Arkadasın söyledıklerı cok dogru hic helal haram muhabbetıne gırmıycem bende.Allah yardımcınız olsun tez vakitte cok zor bir durum cünkü. Rabbim kimseyi caresiz de birakmasın. En mantıklısı sanki esyalı ev gıbıçok güzel konuştun allah senden razı olsun herkes senin gibi görmüyor işte baksana eşime haspam diyen bile oldu bu sözlere maruz kalacağımı bilseydim asla böyle bi konu açmazdım sadece fikir almak istedim birazda dertleşmek belki teselli olurlar dedim ama sözleriyle linç etti arkadaşlar sağolsunlar. Dediğiniz gibi yapıcam çok sağolun
Bunun için kimseye kızmayın artık insan bu devirde kimseye güvenemiyor kimse kimse için 30 bin kredi çekmez ben olsam bende çekmezdim.haklısın ama artık işler son raddeye geldi dün kv bana demediği laf kalmadı artık ölsem yüzüne bakmam kuru ekmek yesem bile çıkıp gitmek istiyorum burdan. Eşya için birilerine kredi çektirmeye çalışıyoruz en azından engelli maaşını aldığımız gibi gider eline verirdik yine biz ödicez sadece aracı arıyoruz ama zor günde kimse yüzüne bakmıyo insanın. İşinde şükür çok seviliyor yanında büyüdüğü abilerinin yanında çalışıyo o yönden sıkıntı yok ama herşeyi düşünmek lazım tabi cnm. Kendi babamdan istedim emekli istese çeker o bile bana sırt çevirdi ya insana kendi canı bunu nasıl yapar yıkıldım resmen
Bakın şuan farkında degilsiniz belki ama sigortanizi yaptırın şuan gözardı ediyorsunuz ama zamanla anlıycaksınız sigortanın kıymetını hele ki sizin gibi güvencesi olmayan ınsanlar için daha da önemli.çok güzel konuştun allah senden razı olsun herkes senin gibi görmüyor işte baksana eşime haspam diyen bile oldu bu sözlere maruz kalacağımı bilseydim asla böyle bi konu açmazdım sadece fikir almak istedim birazda dertleşmek belki teselli olurlar dedim ama sözleriyle linç etti arkadaşlar sağolsunlar. Dediğiniz gibi yapıcam çok sağolun
Siz söyleyince baktım şimdi 4 yas civari bir oglu daha varmiş.Eski konulariniza baktim da,bu dogacak olan ikinci cocugunuz mu?
Sanırım bir cocugu daha var.öncelikle çok geçmiş olsun hem yaşadıklarınız için hem de eşiniz için.biraz da boy aynasından kendine bakmalı insan.siz neden çalışmadınız bu kadar zaman sonuçta 5 senedir hamile değilsiniz.kira bir şey vermiyorsunuz sonuçta her ne kadar ameliyatlar olsa da işe de gidemese de (ameliyatlar sigortadan ödeniyor zaten ) siz gidip kazanabilirdiniz.ne maaşlarla ne evler geçinip bir de kötü gün parası ayırılıyor kenara kendi anamdan babamdan biliyorum.ayrıca çocuğu veren Allah rızkını da verir kadar korkunç bir zihniyet yok.bu devirde paran yoksa kapının önüne adım atamayacağın gibi çocuk hiç yapamazsın.ve evet o senin baban olabilir ama günümüz koşulları malum.bak benim annemler kredi çektiler, emekli olduklarından biraz daha düşük faizle çektikleri halde 10 bin çektiler yaklaşık 16 bin küsür ödeyecekler (ki bu olay olalı 4 sene oldu şu an ekonomi ne halde sizin haberiniz var mı?)kaldı ki siz çok kolay bişeymiş gibi bizim için bi 30 bin çekiversin diyorsunuz.e hadi çekti diyelim yarın öbür gün siz o 500 lirayı da vermeyeceksiniz ki çocuk masrafları ev masrafımız çok vs diye.neyse sizlere kolay gelsin yine de.
Cok uzucu,icler acisi bir durum. Allah yardim etsin, 4 kisilik bir aile hayatta gecinilmez 2 bin maasla koskoca istanbulda. Ben olsam kaynanamin kayinpederimin lafini sozunu ceker yine de iyi gecinir otururum onlarla.Siz söyleyince baktım şimdi 4 yas civari bir oglu daha varmiş.
öyleymiş şimdi okudum.öyleyse daha da bilinçsizlik.ne desem bilemedim.çocuklara yazık.Sanırım bir cocugu daha var.
Malesef Allah yardım etsin cok zor bir durum baska da birsey demek istemiyorum. Cünkü gecmişi degistiremeyiz iki yavru ne denır ki keske sadece dogurmakla ve rızkını beklemekle hersey halledilebilse.öyleymiş şimdi okudum.öyleyse daha da bilinçsizlik.ne desem bilemedim.çocuklara yazık.
Mrb arkadaşlar ben 5 senedir eşimin ailesiyle yaşıyorum hergün kavga gürültü eşim en son dün babasına dedi bu böyle olmuyo biz çıkıyoruz. Buraya kadar iyi güzel ama kenarda hiç birikmişimiz yok çıkıp gitmeyi çok istiyorum kaynanam çok üstüme geliyor eşimin bacağında sorun olduğu için 3 aylık engelli maaşı alıyordu şimdi aylık oldu ayda 500 alıyo ayrıyetten çalışıyo ama sigorta yaptırırsa maaşını keserler diye yaptıramıyo maaşı 2000 bin. Kredi çekmek istese çekemiyor yakınlarımıza söylüyoruz en azından 30bin siz çekin ödemesini biz yapalım ayda 500 500 diyoruz kimse yanaşmıyo başka yapılcak bişey yokmu arkadaşlar bu işin içinden nasıl kalkabiliriz birde 2000 maaşla ev geçindirebilirmiyiz daha önce hiç tek yaşamadığım için bilmiyorum burda en az kiralar binden başlıyor zor olurmu ben hamileyim çalışamıyorum akıl verin nolursunuz.
Kesinlikle size katılıyorum yani gecmişi degşstiremeyecegine göre cocuklarla ilgili cok da yorum yapmak istemiyorum bende haklısınız. Böyle durumlarda o yavrulara cok üzülüyorum malesef. Ayrı eve de cıksa bu sartlarda malesef mutlu olamaz. Bu seferde cocuklarımın ihtıyaclarını karsılayamıyorum cok üzülüyorum diye konu acıcak. Kuru ekmek yerim demekle de olmuyor o işler ya cocuklar onlarda mı kuru ekmege talim?Cok uzucu,icler acisi bir durum. Allah yardim etsin, 4 kisilik bir aile hayatta gecinilmez 2 bin maasla koskoca istanbulda. Ben olsam kaynanamin kayinpederimin lafini sozunu ceker yine de iyi gecinir otururum onlarla.
İki yetiskin olsa ac da kalsin kuru ekmek de yesin derim. Ama birisi 4 yasinda,digeri yeni dogmus bebek. Ne yer ne icer buyuk sehirde? İstanbulda ev kiralari ortada.Kesinlikle size katılıyorum yani gecmişi degşstiremeyecegine göre cocuklarla ilgili cok da yorum yapmak istemiyorum bende haklısınız. Böyle durumlarda o yavrulara cok üzülüyorum malesef. Ayrı eve de cıksa bu sartlarda malesef mutlu olamaz. Bu seferde cocuklarımın ihtıyaclarını karsılayamıyorum cok üzülüyorum diye konu acıcak. Kuru ekmek yerim demekle de olmuyor o işler ya cocuklar onlarda mı kuru ekmege talim?
Sizi yorumlarınızdan tanıyorum cok da begenırım düşüncelerinizi, insanlara felaket tellallıgı yapmayı sevmem aslınsa ama bir cocuk daha oldugunu duyunca tıkandım artık yorum konusunda da. Söylenicek cok sey var ama bir okadar da yok aslında. İnsan herseye dayanır da evladına yetememe varya işte o insanı cok zorlar yanı evi ayırsa da mutlu olunamaz bu sartlarda. Bu arada genelleme yapmak da istemıyorum ama neden sartları olgunlasmamıs aileler daha fazla cocuk sahıbı oluyor. Ya bana öyle geliyor.İki yetiskin olsa ac da kalsin kuru ekmek de yesin derim. Ama birisi 4 yasinda,digeri yeni dogmus bebek. Ne yer ne icer buyuk sehirde? İstanbulda ev kiralari ortada.
Bir an kendi kv ve kpim aklima geldi,valla dogmus torunlarini bile gormeye gelmediler,konu sahibininkiler en azindan evlerini acmis sofralarini acmis. Daha ne yapsinlar? Cok cok uzuldum inanin ,hem saglik sorunu,hem maddi yokluk hem de anlasmazliklar evet cok yipratir insani. Ama insanlarin da canina tak etmistir belki bu durum kim bilir. Bir de kvye sormak lazim acaba o mutlu mu bu parasizlikta ogullari sayisiz ameliyat olmus,yerli yatakli yatmis,bir kucuk torunla yasiyorlar,digeri yolda vs. Kimse istemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?