Sarmanın püf noktası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
birde sardıktan sonra deste yapıp iple bağla 3 deste yap mesela
sonra biraz su koy kaynasın kaynayınca kıs altını
gevşek sarınca birde bağlamazsan öyle olur sulu sulu gibi olur
bağlamam diyorsan üzerine çok ağrolmayan bir şeykoy açılmasınlar

Nasil baglayacagiz anlamadim bildigimiz iple mi yani?

biz salça koymayız sarmaya..soganı hafif zeytinyagda kavurup pirinç ve nane ile cok az kavururuz..isteğe göre baharat çeşitlenir o kadar..cok az suyla tabiri caizse buharla pişer bide limon dilimlerim üstüne pişerken ekşi seviyorum ben:)ama canım çektiiii

evet bizde kavurmayız içini hepsi çiğ olur
mersinliyim bende,bizim buralarda hiç içini pişiren lmaz
Bende Mersinliyim canım bizim burada hiç içini kavurman görmedim bende.

kızlar bizde kıyma yada zeytınyaglı olur kurusogan taze nane maydanoz pirinç salça tuz karabıber pul bıber ve 1de havuc rendeleyın bakalm begenecekmısıniz ben sarıp tabak koyarm üstüne ve piştikten sonra biber salçası yag limon ve sarımsak rendeleyın salçaya dökün birazda sarmann suyundan ekleyp tencereye dökün bol ekşili mükemmel bişe oluyo deneıyn derm

Cani cekenleri cumartesi beklerim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

justholdmetight konunu görünce yüzümde oluşan gülümsemeye engel olamadım ne kadar tatlı bir dert bu böyle Rabbim başka bir dert vermesin.
Soruna gelince ben yaparken bütün malzemeleri çiğ kullanırım içlerinide ne çok az ne çok fazla koyarım tam kıvamında olur genellikle sıkı sararım tencereye yerleştirince üzerine tabak koyuyorum suyunu da biraz üzerine çıkacak kadar ekliyorum kaynamaya başlayınca altını kısıyorum yavaş yavaş pişiyor altını kapatmaya yakın tencereyi hafif eğip suyuna bakıyorum dibindeyse altını kapıyorum pişmiş oluyor, annemden böyle görmüştüm.

Son düzenleme:

senin sarmaları bana gönder ben çok severim sulu sarma
özellikle tencere dibinde ezilmişler benimdir yedirtmem kimseye
canım çekti

yemek konusunda cevap verdigime inanamiyorum ama :)yaptigimi soylemek istedim,her zaman sarmaya usensem de hep iyi oldu sarmalarim annemin tarifiyle:) malzemeleri kavuruyorum,sararken de baya siki sariyorum,dibini tutmamasi icin yapraklarla dosuyorum goz karari su koyuyorum ama oyle sarmalari gececek kadar falan degil,dibinde gorunmuyor bile neredeyse

sarmaya kaynar su dökerim herzaman
tencere kaynayana kadar yüksek ateş kaynadıktan sonra kısın ateşte pişiriyorum
ayrıca sarmaların üzerine bir takap koyuyorum fazla şişip dağılmasınlar diye tatlımm

Benim sarma da aynen böyle olmuştu. Suyunu fazla yapmışım. Bunu anladım . Bir de sıkı sarılmazsa kendini salıyor. Canım sarma çekiyorrr...…

Sarmayı sıkı sıkı sarıp tencereye koyduktan sonra üzerine bir tabak veya sarma taşı ile kapatırsanız yapraklar dağılmaz .
Çatalla batıracak kadar sıkı olurBirde altı çok açık olmamalı kısık ateşte pişmeli

Konunuzun taşınmasıyla bana söz kalmamıs gereken cevap verılmiş anlayana...

Buda benim özgürlüğüm hoscakalın

Sarma tasini ilk kez duyuyorum demek bunun icin de bir malzeme varmis

Peki ablacim son bir soru yapraklari kaynatmama gerek var mi yoksa onu da mi cig saracagiz?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…