Sardı Korkular...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herkese merhaba. Hamile kalmadan önce müthiş korkuyordum doğumdan. Hamile kalınca bana bir cesaret geldi. Yaaa ne var sanki, dünyada her gün yuzbinlerce kadın doğuruyor, biraz sancı cekicem sonra pırt dogururum diyordum. O cesarete, o dayanaksız ozguvene yeniden kavuşmak istiyorum çünkü artık aşırı korkuyorum. Anksiyetem var maalesef. Bebek düşündüğüm için ilaç kullanmadım. Yani ne yapacağım bilmiyorum. Geçen hafta bebeğin ilk kez net bi şekilde hareketini hissedince bile korktum. İçimde bir canlı var ve hareket ediyor. Nasıl çıkacak bu bebek küçücük delikten diye zaten o zaman düşünmeye başladım. Bana şöyle güzel, kolay doğum hikayeleri anlatabilir misiniz? Çocuğumun sağlığı ile ilgili anksiyetem tutuyor arada. Hep dilimde sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir evlat olsun duası var. Olur değil mi? Biraz yureklendirilmeye ihtiyacım var. Baslardaki cesareti kazanmak istiyorum yeniden. Çünkü çok rahattım o zamanlar. :anne:
Aynı korku bende de vardı hatta o stresten son ay tansiyonum yükseldi ben zaten sezeryan düşünüyordum ve cok korkuyordum ama bitti gitti herşey.

• Beğen
Reactions: Kuf
Ya ben hiç korkmuyorum, acı ağrı olacak biliyorum ama ne bilim cahillik mutluluk sanırım :halay:
Benim en buyuk hatam korkunclu dogum hikayeleri okumak ve dinlemekti. Doguma son 2 ay kala ruyamda hep kendimi dogururken gordum. 😂 Hepsi de oyle zordu ki sonuncu haric. Sonuncu da ebeyle sohbet ederek doguruyordum. Baya kadin beni dikiyordu biz sohbet ediyorduk. Bu muymus ya amaan falan diyorum ebeye ruyamda 😂 ayni son gordugum ruyami yasadim. Ebe dogumumda bana diyordu ki dikerken " hocam su an seni dikiyorum farkinda misin? Bu ne rahatlik? " 😂😂

Bu ne kasmak yaa ille normal dogurcam.diye düşünme yap sezeryan bak rahatina gec onları yok soyle kalkamadon yok boyle herkezin bunyesi farkli benim.normal.dogum yapipta sorun yasayan arkadasim var ama sezeryan yapip bi ağrısı olmayanda var burdakiler kadin diye diye adami catlatirlar yok normal.edogurcam o agriyi cekicem.dogdugu ani giriyim birakin bu isleri ya yap sezeryan mis gibi nerde annen kaynanan birine temizlik yaptor birine yemek sende coxuguja bak bastam da belirt yok kirilir yok alınır bosver en onemli sensin bebek varken
Avrupada dogur demeyi unuttun kiz:D

Benim en buyuk hatam korkunclu dogum hikayeleri okumak ve dinlemekti. Doguma son 2 ay kala ruyamda hep kendimi dogururken gordum. 😂 Hepsi de oyle zordu ki sonuncu haric. Sonuncu da ebeyle sohbet ederek doguruyordum. Baya kadin beni dikiyordu biz sohbet ediyorduk. Bu muymus ya amaan falan diyorum ebeye ruyamda 😂 ayni son gordugum ruyami yasadim. Ebe dogumumda bana diyordu ki dikerken " hocam su an seni dikiyorum farkinda misin? Bu ne rahatlik? " 😂😂
Ben de tam tersi hep güzel şeyler okuyorum. İnstagram’da Çiğdem Güler var kadın doğum doktoru onu takip ediyorum. Konu sahibi mutlaka bak sen de 🥰 @BlupBlupBlup

Sıfır sancıyla tama yakın gitmişim hastaneye geri gelcem bişeyim yok dedm 15 dakikada doğurdum normal kontrol diye gittim doktorlar zorla yatırdılar beni cıksam sokakta doğurcakmışım pozitif düşün
Çok rahat normal doğum yaptım hemde bulantılardan dolayı tuvalete bile kalkamadigim halde.
Yani basbayağı hareketsizdim.

Gece 3 de suyum geldi, ertesi gün öğlen 3 de doğurdum, ama 12 saat sancı çekmedim.
Açılma olmayınca sabah suni sancı verildi, hiç de dayanılmaz değildi.

Bende o saatler içinde klasik müzik dinleyip, pilates topunda yuvarlandim 😄😄
Doğum odasına girdiğim çıktığım bir oldu.

Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah 🙏
Bol yuruyus,bol merdiven cikmak canim. Bunlari yaparsan rahat bir dogumun olur. Benim ev 5. Kat ve asansor yok yani. 😁 her gun en az 2 kez in cik yapiyordum ise gitmek icin. Komsularim kapilarina tabure birakmislardi oturup soluklanayim diye 😁
Calistim zaten son 36. haftama kadar. Anasinifi ogretmeni olunca oturamiyorsun malum 🤦‍♀️
Baya hareketli gecti yani benim hamileligim. Buna ragmen nasil 20 kusur kilo aldim onu da anlamadim :rolleyes: :rolleyes:
Bir de eger iliski yasaginiz yoksa duzenli iliskiye girmek de dogumu kolaylastiriyormus. Biz libidoluyduk baya kari koca :KK70:
Dr.umun dedigine gore bu sebeplerden benim kolay bir dogumum olmus 🤷‍♀️
İmreniyorum maşallah
Bizim de kopkolay olsun 🤲🤲

Herkese merhaba. Hamile kalmadan önce müthiş korkuyordum doğumdan. Hamile kalınca bana bir cesaret geldi. Yaaa ne var sanki, dünyada her gün yuzbinlerce kadın doğuruyor, biraz sancı cekicem sonra pırt dogururum diyordum. O cesarete, o dayanaksız ozguvene yeniden kavuşmak istiyorum çünkü artık aşırı korkuyorum. Anksiyetem var maalesef. Bebek düşündüğüm için ilaç kullanmadım. Yani ne yapacağım bilmiyorum. Geçen hafta bebeğin ilk kez net bi şekilde hareketini hissedince bile korktum. İçimde bir canlı var ve hareket ediyor. Nasıl çıkacak bu bebek küçücük delikten diye zaten o zaman düşünmeye başladım. Bana şöyle güzel, kolay doğum hikayeleri anlatabilir misiniz? Çocuğumun sağlığı ile ilgili anksiyetem tutuyor arada. Hep dilimde sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir evlat olsun duası var. Olur değil mi? Biraz yureklendirilmeye ihtiyacım var. Baslardaki cesareti kazanmak istiyorum yeniden. Çünkü çok rahattım o zamanlar. :anne:
2 tane normal dogum yaptim ikiside birbirinden farkli ilerledi buyuzden kimsenin ne anlattığına bakma her dogum şekli farkli ilerler icerde kalacak hali yok tek tavsiyem dogum sancim başladığı anda surekli yuru bulunduğun yerde ve dogum başladığı anda doğru pozisyonu alip sanki cok aşırı şiddetli kabizmissin gibi ikin veeee bitti

2 tane normal dogum yaptim ikiside birbirinden farkli ilerledi buyuzden kimsenin ne anlattığına bakma her dogum şekli farkli ilerler icerde kalacak hali yok tek tavsiyem dogum sancim başladığı anda surekli yuru bulunduğun yerde ve dogum başladığı anda doğru pozisyonu alip sanki cok aşırı şiddetli kabizmissin gibi ikin veeee bitti
Doğru yerden ikinmayi beceririm inşallah 🤦🏻‍♀️😁

Ben de tam tersi hep güzel şeyler okuyorum. İnstagram’da Çiğdem Güler var kadın doğum doktoru onu takip ediyorum. Konu sahibi mutlaka bak sen de 🥰 @BlupBlupBlup
Tamamdır bakacağım. Çok teşekkür ederim ☺️ Güzel insanların güzel sozleri iyi geliyor.🐣

Ben baştan kendime dedim ki, korkunç doğum hikayesi okumak yok. Olur da çevrende anlatan densizler çıkarsa, sustur. Nitekim öyle de yaptım. Eşimin arkadaşının karısı ne kadar zor bir doğum yaptığını anlatmaya başlamıştı ki duymak istemiyorum iyi gelmiyor dedim susturdum😁 Anksiyetesi olmayan bilemez. Kötü hikaye insanı anksiyeteye sürükler. Baksanıza burada bile yazan var ya çok ilginç. Bundan tatmin olmak da ne bileyim yani🤦🏻‍♀️😁

Bol yuruyus,bol merdiven cikmak canim. Bunlari yaparsan rahat bir dogumun olur. Benim ev 5. Kat ve asansor yok yani. 😁 her gun en az 2 kez in cik yapiyordum ise gitmek icin. Komsularim kapilarina tabure birakmislardi oturup soluklanayim diye 😁
Calistim zaten son 36. haftama kadar. Anasinifi ogretmeni olunca oturamiyorsun malum 🤦‍♀️
Baya hareketli gecti yani benim hamileligim. Buna ragmen nasil 20 kusur kilo aldim onu da anlamadim :rolleyes: :rolleyes:
Bir de eger iliski yasaginiz yoksa duzenli iliskiye girmek de dogumu kolaylastiriyormus. Biz libidoluyduk baya kari koca :KK70:
Dr.umun dedigine gore bu sebeplerden benim kolay bir dogumum olmus 🤷‍♀️
Benim de ev üçüncü katta ve asansör yok. Zavallı babam yanıma geldiğinde kızım göbeğin iyice büyüyünce sen nasıl çıkacaksın burayı diye hayiflandi durdu. Ama ben bir bakıma seviniyorum, duymuştum merdiven ve yokuş çıkmanın iyi geldiğini. Mecbur kalınca daha iyi oluyor hatta😁 İlişki konusu kafamı karıştırıyor. Son aylarda spermin doğumu tetikleme durumu varmış. Direkt son haftalarda yapmak daha mi doğru olur acaba? Bana kalsa 7/24 de bebek var işte 😁

Dogal dogumla ilgili kitaplar okumanizi tavsiye ederim. Insan bilinclendikce kendini daha iyi hazirliyor. Ben cok okuyup oyle dogumuma hazirlandim. En olmadi epidural var.
Okudukça korkarım diye okumuyorum 😓

Anksiyete ah ah... size tavsiyem doğumla ilgili güzel kitapları okuyun yürüyüş yapın video izlemekten korkmayın ben çok korktum izlemedim hep öteledim ben her iki doğumdan da korkuyordum ama sezaryen oldum daha acısız diye eğer çok korkunuz varsa bunun kararını önceden verin normale hiç bulaşmayın çünkü korku rahim açılmasını engeller diye biliyprum stres değil mutluluk hormonu lazım o anda oksitosinden bahsediyorum
Bende şöyle bir durum var. Bir seyi yapmaya mecbursam tüm gücümle yaparım o işi. Biraz ona güveniyorum açıkçası. O yüzden sezaryen değil normal bana daha iyi gelir gibi düşünüyorum. Diğerinde daha çok nazlanirim 😁 Video izlemekten ödüm kopuyor yeminle.🤦🏻‍♀️

Bu sitede herkesin doğum hikayelerini anlattığı bir başlık var, gebelik bölümünde falandı galiba. Ben okurdum hamileyken güzel moral verirdi bana. Hz Havva’dan beri doğuruyor kadınlar. İlk ve son değilsin , normal bir fonksiyonu kadın vücudunun
Evet hatta biri etiketlemis okudum, çok iyi geldi. Burada da yüreklendiren herkesten Allah razı olsun.

Valla 16 saat boyunca suni sancı çektim tansiyonum düşmeseydi 2saat daha dayanırdım diyorum olmadı malesef doktor sezeryanla alayım dedi az daha bekleyelim diyen avazı çıktığı kadar hastaneyi yıkan biriyim ailemde herkes fenalaştı eşim ağlamaktan fenalık geçirdi...az durun şu iş bitsin sizinlede işim var diyen biriydim ...ne güzel ya bebeğimi kucağıma aldığım da maşallah 4 kilo doğmuştu o saçları o kokuyu duymak için yine normal isteyeceğim..bakAlım doktorlar izin vercek mi...aslanlar gibi doğuracaktım bana kalsa doktorum kız sen bunu nasıl çıkartacaktn dedi dalga geçti benle..ahh o günleri ÖZLedim..

Back
X