şartlı sevgi olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
eğer şoyle bir insan olursan, şunları şunları yaparsan yani benim istediğim kız modeline uygun davranırsan seni daha çok severim diyen bir erkekten fayda gelir mi? gerçekten seviyor mudur

ıstediği kız modelini bulup sevsin;

Kimsenin isteklerine özel üretilmedim ben !

Kimse için şunlarımı bunlarımı değiştiremem.

Hayatımı, yaşantımı, kişiliğimi değiştirme hakkına sahip değil kimse; talepte edemez.

ıstemediğim bir şeyi başkaları istiyor diye yapmam.

Birileri beni sevsin diye "kendimi kopyalayamam !"

( ılişkide verilen emek ve Fedakarlıkları konu dışında tutuyorum )

Güzel konu; Sevgiler... a.s.

eğer şoyle bir insan olursan, şunları şunları yaparsan yani benim istediğim kız modeline uygun davranırsan seni daha çok severim diyen bir erkekten fayda gelir mi? gerçekten seviyor mudur

hiçbir fayda gelmez.
o ne öyle,karşısındaki kadın bir heykelmi,istediği gibi yontacak biçimlendirecek ve o şekle sokacak. bu tarz erkekler o kadının bir kişiliği olduğunu yani bir insan olduğunu görmeyip ona saygı göstermeyen yaratıklar. benciller. hemde çok.
bütün,amacı hegemonyası altında tutmak,,,, kadını.
bu sevgiyi kabul etmem mümkün değil.
bu sevgiden çok egemen olmak isteği,çünkü...

ne bu seçmece karpuzmu alıyon?böyle şeymı olur benı begenen böyle begensin kimse kusura bakmasın zaten bana şatlar koyan insanla ban birlikte asla olmam..bana şartlar koyan insan benı asla sevmıyordur anca kullanmaya çalışıyordur oda avcunu yalar..

gerçekten çok seviyor olabilir..hemen fevri davranmamak gerekir....

ifadeyi yanlış kullanıyor olabilir...

mesela babam beni çok sever aşıktır...bana hep derdi, kızım belin açılmazsa seni daha çok severim diyeopuyorumnanaktan

ama istediğim kız modeline uygun olursan ifadesi gerçekten enteresanCADIARZU

yazsın istediği kız modelini cinsini huyunu ahlakını zırtını pırtını.
Fabrikaya veririm. Kim bilir belki aynımdan istediği doğrultusunda olabiler-tatlicadiarzu-

hayır canım sevmiyordur. sevginin şartı cinsi yeri zamanı uyruğu dini dili ırkı yokturrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr şakkıdı
oldu deseydin başka bir isteği varmıymış bir sor bakalım ekleyelim siparişe

Şu huyundan vazgec dese ammenna ama adam seni daha cok severim diyo.
Bu ne perhiz bu ne nanelimon-tatlicadiarzu-

Sevgimi karşılıksız vermem oluyo. Seni oldugun gibi kabul edemem güzelim oluyo

karşısındakini olduğu gbi kabul edip sevmeye çalışmayan bir insandan kimselere hayır gelmez gamyoncuiremsu

açıkcası ben arada söylüyorum sevgilime bak böyle davranarak beni çok üzüyorsun diye ama bu değiştirmek anlamına gelmiyor. sadece üzüntümü belirtiyorum ona..
yani onu hic değiştirmeye kalkışmadım. oda bana öyle bi teklfite bulunmadı zaten.
cünkü ben onu o şekilde sevdim, o da beni.
ben benlikten çıktıktan sonra ne anlamı varki. seven insan sevdiğini olduğu gibi kabul etmeli bence. cünkü sonucta onu ilk baştata öyle sevdik diye düşünüyorum opuyorumnanaktan

Sevdiğiniz kişinin bazı huyları ve davranışları sizi rahatsız ediyorsa bunu dile getirmek kadar normal birşey yok. Başkalarını rahatsız edecek davranışlar sergilemek ardından bu benim kişiliğim, değiştiremem demek oldukça mantıksız, kişilik sabit birşey değildir, heran şekillenebilen birşeydir. Bundan 5 yıl önceki düşüncelerinizle duygularınızla şuankiler aynı mı? Her zaman beklentiler ve istekler ve düşünceler değişiyor, bazen kendiliğinden bazen birşeylerin yanlışlığını fark etmemizle, veya bu yanlışlıkların farkettirilmesiyle bilerek.

Konuya farklı bir yerden yaklaşmışsınız; bu anlamda elbetteki sorun yok.

Olağan doğal şeyler bunlar...

Ama bahsi geçen yeni bir "kalıp" oluşturmak. Başkalarını rahatsız eden davranışları değiştirmek ya da değiştirmemek değil.

Kişi kafasında bir model oluşturmuş; ve karşı taraftan o modele bürünmesini talep ediyor.

Hani vardır ya;

- Ben ne istersem onu yapsın

- Ben nereye istersem oraya gitsin

- Ben kiminle istersem onunla görüşsün

- Ben ne istersem onu giyinsin

- Ben ne istersem onu konuşsun, hatta istemediğimde sussun.

- Benim her istediğime evet desin ama bana müdahale etmesin

- Sözümden dışarı çıkmasın

- Evde otursun, gezmesin, yemesin, içmesin vs.

- Ben ne düşünüyorsam aynı şeyi düşünsün

- Bana karşı çıkmasın vs. ( uzar gider )

Yani kişi kendine özel programlanmış bir robop talep ediyor.

Bu taraftan baktığınızda da aynı şeyleri düşünür müsünüz ?

siparıs uzere kendını degıstırmek ne acı ya bırını senısevmesını saglamak ıcın kendını degıstırmem cabalamam ya karsılıgında bunları haketmezse bundan 2 yıl once sevdıgım adam bana aynen bunları soylesı 'ya kapanırsın benım karım olursun yada hıc bırseyım olmazsın dedı ' once anlayamadım cunku benı boyle tanıyıp boyle sevmıstı cok uzatmadan sonunu soyleyım bende ona ozman hıcbırseyın olmayacam dedım bıraz surdu bu olay ve o hatasını anladı sımdı gayet ıyıız boyle bır konu yok asla gundemde kapanmak olayını unuttu sımdı bırlıkte denıze bıle gıdebılıyoruz :) burada yanlıs anlasılmak ıstemem kapanmak kotu bırsey degıl ama o benım ALLAH ıle aramda 3 kısı ıcın asla kapanmam

ınsan bazen karsısındakı ınsandan bırseyler bekler

mesela ben ılgılı olmasını beklıyorum sevgılımın ve ılgılı olursa onu daha cok sevıyorum bunun gıbıyse bır ornek ..

ama kalıba sokmaya calısmak belkı bı sure işe yarar sonrası aynı olur huylu huyunda vazgecmez.

bnm eski sevgilim aynen böyleydi bende aynısını yapmaya kalktığımda kavga etmeye başladık ben ona kıyamadım hiç bi zaman aynı şehirde deildik ben onun arkadaşlarıyla eğlenmesini mutlu olmasını istiodum gezmesine vs. karışmıodum hiç gitme desem belki gitmicekti ama sıkmak istemedim ama o tam tersi en yakın arkadaşıma bile gitmeme izin vermezdi gitmedim deyip çok yalan söledim ama umrumda değil iyikide arkadaşımı bırakmamışım şimdi bnm bitanecik arkadaşım yanımda o şerefsiz kim bilir kimin yanında :mymeka: beni sevmemiştir demiyorum ama oda beni yontup kendi istediği şekle sokmaya çalıştı hiç kabul etmedim bi kaç tane kendimde bulduğum yanlışları düzelttim onun dışında bişi yapmadım bi kaç kere sevnsin die davrandıysam da o kdr yani ben aynı bnm hiç bişi değiştiremedi iyikide değişmemişimsengözlerimebaksanab...

aaa ne bu canım boylee sartlı tahlıye gıbı...hıc gelemem valla boyle takıntılı bencıl egoıstce seylere.... kımse ıcın degısemem... benı ben oldugum ıcın sevecekse buyursun gelsın yoksa begenmeyen kucuk ogluna almaz... gercı begense de begenmesede aldı oo ayrıı ama...

Masumi Toyotome isimli Japon'un yazdığı bir hikaye vardır;

Sevgi üç türlüdür.
birincinin adı “Eğer” türü sevgi. belli beklentileri karşılarsak bize verilecek sevgidir.
mesela; eğer iyi olursan baban, annen seni sever.
eğer eş olarak benim beklentilerimi karşılarsan seni severim gibi...
en çok rastlanan sevgi türü budur. bir şarta bağlı sevgi. karşılık bekleyen sevgi.

ikincisi "Çünkü" tür sevgi.
bu tür sevgide kişi bir şey olduğu bir şeye sahip olduğu ya da bir şey yaptığı için sevilir. başka birinin onu sevmesi sahip olduğu bir niteliğe ya da koşula bağlıdır.
mesela; seni seviyorum; çünkü çok güzelsin.. Seni seviyorum; çünkü bana güven veriyorsun. gibi...

üçüncüsü "Rağmen" tür sevgi..
bu üçüncü tür sevgide insan bir şey beklediği için değil bir şeyler eksik olmasına rağmen sevilir.
kusurlarına cahilliğine kötü huylarına ya da kötü geçmişine rağmen olduğu gibi o haliyle sevilebiliyor. bütünüyle çok değersiz biri gibi görünebiliyor ama en değerli gibi sevilebiliyor.

Buradan yola çıkarsak; sizin tanımınıza göre "eğer" türü sevgi ne kadar makbul olur; "rağmen" gibi bir sevgi varken hele.....

böyle sevgi olmaz...seni oldugu gibi kabul etmeli eksigiyle fazlasıyla...eger onun için degiştirirsen kendini bu sefer sen kendin olmaktan cıkacaksın..buda olmazzzzz....bunu isteyen semiyordurr bence...zaten böyle diyorsa benı oldugum gibi sev derim..orhan abimizz ne demiş beni böyle sev seeceksen tamam mı:roflol:

Sevgi şartlara,maddelere göre değerlendirilecekse vay halime!
Adamın hiç bir şartına uyamam ki..
Civelder civelder dururum...opuyorumnanaktan
Şaka bir yana; zaten giydiklerime,gezmelerime laf eden adamla işim olmaz..:dilcikar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…