Canım sarmanın icini normal koy ama sıkı sar istediğin gibi olur. Birde suyunu fazla koydun icleride az olduğu icin sulu olmuştur
pirinci önceden pişiriyor musun?
Ben yaparken pirinci çiğ olarak sarıyorum, suyunu da göz kararı koyuyorum, sıcak olarak
Fazla su koyuyor olabilirsin
Evet pişiriyorum peki çiğ olarak sarınca tam olarak pişiyor mu?
Kavrulmuş soğan, salça, baharatları nasıl ekliyorsun çiğken? :26:
Yani bildiğim önceden pişirilmez mi
Bir de sanırım ilk yaptığım çok az dibine kadar su koymuştum bu kez başka bir tariften baktım orda sarmaların üstünü geçecek kadar diyordu pişir Allah pişir bitmemiş suyu :26: siz ne kadar koyuyorsunuz
Zeytin yağlı sarmanın içi biraz pişirilir sonra sarilir daha guzel oluyor suyuda sicak okarak burazda zeytin yağı ekleyerek tencerenin yarisini az gececek kadar eklersin kaynadiktan sonra altini kisarsan agir ağır piser
ben de ilkinde öyle yaptığımı hatırlıyorum suyunu bundaki tarifte üstünü geçecek kadar diyordu ondan olmadı sanırım
bir de sıkı kalsa sarmalarım onu halletsem süper olucak
Bende içini çiğ koyuyorum. .iui
Evet pişiriyorum peki çiğ olarak sarınca tam olarak pişiyor mu?
Kavrulmuş soğan, salça, baharatları nasıl ekliyorsun çiğken? :26:
Yani bildiğim önceden pişirilmez mi
Bir de sanırım ilk yaptığım çok az dibine kadar su koymuştum bu kez başka bir tariften baktım orda sarmaların üstünü geçecek kadar diyordu pişir Allah pişir bitmemiş suyu :26: siz ne kadar koyuyorsunuz
Piserken ustune duz bi tabak yerlestir acilmaz icleri
Soğanları kavurmuyorum :) pirinci yıkıyorum soğanları ince ince doğruyorum, sarımsak ve baharatları,salçasını ekleyip iyice karıştırıyorum
orta boy bi tencere de yaptığımda, sarmaların çok az üstünde oluyor su, ama çok az
sıcak su koyuyorum, ama tamamen kaynar değil
sarma biraz kaynamaya başladığında altını kısıyorum, yavaş yavaş pişiyor
Aman Allahım ben bunu nasıl unuttum ya anneannem hep tabağı geri koy geri koy deyip dururdu uf çok teşekkür ederim şimdi anladım meğer maharet tabaktaymış
Canim teldeyim yine enterledi gonderdi pat diye pirinci yıkayıp koyuyorum sonra soğanı ayni kavrulmustaki gibi doğruyorum ,salca koyuyorum ,domates rendeliyorum adanali ev sahibim kup küp doğruyor baharat atıyorum yag tabiki sonra az limon tuzu suyla eritip ya da nar ekşisi hepsini elimle karıstiriyorum maydanozu unuttm onuda ekle tamam valla herkes begeniyor..o zaman nasıl oluyor ki salçası soğanı falan nasıl karıştırıyorsunuz :26:
hiç duymamıştım yani
ben iki tarifi birbirine karıştırmışım çünkü benim ikinci baktığım tarifte de aynen dediğiniz gibi üstüne gelecek kadar su koyuyordu pirinçleri de pişirin yazmıyordu Allah Allah yazmayı unuttu herhalde dedim. Demek ki pirinçler pişirilmezse üstüne çıkacak kadar su, pişirilirse yarısına kadar su
Oh, çok teşekkür ederim :)
Canim teldeyim yine enterledi gonderdi pat diye pirinci yıkayıp koyuyorum sonra soğanı ayni kavrulmustaki gibi doğruyorum ,salca koyuyorum ,domates rendeliyorum adanali ev sahibim kup küp doğruyor baharat atıyorum yag tabiki sonra az limon tuzu suyla eritip ya da nar ekşisi hepsini elimle karıstiriyorum maydanozu unuttm onuda ekle tamam valla herkes begeniyor..
Zeytinyağlı yaparken pirinç önceden soğanla biraz kavrulur ama normal etli yaparken çiğ sarılır.
Bir de çok uğraştırcı. Annen falan yakında değil mi?
Ben şimdiye kadar hiç sarmadım, hep annem sardı getirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?