Mutfak Püf Noktaları sarma pişirmek

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
kızlar yaprak sarma yaptıgınızda nasıl pısırıorsunuz mesela ben 3kat dızdıysem tencerede en alttkı cok pısmıs oluor en uste gore nasıl dengelemelıyım . en alta tabak mı koysam

Tencerenin en altına yaprak saplarını diziyorum ..ekşilik vermesi için daha sonra ben sarmaları enlemesine degil boylamasına diziyorum...en üstüne de tabak kapatıyorum dagılmaması için...sıcak suyumu koyuyorum kısık ateşte pişiriyorum...

kızlar yaprak sarma yaptıgınızda nasıl pısırıorsunuz mesela ben 3kat dızdıysem tencerede en alttkı cok pısmıs oluor en uste gore nasıl dengelemelıyım . en alta tabak mı koysam

canım ben yatay olarak diziyorum tencereye,varsa altta serecek yapraklarım alta onları seriyorum sarmaları diziyorum, üstüne de tabak koyuyorum, sarmaların üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip çok kısık ateşte pişiriyorum.güzel oluyor.ama arkadaşların yaptığı dikey olarak dizip pişirmeyi hiç denememiştim,aklımda bulunsun,belki daha da güzel olur.

Ben de hep yatay olarak pişiririm ama hiç öyle bir sorun olmadı..
üstüne de tabak koyarım çok dağılmasın diye..

ben kocaman bi tencere yapsam bile hepsi pişiyor önce suyunu koyup bi kaynatıyorum ama suyu fazla olmasın dağılır kaynayınca altını kısıyorum suyu biittikçe ekliyorum yarısını geçmycek şekilde, buharyla pişiriyor

ben hiç sarmaya üşenmem severimde sarmayı. Otururum tv başına oda da sererim sofra bezini, alırım yanıma yaprakları ve hazırladığım içi sararım ama bayadır yapamıyorum sınavlarım vardı vizeleri atlattım, finaller var uzunda sürdüğü için zamanım yok. Ama canımda çok çekiyor. Bu aralarda teze yaprak çıkmış olmalı. Benim başka bir ricam var. Taze yaprak aldığımda uzun süre saklamak istiyorum ama dolma yapıp buzluğa atmak içime sinmiyor tadı bozlur diye, haşlayıp buzluğa atayım diyorum ama çözülünce iyi olmaz diye düşünüyorum. Salamura nasıl yapılır yapraklara, şöyle bidona yapsam alıp alıp salamura da sınavlarım bitince taze yaprakta kalmazsa seçip aldığım taze yapraklardan kendi salamuralarım olur kışın alınanlar güzel olmuyor.

Bizim mutfaktan yaprak sarması hiç eksik olmaz salamura nasıl yapılır bilmiyorum ama biz taze yaprak çıktıgı zaman alıyoruz buzdolabı poşetine koyuyoruz ve deepfrize'e atıyoruz salamuradan daha lezzetli oluyor ve daha taze kalıyor çünkü salamura yaptıgın zaman çogunlukla en alttaki yapraklar eriyebiliyor..Bir de ben bu hafta baktım markete henüz taze yaprak gelmemiş haftaya çıkar denildi eger salamura yapacaksan da yapragın uç kısmı deniliyor ondan al ve yap...

haşlayarak mı koyuyorsun canım buzluğa yoksa çiğden mi. Daha çıkmamış demekki beb çarşamba günü pazara gitcem belki olur orada. Çünkü bir ay kadar fırsatım yok finallerim ay sonu o zamana kadar yaprak bitmiş olabilir. Alıp atsam iyi olacak.

Canım sarma makinası aldım ben çok kolaymış onunla bu akşam deneyeceğim kısmetse bakalım dedikleri gibimi harika bişey diyolarrr

ben evlenirken annem almıştı bana ondan ama ben saramıyorum onlarla yaa.. İçi fazla geliyor sarılmıyor, az geliyoe boş boş oluyor elin ayarı hiçbirşeye benzemiyor bir de takılıyoe açılıyor felan. Hem daha çok zaman alıyor gibi geldi bana. O yüzden öylecee duruyor.

Valla deneyeceğim kullanmadım bilmiyorum ama sorun yaşamayacağımı tahmin ediyorum cnmmm

sarma sarması zor ama sevince yemesi güzel oluyor. biz yazdan yaprakları ped şişelere doldurup koyarız sonra çıkartır leğende sıcak suya koyarız yumuşar taze yaprak gibi oluyor. sarmayı sarar tencere dibine yapraklardan dizeriz üzerien sarmaları. pişirdiğim zaman salçalı naneli bir sos yapıp üzerine döker tapak kapatır pişiririm. hafta sonları çok yapıp saklama kabı ile buzluğa atarım istediğimiz zaman pişirip yeriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…