Sarmanın püf noktası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sarma tasini ilk kez duyuyorum demek bunun icin de bir malzeme varmis

Peki ablacim son bir soru yapraklari kaynatmama gerek var mi yoksa onu da mi cig saracagiz?

Canım taze yaprak ise kaynatmalısınYok salamura ise akşamdan veya 4-5 saat önce soğuk suya koyman ve ara ara suyunu değiştirmen yeterli olacaktır.

selam,
konunu gorunce yazmadan gecmek istemedim.
simdiye kadar hic sarma yapmadım oncelikle onu soyleyeyim ama cok gordum...

sanırım ince kalem gibi dedigine gore zeytinyaglıdan bahsediyorsun.

annem iç pilav pişirir ama biraz diri bırakır ki sarmalar piserken içi de yumusayıp hamur gibi olmasın diye.
sonra mevsimine gore hazırladıgı yapraklara ic koyar sarar ama cok gevsek bırakmaz cunku pilavi zaten pisti, artık cok fazla şişmeyecek

ic pilavı yoreye gore farklı yapanları var, annem nane, cok az karabiber, tarcin, dolmalık fıstık ve kus uzumu koyar. salca falan koymaz yani.
sen egelisin muhtemelen sizin tarafta da boyle yapıyorlardır ic pilavı.

yapragı ise haslayıp tursu gibi bidonlara basmıs olur, onları sudan gecirip suzup tek tek ayırır.
bazen cok kenetlendiyse uzun sure durduysa bidonda sıcak suya sokup cıkarır.
eger taze yaprak ise onları da haslar gibi suda biraz bekletip hemen alır ki tazeligi kacmasın diye. minicik taze yaprakları direkt yıkayıp saranlar da var.

bunları tencereye dizerken altta kalanlar yanmasın diye yaprakla tabanı kapatır, ustune sardıklarını dizer.
evet sarma taşı var ama tencre boyutuna uygun herhangi bir tabak da kapatabilirsin ustune. amacı da agırlık yapsın da yukarı dogru siserken cok gevsemesinler diye.

ustune ekledigi suyu da sarmaları dizdigi tencrenin yarısını gecmeyecek sekilde kaynar suyu koyar.
tahmini 30dk icinde pisiyor sanırım. ilk etapta tencerenin kapagını kapatır sonra onu acar. hem boylece cekecegi kadar suyu cekiyor sarmalar sonra da dibindeki su buharlasıyor, ıslak ıslak olmuyor sarmaların ici.

bircok tecrubeli kadın var, eminim cok guzel püf noktaları vermistir ama anneminkini benim begenmemin yanı sıra komsular falan herkes sever, pilavinin pişkinligi sarma yapraklarının agızda erimesi falan. cok da ozel bir sey yapmıyor aslında ama tutturmak zor sanırım, tecrube istiyor olabilir.
bir sonraki yaptıgın eminim cok daha guzel olacaktır mutfakta yılmak yok! :))

limonunu da ister sonradan istersen tencerenin en ustune bir iki parca atabilirsin. ama dibe falan koyma ya da ısı cok gormesin acı bir tat verir.

unutmadan bu sardıklarını da posetlere koyup dondurucuya atıyor bana ank.a geldiginde.
direkt buzlu buzlu alıyorum cok asırı cozulmesine gerek yok, biraz cozulunce tencereye diziyorum, su seviyesini yine aynı koyuyorum ohh afiyetle sarmamı yiyorum hazır sarmısken surekli aynı seyi yapma gerekirse butun gununu ver ama sonrasında elinin altında bulunur

Son düzenleme:
Herkese cok tesekkur ederim paylastiklariniz sayesinde artik benim de catal batan, yenebilen zeytinyagli sarmalarim var

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Iyi ki de annen gibi dibine yaprak koymusum ocakta biraz fazla kalmis yoksa yapisacakti

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım taze yaprak ise kaynatmalısınYok salamura ise akşamdan veya 4-5 saat önce soğuk suya koyman ve ara ara suyunu değiştirmen yeterli olacaktır.

Nevreste ablacim ekstradan sunu soylemek istiyorum paylastigin limonlu dondurma tarifini deneme firsatim oldu. Allahim ne mukemmel sey oyle o bayila bayila yedik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…