Sarmanın püf noktası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Evet sonra sarmalar yuzmeye basliyor maalesef tesekkur ederim :)

hiç mütevazi olamicam evet güzel sararım canım
napim tek yaptığım yemek o
Bu arada nar ekşisi de koyuyorum her zaman, daha lezzetli oluyor fazla olmamak şartıyla denemelisin

Bir kac damla yeter mi o zaman? Yerine sumak koysam nasil olur acaba? Bir de son bir soru yukarida benipek nickli bayan etsizde kavrulur pisirilir yazmis ya sart mi acaba o yoksa etsizde de cig olur mu emin olamadim :26:

Bir kac damla yeter mi o zaman? Yerine sumak koysam nasil olur acaba? Bir de son bir soru yukarida benipek nickli bayan etsizde kavrulur pisirilir yazmis ya sart mi acaba o yoksa etsizde de cig olur mu emin olamadim :26:

Canım ben sumağı genelde lahana sarması yaptığımda ocağa koymadan önce üstüne atıyorum çok güzel kokuyo
içine de koyulabilir aslında
Ben nar ekşisini 1 yemek kaşığı koyuyorum ama dolu bir şekilde değil
bu arada ben pişirince tadını alamıyorum, o yüzden pirinç çiğken sarıyorum

canım eğer etli salçalı sarma yapıyorsan çiğden saracaksın
ama zeytinyağlıysa pişirmen gerekir
ben az ama az üzeri bürüyene kadar su koyarım ikisine de
düz tabağı kesinlikle unutma hee baktın suyu çok geldi az altını aç ama bak sık sık unutma
yakma caanım sarmaları

Bi önceki konuda bir arkadaşın kanserim başlıklı yazısını okudum..

Şimdi bu konuyu görünce şaştım kaldım..

Nediyeyim,dilerim tek derdiniz sarma sarmak olur.

sıkı sarmanın dışında, tencereye dizerken de gevşek koyma,iyice sıkıştırarak koy,yer kalmasın.
birde üzerine arkadaşların dediği gibi tabak da koyabilirsin.tabak koyarak da garantiye alırsın.
ama sıkı sarıp içi sulu oluyorsa tencereye iyi dizemiyorsun demek.
birde ben pirinçli yapmıyorum.pirinç yerine market bulguru ile köy bulgurunu karıştırıp yapıyorum.
daha lezzetli ve besleyici oluyor.diğer malzemeler aynı.
kolay gelsin.

Ben Akdeniz'de yaşıyorum bizde de sarmanın ve dolmanın içini kavurmazlar zeytinyağlı ve etli fark etmez ikiside Çiğden koyulur içlerine tarifini veriyorum.Pirinç,zeytinyağı,sarımsak,kuru soğan,domates,maydanoz,yeşil nane bunlar yıkanan pirinçin içine ufak ufak doğranır,daha sonra bunların içine domates ve biber salçası konur,baharat olarak kırmızı biber,karabiber,kimyon,sumak ve tuz atılır ve limon sıkılır isteğe bağlı olarak nar ekşiside koyabilirsin bu karışım hep beraber harmAnlanır ,bu harç sarmanın ve dolmanın içine Çiğden katılır ve pişince çok lezzetli olur kesinlikle Çiğ kalmaz dolmalar Sarmaların üstüne tabak koyabilirsin.

Son düzenleme:
Bi önceki konuda bir arkadaşın kanserim başlıklı yazısını okudum..

Şimdi bu konuyu görünce şaştım kaldım..

Nediyeyim,dilerim tek derdiniz sarma sarmak olur.

Sirf konusmak icin konusmayi hep anlamsiz bulmusumdur. Bu benim ya da sizin ayibiniz degil. Bu forumda diyet yapan, ceyiz duzen, makyaj onerileri paylasan bir suru topic var. Bu onlarin da ayibi degil. Ben konuyu okumadim dilerim iyilesir arkadasimiz sifa bulur lakin siz burayi kapatip tum gun o arkadasi dusunmuyorsunuz degil mi? Kimse kimsenin yukunu tasimaz, tasir gorunur sadece. Yuregimizde bir ezilme olur, uzuluruz. Kimse kalkip da bugun xx adli arkadasimizin kanser oldugunu ogrendim kendimi hayata kapatayim demez. Su an bir yerlerde birileri dans ediyor, birileri sevisiyor, hayat her zaman akiyor. Sirf burada benim bu topicimi gorup buna laf carpitamazsiniz, rica etmiyorum cunku yapamazsiniz, hakkiniz degil bu benim ozgurlugum

Cok tesekkur ederim meger ne ince ayrintilari varmis sayenizde bilgilendim :) bu haftasonu mis gibi sarmalar yapicam cok heyecanlandim

Hata 3. Buna da hic dikkat etmemistim daha kucuk bir tencere kullanacagim bu kez :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Mmmh sumak ve kimyonla eminim harika oluyordur tesekkurler tarif icin:) ne cok yontem ogrendim buradan, harika!

içini normal koy ama sıkı sıkı sarmaya calış, tencereye dizdikten sonra ustunü örtecek kadar sıcak su koy.
kaynamaya baslayınca kısığa al, yavas yavas pişsin. heee tabak koymayı da unutma ustune :))

Son düzenleme:

not aldım bu tarifi deneyeceğim

çekilin açılın kenara zeytin yağlı sarma ustası geldi
sarmanın olmazsa olmazı taze nane
soğan,domates,sarımsak,biraz maydanoz bolca taze nane karabiber,bir çimdik kimyon biraz sumak biraz kuru nane ve yarım limonun suyu dilersen bir limonun.(pirinci zeytinyağını salçayı hatırlatmama gerek yok sanırım)
gel gelelim öteki sırrına
kapatmaya yakın tahta bir havanda 3diş sarımsak ve kuru naneyi bir çimdik Tuzla dövün tencereye atın.fokurdasın missssssss gibi olur

evet bizde kavurmayız içini hepsi çiğ olur
mersinliyim bende,bizim buralarda hiç içini pişiren lmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…