- Konu Sahibi bayanbelemir
-
evet ben duydum canım,
hatta bu yaz annemle birlikte doğadan toplayıp sarı kantaron yağı hazırladık.
nerdeyse 2aydır gece yüzümü temizledikten sonra bir parça pamuğa bir kaç damla damlatıp yüzüme sürüyorum,
kazayakları üzerinde müthiş bir etkiye sahip.
daha önce aktardan almıştım ama hiç beğenmemiştim, ev yapımı olanının daha şifalı olduğuna inanıyorum.
ayrıca sarı kantaron yaraları iyileştiriyor. depresyona da iyi geliyormuş
Kantoronu doğadan topluyorsunuz.Sıfır asit zeytinyağının içine daldırıp iyice kapağını kapatıyorsunuz.Sonra güneş gören bir yerde 15 gün bırakıyorsunuz..İşte kantaron yağınız hazır.Pamukla yüze uygulamayın ama..
...
Kantaron yağını yüzünüze uyguladınız yanlış anlamadıysam. Bu uygulamanızdan önce cilt analizinizi yaptırdığınızı umarım. Ama şahsen ben bu tür yağların yüz bakımı ve/veya sivilce, akne, cilt lekeleri, çil için kullanılmasını önermiyorum. Nedeni ise bu amaç için doğru ürün olmadıkları. Rahatlatıcı yağlar sınıfından olan bu yağdan daha iyi ve amacına daha uygun olan doğal ürünler mevcut. Sivilce, akne, cilt lekesi, siyah nokta hatta çil için tavsiyem şudur.
Haftada defa, tercihen duştan sonra (sıcağa yakın ılık su ile yüzü yıkadıktan sonra veya sıcak buhar-sıcak su ile nemlendirlmiş havluyu bir dakika yüzde beklettikten sonra); ölçüsüne ve bekletme süresine uygun olarak kullanacağınız KIRMIZI KİL MASKESİ. Yüzünüze yaptıkları hoşunuza gidecek inanın bana!Unutmayın! maskeden sonra yüzünüzü nemlendirici yüz kreminizle nemlendirin (tabi bu da tercihen bitkisel olsun)
bende kantoron yağı almak istiyorum ama hangisi en doğalı bilemediğimden bekliyorum.bana güvenilir bir marka önerirseniz çokkkk mutlu olurumayrıca aktarlardan bu ürünü temin ederken ÜRÜN MARKASINA DİKKAT EDELİM.
bu konuda isteyenlere buradan değil ama iletişim yollarımdan yardımcı olabilirim.
Bitkisel yağların geneli doymamış yağlardır bu şu demek oluyor, yağda bulunan karbon atomundaki bağların (bir karbon atomu 4 bağlıdır 4 farklı atomla bileşebilir) hepsi başka atomla bağlanmamış, bağlanmaya hazır durumda. Farklı radikallerle bileşebilir durumda demektir. Yani çabuk bozulabilen formlardır. Siz bu yağları güneşte saklarsanız bozulma sürecini hızlandırırsınızzz. Raf ömrünü kısaltırsınız.. Zararlı bileşikler ortaya çıkabilir
Diğer bir konu ise bir bitkiden yağ elde etmek istiyorsanız eğer, saf alkol içerisine koyacaksınız gidip gelip çalkalayacaksınız. Alkol bitki içerisindeki yağların çözünmesini sağlayacak ve yağ yüzeye çıkacak hemde saf yağ. Aktarlardan elde edemeyeceğiniz kadar saf :) Yüzeye çıkan yağı da bir şırınga yardımı ile alkolden ayırabilirsiniz
Üstek bir bitkinin yağını elde ettiğiniz alkolü atmanıza gerek yok, başka bir bitkide de kullanabilirsiniz. Olay tamamen bilimsel kızlar. Derim ki zeytin yağı ile kantoron yağı elde etmeye çalışmayın ve güneşe hele hiç çıkarmayın
farklı tarifler okudum ama böylesini ilk defa görüyorum.. sizin herhangi bir bitki ile bu yöntemi denediğiniz oldumu peki ?
Duymamanız normal ben size laboratuvarda uygulanan ekstraksiyon yöntemini tarif ettim çünkü. Alkol burada çözelti görevini görür ve çözdüğü yağ ile karışmaz. Denedim elbette, öğrenciyken taze nane yağı elde etmiştim. Karışımdan ve yağı şu şekilde de ayırabilirsiniz, süzün bitki partikülleri kalmasın karışımın içinde ve ışık görmeyen bir yerde dinlendirin karışımı ki yağ yüzeye çıksın, yoğunlukları farklıdır alkol ve yağın bu nedenle ince bir çizgi ile ayrıldığını görürsünüz. Daha sonra buzluğa koyun dondurun alkol donmayacaktır. Yüzeye çıkan ve donan yağı hızlı bir şekilde alabilirsiniz. Kolay gelsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?