Sanki isteyerek emzirmiyorum

Pompa kullanmıştım ben.kücükse bebeğiniz tutamıyor olabilir kendinizi üzmeyin insanlar zir cahil benim sütüm azdı.kv min erkek kardeşi gelmisti koca adam bu emmiyo mu sen emzir bunu dedi kvme :)şimdi gülüyorum tabi o zamanlar kabus gibiydi güle güle büyütün yavrunuzu

Oyle yorumlar var ki sanirsin mama anne sutunden daha yararli, konu sahibine moral vermeye mi calisiyorsunuz yoksa gercekten mi soyluyorsunuz bilmiyorum ama anne sutunun bir damlasi bile onemlidir. Mama asla onun gibi olamaz.
Konu sahibi arkadasim sadece elinden gelen her seyi yapman gerekiyor, ama kismet diye bir sey de var, yine olmazsa kendini bu kadar yipratma, anne olunca illa ki bi seylerde eksik kaliyor insan, hayalindeki gibi olmuyor. Ama pes etme, bayanlat yazmis emzirme kampi, elektrikli pompa, sut arttirici seyler, mango trde pahali sanirim ama en cok sut yapan sey. Suyu tamamen giden arkadasiminki geri geldi mangoyla. Yeni dogan bebege hemen mama verirsen mamaya alisabiliyor ve bu senin sucun degil, simdi aman ac kalcak diye hemen mama veriliyor, bebek de alisiyor, kolayina geliyor. Ama su an elinden geleni yapman lazim.

"Emmezse emmesin kendi kaybeder" bu cümlenizi doğum yaptıktan sonra tekrar bi düşünün

Bayılıyorsunuz milleti eleştirmeye di mi?
Ne yazayım konu sahibine, emziremiyorsun cık cık mı? Zaten kadın üzgün, niye üstüne gideyim?
Ne yazıp yazmayacağımı ya da ne düşünüp düşünmeyeceğimi size danışmaya niyetim yok.
İyi günler.

evet anne sütü çok faydalı ,evet bağışıklığı güçlendiriyor,evet evet evet..
ama türlü sebeplerden emmeyen bebeğe de yapacak bir şey yok.elinizden geleni yaptıysanız içiniz rahat olsun..
ben doğduğumda köprücük kemiğim kırıkmış,doğumda kırmışlar,4,5 kg doğan bendeniz aprımdan sancımdan emememişim.annemim memelerinden süt taşarmış,buna rağmen olmamış yani...
olmadıysa olmadı çok şükür birşeyim yok..;)
o konuşanlar hep konuşuyor..oğlum doğunca 1 hafta yoğun bakımda kaldı,mecburen mama da verdiler.emmez artık dedi hgerkes,çıkınca emmeye devam etti..8 aylıktı y.dışı seyahatim vardı,mecbur gittim,orda sağıp döktüm öyle sütüm vardı..1 hafta aradan sonra asla almaz dediler,ilk günkü gibi emdi ...
demem o ki,kısmet biraz da bu işler..çok üzülmeyin yıpratmayın kendinizi,en tatlı zamanların böyle geçirirseniz sonra çok üzülürsünüz,geçen zaman geri gelmiyor.oğlum 6 yalına gelmiş bile nasıl geçti zaman anlamadım :KK59:

+1

bir de google da "emzirme kampı" diye aratın, Tomris adında bir annenin blogunda tecrübeleri var yardımcı olacağına inanıyorum

Cok guzel bir seyi hatirlatmissin, o donem bizim grupta yapan ve cok guzel sonuclar alanlar vardi. Konu sahibi mutlaka denemeli bunu da.

üzmeyin kendinizi .. Ben 28 yaşındayım ben de emmemişim .. annem çok uğraşmış ama bir türlü alışamamışım.. Amcamın karısını biraz emmişim süt annem olmuş ... biraz annemden biraz yengemden.. ama ikiside totalde cok az .. mama yer sıkmayın canınızı

Napıyoruz böyle durumlarda :KK47: :63:
Onlara ne meraklı insan milleti
Halden anlayan olsa , olsun kızım der, mamasını içir der
Hep köstek bu insan milleti ya

yok emmiyo işte emmiyo. Çok kilo kaybetti sarılık oldu mecbur mama verdik. Anne memesine benzşyen biberonlar bilmem neler. Bıraktı işte. Mama kolayına geldi. Ancak 1 ay idare ettik. Razıydım ilaç niyetinede olsa beni emmesine ama istemedi. Memeyi görünce yana yana ağladı. Az olan sütümde bitti gitti ama bana deprasyon bırakıp gitti. Oğlumun bu hüzel günlerini mutsuzlukla geçiriyorum.
kendini sag. ayrıca prolaktin hormonunu uyarmam için gögüslerine gögüs uclarına sürekli masaj yap, sıcak-ılık havluılar koy. stres yapacagınıza lütfen ve lütfen biraz daha rahat ol. süt cıkartmak için ugraşın. her anne nerdeyse aynı sorundan muzdarip. herşeyi kafanıza takarsanız ne süt gelir nede başka birşey.
dereotu yiyebilirsin boza içebilirsin, malt bugday suları var dunyada ki en saglıklı içecektir. yıllarca önceden bagışıklık sistemini arttırsın, cocuklar hasta olmasın diye devletler tarafından dagıltılmıştır.
hummana mı neydi onun süt getiren cayları var.

Oyle yorumlar var ki sanirsin mama anne sutunden daha yararli, konu sahibine moral vermeye mi calisiyorsunuz yoksa gercekten mi soyluyorsunuz bilmiyorum ama anne sutunun bir damlasi bile onemlidir. Mama asla onun gibi olamaz.
Konu sahibi arkadasim sadece elinden gelen her seyi yapman gerekiyor, ama kismet diye bir sey de var, yine olmazsa kendini bu kadar yipratma, anne olunca illa ki bi seylerde eksik kaliyor insan, hayalindeki gibi olmuyor. Ama pes etme, bayanlat yazmis emzirme kampi, elektrikli pompa, sut arttirici seyler, mango trde pahali sanirim ama en cok sut yapan sey. Suyu tamamen giden arkadasiminki geri geldi mangoyla. Yeni dogan bebege hemen mama verirsen mamaya alisabiliyor ve bu senin sucun degil, simdi aman ac kalcak diye hemen mama veriliyor, bebek de alisiyor, kolayina geliyor. Ama su an elinden geleni yapman lazim.

Mango sütün yaptigini ilk defa duydum gercekden cok sasirdim bunu bilmem iyi oldu... balik da iyi süt yapar

Benim de ilk 2 ay tam sutum yetmedi...mama takviyesi de yapiyordum gunluk 60 cc kadar...
Ve kv soranlara mama veriyo diyordu :D
sinirden ölüyordum...
o gitti kendime geldim...sut artti haftada 2 kere 60 cc yetiyor takviye...hic sutum olmassaydi dusunemiyorum
hatta kimileri hic emziremiyo diyodum
ya sutu yok ya da bebek almiyor diyordum
oyle sey mi olurmus diyodu :D

benim size tavsiyem annesütü diye ortada basbas bağıran sadece memesinden besleyenin gerçek anne olduğunu düşünen sitelerden, gruplardan uzak durun.

eminin sizi onlar etkilemiştir. olmuyorsa olmuyordur çok da strese girmeye, kendine günleri zehir etmeye gerek yok. rızkı o kadarmış belli ki.. benim oğlum annesütü aldı ama olmasaydı da bu kadar sorun etmezdim. önemli olan sağlıkla büyümesi. misal ben annesütü almışım sadece. havale geçirdim, kışın 1 ay kötü 1 hafta iyiydim hep..
kardeşlerim ikizdi o zamanlarda mama nerde??? ineksütüyle büyüdüler maşallah turp gibiler.
hatta zekasal olarak da Türkiye de derceleri var benden kat kat iyiler.. o yüzden kendinizi yıpratmayın. böyle dert yanacağınıza kendinize, kuzu için bol bol dua edin, tadını çıkarın bugünlerin..

Sizin sağlıklı ruh haliniz onun anne sütü almasından çok daha önemli
Allah herkesin rızkını tayin etmiştir ve Rızk sabittir onun anne sütünden yana rızkı yoksa siz birşey yapamazsınız
Şartlar ne ise kabullenip ona göre yol almak gerek
Sarın sarmalayın sevginizi yaşayın ve lütfen bunu dert etmeyin

senı çok iyi anlıyorum tam 40 gun denedım emmedı ne mı yaptım tam 1 yaşında kadar hergun 3-4 kez sutumu sağdım dolaba koydum bebeğime anne sutu verdim... evet çok zordu evet çok uykusuz kaldım sınırılerım harap oldu neler yaşadım neler ama sutumu verdim ... çok mu muhım hayır dııl annenın bebeğine vereceği en onemlı şey sevgı...

Çok takıldım. Bebeğimin beni emmeyi istememesi çok zor geldi. Her sorana dert anlatmak. Acaba birşeyi yanlış mı yaptım bir yerde bir hata mı yaptım düşüncesi beni bitiriyor.
Soranlara soylemeyın siz de millet sizin emzirip emzirmediğinizi nereden bilsin

Bu kadar dert etmeyin, ben de emmemişim, camış gibi sağlıklıyım maşallah, 30'u devirdim yani :D Siz şu mutlu günlerinizin tadını çıkarmaya bakın, olmuşa çare yok.

yok emmiyo işte emmiyo. Çok kilo kaybetti sarılık oldu mecbur mama verdik. Anne memesine benzşyen biberonlar bilmem neler. Bıraktı işte. Mama kolayına geldi. Ancak 1 ay idare ettik. Razıydım ilaç niyetinede olsa beni emmesine ama istemedi. Memeyi görünce yana yana ağladı. Az olan sütümde bitti gitti ama bana deprasyon bırakıp gitti. Oğlumun bu hüzel günlerini mutsuzlukla geçiriyorum.
Uzun yazmak istemiyorum ne ben uzuleyim nede sen... çünkü yazdıklarını sanki ben yazmışım gibi oldum ...
seni çokkkkkk en derinden anlıyorum canım.... kızım 3.5 oğlum 8 yaşında ve ikisindede olmadı emmediler ve hala içim dolu emzirmede..

Bir sene önce gördüğüm bi icat vardı keşke bunu lohusayken keşfetseydim umarım işine yararda emzirme hazzını bi nebzede olsa tadarsın.. biberondan göğüse baglanan yani dışardan sen takıyosun bi aparat var bebek göğsünle birlikte o hortumdan mama içiyor ...adı vardı ama hatırlamıyorum. Belki hormonlarda etkilenir sütun gelir ..adını bilen varsa umarım yardımcı olurlar ve denemeye deger diyorum

http://pratikanne.com/2007/03/urun-...viye-sistemi-supplemental-nursing-system.html
Buldum bu linkte var bahsettiğim aparat ve yazısı
son iki postunda emzirme ve anne sütü üzerine çok güzel bilgiler vermiş. Konu ile alakalı tecrübeme dayanarak birkaç öneri ve de bir ürün bilgisi paylaşmak istedim sizlerle.

sns.jpg
Anneliğin ilk günlerinde herşeyi en iyi şekilde yapacağım, süper anne olacağım ateşi ile bazı şeyleri ısrarla tek şekilde yapmayı isteyebiliyoruz. Kendimden biliyorum. Kıpırcan’in doğumunun ertesi günü emzirmeme ve colostrum gelmesine rağmen, hızlı kilo kaybı başlayınca doktor ve hemşireler formula (ek mama) takviyesi önerdiler. Tabi kitaplardan ve internetten okuduklarımın etkisi ile ilk gün reddettim. İkinci gün (zaten son gün, o gün hastaneden çıkacağız) kilo kaybı 10% u geçince, doktor benimle ciddi bir konuşma yaptı. Konuşmadan daha çok bana önerdikleri şu ürün fikrimi değiştirmeme neden oldu. Kıpırcan’in kilosu doğum kilosunu geçinceye kadar bu sistemle, iki üç gün, günde 1 kez formula takviyesi yaptım.

sns2.jpg
Ürünün adıSupplemental Nursing (Nutrition) System – Emzirme takviye sistemi. Bu ürünün en güzel tarafı, “biberon ile beslersem “nipple confusion” yaşar mı?” derdini ortadan kaldırması. Hem de ilk günlerde memelerin ihtiyacı olan stimülasyon devam ettiği için sütünüz de artarak gelmeye devam ediyor. Bebeğinizle olan muhteşem bağınızın arasına bir plastik şişe girmiş gibi kendinizi kötü hissetmiyorsunuz. Hem de “sadece ve sadece emzirmek istiyorum” diye ısrar ederek, bebeğimin sağlığını tehlikeye mi atıyorum diye vicdan azabı da çekmiyorsunuz. Alan memnun, veren memnun.

Bu alet şırıngaya bağlı incecik bir tüpten oluşuyor. Temizlik sebebiyle hem hazır formula, hem de tüpler tek kullanımlık. İçilmeyen formulayı döküyorsunuz, her zamanki gibi. Şırıngayı doldurup klipsinden ters olarak sütyen askısına takıyorsunuz ve ince tüpün ucu tam meme ucunuza gelecek şekilde bantlıyorsunuz (bant meme ucunda olmayacak tabi biraz yukarıdan). Sonra bebeğinizi normal emzirme pozisyonuna alıp tüpün başındaki kelebeği açıp formula akışını başlatıyorsunuz.

Back
X