Şarapımsı'nın Diyeti

sarapimsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
12
0
36
Ankara
Öncelikle herkese merhabalar. Yaklaşık bir ay önce iştahım azaldı, bu azalışı fırsata çevirip diyete başladım. Hedefim yaklaşık 15 kilo sanırım, şu an kaç kilo olduğumu bilmiyorum çünkü tartılmamakta ısrar ediyorum. Tek bildiğim 40 beden giydiğim ve bundan pek de memnun olmadığım. Daha önce de çok kilo verdim. Herhangi bir diyet uygulamadım ve yine uygulamıyorum. Spor ve kendimce sağlıklı bir beslenme düzeni uygulayarak daha önce başardım şu an yine başarabilirim. Bugün diyetim için neler yaptığımı yazarak başlayacağım.

Sabah: 2 tane vassa dilimi üzerine sürülmüş lor peyniri
Ara: Yoğurt kaşıklamaca
Öğlen: Mercimek çorbası
Ara: Elma
Akşam: Brokoli çorbası

Spor: Yarım saat aerobik

Bugünlük bu kadar yedim, biraz yetersiz bir gündü beslenme açısından. İştahım pek yok şu aralar. Her gün aynı miktarda kalori almaya karşıyım zaten. Metabolizmanın ayakta durması için dengesizlik şart. Bir de üzerine akşamın ara öğünü eklenecek muhtemelen. Az yediğim için bağışıklık sistemimin kuvvetli kalması için portakal yerim muhtemelen. Hepinize diyetlerinizde başarılar dilerim.

Son düzenleme:
Sabah: Menemen, bir dilim ekmek
Ara: Atlanmak zorunda kaldı
Öğlen: Yağsız tavada pişmiş 12 tane hamsi, zeytinyağlı salata ve yarım dilim ekmek
Ara: Süt ve ceviz
Akşam: Henüz acıkmadım ve 6 dan sonra bir şey yemiyorum:)

Yine biraz eksik beslenilen bir gün olsa da git gide daha sağlıklı olacak:)

Bu arada spor olarak 30 tane mekik, 10 dakikalık kol kaslarım için çalışma ve 20 dk trambolin vardı bugün menüde:)

Basenlerimden 4 cm uçup gitmiş:))) En son 5 gün önce ölçmüştüm:) Sonuç mükemmel:)

Bugün neler yediğime gelince;
Sabah: Taze soğan, biber, domates ve yumurta içeren menemen.(1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile pişirildi) 1 dilim de ekmek
Ara: 2 tane mandalina
Öğlen: Bir dilim norveç somonu, çok az patlıcanlı salata.
Akşam: Henüz yemedim ancak tarhana çorbası içmeyi düşünüyorum.

Spor olarak: Yarım saat trambolin, Yarım saat pilates, triseps çalışmaları.

Sabah: Patlıcan salatası, 1 dilim ekmek
Ara: 2 mandalina, bir kare bitter çikolatanın iki ufak karesi
Öğlen: Diyet tavuk iskender(Yağ olarak sadece 1 tatlı kaşığı yağ içeriyor)
Ara: Bir adet nar, yarım kase light pirinç unlu muhallebi
Akşam: Tarhana çorbası

Spor: Yarım saat trambolin ve triseps hareketleri
Çay kahve: 1 bardak nescafe green blend.

süper valla :) ben de yapabilsem bi :) ..

yaparsın:) çok yemek yediğin zamanlar bunun nedenini irdele. acaba gerçekten aç olduğun için mi yiyorsun yoksa bu psikolojik bir açlık mı? psikolojik açlık olduğu sonucuna varırsan ne kadar yersen ye bu isteğin dinmeyeceğini hatırla. ben psikolojik açlığımı spor yaparak, müzik dinleyerek, arkadaşlarımla vakit geçirerek doyuruyorum. gerçekten fizyolojik acıkma dönemimde ise kendimi rahat bırakıp yiyorum. en fazla adet dönemi öncesi oluyor o fizyolojik açlık:) kolay gelsin:)

Bugün neler yediğime gelince:

Sabah: Limonlu toplar:) (Bu limonlu topları akşamdan hazırladım. Bir paket eti form limonlunun içine sıcak süt kattım biraz. sonrasında onları iyice ezdikten sonra küçük toplar haline getirdim. tarçınla süsledim.
Öğlen: Yağsız tavada pişmiş 10 hamsi ve bir tatlı zeytinyağı ile hazırlanmış limonlu salata
Akşam: Patlıcanlı yoğurt püresi ve bir dilim kıtır wassa ekmeği.
Akşam arası: Mandalina yemeyi düşünüyorum.

Spor: Yarım saat trambolin, kol ve göğüs kaslarına yönelik çalışma, 30 mekik

Herkese kolay gelsin:) Bu arada günde en az 1,5 litre su içiyorum.

Bu arada muhtemelen duymuşsunuzdur balık yağı yani omega 3 ün cilt yenileyici etkisi var. dolayısı ile ben bir gün balık bir gün et tavuk yemeye karar verdim. balık olarak omega 3 çe zengin olan somonu ve hamsiyi tercih ediyorum.

Sabah: Bulgurlu sütlü yoğurt çorbası
Öğlen:Yarım tabak çorba, biraz tavuk, biraz da salata
Ara: Bir tane wassa ekmeği, 3 4 tane ceviz
Akşam: Yağsız tavuk döner sote

20 dk trambolin yürüyüşü, 20 dk trambolin kardiyo, triseps hareketleri ve 20 mekik

pskolojik dinmiyor ama dindirme yolunu da bilmiyorum.. napıcam onu hiç bilmiyorum :( :( biraz desteğe ihtiyacım var galiba kabul etmek istemesem de ...

wasa hangisini yiyorsun canım? sesame ( susamlı) yı denedin mi alsam mı diyorum ama kalorisi daha fazla diğerlerinden çok güzelse ben bi anda bitirirm bütün paketi de tadını az buçuk öğrenmeye çalışıyorum o yüzden :D acaba simit gibi mi yoksa daha şekerli daha beni ye diyecek tarzda mı??.. :D

tadını öyle çok beğeniceğini sanmıyorum. kabını yırttım, sadece dışındaki kılıfı kaldı ama ben koyu bir renkte olanı yiyorum. tadı öyle bütün paketi bitireceğin kadar güzel değil ancak tok tutuyor, çok kalorili de değil.

pskolojik dinmiyor ama dindirme yolunu da bilmiyorum.. napıcam onu hiç bilmiyorum :( :( biraz desteğe ihtiyacım var galiba kabul etmek istemesem de ...

wasa hangisini yiyorsun canım? sesame ( susamlı) yı denedin mi alsam mı diyorum ama kalorisi daha fazla diğerlerinden çok güzelse ben bi anda bitirirm bütün paketi de tadını az buçuk öğrenmeye çalışıyorum o yüzden :D acaba simit gibi mi yoksa daha şekerli daha beni ye diyecek tarzda mı??.. :D

bu arada şu da var, acıkınca müzik dinleyebilirsin, beyindeki tokluk merkezin uyarılır:)

Sabah: 1 dilim ekmek, bir kaşık bal, bir tane yumurta
Öğlen: Çok işim vardı bir adet wassa ile geçiştirdim
Akşam: Izgara somon balığı
Akşam arası: Süt
Ayrıca sabah uyanır uyanmaz 10 gr bitter çikolata yiyorum.
Spor: 30 dk trambolin, triseps çalışmaları ve mekik.

Back
X