kızlar yaprak sarma yaptıgınızda nasıl pısırıorsunuz mesela ben 3kat dızdıysem tencerede en alttkı cok pısmıs oluor en uste gore nasıl dengelemelıyım . en alta tabak mı koysam
dik koyarakta pişirebilirsin o zaman hepsi aynı derecede pişer annem böyle pişirir
ben hiç sarmaya üşenmem severimde sarmayı. Otururum tv başına oda da sererim sofra bezini, alırım yanıma yaprakları ve hazırladığım içi sararım ama bayadır yapamıyorum sınavlarım vardı vizeleri atlattım, finaller var uzunda sürdüğü için zamanım yok. Ama canımda çok çekiyor. Bu aralarda teze yaprak çıkmış olmalı. Benim başka bir ricam var. Taze yaprak aldığımda uzun süre saklamak istiyorum ama dolma yapıp buzluğa atmak içime sinmiyor tadı bozlur diye, haşlayıp buzluğa atayım diyorum ama çözülünce iyi olmaz diye düşünüyorum. Salamura nasıl yapılır yapraklara, şöyle bidona yapsam alıp alıp salamura da sınavlarım bitince taze yaprakta kalmazsa seçip aldığım taze yapraklardan kendi salamuralarım olur kışın alınanlar güzel olmuyor.
Vallahi asıl zor kısmı saatler süren sarması kızlar, siz sarın ben pişiririm
Bizim mutfaktan yaprak sarması hiç eksik olmaz salamura nasıl yapılır bilmiyorum ama biz taze yaprak çıktıgı zaman alıyoruz buzdolabı poşetine koyuyoruz ve deepfrize'e atıyoruz salamuradan daha lezzetli oluyor ve daha taze kalıyor çünkü salamura yaptıgın zaman çogunlukla en alttaki yapraklar eriyebiliyor..Bir de ben bu hafta baktım markete henüz taze yaprak gelmemiş haftaya çıkar denildi eger salamura yapacaksan da yapragın uç kısmı deniliyor ondan al ve yap...
Canım sarma makinası aldım ben çok kolaymış onunla bu akşam deneyeceğim kısmetse bakalım dedikleri gibimi harika bişey diyolarrr
ben evlenirken annem almıştı bana ondan ama ben saramıyorum onlarla yaa.. İçi fazla geliyor sarılmıyor, az geliyoe boş boş oluyor elin ayarı hiçbirşeye benzemiyor bir de takılıyoe açılıyor felan. Hem daha çok zaman alıyor gibi geldi bana. O yüzden öylecee duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?