım sonsuz. Ama isteyip de yapamayanlara bu şekilde yazık oluyor, kk'da çok örneğini görüyorum.

Çok teşekkürler yazınız için. Peki kime sorabiliriz bunu, dr.lar bile geçiştiriyorlar, örnegin konu sahibi arkadaş?

başlığı okuyunca emzirmek istemediğinizi, emzirmeye ısınamadığınızı sanmıştım. öyle bile olsaydı gelip buraya "mecbur değilsiniz bu konuda karar yetkisi anneye aittir nasıl içinizden geliyorsa öyle yapın" diye destekleyecektim sizi.
ama istemişsiniz olmamış, bu güzel günleri üzüntüyle geçirmeyin güzel hatırlayın sonra kızacaksınız kendinize.
ben kızımı uzun süre emzirdim, süt olmasaydı emziremeyecektim, ikinci çocuğumda durum ne olur Allah bilir.
ben bir ay süt emmişim, annemin sütü kesilmiş yaşadığı stresli bir durumdan, ama sağ olsun bana çok güzel bakmış doğru düzgün hastalandığımı bilmem, boyum kilom gayet yerinde standartlara göre uzunum hem. bir de şimdiki mamalar özel formüle ediliyor. 33 sene önce sma vermiş annem bana, bol bol da pirinç unu.
siz de bebişinize güzel güzel bakacaksınız, işlenmiş hormonlu gıdalardan uzak tutacaksınız, temiz hava alsın, güneş görsün lüzumsuz ilaç-antibiyotik içmesin tamam işte ;) stres ona mamadan daha çok zarar verir.
sıkma canını taze anne Allah yavrunu bağışlasın

Yapabilecegin bisey yok.emmiyosa emmiyo.stres yapma elinde olan bisey degil ki.sen insanlara bakma her kafadan bi ses cikar

Ya bırak emmezse emmesin kendi kaybeder.
Ne canını sıkıyorsun? Mamalar ne için var? Evet anne sütü en iyisi ama olmuyorsa yapacak bir şey yok.
Diğerleri gibi erken pörsümeyeceksin bunu düşün.
Emmeyen bebeğe bir şey olmuyor dert etme.

Haha Kendi kaybeder diyip çocuğa trip atmistim resmen ;)

Bende iki oğlum uda emziremedim hiç bir eksiklikleri yok çok şükür rahat ol

Çok teşekkürler yazınız için. Peki kime sorabiliriz bunu, dr.lar bile geçiştiriyorlar, örnegin konu sahibi arkadaş?
Ben Turkiye'de yasamiyorum, tam olarak nereye basvurulur bilemiyorum o yuzden. Ama saglik ocaklarinda filan emzirmek icin yardimci hemsireler varsa onlara sorabilirsiniz. Veya en basiti dogum yapilan hastanedeki hemsireler. Ben ABD'de hemsireyim, burada her hastanenin emzirme uzerine ozel egitim almis hemsireleri vardir mesela, taburcu ederken de bu sekilde desek alinabilecek merkezler hakkinda bilgi verilir. Turkiye bu konularda geriden geliyor malesef. Dogum yapip da emziremeyen bir suru kadin, sutunun olmadigini, yetmedigini saniyor. Sagdan soldan cahil cahil konusanlar da cabasi.

Benim ablamlardan olan yegenlerimi (4 tane) hic biri 1 hafta bile emmedi mamayla buyuduler. Bunda sıkıntı yapacak hic birsey yok. Uzmeyin kendinizim bu sizin elinizde olan birsey degil sonucta. Kimi cocuk emer kimisi emmez. Siz kendizini yipratmayinki bebekte yipranmasin.

Ben Turkiye'de yasamiyorum, tam olarak nereye basvurulur bilemiyorum o yuzden. Ama saglik ocaklarinda filan emzirmek icin yardimci hemsireler varsa onlara sorabilirsiniz. Veya en basiti dogum yapilan hastanedeki hemsireler. Ben ABD'de hemsireyim, burada her hastanenin emzirme uzerine ozel egitim almis hemsireleri vardir mesela, taburcu ederken de bu sekilde desek alinabilecek merkezler hakkinda bilgi verilir. Turkiye bu konularda geriden geliyor malesef. Dogum yapip da emziremeyen bir suru kadin, sutunun olmadigini, yetmedigini saniyor. Sagdan soldan cahil cahil konusanlar da cabasi.

Anladım, maalesef burada çoğu hemşire bırakın yardımcı olmayı, baştan savıp kaba davranıyor. İşte bu yüzden gelişemiyor Türkiye. Herkes mesai doldurup gitme peşinde. Cahillik de dizboyu zaten... İnşallah böyle böyle bilinçleniriz...

Sütün bitmez dert etme
Çok anne sütü alsın istersen sagarsin
ve ben 3 ay sagdim verdim inek gibi
4. Ay emmeye başladı şimdi mememi bırakmıyor hayallerim var kızım memeyi bırakınca şunu yapıcam bunu yapıcam diye .

Sen sun ısrar etme ister emer ister emmez ..

Eger sutunuz tamamen kesilmediyse yani sıkınca bir damla da olsa geliyorsa hastanelerden profesyonel makine kiralayip bir de onunla sutunuzu sagmayi deneyebilirsiniz. Cevremde cok ornek var haftalarca emziremeyip sonrasinda bu sekilde desteklerle sütünün gelmesini saglayan. Eger bu kadar dert ettiyseniz pes etmeyin sonuna kadar deneyin. Olmazsa da yapacak bir sey yok, elimden geleni yaptim dersiniz.

Benim ki de emmiyo, emmeyi geçtim sağıp veriyorum onda da bi huzur vermiyo ki sağayım, hem kolik hem gaz sancısı var, perişan oldum :*

Eger sutunuz tamamen kesilmediyse yani sıkınca bir damla da olsa geliyorsa hastanelerden profesyonel makine kiralayip bir de onunla sutunuzu sagmayi deneyebilirsiniz. Cevremde cok ornek var haftalarca emziremeyip sonrasinda bu sekilde desteklerle sütünün gelmesini saglayan. Eger bu kadar dert ettiyseniz pes etmeyin sonuna kadar deneyin. Olmazsa da yapacak bir sey yok, elimden geleni yaptim dersiniz.

+1

bir de google da "emzirme kampı" diye aratın, Tomris adında bir annenin blogunda tecrübeleri var yardımcı olacağına inanıyorum

Benim kızım da emmedi,ememedi şu an 15 aylık fiziken ve zihnen gelişimi gayet iyi.anne sütü evet sağlıklı,evet çok pratik ve çok kolay ama olmayınca olmuyor.boş yere en güzel anlarınızı zehir ediyorsunuz.
Kuzenimin bebeği kızımdan 3 ay büyük ve hala emiyor ama kuzenin ek gıda sürecini iyi beceremediği için inanın kızımdan daha çelimsiz gibi.ek gıdaya 5ayda başladım elinmden gelenin en iyisini yaptım.yeme içme saatleri belirlidir,yediklerini de çok özenle seçiyorum.maşallah çok sa sağlıklıdır.takmayın kafanıza annelik sadece dolu dolu meme demek değil.

yok emmiyo işte emmiyo. Çok kilo kaybetti sarılık oldu mecbur mama verdik. Anne memesine benzşyen biberonlar bilmem neler. Bıraktı işte. Mama kolayına geldi. Ancak 1 ay idare ettik. Razıydım ilaç niyetinede olsa beni emmesine ama istemedi. Memeyi görünce yana yana ağladı. Az olan sütümde bitti gitti ama bana deprasyon bırakıp gitti. Oğlumun bu hüzel günlerini mutsuzlukla geçiriyorum.

Canim yediklerine dikkat ediosundur umarim aci baharat sogan felan yedysen kokabilie sutun bide sutunu sagsan eger halen sutum varsa uzanarak emzirneyi denesen.emerkem saclarini oksasan. Benmki bitk uzanarak emior o yzden bi dene sutun varsa. Allah kolaylil versin...

neden mutsuzsun herkes ister emzirmeyi ama olmuyorsada olmuyordur senin pasa tercihini yapmis bende 15-20 gun emzirebildim ayni durumdaydim milletin cenesi insani yiyor vicdan azabi cekiyorsun sonra dusundum onemli olan bebegimle ilginmem onun saglikli olmasi kaliteli bir yasam surmesi buyudu gitti zaten ek gidaya filan gecince olay bitiyor.uzulme kendini toparla bebeginin sana ihtiyaci var uzuntuden hasta olsan kimseler senin gibi bakamaz allah korusun.saglikli yaninda ya o yeter gerisi bos

Bende ilk oglumu emziremedim birde kiloluyum grken kocsman kadin emxitemedin dite psikolojimi boxmuslardi kimseyi dinleme diyenede he de gec mamalarlada buyuyor onemli olsn sağlıklı olması

Adam gibi bir ebe olsaydi yaninizda ne yapar eder emzirtirdi.Olanla ölmüşe çare yok.Üzülmeyin daha .

ya hanimlar bu konu da vucdan azabi cekebilirsiniz.Anne sutu gercekten cok cok onemli.Elinizden ne geliyorsa ama ne geliyorsa yapın.Size kuzeninizin bebegi celimsiz gelebilir ama kof degildir o cocuk.Emzirmekle ilgili bir suru yazi ve hatta kitaplar var dogurmadan pek aklimiza gelmiyor okumak.Kusura bakma arkadasim üzmek istemem seni ama almadiysan süt sagma makinasi temin et.

Back
X