Rica ederim
bakma ben yemek yapmayı bilmem hatta hiç yapmam evde annem yapar,
ama sarmayı çocukluktan beri zevkle sıkılmadan tek tek sarar yaparım :)
ustalaştım
ben de soğan salça azcık su baharat en son olarak da pirinci koyarak pişirilmiş harcına nar ekşisi ya da limon koyuyorum ve sıkı sıkı sardıktan sonra soğuk su zeytinyağı koyup küçük ocakta kısık ateşte pişiriyorum üzerine bi tabak katıyorum ki dağılmasın sarmalar yüzüne çıkmasın diye.suyu da sarmaları geçmeyecek kadar koyuyorum çünkü kaynadıktan sonra su fazla gelebiliyor
O zaman cok guzel sariyorsundur sen kalem gibi
hiç mütevazi olamicamevet güzel sararım canım
napim tek yaptığım yemek o
Bu arada nar ekşisi de koyuyorum her zaman, daha lezzetli oluyor fazla olmamak şartıyla denemelisin
Bir kac damla yeter mi o zaman? Yerine sumak koysam nasil olur acaba? Bir de son bir soru yukarida benipek nickli bayan etsizde kavrulur pisirilir yazmis ya sart mi acaba o yoksa etsizde de cig olur mu emin olamadim :26:
Ben Akdeniz'de yaşıyorum bizde de sarmanın ve dolmanın içini kavurmazlar zeytinyağlı ve etli fark etmez ikiside Çiğden koyulur içlerine tarifini veriyorum.Pirinç,zeytinyağı,sarımsak,kuru soğan,domates,maydanoz,yeşil nane bunlar yıkanan pirinçin içine ufak ufak doğranır,daha sonra bunların içine domates ve biber salçası konur,baharat olarak kırmızı biber,karabiber,kimyon,sumak ve tuz atılır ve limon sıkılır isteğe bağlı olarak nar ekşiside koyabilirsin bu karışım hep beraber harmAnlanır ,bu harç sarmanın ve dolmanın içine Çiğden katılır ve pişince çok lezzetli olur kesinlikle Çiğ kalmaz dolmalar Sarmaların üstüne tabak koyabilirsin.Evet pişiriyorum peki çiğ olarak sarınca tam olarak pişiyor mu?
Kavrulmuş soğan, salça, baharatları nasıl ekliyorsun çiğken? :26:
Yani bildiğim önceden pişirilmez mi
Bir de sanırım ilk yaptığım çok az dibine kadar su koymuştum bu kez başka bir tariften baktım orda sarmaların üstünü geçecek kadar diyordu pişir Allah pişir bitmemiş suyu :26: siz ne kadar koyuyorsunuz
Bi önceki konuda bir arkadaşın kanserim başlıklı yazısını okudum..
Şimdi bu konuyu görünce şaştım kaldım..
Nediyeyim,dilerim tek derdiniz sarma sarmak olur.
Canım ben sumağı genelde lahana sarması yaptığımda ocağa koymadan önce üstüne atıyorum çok güzel kokuyo
içine de koyulabilir aslında
Ben nar ekşisini 1 yemek kaşığı koyuyorum ama dolu bir şekilde değil
bu arada ben pişirince tadını alamıyorum, o yüzden pirinç çiğken sarıyorum
sıkı sarmanın dışında, tencereye dizerken de gevşek koyma,iyice sıkıştırarak koy,yer kalmasın.
birde üzerine arkadaşların dediği gibi tabak da koyabilirsin.tabak koyarak da garantiye alırsın.
ama sıkı sarıp içi sulu oluyorsa tencereye iyi dizemiyorsun demek.
birde ben pirinçli yapmıyorum.pirinç yerine market bulguru ile köy bulgurunu karıştırıp yapıyorum.
daha lezzetli ve besleyici oluyor.diğer malzemeler aynı.
kolay gelsin.
Ben Akdeniz'de yaşıyorum bizde de sarmanın ve dolmanın içini kavurmazlar zeytinyağlı ve etli fark etmez ikiside Çiğden koyulur içlerine tarifini veriyorum.Pirinç,zeytinyağı,sarımsak,kuru soğan,domates,maydanoz,yeşil nane bunlar yıkanan pirinçin içine ufak ufak doğranır,daha sonra bunların içine domates ve biber salçası konur,baharat olarak kırmızı biber,karabiber,kimyon,sumak ve tuz atılır ve limon sıkılır isteğe bağlı olarak nar ekşiside koyabilirsin bu karışım hep beraber harmAnlanır ,bu harç sarmanın ve dolmanın içine Çiğden katılır ve pişince çok lezzetli olur kesinlikle Çiğ kalmaz dolmalar Sarmaların üstüne tabak koyabilirsin.
kek yapmayı bi türlü beceremiyorum(((
Ben Akdeniz'de yaşıyorum bizde de sarmanın ve dolmanın içini kavurmazlar zeytinyağlı ve etli fark etmez ikiside Çiğden koyulur içlerine tarifini veriyorum.Pirinç,zeytinyağı,sarımsak,kuru soğan,domates,maydanoz,yeşil nane bunlar yıkanan pirinçin içine ufak ufak doğranır,daha sonra bunların içine domates ve biber salçası konur,baharat olarak kırmızı biber,karabiber,kimyon,sumak ve tuz atılır ve limon sıkılır isteğe bağlı olarak nar ekşiside koyabilirsin bu karışım hep beraber harmAnlanır ,bu harç sarmanın ve dolmanın içine Çiğden katılır ve pişince çok lezzetli olur kesinlikle Çiğ kalmaz dolmalar Sarmaların üstüne tabak koyabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?